Azért azt te sem gondolod komolyan, amiket ide leírtál, ugye?
Szerintem ez a saját szervezetből kivont dolog már eleve sántít, hisz, akkor mindig mindenkinek egészséges tojásokat tojnának a fürjeik és nem lenne lágyhéjú. De ezzel a módszerre eleve halálra lenne ítélve akkor már minden egyes madárfaj, mert mindent a tojásért címszóval elpusztulnának. Ez szerinted logikus?
Odáig rendben van, hogy kivonja a kalciumot, stb, de van egy határ, ahol megáll és az már a tojás rovására megy és nem a saját szervezetére.
A másik: szerinted heti egyszeri főtt tojás és zöld túladagolásnak számít? Ha igen, akkor sosem fogok nekik adni többet, nehogy elpusztuljanak attól a rengeteg vitamintól. Vitamintúladagolást szerintem te csinálod az állandó laktifermel és a többi "jó" dolgokkal.
A módszeres dolog igenis nagyon fontos! Sokféle módszer létezik, amivel előre lehet haladni. Valaki ezt használja, más meg azt.
Nincs két egyforma tenyésztő, akik mindent ugyanúgy adnak a madaraknak.
Idézet:
A tenyésztett fürjfélék generációkon keresztül a gyors növekedésre lettek szelektálva, a természetben a következő tavaszon tojna, fogságban 10-12 hetesen, ehhez a teljesítményhez meg kell kapnia a szükséges "üzemanyagot", ha nem, akkor nem lesz hosszú életű, lehet ezzel vitatkozni, de mint a mellékelt ábra is mutatja, kinyírtad szegényt a "kifinomult tenyésztési módszereiddel".
Asszem egy kicsit félre vagy informálódva. Ez a tojó, ami elpusztult már lassan egy éves volt. Még a japánfürjeim sem tojtak, pedig már 6 hónaposak és nem 12 hetesek, szóval ilyesmi dolog, hogy nincsenek kifejlődve elő sem fordulhat!
Jaaa és még valami...nem az egész állományom pusztult el, csak egy tojó...
Ha már az üzemanyagról beszélünk...az autó is addig halad előre, amíg van benzin, a fürj addig tojik, amíg van megfelelő ennivaló. Ha nincs a szükséges üzemanyag, akkor pihen mindkettő.
Miért kellene fűtött helyen is tenyészidőszakként kezelni őket? Akkor mikor pihennének? Sose? Ez is sántít valahol...
Idézet:
Amúgy te sem tartozol sokak kedvencei közé, éppen a madarak etetéséhez tett megjegyzéseid szerint és inkább neked legyen bajod velem, mint a madaraidnak!

De legalább én nem akadok ki más módszereken. És nem is várom el az emberektől, hogy mindenki szeressen.
Az etetési módszereim olyanok, amilyenek, ha a madarak megkapják a szükséges dolgokat és jól elvannak nálam, akkor szerintem nincs miért megszólni...ennyit erről!
Egyébként már vártam, hogy mikor fogsz beszólni, hogy ééééén megmondtam. Na most aztán hú de okosnak érzed magad, mi? Örülsz, hogy "igazad lett", mert egy nagy fenét lett igazad!
Tényleg! Neked minden madarad megéli a normális kort, vagy vannak, amelyek elpusztulnak idő előtt?