Mikor elsőre voltam, ledöbbentem, megbotránkoztam, hogy hogyan tarthatnak madarat olyan kalitkában, amiben éppen hogy csak fel tud egyenesedni. Aztán mikor Masnit szállítottuk haza rájöttem-és mondták többen is az okát-hogy a lapos kalitok pont arra jók, hogy szállításnál nem tud benne a madár repülni és így a legkisebb az esély a sérülésre is. Viszont láttam már "csodát" nevesnek mondott tenyésztőnél is! De erről már beszéltünk...tudod!
Igen, azt már nekem is többen mondták, h nem az én lelkemnek való egy ilyen börze. Most hány madaratok van? Mindet lakásban tratjátok? Gratulálok az új szerzeményekhez!
Az én törpéim nagyon élvezik a tavaszi napsütést (még ha néha hó is esik, akkor is....), és nagyon sokat énekelnek a délelőtti órákban. Ill úgy vettem észre, a hím énekel, de a tojó is beleszól. Viszont a hím olyan trillákat nyom néha, mint egy kanári. Múltkor még a körfolyosón is hallottam, mikor kijöttem a lakásból, pedig a madarak a lakás belsejében vannak, nem a bejáratnál. Különben meg folyton eteti a tojót, teszi a szépet a hím, nagyon aranyos. Sokadik odúkereső körutam viszont nem járt sikerrel, mindenhol csak kisebb, 20 cm alatti odúkat láttam és ha jól tudom, a törpének 25*25-ös lenne az ideális.
üdv,
fairy
haNa39 írta:
Gideon írta:
A gyerekem két kecske papagájjal állított haza.

Bővül a paletta. Viszont a képek alapján nem is bántam, hogy nem mentem, mert én nem ilyenre számítottam.