Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 márc. 24, 16:09 
Értem,és köszönöm a segítséget!

Hozzászólás 2010 márc. 24, 15:28 
Szia leho és feketemarcsi!
De akkor mi a külömbség a sima és a light-es között?
És a nyakra és a szájba cseppentés között?

Hozzászólás 2010 márc. 24, 15:13 
ZUDI írta:
SZiasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban,hogy mivel kezeljem kanárijaimat megelőzés céljából
külső élősködők ellen?
Az ajánlott szerek "keverési" és adagolási módja is jó lenne!
Válaszotokat előre is köszönöm.

Szia ZUDi!
Én ezt használom és nem kell gyógyszerésznek lenned "SH-Ivermectin Light spot on 5 ml madaraknak"a használatához egy cspp a nyakszirtre és OKÉ.

Hozzászólás 2010 márc. 24, 11:58 
SZiasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban,hogy mivel kezeljem kanárijaimat megelőzés céljából
külső élősködők ellen?
Az ajánlott szerek "keverési" és adagolási módja is jó lenne!
Válaszotokat előre is köszönöm.

Hozzászólás 2010 márc. 24, 0:12 
Gabesz írta:
Szia, Augusta!
Figyu, amíg a színes szakik válaszolnának neked, fusd át ezt a viewtopic.php?f=17&t=286 topikot :wink: . Sok hanganyag is van benne, talán ilyen? No, ezt meg spéci ott találtam: http://diszmadarak.comuv.com/?q=enekeskanari .
Jó böngészést!

Köszönöm szépen a linkeket, hallás alapján legjobban a Timbrado fajtára hasonlít így az emlékezetemben,olyan tiszta,csengő,nagyon dallamos és közepesen erős hangja volt. Bár nehezen tudom elképzelni hogy 4 éve egy kis boltban lett volna ilyen fajta madár,mert ahogy látom egyáltalán nem elterjedt.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 márc. 23, 19:48 
Szia, Augusta!
Figyu, amíg a szakik válaszolnának neked, fusd át ezt a viewtopic.php?f=17&t=286 topikot :wink: . Sok hanganyag is van benne, talán ilyen? No, ezt meg spéci ott találtam: http://diszmadarak.comuv.com/?q=enekeskanari .
Jó böngészést!

Hozzászólás 2010 márc. 23, 18:42 
Sziasztok lenne egy kérdésem és remélem tudtok segíteni.

Olvasgattam a fórumon,de sajnos nem tudok ennyi hozzászólást sebtiben végigolvasni:) Szóval elnézést ha már volt erről szó.
Régebben,egy azóta már megszűnt állatkereskedésben volt egy zöld színű,nyitott csőrrel éneklő,de rettenetesen kinéző madár. Olyan fantasztikusan szépen énekelt,hogy szinte kővé dermedve csak hallgattam és azóta se találkoztam hasonlóval.
A tulaj azt mondta épp vedlik,valószínűleg így is volt,de akkor nem tudott ezzel meggyőzni,mivel fogalmam se volt róla h a kanárik vedlenek:)
A mai tudásom szerint biztos hogy nem roller volt,a nyitott csőr miatt illetve hangilag sem,illetve alak kanári sem volt.
Itt a színkanári részlegben viszont nem olvastam az ének témáról. Szóval tudnátok nekem segíteni hogy melyik tenyésztő vagy ki foglalkozik ezzel komolyabban?vagy kitől érdemes madarat venni ahol az éneklési képességek is figyelembe vannak véve,képezve de nem roller?

köszönöm a válaszokat előre is.

Hozzászólás 2010 márc. 17, 21:08 
Szia Doromboló!

Tulajdonképpen azt is szerettem volna kérdezni, hogy még milyen zöldet adhatok nekik? Az uborkáról azt hallottam, hogy szeretik, de nem szabad sokszor adni nekik, mert vedlenek tőle. Ne nevess (nevessetek) rajtam, ha nem így van. Sokat segítenél, ha még írnál táplálékot meg zöld féleséget, hogy miket adjak nekik.
Köszi szépen az eddigieket és a többi tanácsot is.

