tündi393 írta:
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek nekem abban, hogy az én két drága kanárim miért veri ki az etetőből a magot. Figyelem rendszeresen őket, mintha direkt csinálnák. Kapnak kanári magkeveréket és lágy eleséget is, amibe még keverek egy kis négermagot. Kicsit kezd idegesíteni, hogy így pazarolnak. Tulajdonképpen a kaja felét kidobálják. Talán keresnek még valami magot az eledelükben? Egyébként repcét, piros kölest, sárga kölest, fénymagot és pici kender magot kapnak.
Előre is köszönöm segítségeteket.
Üdv.
Szia Tündibündi !
Piroskölest nem eszik kanári, a fehéret sem nagyon csak éhhalál előtt. Ha ezekből van benn bőven akkor viszont rengeteget kell adnod, hogy mikor ezeket kiveri akkor még mardjon neki a fénymagból és repcéből és a kenderből. Ez utóbbit imádja ugyan de úgy elhízik tőle mint a duda. Tehát :megfogni a rigót, hanyadt a tenyeredbe fogva majd felfújni a tollat bugyitájon és megnézni. hogy beesett e a has, vagy egyenes, vagy nagyon kiállóan gömbölyű és sárga zsírpacni, amit ilyen kajától kétlek ugyan de akkor is meg kell nézni időnként...Ha beesett a has, akkor kendermagkúra (a keverékben a kölesek helyett ) + lágyeleség, ha normális akkor jó, ha dagadék akkor meg sok fehérköles és egy kevéske fénymag pici repce és sok zöld eleség míg helyre nem jön. Szerintem az első lesz a Te gondod !...
Négermagot jobb ha elfelejted, csaka májat teszi tönkre és felidegeíti a madarat. Etetőtmeg lehet olyan kapni amiből alig tudja kiverni amagot !