Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 18, 19:32 
Ja és a szilvapálinka títszer drágább mint a Gabesz !...(Ja ! De hülye vagyok!)...Mint az almaecet ! :wink:

Hozzászólás 2007 nov. 18, 19:30 
Szia Nyuzi !
Mi van a Csabival ? Miért kell, mit átrakni, hová...? Én mindenkit szivesen látok ebben a topikban ahol mint házigazda szerepelek tudtommal ! Sőt !
Én ugyan nem járok át okoskodni sehová, de ha volna kérdésem amire itt nem jönne válasz akkor elképzelhető, hogy átmennék !?....
Szóval...az almaecetet nem azért használom, hogy ne zöldüljön a pohár, hanem a kitűnő életteni hatása miatt ! Renben tartja a bélflórát, a különféle bacik elszaporodását gátolja. Mellesleg algaölő is ezért nem zöldül az üvegitatóban a víz. Egyébként meg nem a víz minősége miatt zöldül, hanem a napfény hatására ! A zöld alga csupán esztétikailag számít, káros élettani hatása nincs....Egyébként egy liter vízbe két teáskenál almaecetet teszek nem többet !...Csak akkor itatom ha ezsembejut...Az El Lajos minden nap itatja és aztmondja nála ismeretlen a fertőzéses megbetegedés.

Hozzászólás 2007 nov. 18, 18:38 
Most komolyan :shock: ,
Az milyen víz, hogy egy nap alatt is képes bealgásodni (megzöldülni)???[/quote]

Az olyan, amiben van egy kis vitamin is, hadd hízzon az az alga jóóóóóó kövérre!!! :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 18, 18:02 
Finom tiszta szilvapálinkával! :lol: Abba vitamin se kell és meglátod, hogy milyen szépen fognak énekelni!!! :57:
És még algásodni sem fog, az tuti!

Most komolyan :shock: ,
Az milyen víz, hogy egy nap alatt is képes bealgásodni (megzöldülni)???

Hozzászólás 2007 nov. 18, 17:19 
Kedves Doromboló!

Ha jól emlékszem, Te írtál arról, hogy a madarak vizébe almaecetet teszel, hogy ne algásodjon a víz. Nyáron én is használtam, mert a nagy melegben akár egy nap alatt is bezöldült a vizük. Mióta bent laknak, elfelejtettem ecetezni a vizet (nem volt zöld). Van-e az almaecetnek valami egyéb hatása is, vagy csak az algásodás ellen jó?? :roll:
Olyat is olvastam, hogy van, aki kamillateával itat. Van, aki szénsavmentes ásványvizet használ... Most akkor mivel itassak? Melyikbe tehetek vitamint?

(Csaba! Bocsi, hogy ide írtam, de féltem, hogy Dorombolóval nem "találkozom" az ápolás vagy akármelyik másik topikban. Ha gondolod, tedd át! Köszi)

Hozzászólás 2007 nov. 18, 0:56 
Igen ! A rollereknél gyakori ez a szabályos tarkaság ha zöldet a sárgával párosítunk. Igazából én is megnézem ha érdekes szinvariációk jönnek elő, ami rollernél csak a véletlen műve lehet mivel alapszabály hogy abszolut értékben csak az énekkel kapcsolatos variációk javítása érdekében választjuk össze a párokat ! Aki színre választ rollert az nem lehet komoly tenyésztő. Nálam szép sárga madarak fekete sapkával keltek és éppen mondtam a neconak, hogy én tenyésztem a fekete sapkásokat ő meg tenyéssze a tarkákat aztán jót röhögtünk rajta. Egyedül a fehérekre vigyázom, de ott sem fehéret a fehérrel pároztatom, hanem mindig egy jó tulajdonságú fehér hordozó sárgával.

Gabeszkának : Azért kell elküldeni a madarakat a hét elején, mert a VB-re beérkező versenyzőket 10-15 bíró több nap alatt tudja lebírálni és nem tudhatod mikorra sorsolnak....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 18, 0:07 
Ugyanolyan szimetrikus tarka mint az előző, peddíg nem is rokonok.... :roll:

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 17, 19:23 
Nagyon köszönöm, hogy leírtad.

