Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 márc. 13, 18:12 
Lenne egy kérdésem.Miért kattognak a csörükkel?Unatkoznak talán?Töbször halottam de csak a tojóktól.

Üdv:Laci

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 13, 17:09 
Hát nemtom !...Jó csillagzat..?!...Marcsi te vagy álnéven ?... :01:

Hozzászólás 2010 márc. 13, 15:16 
[quote="neco"]Szia Laci! Van amel'ik, így, és van amel'ik úgy. Olyan is van, hogy egyiket így, másikat úgy.

Semmin ne lepődj meg. :wink:

Köszönöm a választ.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 13, 15:08 
Szia Laci! Van amel'ik, így, és van amel'ik úgy. Olyan is van, hogy egyiket így, másikat úgy.

Semmin ne lepődj meg. :wink:

Gabesz írta:
Neco, kitartás! 8) És egyél sok sajtot!!!! :lol: :lol: :lol:

Igyexem, csak azzal a fránya egérfogóval k'öll vigyázni, mer' elénekli Morisson a hattyú'hohlt! :lol:

(csak így zárójelben, hogy ne rébuszokban beszéljünk, erről van itt nagybaszó:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PSupZ7WN_5Q[/youtube] )

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2010 márc. 13, 15:17-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 13, 14:28 
Sziasztok.

Az lenne a kérdésem hogy a tojók minden nap raknak tojást vagy csak két naponta?

Üdv:Mazsi

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 márc. 13, 11:49 
Hali, rolleresek!
Mondanám, hogy csodaszép tavaszt! de hát csak szép napsütéses telet tudok mondani, 30 centis hóval... (apropó, a suliban már a tavaszról kell tanuljunk :shock: , erre fel odaki kemény tél tombol). Szegény madarak bemenekültek a falvakba... A meggyvágó, süvöltő, citromsármány és még sok más csivitelő seregestül keresi a még fellelhető eleséget :?

Nos, másért jöttem. Török kézre került egyik kispasim :lol: Ma kaptam levelet Ozgurtól. Örömmel írta, hogy szép, egészséges és vígan daloló madarat kapott! És én is örülök, hogy jó helyre került a madaram 8) . Tesója Illés helyett tölti be az örökítő szerepet.

A fiatal tojókám pedig, Galagonya a sikertelen költés uán nem akar felhagyni a kotlással :shock: Hiába vettem el a tojásokat, még mindig ott ül az üres fészken. Kap már turbó kaját is... Jó kotló a drágám, de én fiókát is szeretnék tőle!!!! meg főként Gábristól. Ez nem akar sehogyan sem összejönni :evil: . Másik fészekben a három felcseperedő lurkó gyönyörűen fejlődik, mamájuk rendületlen tömi beléjük a kaját. Néha azért belelestem a fészekbe, hadd lám, nem olvadt-e le a gyűrű róluk (jól van így, Doromboló? :lol: ). De eddig még minden oké.

Neco, kitartás! 8) És egyél sok sajtot!!!! :lol: :lol: :lol:
No, akkor pusszantlak titeket!

Hozzászólás 2010 márc. 12, 22:25 
neco írta:
Oké Meistró! Kapitulálok, meggyőztél. (engem, de engem nem is k'öll! :wink: )

Ettől függetlenül: van aki imádja a csapper tüzes, éles énekét, mégha a poharak el is kezdenek táncolni a vitrinben ha rázendít, akkor is!

Egyik haveromnál van a lakásban lehúzva egy pityke. Most kezdett verni, hát én ettől hülyét kapok! 4-5 másodperces biblicírt vagy'miaszöszt ismételget 10másodperces szünetekkel végestelenvégig, egész nap. (valamivel még néha kombinálja, de az ugyanilyen monoton) Engem kísértetiesen emlékeztet egy elakadt hanglemezre, de ő teljesen elalélva hallgatja.

Szóval én elfogadom, és nem lepődöm meg, ha valaki egy csappert tart a füttyéért a lakásban. Az tény, hogy elég edzett dobhártyával kell rendelkeznie, de van aki meg van ilyennel áldva.

Persze ! Én is olyan áhítattal élveztem a legkeményebb csapper madaramat is régen, mert még nem ismertem a rollert ! ... Csak ritkán van az, hogy egy fedél alatt egyedül él az ember...Az a legritkábban fodul elő,hogy a család összes tagja egyformán élvezi a dobhártya remegést és ebből előbb utóbb konfliktus helyzet van !...Anyám sírva kérte, hogy a konyhából is vigyem valahová mert nem tud főzni, hasogat a füle. ! Ez egy 3.emeleti 2 szobás lakás kis konyhájában történt...Nyilván vannak sokkal nagyobb lakások is, sőt a színkanárik között is (pl.ahogy az André írja feljebb,a mozaikok) amelyeknek nem annyira erős a hangjuk... De alapvetően meg van melyik fajtát mire találták ki !... Azért írtam már, hogy rossz hangú rollert csak egymás között lehet hallgatni, és eladni, de egy kezdőnek csak jó hangú madarakat szabad kiadni. Tenyészteni, ha egyébként a törzslapon láthatóan jó szülőktől való, a rossz hangú rollerrel is lehet de kiadni laikusnak, csak szép hangút szabad, mégha nem is olyan erős a genetikai háttér...Csak még egy hasonlat : Én rajongok a kemény rockért, az autómban fullom nyomom és vele együtt üvöltöm a számot. Otthon viszont meg sem merem próbálni ugyanezt mert nem odavaló és nem én élek egyedül a világon ... :15:

