Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 45  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Patrik

Hozzászólás 2010 ápr. 11, 20:08 
Sziasztok!
Rábukkantam egy ismerősömnél erre a kakasra. Szerintetek fajtiszta? Ha igen, milyen?

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 márc. 26, 15:10 
Sziasztok!

Hétvégén vettem néhány selyemcsibét (kb. 2 hetesen). Eddig nem volt semmi bajuk, ma reggelre az egyik elkezdte furcsán tartani a fejét, most már enni se tud, oldalra dől. Mi lehet a baja? Tegnapelőtt tudtunk végre szerezni nekik indító tápot, addig darát ettek.
Ha valaki már tapasztalt ilyet, vagy van ötlete, megköszönném.
Éva

Hozzászólás 2010 márc. 19, 9:07 
Sz.Gabi írta:
Szia!
Itt is megköszönöm,hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
És köszönöm a tájékoztatást is,megint tanultam :-)
Remélem,hogy lesz belőle valami...
Oda vagyok értük!
A díszbaromfik tartása még új nekem,csak egy éve "foglalkozok" velük.De még néhány fajtát okvetlen be kell szereznem. :P
Remélem nem gond,ha kérdésem lesz,akkor hozzád fordulok !

Szép napot!
Üdv:Gabi

Szia!
Nyugodtan kérdezz!!!!! De remélem más is lesz itt később és akkor többen tudunk sok okosságot mondani!
Örülök ha úgy érzed hogy bővíteni kell a jelenlegi állományod! :D :D

Hozzászólás 2010 márc. 18, 16:47 
Szia!
Itt is megköszönöm,hogy ilyen gyorsan válaszoltál!
És köszönöm a tájékoztatást is,megint tanultam :-)
Remélem,hogy lesz belőle valami...
Oda vagyok értük!
A díszbaromfik tartása még új nekem,csak egy éve "foglalkozok" velük.De még néhány fajtát okvetlen be kell szereznem. :P
Remélem nem gond,ha kérdésem lesz,akkor hozzád fordulok !

Szép napot!

Hozzászólás 2010 márc. 18, 9:22 
Sz.Gabi írta:
Sziasztok!
Látom ez a topik aktív...itt is megkérdezem...
Tudna nekem valaki tanácsot adni?
Az lenne a kérdésem,hogy kb mikortól ivarérett a selyem kakas?
Az enyém kukorékol és "cicerél" :-P ,de még csak kb hat hónapos.Elképzelhető,hogy fiasak a tojások?Mert ül rajtuk az öreg tyúkom.
Vagy próbáljak meg valahonnan tojásokat szerezni?

Köszönöm!

Szia Gabi!
Az hogy mikortól ivarérett, nem igazán hónap függő, sok dolog közrejátszik benne. NA jó, pl egy 3 hónapos kakaska még nem lehet igazán ivarérett, de egyébként nem lehet pontosan dátumra meghatározni. Ha a tiéd már felugrik a tyúk hátára és látod hogy pároznak, azaz nem csak tapossa, hanem a kloakájuk összeér, akkor valószínűleg már aktív!!!! A legegyszerűbb ha tojást próbálsz ki, azaz meglámpázod a 10 napos tojást ami a kotlós alatt volt.
Az állattenyésztés megkülönböztet 2 fogalmat. Bocs ha ezzel tisztában vagy, de ha nem akkor lehet hasznos ha tudod.
Ivarérett az az egyed amelyiknek a szervezete már szaporodásra képes. a kakasod lehet most ebben a stádiumban
Tenyészérett az az egyed, amelyik a fajnak, fajtának megfelelő jegyeit tekintve ki van már fejlődve és nem viseli meg a szervezetét a szaporodás. Tehát minden gond nélkül felkészült arra hogy tud szaporodni. Ez a madaraknál nem is annyira lényeges, mivel az utód a szervezetn kívül fejlődik, max a tojások mérete lesz kisebb túl fiatal jércéknél.. Inkább az emlősöknél kell erre odafigyelni!
Üdv.

Hozzászólás 2010 márc. 17, 22:38 
Sziasztok!
Látom ez a topik aktív...itt is megkérdezem...
Tudna nekem valaki tanácsot adni?
Az lenne a kérdésem,hogy kb mikortól ivarérett a selyem kakas?
Az enyém kukorékol és "cicerél" :-P ,de még csak kb hat hónapos.Elképzelhető,hogy fiasak a tojások?Mert ül rajtuk az öreg tyúkom.
Vagy próbáljak meg valahonnan tojásokat szerezni?

Köszönöm!

Hozzászólás 2010 márc. 17, 15:26 
ohiki írta:
Szia Laci!
http://www.expressz.hu/allat_noveny/madar/hirdetes-19432929/

Neki van több színben is és helyileg is közeledben lakik!
nyugodt szívvel ajánlom a figyelmedbe!

Szia ohiki!

Köszönöm szépen, hogy utánajártál a tikoknak! :) Meg fogom keresni telefonon a tenyésztőt,mert teszenek a képeken látott tyúkok!

Hozzászólás 2010 márc. 17, 11:15 
Szia Laci!
http://www.expressz.hu/allat_noveny/madar/hirdetes-19432929/

Neki van több színben is és helyileg is közeledben lakik!
nyugodt szívvel ajánlom a figyelmedbe!