Azt, hogy a versenyen csak a bíró van a madarakkal abszolút érthető! Mindenféle zavaró tényező kizárva. Én is nem egyszer jártam úgy kisgyerekkel, hogy a próbákon nagyon ügyesen szereplő kisgyerek a színpadon meg sem mukkant, mert a papa éppen akkor fényképezte, vagy a másik elpityeregte magát, mert nem találta a nézőközönségben a mamáját... (de a kicsik előadása éppen ettől olyan bájos) Na de ez már másik műfaj. 8)

Akkor ezek szerint nem úgy van, hogy az OB-n a különböző országokban I. helyezést elért kollekciók, madarak vehetnek részt, hanem csak bizonyos jelöltek "akik kollekciói a regionális versenyeken legalább 340 pontot értek el" ... Nem semmi! És igencsak sajnálatos, ami veled-veletek történt! De gondolom, ilyenkor azért annyi mindenre kell figyelni, hogy gépnek kellene lenni ahhoz, hogy minden tökéletes legyen... Még a madárnak is. :? Hátha majd az idén?! Vagy jövőre- mert talán versenyző is több lesz :wink:

A kalitot és madarat miért kell pár nappal előbb elküldeni a helyszínre? Bevizsgálás, akkomodálás?
És mára nincs több kérdésem :12:
:D
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 nov. 17, 18:47 
Gabeszkám !
Csak az előprogramok ilyen demokratikusak ! A nagyversenyen már bíró van, sőt csak a bíró van mert senki nem tartózkodhat a birálat ideje alatt a bíráló helyiségben ! Ez a világon mindenhol így van. Próbáltuk már a nyiltságot egy időben, de abból mindig baj volt. Akinek a madarait éppen bírálták folyton belebeszélt, befolyásolta a bírót, vagy egy hirtelen mozdulattal megállította valaki a másik madarait mikor pont szépen húzták, vagy pont pisilni ment ki mikor a másik madarai elkezdtek énekelni, ezzel megzavarta a jó indulást...Szóval voltak itt olyan dolgok ami miatt vissza kellett térni a nemzetközi előírásra.
Egyetlen egyszer szerepelt M.ország a VB-n. 2003-ban a németországi Bad Zalsuflenben. Erről már korábban egy könyvnyit írtam....de a kedvedért csak a lényeget leírom újra ! Kitulják Pál, Domonkos Róbert és én képviseltük kis hazánkat. Egy szövetségi busz vitte ki a madarainkat és a megérkezéskor derült ki hogy a kollekcióm 4. kalitkáját üresen küldtem el !....Ez volt a négy közül a legjobb (természetesen). Az esti nagy kapkodásban történhetett meg ez az állati malőr, amilyen csak egyszer fordulhat elő egy ember életében....Ne tudd meg mit éreztem mikor reggel megláttam a madarat vidáman ugrálni a régi kalitkájában..
Aztán rövidesen jött is kintről a telefon, hogy a szép kalitkákban csak 3 madár érkezett, a 4. kalitka üres ! A magyar delegáció tagjai nagy nehezen elintézték, hogy kollekció helyett sorolják át egyénibe a 3 madarat. Egyszerűen nem hitték el a rendezők, hogy létezik a világon ekkora barom aki ennyire szórakozott legyen !?... Ki akartak zárni, de a Tóth Sanyiék könyörgésére belementek az átnevezésbe. Az volt a baj, hogy ezek a madarak kollekcióba voltak igazán jók, talán egy kicsit a 4-es madár lógott ki a mélységével, de pont ez maradt itthon !...Summa summárum, a benevezett 1364 roller közül az egyik rigóm a 13. helyre jogosító értéket énekelte, ami szép siker az országos diszmadár tenyésztésnek ! ....Sajnos a többieknek nem sikerült, mármint a rollerosoknak, mert Kitulják madarai 298 pontot énekeltek, A Domonkos madarai közül egy meg sem szólalt, a másikra ráírták hogy tojó a másik kettőt pedig nagyon alápontozták. Igaz ami igaz a Robi akkoriban agyba főbe vitaminozta a madarait, ez okozhatott náluk valami részleges vedlést ezért fejlődött vissza az ivarszervük és elment az énekhangjuk is !
Hát nem volt öszeségében sikeres bemutatkozás, de talán majd lesz jobb is !?...
Románia tudtommal még nem vett részt rollerekkel világversenyen..

