Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 11:31 
Sajnos egy kicsi már el is pusztult, és szerintem egy másik sem éri meg a holnapot...De gondolom ha a nimfákkal ezt csinálta a 2 hullámos tojó akkor az egymáséival sem tesznek majd kivételt, ha ők is költenek. Azt hiszem ennyi volt a hullámos tartásom. Amint tudom száműzöm őket az biztos.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 10:56 
csien írta:
Rohadt hullámosok vérengzést csináltak a nimfák odújába. Mindegyik kicsi tiszta vér :evil: Remélem nem halnak meg. Elis választottam őket. Igen idegbeteg lettem. legszívesebben kitörtem volna a hullámosok nyakát :evil:

Sajnálom nagyon a fiókákat, de erre a hullámosoknál sajnos számítani kell!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 10:34 
csien írta:
Rohadt hullámosok vérengzést csináltak a nimfák odújába. Mindegyik kicsi tiszta vér :evil: Remélem nem halnak meg. Elis választottam őket. Igen idegbeteg lettem. legszívesebben kitörtem volna a hullámosok nyakát :evil:

Annak idején én mindig a hullámosokat féltettem a nimfáimtól. Mostanra már tudom, hogy mázlim volt velük.

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 10:28 

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 23:20 
papagajos írta:
Nekem van egy 2009-es szeptemberi tiszta fehér.

Papagajos!
Érdekelne a nimfa, írtam e-mailt. Majd légyszi válaszolj, köszi

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 16:15 
Nyuzilla írta:
Én a törpének a kajájához keverek nagypapagáj eleséget néhány százalékban, a földimogyorót eddig sem ette meg, de mióta olvastam, hogy mit okozhat, ki is szedegetem belőle.
Én attól akadok ki, hogy némely gazdánál ott a madár előtt a napraforgós tál, és annyit fal belőle, amennyit akar! Aztán meg panaszkodik, hogy nem akar párosodni.... (esetleg nagy hidegben tartom indokoltnak az olajos magvak ilyen nagy arányú etetését)

Akkor lehet az én madaraim azért ennyire nimfománok, mert kevés szotyit kapnak? :lol:

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 16:02 
Én a törpének a kajájához keverek nagypapagáj eleséget néhány százalékban, a földimogyorót eddig sem ette meg, de mióta olvastam, hogy mit okozhat, ki is szedegetem belőle.
Én attól akadok ki, hogy némely gazdánál ott a madár előtt a napraforgós tál, és annyit fal belőle, amennyit akar! Aztán meg panaszkodik, hogy nem akar párosodni.... (esetleg nagy hidegben tartom indokoltnak az olajos magvak ilyen nagy arányú etetését)

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 15:34 
Warhawk írta:
Lacrimosa írta:
De a napraforgó esete még mindig jobb, mint a földimogyoró... Öszintén, ki az, aki NEM ad madarainak földimogyorót? Legyen az amazon, ara vagy bármi más... És ki az aki tudja, mit is okoz ez a mag...?

Nos, én NEM adok és mindenkit lebeszélnék róla, mert bár nem rossz táplálék (beltartalmi értékeit vizsgálva), de hatalmas a kockázat az etetésével. Egyik probléma: Aspergillosis. Reális veszélye van annak, hogy becsap a ménkű. A másik pedig az Aflatoxin. Ez még egészen kis mennyiségben is csúf dolgokra képes. Egyszerűen nem éri meg a kockázatot.

Nem, főleg, hogy a magvak 70-80%-a Aspergillus gombával fertőzött, és nagyon szörnyű dolgokat művel. Az emberek sokszor legyintenek, mikor mondják, hogy ne ad, mert rossz, ők azzal hozakodnak elő, hogy dehát mások is adnak nekik, és sajnos a tápokban is benne van... Talán az embereknek meg kell tapasztalniuk, mit is okoz az aszpergilózis, de még akkor sem vagyok benne biztos, hogy észhez térnének.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 15:29 
Lacrimosa írta:
De a napraforgó esete még mindig jobb, mint a földimogyoró... Öszintén, ki az, aki NEM ad madarainak földimogyorót? Legyen az amazon, ara vagy bármi más... És ki az aki tudja, mit is okoz ez a mag...?

Nos, én NEM adok és mindenkit lebeszélnék róla, mert bár nem rossz táplálék (beltartalmi értékeit vizsgálva), de hatalmas a kockázat az etetésével. Egyik probléma: Aspergillosis. Reális veszélye van annak, hogy becsap a ménkű. A másik pedig az Aflatoxin. Ez még egészen kis mennyiségben is csúf dolgokra képes. Egyszerűen nem éri meg a kockázatot.

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 15:10 
emys írta:
És vajon a Magyarországon elpusztuló nimfák hány százalékát diagnosztizálják patologiai vizsgálattal?

