Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: réka

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 11:33 
Sziasztok!
Régebb írtam, hogy a meglévő hím papagájomnak vettem egy tojót, de a hímet nem nagyon érdekli. Időközben megváltozott a dolog, s azt hiszem most már van több mint egy hónapja, hogy naponta többször is párosodnak. Tettem fel odút, főztem naponta tojást, répát reszeltem, vitaminos tápot vettem, de a tojó nem hajlandó tojni. A hím beül az odúba és ül a nagy semmin mintha kotlana. Máskor az odú ajtójából fütyül hosszasan a tojónak, de az meg sem moccan. Volt, hogy a tojó is körülnézett az odúban (ami megfelelő méretű egyébként) de aztán kijött. Csak eszik, iszik, szexel és reszeli a csőrét. Most is épp elégedetten ül a kalitkában és ropogtassa a csőrét. Van olyan tojó amely mégsem tojik? Már gondolkodom, hogy lecserélem.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 11:30 
fairywing írta:
Sziasztok, a nimfa szakértőket kérdezem, hogy a képen látható 2 madár tényleg hímnek látszik-e. Illetve az egyik 4, a másik 1,5 éves, én a fiatalabbat szeretném megvenni. Van-e látható különbség a 1,5 és a 4 éves között szerintetek?

Szerintem mindkettő hím. A fiatalabbat, hmm.. szóval látni kellene rajta.. hogy is mondjam. Fiatalabbnak néz ki.. összbenyomás alapján. Remélhetőleg a tulaj tudja melyik a fiatalabb és tényleg a fiatalabbat adja oda majd. :)

Valódi név: Tóth György

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 11:03 
Igen hím mind a 2!

Hozzászólás 2010 ápr. 1, 10:42 
Sziasztok, a nimfa szakértőket kérdezem, hogy a képen látható 2 madár tényleg hímnek látszik-e. Illetve az egyik 4, a másik 1,5 éves, én a fiatalabbat szeretném megvenni. Van-e látható különbség a 1,5 és a 4 éves között szerintetek? Élőben még nem láttam őket, csak ezt a képet, de mielőtt odamegyek, gondoltam, megkérdezem a véleményeteket.

Kép

Köszönöm a segítséget!

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 31, 19:32 
Nagy Tamás írta:
waldemadar írta:
Sziasztok!

Épp venni készülök pofafoltnélküli nimfákat, tiszta fehéret. 09 késő ősziek. Szerintetek 4000ft/db sok érte? Köszi, üdv

Szia Wlademadar!

Az attól függ, hogy hogy néznek ki! Ha szép nagy a bobitájuk, nem tolhiányosak és nagytestűek, akkor még 5ezer ft/db fölött is léhet az áruk!
Most 4000 ft-ért vettem fehérarcú gyöngyös tojókat, de nagyon szépek és megértek annyit!

Köszi Tamás!

Már közben utánajártam, és van ahol a sima foltnélküli szürkékért kérnek ennyit, és ezek még ráadásul szépek is. Megérnek annyit, úgyhogy megveszem majd őket, de ettől függetlenül még keresekkét hímet ha valaki esetleg tud pesten vagy tolna megyében.:) Lehetőleg fehéreket vagy tarkákat. Köszi

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 31, 18:27 
waldemadar írta:
Sziasztok!

Épp venni készülök pofafoltnélküli nimfákat, tiszta fehéret. 09 késő ősziek. Szerintetek 4000ft/db sok érte? Köszi, üdv

Szia Wlademadar!

Az attól függ, hogy hogy néznek ki! Ha szép nagy a bobitájuk, nem tolhiányosak és nagytestűek, akkor még 5ezer ft/db fölött is léhet az áruk!
Most 4000 ft-ért vettem fehérarcú gyöngyös tojókat, de nagyon szépek és megértek annyit!

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2010 márc. 31, 7:54 
matula írta:
két hete kb az első egy két napra rá a többi.
különtettem őket megy a csivit, meg a járkálás az ősöknél, a kicsik mozognak kutakodnak,tollászkodnak
lássák egymást?
(rácsanyagnak mit javasoltok? a mostanit obibol 1.5x1.5cm rácsméret 1.5mm vastag huzalból forrasztva 5mx1,2m 7000ft,van jobb?)
köszönöm a segítséget,nagyon jól jön

Szia Matula!

Szerintem is találsz olcsóbban, én pölö a boglári börzén vettem tőlük:
Ecser, Szegfű u. 4/c tel.:06-29-335-108, vagy 06-70-368-4999
sajnos weblapjuk nincs, nagyon sok féle anyaguk van.. (horganyzott, duplahorganyzott, ponthegesztett, fonott stb.) és korrekt áron. Ja, és méterre is lehet venni, nem csak 25m-es kiszerelésben.
De szerintem, ha elmész egy két nagyobb börzére, vagy megnézed a neten az apróhírdetéseket, akkor is találsz.
Sok szerencsét!

xelgon

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 márc. 30, 23:09 
Sziasztok!

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 márc. 30, 22:44 
Nagy Tamás írta:
Sziasztok!

Daniduke!

Csak azért fúj a hímre, mert félti "tulságosan" az odut! Majd, ha ki lessz szó szerint éhezve a kajára, akkor majd hím fog ülni nappal! Szerintem nem lesz gond!

