Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 21:00 
youtube-ra nem nehéz :D
csak regisztrálsz rámész h videó feltöltés betallózod és ennyi :D
de természetesen segítek! :D majd sort kerítünk rá ;)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 20:55 
Szia Flyeeer!

Csinálnék, azt hiszem a fényképezőm képes rá, de hogy hogy fogom neked eljuttatni azt nem tudom. Mert nem túl sok minehez értek, ami a számítógéppel kapcsolatos! Ha segítesz abban, hogy kell feltenni valahova, akkor szivesen. (persze, ha lesz időm eléggé körbe vesz a munka mostanában)

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 14:46 
Tamás!
Nem szeretnél csinálni egy röpdés videót? NAgyon örülnék neki :D

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 20:41 
Szivesen!

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 20:40 
Rendben, megpróbáljuk.
Sikítok, ha gond lesz.

Köszi.

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 20:38 
Értem! Addig ne változtas a helyükön, amég ki nem repültek a fiókák! A tojót még ne passzold el, hátha a nagyobb helyen nem fogja ezt csináálni. Egy kisérletet megér!

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 20:35 
Ősszel lerakta az első fészekaljat, kikelésük után néhány 1-2 hétre rá újra szerelmes hangulatba kerülvén - a következő kotlás után, kb. 21 nap - hamarosan jött a következő alj, (épphogy leraktuk a kalitka aljára őket - ott etette még elég sokáig a hím), és még egyszer letojt. Tehát háromszor. Utána abbahagyták.

Vagyis gyors egymásutánban háromszol kotolt meg. Aztán szünet következett. Az utolsók kikelése után nagyon hamar újra szerelembe estek, és mégegyszer.

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 20:27 
Hogy érted azt, hogy 15 tojás?

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 20:25 
Szia Főnyest!

Kicsit elszomorodtam, mert reménykedtem, hogy nem kell megvárnom a három fészekaljnyi - legalább 15 tojást (fiókát).
Viszont a hímet lehetőség szerint kíméljük, amennyire lehet. Így akkor nincs más hátra, mint előre.
A kalitot pedig megoldjuk.

Mégegyszer köszönöm a gyors válaszokat.

Üdv.
Lakatlan

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 20:10 
Azért az elég fontos info, hogy "kezes a tojó". Szerintem már annyira hozzád van szokva, hogy igazából téged tekint párjának. Ezért nem tűri meg a hímet, csak a párzás erejéig(mivel te azt nem végzed el rajta :oops: :lol: )! Várjál még egy kicsit a tojó eltávoltításával, bár a hím felnevelné őket egyedül, de nagyon megterheli őt! Legalább 25-30 naposak legyenke a fiókák, amikor elveszed a tojót! Még jobb lenne, ha a fiókák kirepülése után vennéd el a tojót! Legyél nagyon figyelmes, nehogy komolyabb/maradandó sérülést okozzon hímnek.

Kalitkát meg minnél hamarabb dobd ki! Egy pár nimfának min 100x60as alapterületű és 80cm, magas kalitka kell! Ezért is agresszív lehet a tojó!
Két dolog van ami miatt ezt csinálhataj. Próbáld ekőször (jóval) nagyobb helyre tenni őket! Ha ezután sem változi ka dolog,akkor a tojónak pá!

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 20:00 
Kimaradt a válaszomból, hogy 40x40x60 méretű kalitban vannak.

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 19:58 
Szia,köszönöm a gyors választ!

Igen, kapnak lágyeleséget, tojást, répát, mindenféle magokat, vitamint. Szerintem nem azzal lehet a baj.

A történethez hozzátartozik, hogy a tojót két éve vettük. Egy évig egyedül élt, viszonylag elég szelíd lett. Aztán tavaly nyáron kapott egy fiút. Egymáshoz szoktak, késő ősszel elkezdtek családot alapítani. Mint írtam, a problémák már akkor elkezdődtek.
Ősszel lerakta az első fészekaljat, néhány hétre rá újra szerelmes hangulatba kerülvén hamarosan jött a következő alj, (épphogy leraktuk a kalitka aljára őket - ott etette még elég sokáig a hím), és még egyszer letojt. Tehát háromszor.

Most azt nem tudom, hogy mikor adhatnám el a tojót? (aki mellesleg ugyanolyan szelíd maradt, mint eddig - várja a fejvakarászást, stb.)
Végig kell várjuk a három fészkelést? Egyedül a hím felnevelné-e a kicsiket?

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 19:47 
Szia Lakatlan!

Ez egy nagyon rossz tulajdonság, nem igazán tudsz a tojóval mit csinálni! Sajnos emiatt indokolt a "tenyésztésből" való kivonása!
Az lenne a kissebb gond, ha csak fiókákat tépné meg, mert azok hamar kivedlenek és meg sem látszik rajtuk a tépés! Mivel ilyen agresszív a hímmel is, ezért jobb ha elpasszood olyan helyre, ahol 100%-hogy nem fogják tenyésztésbe, hanem házi kedvenc lesz!