Üdv:

emys

0....
Az emberek zöme úgy áll hozzá, hogy a madarak sokszor elpuszulnak "ok nélkül". Pedig a halálnak mindig van oka, hogy ki mennyire jár utána, már kérdéses. Nagy állománnyal rendelkezők nem, mert hát gyakori eset, kedvencként tartott madaraknál megint csak nem, merthát nem fogják ők a kedvenceiket X összegért felboncoltatni. Mindennel egyetértek, amit itt leírtál, taán még hozzátenném, hogy a napraforgó nagy aminosavtartalma hatalmas mennyiségben kiüti a madár veséit...

Nem sokan, pedig eléggé fontos volna, főleg a lakásban tartott kedvenceknél!

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 14:10 
Norbi0131 írta:
Most kétféle dolog jöhet szóba! Vagy a madár szervezete nagyon erős, vagy nem is olyan káros a napraforgó...Vélemény?

Szia!

Olyan ez, mint a dohányzás vagy az ittas vezetés. Valószínűleg senki sem tagadja, hogy a dohányosok sokkal gyakrabban kapnak tüdőrákot, mint a nem dohányzók. De mindenki ismer dohányzó idős embereket. Sak az esélyeik sokkal rosszabbak.

A napraforgóval a következő bajok lehetnek:

- olajtartalom - elhízhat (függ attól mennyit mozog, milyen az egyedi hajlama stb)

- a mag elkezd avasodni, és rendkívül káros anyagok (pl. peroxidok) keletkeznek benne. Az erősen avas magot fel lehet ismerni szagáról, ízéről, de az enyhén avas magot nem.

- penészek lehetnek rajta - és ez egyenes út a tüdő és légzsák aszpergillózishoz (főleg a kis helyen, nem szabad levegőn élő, keveset repülő madár fogékony)

Ezek egyike sem fogja hirtelen elpusztítani a madarat, csak fogékonyabb betegségekre, rövidebb ideig él, kevésbé fog szaporodni stb.

És vajon a Magyarországon elpusztuló nimfák hány százalékát diagnosztizálják patologiai vizsgálattal?

Üdv:

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 14:07 
Sziasztok

Kikeltek a kis Nimfáim :)
Kép
Olyan kérdésem lenne, hogy van ott még 2 tojás. Meg lámpáztam őket és nem a kicsikkel egy időben lettek. De emlékszem rá, hogy tavaly is tojt a tojóm már akkor amikor a kicsik kikeltek, szóval ezek is fiasak. Kivettem és betettem a másik párhoz akik hétfőn kezdtek el tojni. Nem fogják kidobálni vagy otthagyni a többi tojást?

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 6:29 
Norbi0131 írta:
Lacrimosa írta:
A kis sanyi csak napraforgón élt 14 évig, hozzám kerülve most már csak csemegeként kaphat naponta néhány falatot, és rögtön le is fogyott, normáls súlyú, aktív stb.

14 évig csak egyféle mageleségen élni egy madárnak elég durva és morbid dolog!
Ha olyan nagyon rossz lenne az a napraforgó, akkor már rég elpusztulva találták volna meg a madarat szerintem pár hónapon belül a vásárlás után!

Most kétféle dolog jöhet szóba! Vagy a madár szervezete nagyon erős, vagy nem is olyan káros a napraforgó...

Vélemény?

Visszaolvasod és megtudod a véleményem! Mint írtam, a napraforgó nem rossz - de dózisfüggő! Emellett nem olyan tüneteket produkál, mint pl.: az akácmérgezés, nem hat olyan gyorsan, hanem szépen belülről zabálja föl az állatot - lásd: elhízás, aminek következménye a májrendellenességeknek, és még a vese is, és ezeknek is összetett következménye a tolltépés. Remélem nem kell mondanom, hogy rossz belső szervekkel is egy élőlény sokáig el tud élni - csak az életminőség már kérdéses! :wink:

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 0:13 
Lacrimosa írta:
A kis sanyi csak napraforgón élt 14 évig, hozzám kerülve most már csak csemegeként kaphat naponta néhány falatot, és rögtön le is fogyott, normáls súlyú, aktív stb.

14 évig csak egyféle mageleségen élni egy madárnak elég durva és morbid dolog!
Ha olyan nagyon rossz lenne az a napraforgó, akkor már rég elpusztulva találták volna meg a madarat szerintem pár hónapon belül a vásárlás után!

Most kétféle dolog jöhet szóba! Vagy a madár szervezete nagyon erős, vagy nem is olyan káros a napraforgó...

Vélemény?

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 18:57 
Nekem van egy 2009-es szeptemberi tiszta fehér.

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 15:30 
Nincs valakinek pofafoltnélküli nimfája eladó? Főleg tisztafehér, meg esetleg tarka érdekelne. Lehetőleg fiatalok. Köszi

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 13:17 
Norbi0131 írta:
Amíg a madaraimnak nincs belőle bajuk, addig adom nekik!

Az én kis kényes nimfám meg nem szereti a napraforgót. A kedves kis tenyésztője nem adta neki (gondolom én) fiatal korában, így most nagyon ritkán "ropogtat" el egy-két szemet!
Persze ez is csak egyedi dolog.

