Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával






Hozzászólás a témához  [ 91 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
Hozzászólás 2010 márc. 29, 6:40 
Helló!!

Bocs az átdumálásért, de a Lajosnak teljesen igaza van. Ha valaki úgy működik jelenleg, hogy "szakcsoport", az MDOSz-en belül, annak a működése sajnos törvénytelen, mert a szövetség eljárásában ez nincs törvényes keretek között. Az, hogy valaki törvényesen működjön a legegyszerűbb útja, hogy önálló civilszervezetté - egyesületté- alakul. Ennek a költségei minimálisak - néhány ezer ft., és messze nem 100000 ft.- és teljesen legális a működés. (Alapító okirat /- alapító jkv. mely kimondja a megalakípítás szándékát min. 10 fővel/ - Alapszabály elkészítése - Tisztségviselők megválasztása - Bírósági bejegyzés - Aláírási címpéldány - Bankszámla megnyitás - Adószámkérés. (De ezt Lajos pontosan tudja!!!) És teljes a legitimitás. (ÉS TÖRVÉNYESSÉG!!!) Jelenleg nincs olyan szervezet, mely az MDOSz közvetlen irányítása alatt törvényesen működne, mert tudom, hogy senkinek sem vezeti a szövetség a pézügyi mozgásait. Tehát a működésük erőssen kifogásolható!!! (Sőt, nyugodtan mondhatjuk, hogy törvénytelen.!!! És ki is felel ezért???!!! Szerintem a FB.-nek is hatásköre lenne ezt ellenőrízni (!!!), és a szükséges intézkedést megtenni, mert amennyiben nem így jár el, akkor bizony ők is tv.-t sértenek).
A gyűrűnél meg az a helyzet, hogy mindenki olyan gyűrűt csináltat, amilyet akar, -levédés hiányában,- így aztán marad a neco verziója, hogy jól pofánvágod. Az MGKSz-nél a gyűrűvel ugye van egy igazoló lap, melyet a galamb eladásakor illik átadni az új tulajdonosnak, így igazolva azt, hogy a galambot "nem lopta." A személy (tenyésztő) beazonosítására pedig alkalmasnak kell lennie a gyűrűn található adatoknak, mert csak így van "bizonyító ereje" a gyűrűnek.
Nem szerettelek volna untatni benneteket, és elnézést kérek, hogy beleszóltam a dolgotokba, de jó ha tisztán látjátok Ti is a saját helyzeteteket. (És hallgassatok a Lajosra!!)

Tisztelettel: Vajó Sándor

_________________
Üdv: Vajó Sándor


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuvik 2010 márc. 29, 6:46-kor.

 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
Hozzászólás 2010 márc. 29, 6:32 
Szesztek!

Azért Lajos bá felvetése a civil szervezetté alakulásról nem egy rossz dolog. Ma kis hazánkban adnak azért ezekre a dolgokra ha jól van futtatva.

Amit Neco ír a neki helybeli intézmények felkéréséről az se rossz.

Nyílván többnyire mindenki 1000rel pörög és nem biztos hogy be tud vállalni ilyen plussz feladatokat, de talán érdemes rajt gondolkodni. Szerintem simán eladható ez a roller dolog és lehet rá támogatottságot szerezni anyagilag is. Ha egy profi írja a pályázatot és ahhoz minden szükséges dokumentumot mellékletet iránytervet megad, akkor simán lehet egy NCA-s pályázaton pár százezer forintot összegyűjteni és ez csak 1 a sokból...
Bár a civil szervezet működési költségeit nem ismerem de erről Lajos bá tud szerintem nyilatkozni...


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 22, 9:49
Hozzászólások: 1620
Tartózkodási hely: 2085 Pilisvörösvár Zrínyi u. 64. +36309382862
Valódi név: Neubrandt Gábor
   
Hozzászólás 2010 márc. 29, 3:40 
doromboló írta:
...3. Ha olyan valaki kereskedik, MNK-s madarakkal, hogy saját tenyésztése és nem tagja az
egyesületünknek (Roller Szakcsoport) azt hitelrontásért a helyszínen felvett jegyzőkönyv
alapján + 2 tanú aláírása mellett feljelentjük !


Szeva' Béla! Háááát...., nem tudom ez működne-e?!?
Egy ügyvéd felvenne valamennyi (sok!?) lóvét, a bíró jobb esetben ejnyebejnyézne, rosszabb esetben kiröhögne, mindezt (a magyar igazságszogáltatás ügyintézésének módját felületesen ismerve) 3-4 év elmúltával.
+ még ráadásul egyikünk sem egy nagy ügyintéző. Madarászni (rollerezni!) akar itt közöttünk mindenki a szabadidejében, nem ilyesmivel foglalkozni a mindennapi élet nyűgjei mellett.

