Idézet:
Tomi barátom felhívta a figyelmemet hogy madaras86 egyik kérdésére elfelejtettem válaszolni, na most megteszem. Hogy mit kapnak a madaraim enni vagy mit szeretnek a legjobban, ha nagyon rövid szeretnék lenni akkor azt mondanám hogy azt kapnak enni amit a legjobban szeretnek. Komolytalanság nélkül próbáljátok ki hogy vesztek 1doboz kanári magkeveréket szerintem ez a leggazdagabb szemes takarmány galambjaink részére, és nézzétek meg hogy melyik magot fogyasztják a legszívesebben. Elsősorban a fehér kölest vagy sárgát utána vöröset szedik össze leghamarabb, gondolom ők már tudják hogy mi a legjobb nekik. Én is nagyrészt ezzel etetek mellette étkezési búzadara (gríz), költési időszakban csirke indító tápot kiegészítőnek de kipróbálhatjátok a tojó vagy nevelőtápot is. A tojótáppal vigyázzatok, csak a szezon elején adjatok nekik mert felborítja a költési ciklusukat és tojnak majd mint a tyúkok, ezt tapasztalatból mondom. A gyerek tápszert is kipróbáltam, hihetetlen gyorsan fejlődnek tőle de azt nem ajánlom, a madár még ki sem színesedett teljesen és már tojik is. Vissza térve a kajára én lágy eleséget nem adok nekik, sem csíráztatot magokat, sem reszelt gyümölcsöt vagy répát. Mondjátok meg őszintén ezeket az eleségeket a természetben természetes élőhelyükön fogyasztják a galambok, látatok már rügyet vagy csírát vagy akár répát csipegető gyémántot, mikor a szemes takarmány a természetes eleség számukra. A liszt kukactól idegenkednek, viszont a hangyatojást kipróbálhatjátok ha van rá ambíciótok. A vitaminokról: Jolovit-tal havonta egyszer itatom le az állományt, ásványi anyagokról: mész granulátum állandóan van előttük, féreghajtás évente kétszer de a nevét még idáig nem bírtam megjegyezni (nem is érdekel) csak a dobozra írtam rá hogy micsoda. Tiszta vizet minden nap kapnak, télen madárhomok vagy sóder be van téve neki egy tálba, nyáron meg kivannak engedve a röptébe aminek homok az alja. Talán ennyit mondanék röviden az én magkeverékem %-os összeállításáról, lehet hogy elégé leegyszerűsítettem a dolgot de működik, ja és még soha nem felejtettem el nekik enni adni. Ez is valami nem, aki bujt aki nem cső.