Kösz
Na, akkor nekiveselkedem.
Eccceris tessék már elhinni rólam, hogy nagy lány vagyok, már nem leskelődöm. A ráfütyülést a vicc kedvéért mondtam, itt csak a fiúkat kellett sokszor leszólnom, hogy ne fütyölj már, mert a sarokból visszaszól a tojó! meg hogy leszáll a fészekről! De a jókedvű fütyörészgetések ellenére is mindhárom tojó, akik most jópár napos különbséggel vannak különböző periódusokban, példásan ülnek a fészken, kítűnő kotlók. Normális magkeveréket kapnak egy kanállal- úgy látom, az bőven elég- és semmi extra. A tojásokat MINDIG 6 vagy 7 napos korban kuksizom lámpával. Korábban tudom, nincs miért. Utolsó nap meg etetéskor kíváncsiskodom kicsit tovább, hadd lám, nem-e kelnek a csirkék... De általában ki tudom várni, hogy a tojáshéj a földön várjon. Szóval, mindhárom tojó hibátlanul kotol.
1. számú fészek: tojó Gizus (15-91/08, ükapja 90p-os 28-40/01). Neki van most 3 picinye, 6 naposak, ma gyűrűztem. Illés (86p, felmenőiről nem sokat tudok) volt a papa, de ő már meghalta magát szegény. A tojó a fiakat tömi rendesen, szépen fejlődnek.
2. számú fészek: Galagonya, párja Gábris. Na ez lenne az álompárosom azért, mert idáig Gábristól (58-40/05, ennek az apja Krocka 90p-os) még egy fiókát sem sikerült fognom. Galagonya meg az elsőéves saját tojóm, kinek anyai ágon (Gerti itt alant) nagyapja 21-40/07 2007-es champion madara, szépapja meg 72-40/02 úgyszintén 90 pontos volt 2002-ben. Szóval mindkét madár esetében voltak 90 pontos felmenők nem is egy. Na itt döglött be a nagy Matyinapos fészekalj. Ha holnap nem kel ki az egy szem fias tojás, hát így jártam. Még 2 fészekaljat tervezek neki, szintén Gábrissal.
3. számú fészek: a tojó Gerti (15-91/08). Ő is Illéssel volt párban. Itt nem lámpáztam, mert feljegyzéseim szerint a csaj nem szereti a háborgatást. 16-án kellene kelni a kicsiknek, ha lesz... Szinte enni sem száll le a fészekről. Csak nehogy leforduljon nekem a végén...
Másik két tojóm közül Ica (róla se túl sokat tudok) párzási periódusban van a 88pontos kispasimmal (szépapja volt 90p-os 28-40/01) és édestestvér a mostani 1-es fészekaljjal, Ilus pedig (na ez is egy jómadár! német 90-es az apja!) egy sikertelen fészekalj elhagyásánál tart.
Röviden

ennyi.
S akkor most szép álmokat, me má öreg este van
Puszi nektek: Gabesz
Ui: Neco, Aurelian megkapta a küldeményed, hálásan köszöni!!!