(inkább szájon kéne vágni, oszt kínlódjon ő a feljelentéssel :wink: )

doromboló írta:
...2. Gyűrűt rendelni egy helyen lehet szeptember 1 és 30 között KÖZPONTILAG !
A darabszámot kell leadni és az árát befizetni egy később megjelölt helyen. A tenyésztői
számot tudjuk a nyilvántartásunkból.


Itt két verzió van.
1.) Amit André említett, és én is elsősorban ezt támogatom (a már említett MGKSZ-nél működő rendszerhez hasonlóan):

már egyszer leírtam, de azt hiszem nem elég érthetően: felmérjük az igényeket (Neked kell 100, + Ikernek 50, + Nagygabe-nak 50, + Andrénak 80, + XY-nak xx,......stb. = (pl. és kb.) 630 darab. Rendelünk 1-től 680-ig számozott 680 darab H-MNK gyűrűt TENYÉSZTŐI SZÁM NÉLKÜL, majd jegyzőkönyvezzük kinek mettől meddig számozott gyűrű került kiosztásra. Az 50 tartalékot megkapja akinek szüksége van rá.
Aztán a jegyzőkönyv szerint pl. a Te madaraid lesznek 1-től 100-ig, Ikernek 101-től 150-ig stb.
Ennek a rendszernek több előnye is van. Így mi tudjuk melyik madár kié, aki tőlünk vesz madarat az is, a kupeckodók meg kapják be! Tulajdonképpen van egy zárt törzskönyvünk, amely körbe csak az általunk tenyésztett, és behozott madarak kerülhetnek. Az állományról tök egyszerű egy kimutatást vezetni, hiszen le van írva minden, csak mellé kell írni ki mennyi gyűrűt használt fel a megrendelt mennyiségből és kész.

2.) A gyűrűfelirat marad olyan, amilyen most is, csak 1 ember rendeli meg mindenkiét.
Így tulajdonképpen semmi nem változik. (Ikertől sem kérdezte a(z) -azt hiszem- szlovák gyártó , hogy mi a [cenzúrázva] ez a felirat, gépiesen felvette a rendelést, és postázta a cuccot, mikor elkészült.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
eszterolajos írta:
.... és az elmult három évben igyekeztem az IDRE egyesület által azt pótolni amit nem adott meg a szakcsoport részére a jogutód szövetség.

Szia Lajos!
Ez így van. A H-MNK-nak ez a kapcsolat lett a pészmékere az infarktusa után.
eszterolajos írta:

... önállósúl és a szakcsoport kiépíti a saját müködéséhez tartozó jogi, illetve anyagi működési feltételeket, beleértve a jogutód szervezettel való kapcsolódási pontok tisztázását is.

Nem igazán látom tisztán az előnyöket, mi változna ez után a lépés után itt körülöttünk? A MDOSZ tagdíjat akkor is fizetnünk kéne, a felajánlott SZJA 1% elenyésző lenne, pályázatokban nem vagyunk járatosak (vagy igen :roll: ?).....

Ehhez MÉG szerintem kevesen vagyunk, ez MÉG talán korai, bár lehet, hogy rosszul látom.

Leginkább annak örülnék, ha valami jogászt sikerülne megfertőznünk, oszt az önzetlenül az élére állna ezeknek a dolgoknak.
Az a baj, hogy nálunk a tagság közül mindenki kizárólag madarászni akar, nem mindenféle ilyesmi ügyekkel foglalkozni, pedig tudom muszáj lenne ez is... (szemben a szövetség, a legtöbb egyesület vezetőivel. most őszintén. mikor volt szó egy közgyűlésen, elnökségi ülésen, vagy a szövetség honlapján a MADARAKRÓL?!? :shock: oszt lehet, hogy én vagyok a hülye, és nem is kell, hogy szóba kerüljenek 8) )
----------------------------------------------------------
visszaolvasva az előző néhány hozzászólásomat, nagyon úgy tűnik, mintha én vettem volna fel a "H-MNK húúúdeqrváratudommikellnekünk" meg a "H-MNK jólmegmondóembere" köpönyeget. szóljatok ha duguljak el, bírom a kritikát :wink:

_________________
üdv : neco

http://rollercanary.hupont.hu/


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 márc. 28, 22:34 
doromboló írta:
Lajos !
Amit ajánlottál azért nem szerencsés, mert a külön önálló jogú egyesületté válás kb. 100000
Ft. És a COM tagdíjat is külön kellene fizetni, ha a COM egyáltalán elfogad 2 szervezetet egy országból !?...



