Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 18:53 
Jaj az jó hír hogy nincs nagy baja :) nagy megkönyebbüles akkor nem kell állatorvoshoz vinni ? köszönöm szépen a választ ! És ez már ugye hím ? és szerintetek a tolla is rendben van ?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 18:44 
Hellló Réka!

Nem látok a csőrén különösebb problémát! Azt javaslom, hogy parafin olajal kezeld le egyszer a csőrét és lábait és kloákát!

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 18:41 
Na szerencsere le tudtam fényképezni
Kép

Kép

Kép a képek nem a legjobbak de jobb mind a semmi

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 18:35 
Réka írta:
jajj remélem hogy nem mert másképp nagyon szép szerintem a tolla is egyenes csak farka hiányzik :S meg a csőre van elnőve de próbáltam le fényképezni csak nagyon szégyenlős . az jelenthet valamit a tojó lefeküdt( nem szó szerint ) a hím melle e tapogott a kis lábaival ?

Azt a topogást a kis lábaival akár idegességében is csinálhatja. Ha sikerül lefotózni próbálj lehetőleg éles képet feltenni és minél nagyobb felbontásban. Az sokat segít, mert életlen, homályos képen sajnos nem sokat lehet látni és úgy max tippelni tudunk. Jó módszer hogy amíg valaki fotózza, addig valaki más eltereli a figyelmét és így esély van, hogy sikerül lencsevégre kapni :)

Fotót csatolni úgy tudsz, hogy a szövegbox (ahova írod a hozzászólást) alatt látható "• Kép feltöltése a hozzászóláshoz"-ra klikkelsz. Utána már adja magát. A megfelelő kódokat automatikusan beilleszti ide.

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 18:21 
jajj remélem hogy nem mert másképp nagyon szép szerintem a tolla is egyenes csak farka hiányzik :S meg a csőre van elnőve de próbáltam le fényképezni csak nagyon szégyenlős . az jelenthet valamit a tojó lefeküdt( nem szó szerint ) a hím melle e tapogott a kis lábaival ?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 18:15 
Réka írta:
amint tudom elviszem az állatorvos de már aki megnézte azt mondta hogy semmi baja csak egy picit nagy a csőre. a tolla meg nővő félben van de én nagyon félek :( ;(

Próbálj meg egy képet feltölteni róla. Ha szerencsések vagytok akkor simán csak túlnőtt, de rosszabb esetben elképzelhető az is amit Lacrimosa is írt!

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 17:57 
amint tudom elviszem az állatorvos de már aki megnézte azt mondta hogy semmi baja csak egy picit nagy a csőre. a tolla meg nővő félben van de én nagyon félek :( ;(

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 17:53 
Réka írta:
ma vettem egy új madarat és a nincs faroktolla és el van nőve a csőre vagy lehet ha valami beteg vigyem vissza ? De mozog meg elég ducika ha sikerül képet csinálnom róla megmondjatok hogy mit tegyek ? jaj segítsetek pls

Valószínűleg beteg, a többiek tippje mellett én hangosan mondanám a PBFD-t (csőr-és tollszindróma), ami a hullámosoknál rettenetesen elterjedt (~90%) vagy a Polyomát! Ez erősen fertőző betegség, tollporral terjed, így ha már meglévő madarad mellé raktad, lehet már elkapta! Nem gyógyítható, de elél vele a madár, csak nem tenyészthető, ill. egészséges madarakhoz nem tehető, csak szintén fertőzött madarakhoz. A madár viszont lehet beteg tünet nélkül is!

dino írta:
Nyuzilla írta:
Hali!
Huliknak lehet adni sóskát?

Lehet!

Csak mértékkel és ÓVATOSAN! A sóska - fajtól függően - relatívan magas oxálsavtartalommal rendelkezik, ami a Ca-t elszívja a szervezettől (tojásvisszamaradás!) és kálcium-oxaláttá alakulva a húgyútakba kövesedést okoz!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 16:15 
Mivel már elkezdte a kúrát abbahagyni semmiképpen sem lenne tanácsos. Most már végig kell vinni azt az 5-8-10 napot.

Azonban (ha már spammoltak bennünket ezzel a szerrel):

A Citrex a Clostridium, Dizentéria fajok ellen is hatékony, ami az antibiotikumokról nem mondható el. 125(-800) ppm mennyiségben gátolja a baktériumok szaporodását, 600(-1500) ppm gyakorlatilag minden ismert káros mikroorganizmust irt. (baktériumok, gombák, vírusok). Szalmonella fajok esetében ezek a szintek a következőképpen alakulnak: szaporodást gátló hatás 125 ppm, 400 ppm gyakorlatilag elpusztítja.

Ráadásul (persze ha mindaz igaz amit írnak róla), akkor túladagolhatatlan. Ugyanakkor hátránya, hogy tök ismeretlen és mint mondtam, most már nem is szabad megszakítani az előzőleg elkezdett kezelést.

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 16:07 
A chlamydiát nyilván más megközelítésből kell gyógyítani,:)
Azzal is egyet értek,hogy mindenkinek saját felelőssége mit tesz.
Viszont Imi89 madarát nem látta orvos,az sem egyértelmű,hogy milyen kórság senyveszti a szegény párát.
Akkor meg hogy állíthatjuk,hogy ebből és ebből éppen ennyi a megfelelő dózis?
Nálad az a bizonyos szakember lelkiismeretes vizsgálatot követően így rendelte,felelőssége birtokában,tudása legjavát adva.
De Ő legalább látta a madarat és úgy tett javaslatot.........

