Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 26, 23:13 
Kedves Gabriella !
Remélem levelemmel nem zavarom...
Kedves Mónika !
Remélem levelem jó egészségben találja !...

ÉBRESZTŐŐŐŐŐ !!!
......rám jött a régi idők hülye levelezési szokásai !... :lol:

Szóval Gabikám !....Félre ne érts, a világért sem szeretnélek megbántani, de most Te abban a korszakban vagy, mikor gyüjtögeted a kis alapmadarakat és gyönyörködsz bennük. Én ugyanezt csináltam mint a legtöbb kezdő, hogy jaj ebből is meg abból is hisz nem is drága stb...
Hidd el egy ideig tart csak ez az állapot mindaddig, míg nem találsz egy nemesebb célt ami a komoly madarászat speciális területe. Ha a madarászat a különféle kis jószágok megfigyelésén túl sikerket magasabb szintű izgalmakat akarod hogy jelentsen akkor kell kijelölni egy célt amiért érdemes dolgozni ! Szerintem Te már sokat játszadoztál a kis madárkákkal, eljött az idő, mikor ugyanezt megteheted komoly madarakkal egy nemesebb cél eléréséért ! ...Kimondhatatlan öröm számomra, hogy a közeljövőben sikerül beszerzned néhány kiválló rollert s ha ebben van némi szerepem akkor különösen ! Azt nem írtad, hogy hogyan akarod őket tartani, de ha a tömegszáláson akkor nem érdemes, mert nem fogod tudni kit mikor bogarászott meg, így az utódok értéktelenek lesznek...mármint állattenyésztési szempontból... Ha meg rászántad mégis magad akkor csak jó minőségű madarakat hozzál mert a gagyi az mindenhol az !
Mona már megtette az első lépést ! Gyerünk lányok... :08:

Hozzászólás 2007 nov. 26, 20:48 
Sziasztok!

Hú, Neco, most aztán hízik a fejem! :D
Jól mondod, szeretnék ott lenni a 2008-as nagy versenyen, de örülök annak is, ha elmehetek, nemhogy babérok, meg konkurencia... Viszont köszönöm én is a bíztatást!

Úgy tűnik a srácok átestek egy érettségen nálam, mert ma ahogy hazajöttem, megint szép énekkel fogadtak. Biztos engem is meg kellett szokniuk, a helyet is, na meg nem utolsó sorban jót tehetett nekik a Doromboló által javasolt fogyó- és hízókúra. Azért nem is gondoltam volna, hogy ez is ilyen befolyásoló hatású lehet! :shock:
Milyen jó, hogy vannak nekünk szakiink! :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 26, 19:48 
Sziasztok!

Neco, köszönöm a bíztatást. Jól esik és rám is fér!!!:wink:
Nem tudom, a gépszíj kapott-e el, vagy mi, de igencsak elhatároztam, hogy legalább megróbálom. Hogy roller kanárim mindenképpen lenne ez nem vitás, akkor meg miért ne próbálnám meg? Valahol el kell kezdeni...:roll: Az biztos, hogy az itthoniak közül senkinek sincs ilyen profi csapat a háta mögött :D

A jelenlegi állományt eléggé leapasztottam- kell a hely az újaknak. Doromboló azt mondta, hogy én egyenként szerettem bele a madarakba. Hát igaza is van, és mindezek ellenére Pici Alfonznak is szerető gazdit találtam. Mikulás-ajándéknak szánják egy aranyos kisfiúnak :D . Akik maradnak: Fióna és Fruzsina, 5 éves csapper tojók- mert ők már igencsak megérdemlik a méltó gondozást, Karcsika és az ifjú ara zebrapinty pár, no és a bitang Csibikém, mert tőle nem bírok olyan könnyen megválni. Az idei fiatalok árát pedig élelemre és az új madarakra költöm, úgyhogy anyagilag észre sem vevődik ez a beruházás 8)

Hozzászólás 2007 nov. 26, 19:07 
Akkor megtiprom őket !...És almamagról elfeledkeztél ?...Állattenyésztő !
A legnagyobb veszedelem ! Hihi ! :65:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 26, 18:51 
Most volt időm végigolvasni az elmúlt két nap hozzászólásait...
Legelsősorban Amaryl-nak kívánok (utólag :oops: ) boldog névnapot :58: !!!

