Egy röpke gondolatot ejtenék csak meg (az alul levő "köszönöm" mellett

Az IDRE az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb!) díszmadár tenyésztő egyesület az országban, fóruma egy általános díszmadártenyésztéssel kapcsolatos témákkal, országos ügyekkel is foglalkozó fórum. Ebből következik, hogy Kuzminek maradéktalanul pártatlannak lennie minden vitában, és szigorúan demokratikus alapokon szabad csak kezelnie az ezen a fórumon megejtett hozzászólásokat, ez nem lehet vita tárgya.
Azt hiszem az előző héten lezajlott vitában senkinek, és mindenkinek igaza van. Ha mi nem ilyen elfogultan kezelnénk a rollert, már nem létezne hazánkban ez a kanári fajta,(és -mint említettem ezt má' valahol- ez sok minden alól felmenti Dorombit a szememben!) és azt is megértem, hogy ez másoknak szálka a szemében.
Hogy mennyire volt szőrszálhasogató ez a párbeszéd, azon megint csak nem érdemes vitatkozni.
Úgy gondolom, sokkal több mindent engedhet majd meg magának a maroknyi rolleres csoport egy szigorúan roller központú fórumon. Az biztos, hogy akár kevésbé etikus, vagy diktatórikus eszközök bevetésével is, ott a roller fog elsőbbséget élvezni minden más fajjal, fajtával szemben. (hogy e' miatt mennyire lesz életképes ez (?) azt nem tudom.)
Erre itt (teljesen érthető okokból!) azonban kevésbé van lehetőség, a tagok többsége viszont ebbe az irányba szeretne lépni, ez látszik is az utóbbi fél év hozzászólásain. (tul.képpen ketten maradtunk a Bélával)
Én őszintén köszönöm és tisztelem Kuzmi munkáját, teljes mértékben megértem, hogy úgy foglalt állást ahogyan...
...azonban én más szemüvegen keresztül is látom a világot (bár Drombival ellentétben én ettől néha még képes vagyok megszabadulni

Csabám és Lajosbá kösz' mindent!