Bélám, nem az MDOSZ-től különálló szervezetre gondoltam, hanem a H-MNK szakcsoport önállóságáról beszélek :

Saját bejegyzett egyesület és úgy tagja az MDOSZnek, mert így ebben a szituban amiben most van a H-MNK jó esetben a szövetség írányítja a szakcsoportot, rosszabb esetben nem is ismeri a munkáját. Pénzügyileg is el kell határolódni, ha meg akarjuk valósítani az elképzeléseket!!!!
Önálló bejegyzett civil egyesületnél pedig a H-MNK vezetése önnálóan és saját maga írányít... a szövetségen belől pedig a maga erejéig ténykedik majd.
A bírósági bejegyzés ingyenes, csak jogász bevonása nélkül a megfelelő dokumentumokat kell elkészíteni. Mintadokumentuma, van a szövetségnek, sőt nálam is van belőle, ha adaptálva van a H-MNK-ra már meg is van a papírmunka.
Ha meg marad ez a verzió (a H-MNK az MDOSz szakcsoportja) a szövetséghez kell minden bevételt befizetni és az MDOSz elnökség könyvel és adja vissza a pénzt a rendezvényekre. Már ha szabályosan jár el !!! Szakcsoportként sosem kapsz 1%-ot, nem pályázhatsz önálóan és a pénzforgalom is tök bonyolult marad.
Meg korszetrűtlen is ez a verzió, a szövetségnek jelenleg 34 tagszervezete van, ebből csak 6 a nem önnáló a többi már csak lazán kötődik a szövetséghez saját ügyeit saját maga intézi.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 feb. 21, 12:10
Hozzászólások: 2326
Tartózkodási hely: 8440 Herend Dózsa Gy. utca 8
   
Hozzászólás 2010 márc. 28, 21:31 
Lajos !
Amit ajánlottál azért nem szerencsés, mert a külön önálló jogú egyesületté válás kb. 100000
Ft. És a COM tagdíjat is külön kellene fizetni, ha a COM egyáltalán elfogad 2 szervezetet egy országból !?...

_________________
Üdv : Doromboló...


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
Hozzászólás 2010 márc. 28, 20:53 
úgy legyen...


 
Offline
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 feb. 21, 12:10
Hozzászólások: 2326
Tartózkodási hely: 8440 Herend Dózsa Gy. utca 8
   
Hozzászólás 2010 márc. 28, 20:07 
Hát igen !..Tisztában vagyok azzal amiről beszélsz, éppen ezért ha ragazkodunk az MNK-felírat szigorú használati engedélyéről akkor minden kupec hamisító amelyik nem ilyen gyűrűvel ad el rollereket. Ezt minden fórumon ki kell hirdetni, a gyűrűkészítőkkel is meg kell értetni,ha nem engedélyezett egyénnek csinál gyűrűt akkor ő is részese a hitelrontásnak...Csak egy próbaper kell és híre megy a világban....Gondolom én !?...

_________________
Üdv : Doromboló...


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
Hozzászólás 2010 márc. 28, 13:01 
Béla,

szimplán a hitelrontásra írtam ezt, valamint hogy mennyire nem lehet szabályozni illetve felügyelni ezt országos szinten...
Jelenleg Magyarország egyik legpörgősebb és leglátogatottabb díszmadaras fóruma az IDRE, de ez nem jelenti azt hogy rajtunk kívül nem létezik madarászat, sajnos a túlnyomó része hazánknak börzére termelő kereskedő és azt mondja amit a vevő hallani akar... ez van. Ezzel egyre többet lehet találkozni. Szerény véleményem szerint akkor tud a roller kitörni ha országos szinten meg tudjátok ismertetni az énekes kanárit. Ami persze egyre jobban alakul, de ehhez nem elég ez a fórum. Bár attól függ mi a terv és mik az érdekek. Az is biztos ha mondjuk nagyobb a társaság akkor felhigul az állomány ez a jellemző más madaraknál is. Mindettől függetlenül tudtok egy viszonylag szűk körben központilag ellenőrzött dolgot létrehozni, de egyre jobban fog nőni ebben a témában is a kupecek száma , és nehogy ők kerekedjenek majd a végén felül.
Egyébként sokat beszélgettem a régi rolleres időkről múlt hétvégén Németh Sanyi barátommal és megnéztem a most tartott madarait is, ennyi pozitívum volt legalább az egerszegi kiállításban. Meg azért sok más ismerőssel is találkoztam.