Drága Gabesz! Úgy látom elkapott a gépszíjj! Ügyes légy! Szorítok, hogy sikerüljön igazán jó állományt összeszedned. Reszkessen a konkurencia. Majd mi innen segítünk "távfelkészíteni" a madaraidat a következő versenyre, és Te leszel az Első Női Bajnok kishazádban!!! :20:

De úgy látom jövőre Monával és talán Amaryllal is, mint konkurencia számolhatunk mi is...
Lehet, hogy itt is női bajnok lesz 2008-ban? :75:

Hozzászólás 2007 nov. 26, 18:00 
Szia Lajos!

Délelőtt beszéltem Dorombolóval, többek közt azt is kérdezte mi a fenét akarok én a pacsirtáktól!? :shock: Azt válaszoltam neki, hogy itt pacsirtáról szó sem volt, csak fülemüléről, esetleg csalogányról....
Na most olvasom, hogy mégiscsak én vagyok a figyelmetlen. :65:
Ugye Te is a fülesekre (luscinia luscinia, illetve luscinia megarhynchos) gondoltál a szabadkai tenyésztővel kapcsolatban?

Üdv : neco

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 26, 8:07 
Szia neco !

Van telefonja is, de szerintem rosszul adta meg, mivel egy szám hiányzik belőle. oo 38 12 561 - 8o1. E-mailje nincs. Azért adtam meg a lev. címét. Szerintem dec, 29 -re átjön és le tudjátok tárgyalni a dolgokat.

Hozzászólás 2007 nov. 26, 4:12 
eszterolajos írta:
Szia neco !

Ma voltam Szerbiában egy madarász találkozón, kiállításon. Találkoztam egy pacsirtát tenyésztő szakival, aki szintén a pacsirta énekével foglalkozik évek óta. Dankó László Szabadka 244oo. Bjelovacka 19.

Szia Lajos!

Kösz az infót! Esetleg emil, telefon? Bár egy találkozóhozhoz elég egy levél is. A neve alapján beszél magyarul.....
Ha úgy hozza az időm, lehet hogy egy látogatást megejtek nála!
(Különben sikkerült piszok jó hangfelvételt szereznem! :wink: )
Köszönöm mégegyszer!

Üdv : neco

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 25, 23:20 
Szia neco !

Ma voltam Szerbiában egy madarász találkozón, kiállításon. Találkoztam egy pacsirtát tenyésztő szakival, aki szintén a pacsirta énekével foglalkozik évek óta. Dankó László Szabadka 244oo. Bjelovacka 19.

Hozzászólás 2007 nov. 25, 23:09 
hahóóó sziasztok fiúk-lányok,nagy pusszantás mindenkinek!!!köszönöm a verseket,virágot,köszöntést,nagyon kedvesek vagytok!!!!Csak most este7 után tudtam géphez ülni,előte az unoka nyüstölte,aztán hazavittem őket!Jó kis nap volt,minden jól sikerült,igaz el is fáradtam,de most itt jól kipihenem magam!!!
De jó Nektek,hogy a kanári fütyüli végig a napotokat!!! :flower:

Hozzászólás 2007 nov. 25, 18:55 
Nnna végre, egy értelmes hozzászólás, kedves Doromboló! :24:
Úgy beszéletük, hogy kb. dec. első felében valamikor :roll: megyünk a madarakért Kisdisznódra. És ha kapható lesz a rolleros főnök a csevelyre- márpedig úgy vettem észre, hogy szívesen tájékoztat, akkor majd biz'a kifaggatom!!! 8) Majd akkor elintézzük a tagságba való beiratkozásomat is :wink: . Kicsit drukkolok, mert beszélgetés közben igencsak keresem a szavakat, mikor a szaknyelvre térünk át... :roll: De majd belejövök.