Köszi, remélem igazad lesz.
Bár szerintem még nem ül a tojó mert elég sokat van kinn.

Hozzászólás 2010 márc. 30, 17:30 
Sziasztok!

Daniduke!

Csak azért fúj a hímre, mert félti "tulságosan" az odut! Majd, ha ki lessz szó szerint éhezve a kajára, akkor majd hím fog ülni nappal! Szerintem nem lesz gond!

Matula!

Lehet találni olcsóbban is dróthálót. Csak azokat általában tekercsben árúlják. Egy tekercs 25 méter hosszú és egy méter magas! Az expressz.hu -n szoktak hírdetni. Nézd meg ott!

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 márc. 30, 14:30 
Szervusztok!
Segítség kellene.
A hím nimfám meghalt tavaly nyáron, ősszel kapott a tojó egy másik hímet, így tavaszra összeszokhattak. Össze is szoktak, olyanok voltak, mintha nem is lett volna új a hím.
Egy hete kaptak odút, nézték, bementek ahogy az kell.(bár párosodni nem láttam őket, bár sajnos nem bírom egész nap figyelni őket) Tegnap lett egy tojás is. Ma meg azt látom hogy a tojó bent van az odúban, néha kijön, vagy csak félig kinéz, és fúj a hímre, üldözi.
Ez miért lehet? :|
Köszi.

Valódi név: laci

Hozzászólás 2010 márc. 29, 21:34 
két hete kb az első egy két napra rá a többi.
különtettem őket megy a csivit, meg a járkálás az ősöknél, a kicsik mozognak kutakodnak,tollászkodnak
lássák egymást?
(rácsanyagnak mit javasoltok? a mostanit obibol 1.5x1.5cm rácsméret 1.5mm vastag huzalból forrasztva 5mx1,2m 7000ft,van jobb?)
köszönöm a segítséget,nagyon jól jön

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 márc. 29, 20:48 
Hmmm Hna majd nyáron a nagy melegbe megszereti! Akkor biztos nem veszi rossznéven :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 29, 20:43 
Flyeer írta:
Hát ha valóban olyan rossz, akkor hagyjuk! :D
Ja és az egyik nimfám ( a fiú) nem szeret fürdeni... ha rakok be nekik tálban vizet rá se néz, ha permetezem akkor nem tárja szét a szárnyát csak áll tűri egy kicsit majd elszáll. Bezzeg a tojó imádja! :D már 2 fújás után fürdik. viccees :alien:

Minden madár egy egyéniség. Van amit szeret van amit nem. Nekem mindkét nimfám imádta a fürdést. Kétszer kellett inni adni nekik ha nem vigyáztam, mert ha nem a fürdetőbe tettem a vizet, akkor az itatóban akartak megfürdeni. :D

Hozzászólás 2010 márc. 29, 20:41 
Hát ha valóban olyan rossz, akkor hagyjuk! :D
Ja és az egyik nimfám ( a fiú) nem szeret fürdeni... ha rakok be nekik tálban vizet rá se néz, ha permetezem akkor nem tárja szét a szárnyát csak áll tűri egy kicsit majd elszáll. Bezzeg a tojó imádja! :D már 2 fújás után fürdik. viccees :alien:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 29, 20:37 
Flyeer írta:
Ő nem szándékozom kézzel nevelni a kicsiket (ha egyáltalán lesznek majd :D) De mi az a házi készítésű kézzel nevelő?

Lebeszéllek róla! :) Sokkal jobbakat lehet kapni a "bótban". Oké, drágábbak is, de én így utólag "vén fejjel" kész csodának tartom, hogy azzal fel lehetett nevelni őket (szerencsém volt, hogy nem kis korukban történt, akkor kizárt, hogy túlélték volna). Talán még meg van valahol a "recept", de inkább elrettentésnek írnám le, mint sem követendő példának...

Hozzászólás 2010 márc. 29, 20:34 
Ő nem szándékozom kézzel nevelni a kicsiket (ha egyáltalán lesznek majd :D) De mi az a házi készítésű kézzel nevelő?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 29, 20:32 
Nagy Tamás írta:
Adom nekik kb 14-20 napig, nincs gondvele! Egyébként miért beszéltek le róla?

Ez jó régen volt, akkoriban nem volt még internet :) A tenyésztő akitől vettem az egyik madaramat (a másik "bóti" volt) mondta, hogy amikor leválasztom, akkor kell felfüggeszteni a lágyeleség adását is. Igazából (nem lévén semmi más információ forrás) én elhittem és tartottam magam minden szavához. Az első költésnél egyébként a szülők megszakították a nevelést, így a fészekaljat "kézzel" kellett felnevelnem, de nem volt nehéz dolgom, mert már tollasodtak. Persze kézinevelő táp sem volt akkoriban, házilag készítettem (szintén a tenyésztő mondta, hogy hogyan). Ennek már több mint 20 éve...

Hozzászólás 2010 márc. 29, 20:24 
Adom nekik kb 14-20 napig, nincs gondvele! Egyébként miért beszéltek le róla?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 29, 20:17 
Nagy Tamás írta:
Azért a lágyeleséget még kapják kb 2-3 hétig!

Ez tuti jó 5let? Mármint a kicsiknek? Engem annak idején lebeszéltek róla.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 232  Következő