 
Offline
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 feb. 21, 12:10
Hozzászólások: 2326
Tartózkodási hely: 8440 Herend Dózsa Gy. utca 8
   
Hozzászólás 2010 márc. 28, 12:36 
Szia Lajos !
Pontosan leírtad a lényeget, amit jó ha mindenki tud, mármint, hogy a MDOSZ elődjei mi vagyunk !...1902-ben mi alapítottuk hazánkban a madarász szervezeti életet...
Azóta sajnos "kissé" megváltozott a helyzet. :| ... Hogy ki mindenki ezért a felelős azon lehetne gondolkodni ?!... De most nem ez a lényeg hanem az, hogy hogyan is állunk most !?..
Később folytatom de most ki kell rohannom az erdőbe...

_________________
Üdv : Doromboló...


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 márc. 28, 8:05 
doromboló írta:
Azokat akik vettek madarat bárkitől is és tudjátok, hogy nem fizettek tagdíjat de kaptak gyűrűszámot írjátok ide és fel fogom szólítani őket a fizetésre, vagy vissza a gyűrűszámot és lehet leszokni az MNK-s jelzésről...Hiány viszont a csekk !...Mert ha azt kiküldjük címre akkor egyből menne a dolog !...Lajos,tudsz csináltatni?...



Nem szeretném túlbonyolítani az ügyet, de jelenleg eléggé gubancos a H-MNK szakcsoport szövetséghez való kapcsolódása. Ezért aztán előszőr a jelenlegi helyzetet tisztázzuk :

Tehát :

- a H-MNK hagyományőrző szakcsoport munkája során az 19o2- ben alakult Magyar Nemeskanári Tenyésztők Országos Egyletének hagyományait kívánja ápolni. (részben, vagy teljesen az a jelenlegi tagság döntésétől függ)

- a jelenlegi MDOSZ , mint szövetség az alapszabálya szerint (2.§. 9.pont) "A Szövetség jogutódja az 19o2-ben alakult Magyar Nemeskanári Tenyésztők Országos Egyletének"

- a H-MNK mint hagyományőrző szakcsoport jogilag nem önnálóan, hanem az MDOSZ keretein belől végzi a tevékenységét, a szövetség szervezeti és gazdasági írányítása mellett.

Na innentől jön a gubanc.

- nem akarok ismétlésbe bocsátkozni, de a jelenlegi szövetségi vezetésből talán 3-4 ember tudja, hogy mi az, hogy énekeskanári, valamint, hogy létezik és egyre jobban működik ez a szakcsoport. Közéjük tartozom Én is.. és az elmult három évben igyekeztem az IDRE egyesület által azt pótolni amit nem adott meg a szakcsoport részére a jogutód szövetség.

- A továbbiakban Én több lehetőséget is látok a fejlődésre, de ezt a csoport vezetőinek/tagjainak hatásköre eldönteni, hogy a jövőbeli működése során melyik utat kívánja követni.

a./ marad az MDOSZ keretein belől és működése során szervezetileg és anyagilag is pontosan betartja az MDOSz szabályait.

b./ önállósúl és a szakcsoport kiépíti a saját müködéséhez tartozó jogi, illetve anyagi működési feltételeket, beleértve a jogutód szervezettel való kapcsolódási pontok tisztázását is.

Szerintem ez az utolsó verzió jelenti a H-MNK részére a fejlődést, mivel az MDOSZ jelenlegi vezetésének a saját maguk által gerjesztett legkisebb baja is sokkal nagyobb, mint a rolleresek szervezeti segítése, vagy a hagyományainak ápolása.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy szükséges a kiválás, hanem csak azt érzékeltetném, hogy sok év fog eltelni addig, mig a szövetség újra összefogottan írányítani tudja majd az eseményeket, és rangjának megfelelően kezeli az énekes kanári tenyésztés ügyét.

Konkrétan a csekkre vonatkozóan : nem sok értelme van csináltatni, mert kell hozzá a szakcsoportnak a saját pénzforgalmi egyszámlaszáma, kis példányszám miatt kb. 25o,-FT. /db a nyomtatási költsége, Kb 1oo,- Ft. a taghoz való postai kijuttatása, így többe kerűl a leves, mint a hús.
Jelenlegi helyzetben a szakcsoportnak "szabályosan" a szövetség pénzforgalmi egyszámlájára kellene utalni az összegeket, az MDOSZ-nek meg van sárga "csekkje", de aztán ebben a forradalmi helyzetben ki garantálja a teljes, vagy a szükséges időben való visszaszármaztatást ???? Na persze mindezen pénzmozgásokat terheli a bankköltség is.