Hozzászólás 2010 márc. 16, 11:49 
ohiki írta:
A wyandotten tetszik, a chabo nem annyira...nincs lába.. :) Utánanézek mi a kínálat itt a közelben, és beszerzem a tikokat :)

Amennyiben nem találnál, akkor tudok segíteni tenyésztőt keresni. ..vagy ha nem én, akkor a DEK-en biztosan tudnak adni címet![/quote]

Köszi szépen a segítséget! Ha nem sikerül találnom, akkor megkereslek pü.-ben!

Hozzászólás 2010 márc. 16, 9:10 
A wyandotten tetszik, a chabo nem annyira...nincs lába.. :) Utánanézek mi a kínálat itt a közelben, és beszerzem a tikokat :)[/quote]

Amennyiben nem találnál, akkor tudok segíteni tenyésztőt keresni. ..vagy ha nem én, akkor a DEK-en biztosan tudnak adni címet!

Hozzászólás 2010 márc. 15, 16:39 
ohiki írta:
Szia!
Akkor neked lehet valamelyik gazdasági fajta törpe változata kellene! Gondolok itt a törpe new hampshire, rhode vagy plymouth-ra...de szóba jöhetnek a barnevelderek is. Viszont ezek ritkák idehaza. Amiből van az a törpe wyandotten... az is mutatós és olyan "tojogatós" fajta! esetleg chabo!

Köszi szépen ohiki!

A wyandotten tetszik, a chabo nem annyira...nincs lába.. :) Utánanézek mi a kínálat itt a közelben, és beszerzem a tikokat :)

Hozzászólás 2010 márc. 15, 16:03 
Szia!
Akkor neked lehet valamelyik gazdasági fajta törpe változata kellene! Gondolok itt a törpe new hampshire, rhode vagy plymouth-ra...de szóba jöhetnek a barnevelderek is. Viszont ezek ritkák idehaza. Amiből van az a törpe wyandotten... az is mutatós és olyan "tojogatós" fajta! esetleg chabo!

Hozzászólás 2010 márc. 14, 17:25 
Sziasztok!
Kb 10mx2,5m kerti röpdémbe szeretnék 8-10 db tyúkocskát, tojogatós fajtát, olyan középméretű mutatósat! Ne tollaslábút, és ne kontyosat. Milyen fajtát tudnátok ajánlani? Kakast nem akarok a szomszédok miatt, de lesz velük pár db díszfácánkakas.

Valódi név: Németh Péter

Hozzászólás 2010 márc. 14, 13:04 
Sziasztok!
Eladó fehér chabo kakast keresnék, esetleg tyúkkal együtt, de csak fehér színű érdekelne!

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 feb. 27, 14:32 
Üdv mindenkinek
Egy ismerősöm számára nem lenne valakinek egy eladó fekete-babos törpe cochin kakasa márciusban a börzére Monoron? Mert úgy rászedték, hogy az csak na. Ha valakinek lenne nagyon jó volna. Előre is köszi

Valódi név: Kertész Mátyás

Hozzászólás 2010 feb. 22, 20:49 
Elöször is köszönöm a jo tanácsokat!
Bráma ügyben én is erre gondoltam, másrészröl meg attol féltem csak elfelejtettem irni hogy elég változatosan tojik 3 4 naponta nem értem mért és eddig attol féltem hogy megromlik a tojás de akkor alatta hagyhatom igy is ?

Valódi név: csaba majdak

Hozzászólás 2010 feb. 22, 17:44 
Szia Jappi. Nem problémás a dolgod. Ha szeretnéd hogy el üljön a japid hagyd alatta a tojást. Kb 8 v 10 ik után ha nyugodt helye van nem zaklatja semmi elkotlik és eredményesen is költ. Csak ügyelj rá hogy az ő fészkébe ne tojjon másik tyuk. Ha már ül a tojáson azokat ki is cserélheted neked tetszö tojásra. Ha elkapja a brahma neki gáz,mert van azért suly különbség és sztem kevés esély hogy szemes tojást hoznak össze. Tehát : a kotlósnak kaja + viz + nyugalom és Ö megoldja a dolgokat. Hali

Valódi név: Kertész Mátyás

Hozzászólás 2010 feb. 21, 9:15 
Hello! uj lennék és olyan problémám lenne hogy van két japii tyukom jelenleg probáltam a jobakat meghagyni, egyik minap kezdett el tojni és szeretnék elültetni namost kakasok igen változatosak de nem mindet eresztem rá a tyukra itt vetödik fel az elsö kérdés a bráma kakas ha a japiit elkapja az egészséges ? :twisted: egyébként most sima japii kakassal van összecsukva viszonylag nagy termetü a másik kérdés az lenne hogy hogy ültessem el mi ennek a modja mennyit lehet alatta hagyni és egyebek.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 feb. 14, 14:36 
Capricorn18 írta:
Üdv mindenkinek!
szeretnék érdeklődni, hogy valakinek nem-e lenne 2-3 eladó kis termetű japán tyúkja?
előre is köszönöm a választ a zefyr@szarvasnet.hu e-mail címre.

Szia!
Nekem van. :wink: 2fekete.

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 feb. 14, 14:27 
Üdv mindenkinek!
szeretnék érdeklődni, hogy valakinek nem-e lenne 2-3 eladó kis termetű japán tyúkja?
előre is köszönöm a választ a zefyr@szarvasnet.hu e-mail címre.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 45  Következő