Hozzászólás 2010 márc. 12, 21:09 
Oké Meistró! Kapitulálok, meggyőztél. (engem, de engem nem is k'öll! :wink: )

Ettől függetlenül: van aki imádja a csapper tüzes, éles énekét, mégha a poharak el is kezdenek táncolni a vitrinben ha rázendít, akkor is!

Egyik haveromnál van a lakásban lehúzva egy pityke. Most kezdett verni, hát én ettől hülyét kapok! 4-5 másodperces biblicírt vagy'miaszöszt ismételget 10másodperces szünetekkel végestelenvégig, egész nap. (valamivel még néha kombinálja, de az ugyanilyen monoton) Engem kísértetiesen emlékeztet egy elakadt hanglemezre, de ő teljesen elalélva hallgatja.

Szóval én elfogadom, és nem lepődöm meg, ha valaki egy csappert tart a füttyéért a lakásban. Az tény, hogy elég edzett dobhártyával kell rendelkeznie, de van aki meg van ilyennel áldva.

Hozzászólás 2010 márc. 12, 20:45 
neco írta:
Drááága Bélám! :lol: Fogadd már el, hogy van akinek a csapper jön be. Nem vagyunk egyformák hál'istennek!

Képzeld el, hogy minden csaj tök egyforma lenne, és mindenki tök ugyanolyan csajjal bújna ágyba. Semmi értelme nem lenne megcsalni az asszonyt! :wink:

(különben meg a rollert dicsőíteni menjünk haza a rolleres topikba. ez a kégli nem a mi madarainkról szól. :wink: )

Miért Necó ! Ez milyen topik ?..Színkanáris ?...Ha valaki írhatja,hogy a roller nyekereg, talán én is megírhatom,hogy a színes meg mit csinál !?...Nem azt írtam,hogy nyekereg az apád :geek: !...Én normálisan leírtam és még ha kell százszor leírom, hogy mi a két fajta között a meghatározó különbség !...Azzal együtt tudom, hogy a traktorral is oda lehet állni a hungaroring rajtjához csak nem érdemes...Egy speedlerrel meg szintén lehet szántani csak qrva nehéz !...Attól még lehet szeretni a speedyt is meg az MTZ-t is...
Ha valaki gyönyörködni akar a kanáriban akkor színest kell vennie de mivel erős, magas hangokat ad ezért megfontolandó az elhelyezése. A roller meg nem szép de a halk éneke miatt a kislakások szobamadara amelyik éneke mellett relaxálni is lehet !...Én most egy jól karotált, szép színesről és egy hibátlan hangú rollerről beszélek !... Az, hogy a roller az énekes kanárik csoportjába, a színesek meg a színkanárik csoportjába tartoznak, az alapvető jellemzőjükkel együtt...ezt nem én találtam ki... Ha meg jelentkezik a fórumon egy abszolút kezdő, akkor illik elmondani, hogy a mosogatószerrel mosogatni kell nem hajat mosni, és a bagarol is kenhető fogra is de nem igazán arra való !... :cyclops:

Hozzászólás 2010 márc. 12, 20:17 
crayfish írta:
doromboló írta:
crayfish írta:
Én személy szerint a Rollerek nyekergését tartom idegesítőnek és a színkanárik füttye a zene a füleimnek. :oops:

Szia !
Hol hallottál élőben nyekeregni roller hímet ?...Mert van olyan amelyik még nincs kész, vagy van amelyiknek a más képzésű torka betegedett meg de egy rendes átlagos roller mély, lágy és főleg halk éneke mellett a legidegesebb ember is el tud aludni 15 perc alatt ha becsukott szemmel hallgatja...A roller hangját nem lehet audiótechnikával élvezhetően dokumentálni. Sajnos a youtubon sem hallottam még igazán jó rollert de selejtet egy kocsiderékkal, ugyanis oda nem a jókat rakják fel, hanem aki ért a felrakáshoz és van egy [cenzúrázva] madara már fenn is van...Nekem is voltak színkanáriaim mindenféle a kezdet kezdetén, tudom mi a különbség. Gyönyörűek, a roller a nyomába nem léphet de a füttyét aki hosszú távon bírja az vagy hallássérült vagy qrva nagy lakása van !...Ezt őszintén be kell vallani...

Szia.

Élőben nem volt alkalmam hallani, de pl. a te web oldaladon a videók között a Alois Gehling, német mestertenyésztő madarai videót nézve, hallgatva sem tetszik. Nekem nagyon természet ellenes.