- többi szervezeti kérdésben, mint a gyűrű és a verseny tartások, díjjazások, tenyésztők elismerése, stb. jobb ha saját kézben maradnak, mivel az értetlenségből csak viták támadnak majd. Én már az elmúlt 25 évben sokszor megtapasztaltam, hogy sokan és sokszor a közösséget a saját maguk fényezésére használták fel...és ebből soha sem jött ki jó...

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 feb. 21, 12:10
Hozzászólások: 2326
Tartózkodási hely: 8440 Herend Dózsa Gy. utca 8
   
Hozzászólás 2010 márc. 28, 0:42 
Kynyoo írta:
Béla,

mondok én neked 3 igaz tapasztalatot és egyben véleményt.

1. Hazánkban élő kezdő laikus madártartó azt se tudja mi a lábgyűrű, de sajnos jópár "madarász" madártartó se....
2. Sokan az se tudják mi van a gyűrűn, nemhogy azt hogy mi is az az MNK
3. Sok esetben a kupecek kihasználják a laikusokat, ahogy André is írta. ÉS a tiri-tarka kanári forma hoppá hirtelen roller lesz!!! Ez rengeteg eset, főleg Monoron!!! Ha kimondjuk hanem sajnos ez van, és rengetegen veszik meg ott az első madarukat.

Amúgy Neco esszéje is roppant mód helytálló...

Igen ez így van de hogy jön ez ide ?...

_________________
Üdv : Doromboló...


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
Hozzászólás 2010 márc. 27, 21:24 
Béla,

mondok én neked 3 igaz tapasztalatot és egyben véleményt.

1. Hazánkban élő kezdő laikus madártartó azt se tudja mi a lábgyűrű, de sajnos jópár "madarász" madártartó se....
2. Sokan az se tudják mi van a gyűrűn, nemhogy azt hogy mi is az az MNK
3. Sok esetben a kupecek kihasználják a laikusokat, ahogy André is írta. ÉS a tiri-tarka kanári forma hoppá hirtelen roller lesz!!! Ez rengeteg eset, főleg Monoron!!! Ha kimondjuk hanem sajnos ez van, és rengetegen veszik meg ott az első madarukat.

Amúgy Neco esszéje is roppant mód helytálló...


 
Offline
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 feb. 21, 12:10
Hozzászólások: 2326
Tartózkodási hely: 8440 Herend Dózsa Gy. utca 8
   
Hozzászólás 2010 márc. 27, 15:22 
Azokat akik vettek madarat bárkitől is és tudjátok, hogy nem fizettek tagdíjat de kaptak gyűrűszámot írjátok ide és fel fogom szólítani őket a fizetésre, vagy vissza a gyűrűszámot és lehet leszokni az MNK-s jelzésről...Hiány viszont a csekk !...Mert ha azt kiküldjük címre akkor egyből menne a dolog !...Lajos,tudsz csináltatni?...

_________________
Üdv : Doromboló...


 
Offline
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 feb. 21, 12:10
Hozzászólások: 2326
Tartózkodási hely: 8440 Herend Dózsa Gy. utca 8
   
Hozzászólás 2010 márc. 27, 15:19 
Konklúzió ! :
1. Marad a tagdíj egységesen.
2. Gyűrűt rendelni egy helyen lehet szeptember 1 és 30 között KÖZPONTILAG !
A darabszámot kell leadni és az árát befizetni egy később megjelölt helyen. A tenyésztői
számot tudjuk a nyilvántartásunkból. Olyan helyet fogunk keresni készítésre ahol jóminő - ségűt csinálnak. Ha 30-ig nem rendelik meg a gyűrűket az abban az esztendőben nem
gyűrűz.
3. Ha olyan valaki kereskedik, MNK-s madarakkal, hogy saját tenyésztése és nem tagja az
egyesületünknek (Roller Szakcsoport) azt hitelrontásért a helyszínen felvett jegyzőkönyv
alapján + 2 tanú aláírása mellett feljelentjük !

Van még 5let ?...

_________________
Üdv : Doromboló...


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 22, 9:49
Hozzászólások: 1620
Tartózkodási hely: 2085 Pilisvörösvár Zrínyi u. 64. +36309382862
Valódi név: Neubrandt Gábor
   
Hozzászólás 2010 márc. 27, 13:09 
Te viszont leragadtál a nyugdíjas kedvezménynél. :lol: Én csak lehetőségként említettem, amit lehet bevezetni, és lehet nem bevezetni. Ez jelenleg egyedül a Tóth Lacit érinti, akit lassan tiszteletbeli taggá illene avanzsálni, a fajta iránti elkötelezett hűsége miatt. (kb. 20 éve minden versenyen ott van, nem érdekli az eredmény, csak a "füttyösei". gondolkoztam már rajta, de idén feltétlen valamilyen díjat felajánlok Néki ezért a kitartásért -és ezt most nem cinikusan, hanem a legnagyobb elismerés hangján írtam!- )..jajj! Bocsánat! Még az Ágyurit, Ő meg nem egy kukacos fajta, nem fog ezen lovagolni. ...tényleg és Lajosbát! ..na mindegy! Szerintem ez részletkérdés, ezen nem sok múlik, egy ötlet volt, ami lehet tényleg nem jó.