Még amire gondolok esetleg, hogy valamilyen hiánya van! Kapnak valmi vitamint? Hogy-mivel eteted őket? Mekora helyen vannak?

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 19:40 
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!Van egy nimfa párom. Télen már egyszer letojt (három fészekalj volt). Most az első fészekaljból már kikelt 4 fióka.
Sajnos, a tojó rendszeresen tépi a hímet, főleg a feje tetejét és tarkóját. Ő pedig nemigen védekezik. A múltkor az összes fiókát is megtépte, kopaszon kellett, sajnos idő előtt - kivenni, és letettem a kalitka aljába, egy kis dobozba őket. De még így is időnként odajárt. :cry:
Most még egyelőre nem bántja a kicsiket (még csak egy hetesek), ugyanakkor a hímet etetéskor folyamatosan csipkedi, a csőre szélét sem kímélve. Nincs olyan fészeklátogatás, mikor ne tépne ki egy-két tollat. Mintha etetés közben akarná kivenni a csőréből az ennivalót. Ugyanakkor a hím által felajánlott falatot nem fogadja el. Etetni csak akkor tud, ha kimegy a fészekből a tojó.

Nem tudom, mit tehetnék, mert olyan borzasztó ezt látni. Főleg, miután a hím nagyon odaadó, gondoskodó apa.
Már az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a nem hagynám, hogy a következő tojásgyártásba belekezdjenek, kivenném a tojót, és elvinném. Vagy a hím egyedül, bánatában nem neveli fel a fiókákat?

Tanácsaitokat előre is köszönöm!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 20:22 
A rácstól nem látom rendesen, de amennyiben a madár a hátán nem gyöngyös hanem sötét, akkor ez is lehet hím. A viselkedése erre utal. Szerezzél hozzájuk két fehérarcú tojót.

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 20:12 
Akkor két hímed van, ne várd, hogy tojás legyen :roll: :oops: :wink: !

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 20:01 
Kösz szépen mind2töknek!

Egyébként a madarak tavaly szeptembertől vannak összezárva (vmior nyár végén vettem őket), a gyöngyös már egy éves, de a fehérarcú is tavalyi, tavaszi születésű. A gyöngyös fütyül az összes nimfám közül a leghangosabban és a leggyakrabban, a fehérarcút 1-2 alkalomtól eltekintve még nem hallottam. Mindkét madár régi tenyésztőtől van, két különböző helyről, de sajna ők is azt mondják, hogy a nimfákat csak 90 százalékra lehet megmondani, hogy him-e vagy tojó. A fütyülésükre és a testalkatukra lehet csak hivatkozni, s pont ez ami most fejtörést okozott: testre kicsit talán a fehérarcú nagyobb, az odu iránt is ő érdeklődik, sőt elég agresszív is lett az utóbbi időben, viszont a másik jóval gyakrabban hallatja a hangját.

Még1x köszönöm az útbaigazítást. Aztán várom az eredményt... feltéve ha lesz :-D

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 18:49 
Helló!

Én is úgy saccolom, ahogy Dínó koléga! A gyöngyös az lehet akár hím, ha még vedlés előtt van! De ha már kivedlett akor tojó!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 18:46 
gomez írta:
Helló,

a szokásos probléma merült fel nálam is sajnos: eddig valahogy mindig sikerült megkülönböztetnem a nemeket egymástól, de ezek most kifogtam rajtam. A fehéres tuti hím, de a másikat nem tudom belőni. Most kezdett egyébként az odu iránt érdeklődni, s ezzel együtt agresszívabbá is vált jóval, néha-néha üldözi a fehéret. Eddig amik voltak nimfáim, együtt kezdtek el járni az oduba, tök nyugisan megvoltak egymással, de ezek...

Szal, lécci segítsen vki belőni a nemüket. THX
Kép

A fehérarcú szürke egy fiatal hím, szerintem még nincs egy éves. A gyöngyös tojó (egyébként gyönyörű).

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 18:09 
Helló,

a szokásos probléma merült fel nálam is sajnos: eddig valahogy mindig sikerült megkülönböztetnem a nemeket egymástól, de ezek most kifogtam rajtam. A fehéres tuti hím, de a másikat nem tudom belőni. Most kezdett egyébként az odu iránt érdeklődni, s ezzel együtt agresszívabbá is vált jóval, néha-néha üldözi a fehéret. Eddig amik voltak nimfáim, együtt kezdtek el járni az oduba, tök nyugisan megvoltak egymással, de ezek...

Szal, lécci segítsen vki belőni a nemüket. THX
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 232  Következő