És, ha már minden, amit adunk nekik egészségtelen, akkor egyszerűbb infúzióval éltetni őket!

Én azt mondom mindig, hogy a madarak tudják, hogy nekik mi kell. De nem fogom csak azt adni, mert csak azt eszik meg, hanem van egy mennyiség és kész. Ha elfogyott, legközelebb akkor kapnak újabb adagot, ha minden egyes magot megették belőle!

Viszont csak a nimfámmal van a baj, mert őt még sehogy nem tudtam rávenni, hogy megegye a napraforgót! Pedig volt már éheztetés is egy jó fél napig, de akkor sem nyúlt hozzá.
Inkább megette a főtt tojást, amit odáig azt sem evett meg, de a napraforgóhoz nem nyúlt.
De valószínűleg, ha lesz egy párja, amelyik megeszi, akkor ő is rászokik majd.

Nem baj, ha nem eszi meg!
Egyébként sajnos nem, az állatok nem tudják, mi nekik a jó, sőt! A kutya probléma nélkül felzabálja a csokit, a degu örömmel fogyasztja az almát, a papagájok gond nélkül esznek a gazdi tányérjából, aztán utána meg örülnek a szegények(gazdák), hogy milyen menő.... És mindez káros, sőt életveszélyes!
Az, hogy valami káros, vagy nem - dózisfüggő! Csakhogy el nem kéne felejteni, hogy ezek kis pehelysúlyú birkozók, így könnyen ki lehet ütni őket! A nimfáim nem kapnak sok napraforgót, sőt, amennyit csak lehet kipiszkálom (majd cssíráztatom), ill. hígítom, és így is rettenetesen aktívak, folyton röpködnek, játszanak, csinálják a banzájt! A kis sanyi csak napraforgón élt 14 évig, hozzám kerülve most már csak csemegeként kaphat naponta néhány falatot, és rögtön le is fogyott, normáls súlyú, aktív stb.
A nagy dózisú napraforgó nem egészséges, és hosszútávon kikészíti a madarak veséjét, máját stb. Minek akkor játszani a sorssal?
Nem azt mondom, hogy nem kaphatnak - sok olyan anyag van, ami szükséges a madaraknak - B-vitamin, E-vitamin, esszenciális aminosavakban gazdag, de mint mondtam - dózis a fontos!

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 9:04 
Amíg a madaraimnak nincs belőle bajuk, addig adom nekik!

Az én kis kényes nimfám meg nem szereti a napraforgót. A kedves kis tenyésztője nem adta neki (gondolom én) fiatal korában, így most nagyon ritkán "ropogtat" el egy-két szemet!
Persze ez is csak egyedi dolog.

És, ha már minden, amit adunk nekik egészségtelen, akkor egyszerűbb infúzióval éltetni őket!

Én azt mondom mindig, hogy a madarak tudják, hogy nekik mi kell. De nem fogom csak azt adni, mert csak azt eszik meg, hanem van egy mennyiség és kész. Ha elfogyott, legközelebb akkor kapnak újabb adagot, ha minden egyes magot megették belőle!

Viszont csak a nimfámmal van a baj, mert őt még sehogy nem tudtam rávenni, hogy megegye a napraforgót! Pedig volt már éheztetés is egy jó fél napig, de akkor sem nyúlt hozzá.
Inkább megette a főtt tojást, amit odáig azt sem evett meg, de a napraforgóhoz nem nyúlt.
De valószínűleg, ha lesz egy párja, amelyik megeszi, akkor ő is rászokik majd.

Hozzászólás 2010 ápr. 7, 6:53 
Norbi0131 írta:
gabcsi4211 írta:
Akkor azt mondjátok hogy az eleségben lévö fekete napraforgo nem tul egészséges a madaraknak. :(

Én is ezt adom, mert ez van! Na meg amúgy is nagy menyiségben nem egészséges nekik!
Ha kisebb adagot kapnak, akkor nincs baj!

Naja, csak aztán a kis mennyiség is erősen relatív! Külföldi állatorvosok húztak meg egy határt, hogy napraforgónál mennyi legyen is azaz annyi - és jákópapagájoknál jutott 6-8 szem naponta! Akkor ezt most átgondolva, hogy mennyit is kapnak a nimfák.... Ezért is hígítom a mageleségüket, mert rengeteg napraforgó van benne - még úgy is, hogy drága, nagyon jó minőségű eleségről van szó.
Emiatt sem csodálkozom, hogy nagyon sok gazdinak a problémája, hogy a madár csak a napraforgókat piszkálja ki... persze, mert rengeteg van belőle, és mert így egyszerűbb is...

Hozzászólás 2010 ápr. 6, 23:33 
gabcsi4211 írta:
Akkor azt mondjátok hogy az eleségben lévö fekete napraforgo nem tul egészséges a madaraknak. :(

Én is ezt adom, mert ez van! Na meg amúgy is nagy menyiségben nem egészséges nekik!
Ha kisebb adagot kapnak, akkor nincs baj!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 232  Következő