Hozzászólás 2007 nov. 25, 18:16 
Egyszerűen arról van szó, hogy sz.-nak rá !... Egyébként a KÖNCS ANTI egy máramaros szigeti srác (nem gyerek azért) Most hagyta abba a tenyésztést és qrva jó madarai voltak ! Akkora zöldek, hogy alig fértek bele a kalitkába és olyan 18 pontos mély füttyöket hoztak, hogy : du - du- du...eszméletlen ! Ha vele is fel tudnád venni a kapcsolatot és megtudnád hová kerültek a madarai és azokból lehetne szerezni ?!....Húú ! A víz kivert !!!... Próbáld meg, magyarul beszél... :01:

Hozzászólás 2007 nov. 25, 15:09 
Egy nagyon helyes, szimpatikus úriember. És ha már Botta kilépett- ő sem magyar..., akkor mindjárt jobb lett az esélye. A szebeni és a brassói lehet magyar, bár ki tudja :roll: ? Azért örülhet a tavalyi III. helyezés után!!! (Neco :cyclopsani: ?) Most negyedszerre sikerült neki learatni a babérokat (1985-351p, 1989-346p, 1999-349p és 2007-?p).

A pontszámokat összehasonlítva a max. 360 pontszámból Kocs Anton (aki lehet Antal :roll: )1996-ban 356-ot ért el, 2000-ben Botta Kisdisznódon 357 és végül Duncar Daniel 1988-ban Temesváron és 1990-ben Nagybányán 358! ponttal aratott győzelmet.

És akkor itt jegyezném meg, hogy ti még mindig jobbak vagytok, mert 7-szeresen is rávertetek az eddig nyilvánosságra hozott pontszámok szerint a romániai rolleros társaságra... (5x 359p- Maróti Béla :wink: , 2x max. 360 p Szendrő Ákos és Kitulják Pálnak köszönhetően).
http://rollerkanari.mlap.hu/

Most komolyan, szerinted miért nem tüntetik fel újabban az összesített pontokat? Miért titok? Az előtte való évek pontszámai láthatóak 1985-2001-ig.

Ui: vigyázat, a rromán egy másik nemzetiséget jelent...

Hozzászólás 2007 nov. 25, 15:00 
Merromán ! :65:

Hozzászólás 2007 nov. 25, 13:24 
Kuzmi, ez nagyon jópofa!!! :D Kati most biztosan ki se lát a sok dologból, de reméljük, jön majd ő is. Aztán Isten ments, hogy oldalra szétfusson a kép!!! Dehogy akarom. Akkor inkább írunk a kép alá... jó sok kilométert :lol:

Ma felhívtam a romániai főrollerost, Chidu I. urat és kérdésemre nagy örömmel újságolta, hogy Ő nyerte a romániai rollerosok bajnoki címét!!! A második helyezett egy szebeni, a harmadik konstancai és a negyedik helyezett pedig brassói versenyzők lettek. (Próbáltam lenyomozni őket, de nehezen megy...) Ennél többet nem volt ideje elmondani, de megígérte, hogy beszél a rolleros honlapjukat karbantartó alakkal, hogy frissítse mihamarabb az adatokat. Érdekesség képpen azért megjegyzem, hogy 2002-től egyáltalán nem jelenítették meg az összesített pontszámot sem :roll: .
Szerintetek miért?

Hozzászólás 2007 nov. 24, 19:59 
Szégyen, hogy ilyen emberek is vannak!!! :evil:

Ezt a teremőrködést ilyen környezetben én is szívesen elvállalnám! Micsoda élményben lehet része! :D

Hozzászólás 2007 nov. 24, 19:54 
LIBÁK !!! Az a terem őr ! Mit gondoltok mekkora érték van ott ? Meg hányszor előfordult már, hogy az őrizetlenül hagyott madarakat a szemétkedő ellenfél egy bottal agyon zavarta, vagy direkt kiö :96: ntötte a konkurencia itatóját és a madár máris kinullázódott ! Ilyen magyarországon is megtörtént...de hálisten már nincs a csapatban az illető !...

Hozzászólás 2007 nov. 24, 15:34 
:08:

Hozzászólás 2007 nov. 24, 14:58 
Miért Doromboló, te a madárház közepén egy székre ülve eteted a madaraidat??? :shock:
Az az ember nem éppen hallgatja őket, miután felhajtotta a vásznat a kalitokról???

Most akkor kinek is kell lekutyorodnia? :14:

Hozzászólás 2007 nov. 24, 14:45 
...Azért lehet benne valami, mert ahogy fényt kapnak, ennyi madár közül egyik-másik biztosan dalra fakad... Tisztára azt gondoltam én is, hogy a madarakat hallgatja az a tag a terem közepén :shock: Attól ilyen laza :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 261  Következő