Hozzászólás 2007 nov. 17, 11:12 
Hát ez tényleg nagyon érdekes! Akkor Neco mégsem borkóstólni volt nálad, hanem komoly munka miatt :D Ezt a házi meghallgatást olvastam a főlapon az "Énekverseny időszaká"-ban, de azt gondoltam, hogy az csakis az akkor érvényben levő tiltás miatt kényszerültetek erre a megoldásra... Nagyon tetszik az, hogy közösen döntitek el, melyik kollekció, melyik madár érdemes a magasabb szintű megmérettetésre! Szinte nem is verseny, hanem egy nagy közös "szórakozás"- értsd: szívesen végzett munka- és végül tényleg nagy elégedettség a nyerő madarasnak a többhónapos munka után. Vajon, ezt nálunk is így csinálják? Rá is fogok kérdezni :roll:

Aztán találtam még valami abszolút újat ugyanott:
"Bízom abban, hogy ezzel a rendhagyó megoldással sikerül megtalálni ebben az évben is a magyar bajnokot, akinek a madarai képviselhetik az országot a világbajnokságon, melyet 2006 januárjában a hollandok rendeznek."
Ezen a VB-n mely országok szoktak részt venni? Magyarország (:wink:) ott hogyan szerepelt? Románia? (- bocs a kíváncsiskodásért, és ha netán valahol ez bővebben le van írva, csak utalj rá. Nagyon érdekesnek találom és szívesen olvasnék róla.)

Puszi nektek: Gabi

Hozzászólás 2007 nov. 17, 10:40 
Most két éve hogy vannak a necoék előtte más csapat volt. Az új döntős csapat Tóth László Miskolc, Iker Ferenc Albertirsa, Neubrand Gábor Pilisvörösvár és Maróti Béla Herend. Ezeken kívül vannak még rollerosok, de különböző problémák, hiányosságok miatt nem kerülhettek a Mesterkurzusba. Ide az előzsűrizés után jutnak a tenyésztők. Csak a 330 pont feletti teljesítményt tudó kollekciókkal lehet nevezni. Az előzsűrizést egymásközt végezzük úgy hogy egyőnk átmegy a másikhoz és a lakáson hallgatják -juk le együtt a madarakat. Közösen megállapodunk abban hogy melyik érdemes az országosra !....

Hozzászólás 2007 nov. 17, 9:09 
Hű, már a megjelenése mint egy előadó művészé: minden porcikája énekel! :D És az a torokzsák!!! 8)

Azt már tudjátok, hogy kb. kik lesznek a vetélytársak? Minden évben változó, vagy általában ugyanazok a tenyésztők vesznek részt a versenyen?

Hozzászólás 2007 nov. 17, 3:23 
Nem merem mindenféle "jöttment" madarak képeit feltenni ide :D . Azt majd Kuzmi a főoldalon megteszi. Inkább maradjunk a kaptafánkál :wink: . Ez sem rossz, és gyönyörű szimetrikus tarka....:

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 16, 22:32 
Na, erre mindenki elment magot vásárolni... :roll:

Kati, meggyógyult a kisunokád???
Madárka, el ne menj! Legfennebb csak ide a másik kanáris topikig és mesélgesd el, hogy már sokkal jobban van a madarad!
Mona, ne számolj. Itt nálunk minden drágább! A búbánat tudja, mért :roll:
Neco, ide is kérünk képeket! Azt olvastam, hogy sok kanári volt a Lurdy-ban... Hát persze, a kanárisokra lehet számítani :wink:

A rádió itt szól a madarak mellett... Fióna olyan aranyosan kíséri :D És Karcsikával összebújva szoktak aludni. Kanári tojó és zebra hím :lol: . Eddig csak hangról ismeri az ifjú zebrahölgyeményt a kis pasi, néha olyan éktelen párbeszédet folytatnak előszobától a konyháig, hogy zeng bele a ház! Még csak egy hét különlét, és akkor rokáda! Végre összekerül a zebra pár, és Fiónám ismét Fruzsival kerül egy kalitba, csak meg ne ismétlődjön a minden napra 2 tojásos produkciót :? !

Hozzászólás 2007 nov. 16, 15:33 
Közzéteszem akit érdekel, hogy a ma magyarországon kapható és ezidáig a legjobb és legolcsóbb kanári eleséget a KITE Aprómag KFT forgalmazza. Nagykeráron hozzá lehet jutni 160 Ft/kg. Igaz csak 20 vagy 25 kilós zsákos kiszerelésben, de nagyon megéri ! ... Minden negyedévben, de van úgy hogy többször is van járatuk a nagyobb városokba, OBI-ba Takarmányboltokba stb. Adok egy számot az egyik szállítóét és ő meg tudja mondani, hogy mikor megy hova és valahol útközban vagy az OBI teherportájánál át lehet venni az előre megrendelt árút. Hivatkozzatok rám mert idegennek nem hiszem hogy adnak ennyiért ...?! Ennek ellenére félreértés ne essék teljesen hivatalos dolog!
A neve kicsit furcsa a srácnak, így írja : Sexty Róbert (az s-t sz-nek kell mondani) a száma : 06-30/9856321 Még anno én is segítettem a keverék összeállításában, a repce adagot az én tanácsomra rakták bele. Ami van benne porszerű anyag az emésztő zúzalék, mert sok helyen egyszerűen csak papír van a kalitka aljában és másképpen sem találkozik emésztővel a madár !...