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 15:25 
feketemarcsi írta:
Nézd csak, találtam az enrofloxacinról, igaz, fordítási hibákkal, itt is 5-10 napot írnak:

Dózis számítás és módokat.
Current data sheets for Baytril 10% oral solution recommend adding enrofloxacin to the drinking water, based on the calculated amount of water drunk in the house, to give 10 mg/kg of body weight of birds per day for 5 to 10 days for treatment of salmonellosis in poultry. Aktuális adatlapjait Baytril 10%-os belsőleges oldat ajánlom enrofloxacin az ivóvíz alapján kiszámított mennyiségű vizet inni a házban, hogy 10 mg / kg testtömeg A madarak napi 5-től 10 napig kezelésére szalmonellózis baromfi. However, previous data sheets (2003) recommended a dose of 50 ppm enrofloxacin added to the drinking water each day for 5 to 10 days; the two approaches are considered equivalent. Azonban a korábbi adatlapok (2003) ajánlott adag 50 ppm enrofloxacin hozzá az ivóvízhez naponta 5-től 10 napos, a két módszer egyenértékűnek tekinthető. Routes of administration were compared and included the data sheet-recommended method (continuously medicated water) compared to pulsed water treatment (“breakfast regimen”; dose given to birds before lights come on and before they start eating or drinking) and dosing by oral gavage. Módokat hasonlították össze, és tartalmazza az adatlap által ajánlott módszerrel (folyamatos gyógyszeres víz), mint a pulzáló vízkezelés ("reggeli séma" dózis a madarak előtt fények kigyulladnak és az étkezés megkezdése előtt, vagy alkoholfogyasztás) és adagolás szájon át szondán .

Hát jó sok betű az már szent!
Egész biztos jelentenek is valamit,márha hitelesnek minősíthető egyéltalán a hely ahonnan kiollóztad.
A többiek meg legyenek annyira elővigyázatosak,hogy ne tegyenek rosszat a madaraikkal.
Én betartom a tájékoztatón rendelteket.

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 15:00 
Akkor kipróbálom én is, mielőtt a csigák martalékává lesz...

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 15:00 
Nyuzilla írta:
Hali!

Lehet!

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 14:53 
Hali!

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 14:26 
feketemarcsi írta:
Nálam viszont 5 napos kúra után simán benne volt a szalmonella, amúgy éppen most olvastam egy tanulmányt, mely szerint sajnos már rezisztens törzsek is megjelentek Magyarországon, azt aztán hiába kezeljük bármeddig...

Éppen azért nem kell a végtelenségig adni a szert,ha " hiába kezeljük bármeddig,,
Szakember majd háttér támogatással eldönti ,hogy specifikusan milyen készítménnyel oldja meg a problémát.
Rezisztens törzsek pedig mindíg is lesznek,éppen ez a dolga a gyógyszerkutatásnak ,hogy utánna menjen ezeknek a problémáknak.

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 14:11 
feketemarcsi írta:
Leírásom nekem sincs, 2-3 éve egyik állatorvos mondta, amelyikhez elmentem egyik madárral és én nem értettem, hogy lehet benne az a nyomorult szalmonella, mikor 5 napig kapta a gyógyszert, erre mondta, hogy min. 8 kell, hogy elpusztítsa, különben gyéríti csak és újra elő fog kerülni.

Egy másik betegségnél ugyanez az idő 42 nap volt.

Csak mert annyira próbálsz bennünket meggyőzni és azt gondoltam,hogy esetleg tuti infód van .
Én nem erőltetném ezt a verziót,pusztán szubjektív benyomások alapján.
Leirás szerint 3-5 nap.
Általam felkeresett szakember szerint szintén.

Ha valakinek van a birtokában ettől eltérő hiteles leírása tegye azt közzé....

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 13:55 
feketemarcsi írta:
Szalmonellára nem elég az 5 nap, 8-10 kell.

Szia Marcsi !
Sajnos hiába kerestem a témára vonatkozó leírást,nem találtam.
Légyszives tedd közzé ,hogy mi is olvashassuk.
Beszéltem szakemberrel aki határozottan kiállt a 3 napos prevenció és az 5 napos kúra mellett.
Mostmár tényleg jó lenne tisztán látni a témában ,hogy ne a madarak lássák a kárát.

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 13:31 
Sziasztok!
Általában meddig tart egy vedlés? Mert már vagy 2 hete elárasztják a szobámat a zöld tollacskák :D

http://www.ganodermacafe.dxn.hu

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 13:25 
ma vettem egy új madarat és a nincs faroktolla és el van nőve a csőre vagy lehet ha valami beteg vigyem vissza ? De mozog meg elég ducika ha sikerül képet csinálnom róla megmondjatok hogy mit tegyek ? jaj segítsetek pls

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 13:00 
az lehet valami betegség a papagáj farktolla hiányzik ? Másképp semmi baja röpül eszik iszik jól érzi magát. a tolla is máshol rendben van

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 422  Következő