Üdv.: Tünde

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 17, 20:46 
tündi393 írta:
Szia Doromboló!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat, tényleg azt írtad le, amiből tanulhatok. Igazán én gyári csomagolású kanári magot szoktam venni, ezt adom nekik. Néha pluszban szórok pár szem kendermagot, mert azt tudom, hogy imádják. Ez fogy el legelőször. Nem tudtam, hogy a vörös kölest nem szeretik, viszont a gyári csomagban ez van legnagyobb arányban. Most már nem fogok nekik adni. Lágy eleséget szoktak kapni, meg tyúkhúrt (mosva, szárítva) és reszelt répát, almát. Néha mézes rudat, amit szintén boltban veszek és amit szintén imádnak, meg fürtös kölest is. Nagyon szépen köszönöm a használható tanácsodat, amit be is fogok tartani.

Üdv.: Tünde :D

Tündiiiiiiiii !...Te már majdnem profi vagy,ahogy az írásodból kiveszem !?... :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 17, 16:11 
Szia Doromboló!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat, tényleg azt írtad le, amiből tanulhatok. Igazán én gyári csomagolású kanári magot szoktam venni, ezt adom nekik. Néha pluszban szórok pár szem kendermagot, mert azt tudom, hogy imádják. Ez fogy el legelőször. Nem tudtam, hogy a vörös kölest nem szeretik, viszont a gyári csomagban ez van legnagyobb arányban. Most már nem fogok nekik adni. Lágy eleséget szoktak kapni, meg tyúkhúrt (mosva, szárítva) és reszelt répát, almát. Néha mézes rudat, amit szintén boltban veszek és amit szintén imádnak, meg fürtös kölest is. Nagyon szépen köszönöm a használható tanácsodat, amit be is fogok tartani.

Üdv.: Tünde :D

Hozzászólás 2010 márc. 17, 14:12 
tündi393 írta:
Sziasztok!

Légyszíves segítsetek nekem abban, hogy az én két drága kanárim miért veri ki az etetőből a magot. Figyelem rendszeresen őket, mintha direkt csinálnák. Kapnak kanári magkeveréket és lágy eleséget is, amibe még keverek egy kis négermagot. Kicsit kezd idegesíteni, hogy így pazarolnak. Tulajdonképpen a kaja felét kidobálják. Talán keresnek még valami magot az eledelükben? Egyébként repcét, piros kölest, sárga kölest, fénymagot és pici kender magot kapnak.
Előre is köszönöm segítségeteket.
Üdv.

Szia Tündibündi !
Piroskölest nem eszik kanári, a fehéret sem nagyon csak éhhalál előtt. Ha ezekből van benn bőven akkor viszont rengeteget kell adnod, hogy mikor ezeket kiveri akkor még mardjon neki a fénymagból és repcéből és a kenderből. Ez utóbbit imádja ugyan de úgy elhízik tőle mint a duda. Tehát :megfogni a rigót, hanyadt a tenyeredbe fogva majd felfújni a tollat bugyitájon és megnézni. hogy beesett e a has, vagy egyenes, vagy nagyon kiállóan gömbölyű és sárga zsírpacni, amit ilyen kajától kétlek ugyan de akkor is meg kell nézni időnként...Ha beesett a has, akkor kendermagkúra (a keverékben a kölesek helyett ) + lágyeleség, ha normális akkor jó, ha dagadék akkor meg sok fehérköles és egy kevéske fénymag pici repce és sok zöld eleség míg helyre nem jön. Szerintem az első lesz a Te gondod !...
Négermagot jobb ha elfelejted, csaka májat teszi tönkre és felidegeíti a madarat. Etetőtmeg lehet olyan kapni amiből alig tudja kiverni amagot ! 8)

Hozzászólás 2010 márc. 17, 12:57 
Sziasztok!

Légyszíves segítsetek nekem abban, hogy az én két drága kanárim miért veri ki az etetőből a magot. Figyelem rendszeresen őket, mintha direkt csinálnák. Kapnak kanári magkeveréket és lágy eleséget is, amibe még keverek egy kis négermagot. Kicsit kezd idegesíteni, hogy így pazarolnak. Tulajdonképpen a kaja felét kidobálják. Talán keresnek még valami magot az eledelükben? Egyébként repcét, piros kölest, sárga kölest, fénymagot és pici kender magot kapnak.
Előre is köszönöm segítségeteket.
Üdv.