A rolleresek anyagi problémáján a segítség az lenne, ha lenne év végén 20 versenyző, + 20 roller-madárkedvelő-pártoló tag, aki fizeti a tagdíjat. Ezen folyamatosan dolgozunk, véled egyetemben. Talán lassan-lassan nem is hiába. (különben én is tudok olyanokról, illetve vittek tőlem olyanok madarat, akik tudom hogy tenyésztenek, kaptak gyűrűszámot, és egyszer sem fizettek még tagdíjat. ez engem is dühít, ezért írtam, hogy legalább az egyesületi honlapon csak a fizetők szerepeljenek. a központosított gyűrűnek az ötletét én személy szerint maximálisan támogatom, sok mindenre megoldás lenne!!!)

A másik lehetőség a szponzorok bevonása a buliba. Én (a nagyszebeni szász -tehát német- kisebbségi önkormányzathoz intézett, Chidu által indított támadáshoz hasonlóan) meg fogom támadni a vörösvári önkormányzatot, Német (sváb) Nemzetiségi Ált. Iskolát, Ném.Nemz.Gimnáziumot, a helybéli hagyományőrző civil szervezeteket azzal, hogy a rollerezés egy tradicionális német akármi, amit ha nem támogatnak nincs helyük ebben a városban! (csak nehogy az legyen, hogy támogatásképpen felajánlják a 30 tagú Sváb Fúvószenekar részvételét az eredményhirdetésre :lol: ) Igyekszem 2011-re ezt úgy összehozni, hogy a versenyt itt nálunk tudjam megrendezni, úgy, hogy sem az egyesületünket, sem a tagságot anyagilag ne terhelje, erre van is talán remény.

2012-re így megmarad a 2011-es lóvé, tehát az is sínen van, 2013 meg messze van, talán addigra bővül a tagság, és esetleg találunk más (több) támogatót.

Az MDOSZ tagdíj évi 7000ft. ez nem oszt, nem szoroz a mi költségvetésünkben. (de amúgy valóban tök feleslegesen fizetjük. esetleg ha valamelyikünk ki szeretne menni a COM VB.-re, akkor lenne jelentősége. az meg nem a rollernek való. már írtad: leadod a rigóid, egy hétig f@.. tudja ki, f@.. tudja mivel etet, mikor, mennyit sötétít. a Te madaraid ha azt hozták volna a VB.-n, amit az OB.-n, akkor simán nyered! de nem hozták volna, hiszen Oberhammer minimum 355 pontos bandája is csak 340 pontot tudott a "szakszerű" ellátásnak köszönhetően. a többi résztvevőről nem beszélek, róluk nincs infóm, de nevetséges pontszámokat kapott még a világbajnok is, és ezzel nem Őt akarom bántani! szóval baromság. most már Te is tudod, hogy együtt kell lélegezni a rollerrel a versenyidőszak finisében, ha azt szeretnéd hogy kijöjjön ami bujkál bennük, kis túlzással minden madárral külön-külön! ráadásul a térképet nézve a legközelebbi VB. is 1500 km.-re lesz tőlünk a következő esztendőkben.)

Az MDOSZ-ben nem "mostohagyerek"-ként kezelnek minket, hanem mindenki el van foglalva a másik anyjával. Észre sem veszik, hogy létezünk, nem is hiányzunk nekik.
...basszus! lassan elkopik az ujjam hegye a sok klaviatúracsapkodástól! néhány napig ne kérdezzetek tőlem semmit, mert úgysem válaszolok :wink:

_________________
üdv : neco

http://rollercanary.hupont.hu/


 
Offline
Bronzkoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2008 ápr. 29, 20:51
Hozzászólások: 506
Tartózkodási hely: kistarcsa
   
Hozzászólás 2010 márc. 27, 8:13 
Kicsit elkalandozott mindenki.Én csak egy példát írtam arra ,hogy máshol hogyan oldották meg a gyűrű egységesítését.Nekem ez tetszene a legjobban akár egyesületen akár szövetségen belül intéznénk de semmi bajom azzal,hogy magamnak intézem a gyűrűket!
Csak gondoltam ha ennyien szívnak vele akkor csináljuk másképp.