Pont az írtam,hogy audiootechnikával nem megy át a roller pasztelos, burkolt lágy éneke !...Azok a Gheling madarak pl, úgy szólnak rajt mint egy repedt fazék !...Érdekes módon az éles csapper hangzás meg hibátlanul átmegy...Mondom ! Addig ne ítélj míg nem győződsz meg a másik oldalról ! Én ismerem élőben mindkettőt !...És megtanultam melyik mire való !....

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:47 
Ha 1 tojó 1 hím felsül, akkor is 15 fióka ...
2 kollekciód ebből biztosan lesz.
Hajrá! :wink:

-------------------------------------------
Most fejeztem be 3 tojónál a toszatást. Kettőnél a dugás után olyan csikágó volt, amilyet még nem láttam. :shock: :o Betettem a hímeket, mindkét tojó rögtön széttárt szárnyakkal felfújva készülődött a patáliára, de mindkét hím táncolva elkezdett énekelni. A csajok meggondolták magukat a dugás erejéig, majd rá 10 másodpercre, olyan vehemenciával estek a hímeknek, hogy a [cenzúrázva] is szikrázott. Mintha 2 ivarzó hímet engedtem volna össze.... :shock:
Már attól féltem, hogy mire az egyiket kiszedem, a másik hím örökre összevész az arával! Az egész nem volt egy perc...
Nem normálisak ezek az idén. Ennyire kapkodnom soha nem kellett még a szétszedéssel.

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:39 
neco írta:
Menni fog ez Mazsi'.... :wink:

Hány tojód is van?

Négy tojóm és 3 hímem.

Üdv:Mazsi

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:24 
neco írta:
Drááága Bélám! :lol: Fogadd már el, hogy van akinek a csapper jön be. Nem vagyunk egyformák hál'istennek!

Képzeld el, hogy minden csaj tök egyforma lenne, és mindenki tök ugyanolyan csajjal bújna ágyba. Semmi értelme nem lenne megcsalni az asszonyt! :wink:

(különben meg a rollert dicsőíteni menjünk haza a rolleres topikba. ez a kégli nem a mi madarainkról szól. :wink: )

Nagyon igazad van, jók az érveléseid. :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:22 
doromboló írta:
crayfish írta:
Én személy szerint a Rollerek nyekergését tartom idegesítőnek és a színkanárik füttye a zene a füleimnek. :oops:

Szia !
Hol hallottál élőben nyekeregni roller hímet ?...Mert van olyan amelyik még nincs kész, vagy van amelyiknek a más képzésű torka betegedett meg de egy rendes átlagos roller mély, lágy és főleg halk éneke mellett a legidegesebb ember is el tud aludni 15 perc alatt ha becsukott szemmel hallgatja...A roller hangját nem lehet audiótechnikával élvezhetően dokumentálni. Sajnos a youtubon sem hallottam még igazán jó rollert de selejtet egy kocsiderékkal, ugyanis oda nem a jókat rakják fel, hanem aki ért a felrakáshoz és van egy [cenzúrázva] madara már fenn is van...Nekem is voltak színkanáriaim mindenféle a kezdet kezdetén, tudom mi a különbség. Gyönyörűek, a roller a nyomába nem léphet de a füttyét aki hosszú távon bírja az vagy hallássérült vagy qrva nagy lakása van !...Ezt őszintén be kell vallani...

Szia.

Élőben nem volt alkalmam hallani, de pl. a te web oldaladon a videók között a Alois Gehling, német mestertenyésztő madarai videót nézve, hallgatva sem tetszik. Nekem nagyon természet ellenes.

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:21 
Menni fog ez Mazsi'.... :wink:

Hány tojód is van?

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:16 

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:11 
Szeva' Krisz'!

Nem bántottál meg (ne hülyéskedj, mivel tetted volna?! :shock: ), és a véleményedet maximálisan tiszteletben tartom. :wink:

Brekegésnek az egyik színes haverom mondja a roller énekét. :lol: Hülyére röhögi magát ha meghallja a rigóimat énekelni. A'sszonja nála a hurutos hímek brekegnek így. :lol:

(....persze én meg ilyenkor barátságosan elküldöm a p....a, majd meghívom egy sörre. :wink:)

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:10 
crayfish írta:

Szia !

Hozzászólás 2010 márc. 12, 18:05 
Sziasztok.

Ma néztem és meg van az elsö tojás.Dorombi a tiszta vérü klosckánál van.Remélem lesz több is most már?

Hozzászólás 2010 márc. 12, 17:52 
neco írta:
crayfish írta:
Én személy szerint a Rollerek nyekergését tartom idegesítőnek....

Nem Krisz!.... nem is nyekeregnek azok.
Brekegnek! :wink:

Bocsika, senkit nem akartam megbántani az én személyes véleményemmel, de nekem nagyon nem tetszik, idegesítő és nem tartanék, tenyésztenék rollert. Ettől függetlenül akinek tetszik és munkája van benn a tenyésztésükben, annak a munkáját nagyra becsülöm.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 149  Következő