Hozzászólás 2010 márc. 16, 20:53 
Ja ! És a rollert csak élőben lehet hallgatni, mert még nem találtak ki olyan hang technikát amelyik ne szürné meg a roller pasztelos lágy énekét !...Ugyan mi szoktunk felrakni egymásnak egy egy rollert vagy egy egy kollekciót de mi már tudjuk, hogy mit kell figyelni a megváltozott hangzás mögött. :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 12, 20:07 
kekbegy írta:
Én pont teknősökkel foglalkozom egy kicsit (van egy pár otthon) és ismerek olyat, aki viszont nagyon (Mo. első számú szárazföldi teknős tenyésztőjét, ami a sikerek illeti) és ezekben a körökben evidencia, hogy egyáltalán salátát ne, de jégsalátát különösen ne, mert nincs benne semmi.
Amúgy olvastam valahol egy a Gödöllői egyetemen készült kimutatást, ami összehasonlította a mai zöldség-gyümölcsöket a 70-es években termesztettekkel és töredéke a vitamintartalma, nyilván ez a háztáji és bio zöldségekre kevésbé vonatkozik, de a multik által forgalmazott termékekre annál inkább.

Bocsánat Tamás, nekem K. L. mondta :)

zildi írta:
kekbegy írta:
a jégsalátában nincs vitamin

Ez érdekes megállapítás, mert a Teknős fórumon azt tanácsolják, hogy jégsalátát adjunk a szárazföldi teknőcnek, mert sokkal jobb, mint pld. a fejessaláta. Ha nincs benne vitamin, akkor mit ér, csak a víztartalma kedvező?!

Mivel ez nem a teknősök fóruma és nem is akarok a témáról tovább itt beszélgetni, a többieket ezzel terhelni, de akkor hol talállak meg, hogy teknőssel kapcsolatos tanácsot kérjek?

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 márc. 12, 13:46 
kekbegy írta:
Én pont teknősökkel foglalkozom egy kicsit (van egy pár otthon) és ismerek olyat, aki viszont nagyon (Mo. első számú szárazföldi teknős tenyésztőjét, ami a sikerek illeti) és ezekben a körökben evidencia, hogy egyáltalán salátát ne, de jégsalátát különösen ne, mert nincs benne semmi.
Amúgy olvastam valahol egy a Gödöllői egyetemen készült kimutatást, ami összehasonlította a mai zöldség-gyümölcsöket a 70-es években termesztettekkel és töredéke a vitamintartalma, nyilván ez a háztáji és bio zöldségekre kevésbé vonatkozik, de a multik által forgalmazott termékekre annál inkább.

zildi írta:
kekbegy írta:

Ez érdekes megállapítás, mert a Teknős fórumon azt tanácsolják, hogy jégsalátát adjunk a szárazföldi teknőcnek, mert sokkal jobb, mint pld. a fejessaláta. Ha nincs benne vitamin, akkor mit ér, csak a víztartalma kedvező?!

Egyet értek veled én is láttam a statisztikát. Sajnos manapság táp oldatokban, hungarocelen úsztatva nevelik a salátákat, földet nem látnak.
De ha valaki a kiskertben termel saját maga az már igen, csak ne legyen permetszeres.

Hozzászólás 2010 márc. 12, 13:40 

zildi írta:
kekbegy írta:

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 márc. 12, 13:10 
zildi írta:
sokkal jobb, mint pld. a fejessaláta.

A fejes saláta a benne lévő oxálsav miatt nem jó szárazföldi teknősöknek. A jégsaláta sem jó (nincs benne semmi) de még mindig jobb mint a fejes. (teknősnek)

emys

(ps.: Nem jó távoli rokon élőlények táplálkozása között páthuzamot vonni, már a jó nekik, más a mérgező)

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 márc. 12, 12:41 
kekbegy írta:

Hozzászólás 2010 márc. 12, 12:15 

Hozzászólás 2010 márc. 12, 11:56 
doromboló írta:
Szia Ildi !...
Még esetleg egy fülvédőre lesz szükséged mert a színkanárik erősen és magasan fütyülnek,gyakran elviselhetetlenül fületsértően,ezért a helyét találd meg a lakásban, nehogy másnak tünjön fel előbb, hogy ez kibírhatatlan. Nem tudom mekkora a lakásotok de a legnagyobb helyiségbe kellene raknod de ne az ablak elé mert ott csak idegeskedni fog, esetleg az előszobába, ha az nem túlságosan sötét....A többi rendben van,bár az a jégsaláta kicsit necces !...Hetente kétszer elég a zöldből mert ez elsősorban magevő madár. Hetente, kéthetente egy kis reszelt főttojást is adhatsz, ugyanannyi kekszreszellékkel és egy kis nyers sárgarépa reszelékkel együtt, még egy kis friss mákot is szórhatsz rá nehogy elinduljon a tojástól a hasinkója !... :wink:

Köszönöm a választ. Kezdő vagyok, mi a különbség a színkanári és a mozaik kanári között?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 76  Következő