Azzal tökéletesen tisztában vagyok,hogy miként szervezzük az énekversenyeinket!Azt is tudom,hogy te meg a Feri(meg talán már én is egy kicsit)mekkora anyagi áldozatot hoztok azért,hogy ezek a versenyek minden évben létrejöjjenek.De szerinted jól van ez így?
A pénz és az aktív rolleres kevés.A tagdíjból is szeretnénk a rászorulóknak kedvezményt adni(lehet egyszer én is rászorulok :lol: )
és mi mégis fizetünk szövetségi tagdíjat!Ha az MNK-t(megértettem miért)nem érdekli az MDOSZ gyűlés és minket mostohagyerekként kezelnek akkor MIÉRT is fizetünk???

_________________
Üdv:André
http://www.rollermania.site90.net


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 22, 9:49
Hozzászólások: 1620
Tartózkodási hely: 2085 Pilisvörösvár Zrínyi u. 64. +36309382862
Valódi név: Neubrandt Gábor
   
Hozzászólás 2010 márc. 27, 3:24 
Hali!
Egyszer már felvetetem, hogy központilag oldjuk meg a gyűrű rendelést-kérdést (kicsiben, csak a H-MNK-n belül, röviden valahogy így: előzetes igényeket felmérve rendeljünk az igénylés -ez legyen XX db.- tehát XX+ 50 H-MNK-s gyűrűt csak sorszámozva, tenyésztői szám nélkül, jegyzőkönyvezzük mely számtól, mely számig ki melyiket kapta, ha valakinek kevés, kis felárral kaphat az 50 tartalékból, és jó'ccakát) Nem arattam az ötlettel osztatlan sikert itt az egyesületen belül! :wink:

Az MDOSZ közgyűléssel kapcsolatban: én 4 közgyűlésen voltam. Érdemi munka a legértelmesebb összejövetelen is 1,5 óra veszekedés-kirohanásateremből-fenyegetőzés-bekiabálás után történt, ekkor megszavaztuk a tisztségviselőket, majd hogy hol legyen az aktuális MDOSZ OB., valamint hol legyenek a minősítő kiállítások.
Az első -legkevesebb- 1,5 óra engem nem érdekel, a többihez sem tudtunk-tudtam érdemben hozzászólni, mert minket, a madarainkat nem érinti. A mi d'ógaink függetlenül a szövetségtől zötyögnek a maguk útján. A H-MNK minden tagja gyűrűz (ha nem is központilag rendelt gyűrűkkel), külföldi kapcsolataink vannak-alakulnak, a versenyeket mi rendezzük, az anyagi fedezetet ehhez mi teremtjük elő, erre bírót-bírókat mi szervezünk.
Valamelyikünk szerintem bírói vizsgát fog tenni 5 éven belül, az tuti, de ezt sem az MDOSZ fogja intézni.
Röviden: mi nem tudunk érdemben hozzászólni-segíteni az Ő d'ógaikhoz, de Őket sem nagyon érdeklik a mi nyűgjeink.

(különben információim szerint most -lassan egy éve- változott madaraink bírálatában a pontozás szerkezete. A COM arra nem volt képes, hogy erről minden szövetséget értesítsen, pedig ez rutinból kötelessége lett volna! -lehet, hogy ezt rosszul látom, de különben mi a f@..ért van?!?- a'sszem talán tudnánk róla, ha ez eljutott volna az MDOSZ-hez. ezzel csak azt akarom mondani, hogy a COM-ról is megvan ezek után a véleményem. szóval ahogy a MKGSZ-t nem lehet egy lapon említeni az MDOSZ-el, úgy a COM is egy nevetséges gittegylet az "Európai MKGSZ"-hez képest. el tudod képzelni, hogy a birminghami pergőid standardján, falkái repülésének pontozásán változtatnak Angliában, és erről Te nem értesülsz az MKGSZ-en keresztül fél éven belül?!?
....ettől függetlenül az albertirsai versenyre biztos vagyok, hogy az új pontozólapot fogjuk megszerezni, lefordítani, és használni.)