Hozzászólás 2007 nov. 15, 21:21 
Dehogy alszom! Csak délután rohantam a gyerekekkel edzésre-edzésről, utána meg rácuppantak a srácok minden létező gépen az msn-re, oszt most tudom csak ütni a klaviatúrát.
Az a tizes tényleg túlzások nélkül egy szenzáció, de azt hiszem ezt már néhány hete említettem :wink: .
Az a legnagyobb baj vele,(és a szüleivel) hogy egyszem csemete. Pedíg ez a pár hozhatatott volna 3X4 fiókát az idén...(nem is vagyok telhetetlen :lol: )
Ez egy örök axióma. Mindíg a legjobbak nevelnek a legnehezebben a fene essen bele.... De ezt már szintén kifejtette Doromboló, ha nem is néhány hete, de néhány hónapja biztosan....

Lajos ugy a a "KÉP" alatt a fényképezőgépet értetted?

Hozzászólás 2007 nov. 15, 20:57 
Meg kell hogy mondjam, a necoka madarai közül fényévre kilóg ez a bizonyos 10-es madár, amelyik egyedül van lefényképezve ! Kiváncsi voltam a szüleire és ezért kértem hogy írja le őket ! Le is írta. Ott van az apja és az anyja, alattuk pedig az ő szüleik, tehát a nagyszülők ! Mi ebben a "nemértem" kiscsirkéim ?...Egyébként nem lennék meglepve ha ez a madár lenne az év championja ! Az apját az egyik német nagymogultól hoztam be, az anyját meg már én tenyésztettem de egy Rőder nevű Dautsche Meistertől és a szlovák bajnoktól ill. a madaraiktól valók voltak !...Hajrá necooooo ! :08:

Hozzászólás 2007 nov. 15, 18:08 
Hát így már egészen más!!! Ez a tízes a te madarad?

Hozzászólás 2007 nov. 15, 18:02 
Köszönjük, Neco! így már elhisszük! Különben... :lol:

Nagyon szépen hatnak így a fekete színfal előtt, akár a színpadon :wink:
És különösen szép az a kis fehér ott legfelül. A legalsó meg mintha már fújja is! :D De jó lenne hallani őket!!!

És akkor most itt ezt a kódolást tessék szíves nekünk szépen elmagyarázni, mert én próbáltam megfejteni, de mindig összegabalyodtak a szálak! Először is mi az, hogy tízes? Jó, én azt értem, hogy felül a hím :wink: , de ha ezek a madarak idei fiatalok, akkor a 07-es számot is 4x kellett volna olvasnom...

Más: Ma beszéltem a román rollerosok elnökével telefonon. Egy nagyon rendes, készséges úriember! Összeszorult gyomrú kérdéseimre nagyon készségesen, bőven kifejtve válaszolt és megígérte, hogy megtart nekem 2+1 madarat, ha netalán nem tudnék elmenni a díjátadó ünnepélyre, amikor is vas. de. megtekinthető és meghallgatható a 3 vagy esetleg 4 nyertes kollekció. Még szállást is felajánlott, ha netán szombaton érkeznénk. Mert mondtam neki, hogy honnan kéne odacsorogjak, de ő mondta, hogy ez aztán már igazán nem távolság, hisz ő egyenesen Németországból hozta a madarait! Ismerős a sztori :wink: A Botta madarait meg nem szándékszik eladni. Tudja ő, hogy miért! 8) Azért bízom benne. Pont egy hét múlva lesz a megmérettetés.

Érdekes dolgokat tapasztaltam, míg itt keresgéltem... Egy akármilyen állatboltban megvásárolva mennyivel drágább, mint egy tőről választott, meghallgatott énekes!!! Pl: nekem előre láthatóan ez a 3 madár abszolút megbízható forrásból 220 lejembe fog kerülni, míg egy pár no-name boltban vett madár (2 db) ára 200 vagy jobb esetben 190!!! És nem beszéltem még a madárról...

Na, írtam most egy hétrevalót :roll:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 15, 17:59 
Szia Neco !

Ne feledd holnap a képet hozni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 261  Következő