Hogy te miket nem beszélsz itt össze, Kynyoo!

Méghogy nem vagy folt se a madártartásban??? Akinek ennyi madara van, annak már tapasztalata is, és az bizony már nem kis folt. Jól gondolom, kedves fórumtársaim?
Igazad van, Gabesz, valóban elmulasztottam élménybeszámolót tartani.

Egy havas hétvégén utaztunk le a tőlünk nem messze levő Kynyoo kollégához (46 km, hogy Gabi is képben lehessen

Hát ott aztán volt mindenféle madár! Amit elsőre felismertem: a színkanári, a hullámos papagáj. na meg zebrák, szívem csücskei, és végre élőben láthattam rizspintyet és - melyik az a madár, aki mindenkit felnevel (dajkamadár)??? - nem jut eszembe a neve, de ti tudjátok, az tuti. Megvan, sirályka! (ugye az is van neked?)
És volt ott nagyobb papagáj is, Kynyoo, segíts!!! Nagyon édes volt, igazi úr a csapatban! Plusz galambok, akik a hangjukkal hívták fel magukra a figyelmemet.
Mit láttam még? Ja, láttam a kinti röpdéit, ügyes munka, nekem tetszett. És a szép nagy családi házat, ahol lakik, egy nagyon csendes, helyes környéken.
Van egy kutyulija is, aki megugatott bennünket, de meglepő módon kisebbik
lánykám nem ugrott miatta rögtön a nyakamba!
Szóval hatalmas élményben volt részem, mert olyan madarakat láthattam, amikről eddig csak itt a fórumon olvastam, és max. képet mutattak róluk a tenyésztőik.
A hely, ahol vannak valóban kicsi, de ahhoz, hogy a madarak átteleljenek, szerintem tökéletes.
Megvan a helye a rollereknek is!!! Bár, ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, Gábor, akkor javasolnám, hogy a rollereket teljesen külön helyen tartsd majd, mert a sokféle madárhangból nem kívánatos hangokat is átvesznek, ami csökkenti az énekük értékét.
Örülök, hogy van zala megyei fórumtársunk is, aki egy kicsit közelebb lakik hozzám, mert bizony errefelé nem nagyon hallok tenyésztőkről! (Kivéve persze Zéta doktort, akivel kollégák vagyunk)
Röviden ennyi, de még egyszer mondom: jó volt azokat az édes kis madarakat látni! És milyen szép színe van némelyiknek! Le a kalappal.
Remélem más fórumtársakat is meg tudok majd látogatni, mert ez tényleg nagyon tanulságos dolog!