André! Én eljövök veled a következő MDOSZ közgyűlésre, de hidd el Te sem fogsz már az utána következőre elmenni!
Olvass bele a szövetség honlapjába! A következő közgyűlés összehívását néhány egyesület megvétózta, mert nem az alapszabályban előírt 30 nappal, hanem 28-cal korábban kapta csak meg a meghívót erre! Bármerre is akarná bárki húzni ezt a szekeret, a tagság, az egyesületek vezetőinek a fele elé feküdne! Valami nagyon beteg itt! Minden közelmúltban a tisztséget betöltő elnököt ismerek ( Lengyel Tibi, Lakó Anti, Tóth Sanyi. Varga Sanyit nem, de Őt is közéjük sorolom, remélem ezen nem bántódik meg) , és meggyőződésem, hogy mindenki jobbító szándékkal próbálta tenni a dolgát, egy sem volt buta, rosszindulatú ember, és mindegyik elkötelezett, fanatikus madarász! Belebetegedett az elnökségbe mindenki!
Írtad, hogy: "...Persze primitív buta "tenyésztők"mindig is lesznek..." ez persze mindenhol a világban így van, és ez nem is baj. Azonban nálunk a madarászok VEZETŐINEK többsége ilyen, és ez így reménytelen helyzetet eredményez. Hidd el nagynevű, komoly hírű madarászokban fogsz q..a nagyot csalódni a következő közgyűlésen!
Ismétlem: menjünk el, de két óra múltán Te fogod mondani, hogy hányingered van, és hagyjuk a p...a az egészet!

_________________
üdv : neco

http://rollercanary.hupont.hu/


 
Offline
Bronzkoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2008 ápr. 29, 20:51
Hozzászólások: 506
Tartózkodási hely: kistarcsa
   
Hozzászólás 2010 márc. 26, 23:09 
Én emlékszem arra amikor az MGKSZ bevezette az egységes EE-s gyűrűt.Nagyon sokan elmaradtak a kiállításoktól és versenyektől stb...
Eltelt pár év és azt tudom mondani,hogy az országos kiállításon 3-5 ezer állat van minden évben.Európa legnagyobb szabadtéri kisállatbörzéje is az MGKSZ szervezésében van minden évben,van saját terjesztésű havi szinten megjelenő újság és több mint 8000 tag.
Ezzel csak azt akartam mondani,hogy minden kezdet nehéz.
Szerintem 80-100 embert sem lehet találni aki hasonlóan gondolkodik nemhogy 1000-et.
Nem tudom ki lesz az MDOSZ elnöke de szerintem nem is ez a fontos.
Az lenne az igazi ha a vezetés kész tények elé állítaná a tagságot(ami a COM-al egyező)és minden madarász eldönthetné akar-e ilyen formán tagja lenni a szövetségnek vagy nem.Valahol el kell kezdeni.Aki akar belép aki nem az meg alapít egy neki tetsző dolgot.Nem mi lennénk az első ország ahol több szervezet is létezik.Az pedig,hogy az emberek nem gyűrűzik a madarakat szerintem azért van mert a nagy többségnek fogalma sincs róla kihez forduljon(nekem sem volt évekig,gyűrűt használtam de nem tudtam milyen egy szövetségi).Persze primitív buta "tenyésztők"mindig is lesznek...
Csak példaként írom:A márciusi börzén láttam egy kalitkát amin öles betűkkel ki volt írva,hogy magyar nemes kanári.Odamegyek és kérdem az eladót ezek milyen madarak(KB20db gyűrű egyiken se) Hunyadi énekesek?Azt mondja nem ezek rollerek és az ország legjobb tenyésztőitől és származnak!Mondom neki miért írod rá,hogy magyar nemes kanári mikor nem jelölöd MNK gyűrűvel.Válasz:Azért mer a roller magyar :shock: Szerintetek?Eladta a nagy részét.A laikusoknak gondolom mi csináltuk meg hozzá a kedvet az ürgének meg a reklámot!

_________________
Üdv:André
http://www.rollermania.site90.net


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 aug. 7, 13:39
Hozzászólások: 2370
Tartózkodási hely: Győr
Valódi név: Herczeg Zoltán
   
Hozzászólás 2010 márc. 26, 22:10 
Kynyoo írta:
Kár, hogy nem folytatod a "pályafutásod" Sanyi...
Tiszta szívből sajnálom. :cry:


Szintén sajnálom, de meg tudom érteni... :(

_________________
Herczeg Zoltán
http://zottanmadar.hu/
H26 011


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
Hozzászólás 2010 márc. 26, 22:08 
brimston írta:
De ha például egyesületi gyűrűhöz kötnénk a kiállításon való megjelenést, nem lenne az országban olyan kiállítás, ahol 100 madárnál több összejönne. Az emberek nagy része egyáltalán nem gyűrűz, a maradékot is nagyon nehéz egy táborba kovácsolni. Őszintén sajnolám hogy ezt kell írjam, a hazai tenyésztők nagyobb részétől nyugati normákat még akár évtizedig nem lehet elvárni.



Ez a lényeg!!!

Kár, hogy nem folytatod a "pályafutásod" Sanyi...
Tiszta szívből sajnálom. :cry:


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 91 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2024 márc. 28, 20:10
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO