Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 12:18 
feketemarcsi írta:
Láttál már creminot élőben?

Ha jól tudom akkor a sárgaarcú inokat szokták creaminonak nevezni. Ebben az esetben nekem van egy tojóm (halványsárga, arcán és testén foltokban élénkebb sárga foltokkal) és az egyik fiókája talán az lesz.

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 11:58 
Nyuzilla írta:
Bioboltban, néha Rossmannban.
És végre van egy előnye, hogy itt lakom a világvégén, közel van Ukrajna: 1 kg hántolt köles 100 Ft alatt van minden ukrán kisboltban!

Őszintén szólva én még nem is hallottam hántolt kölesről. Ez gondolom étkezési célra való. Majd próbálok valahonnan szerezni.

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 11:54 
feketemarcsi írta:
Majd őszre kitollasodnak és szép kiállítási madarak lesznek. :wink:

Én úgy vagyok vele, hogy a 3 kis tollhiányos elfér az új fiatalokkal, aztán majd kitollasodnak, sőt az augusztusi kiállításra már felnőtt tolluk lesz, vagy kiállítom őket, vagy elviszik onnan.

Igazából nálam ez hobbi, a börzézés meg szórakozás, nem létszükséglet, hogy minél hamarabb piacra kerüljön a szaporulat, pl. a rollereket majd december végén, január elején fogják elvinni, addigra kivedlenek, megmutatják a nemüket, az énektudásukat és ez fogja meghatározni az értéküket.

A papiknál is inkább próbálok szép színeket "kikeverni", pl. van egy párom, ami szép egyöntetű kék fajéjakat hoz, az egyik tépős tojó alatt pedig minden fióka lila-harlekin lett, mint a papa. Ez egy gyönyörű tisztán örökítő pár, a kihívás az, hogy a tolltépés kérdése is rendbe jöjjön. De ezek a kísérletezések előbb-utóbb meghozzák az eredményt és akkor már megérte, a közben kitépett tollacskák meg visszanőnek. De rájöttem, ha kirepülés előtt pár nappal kiveszem a kicsit és a nagyobbak megetetik, akkor tollas marad, persze ez még nem a végső megoldás, de ideiglenesen működik.

Nekem is csak hobbi. Az előző években őszig meghagytam a szaporulatot csak hogy gyönyörködjem bennük. Ezt a luxust tartok tőle most nem engedhetem meg (egyszerre annyi fióka van, mint tavaly egész évben. "Sajnos" elkapott a gépszíj és a madarak és ezzel együtt a röpdék csak gyarapodnak. Ennek valószínűleg csak a telekhatár szabhat gátat. A hullámosoknál engem is a színvariációkkal történő kísérletezés vonz leginkább. Kedvenceim az ino, valamint a sárga és fehér dupla dózisú spangle hullámosok.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dino 2010 ápr. 28, 12:55-kor.

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 11:44 
Bioboltban, néha Rossmannban.
És végre van egy előnye, hogy itt lakom a világvégén, közel van Ukrajna: 1 kg hántolt köles 100 Ft alatt van minden ukrán kisboltban!

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 11:34 
Nálam bevált, le sem tojik addig, míg a kicsiket le nem választottam. Erre szoktam mondani, hogy egy próbát megér!

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 11:32 
Nyuzilla írta:
A fiókanevelés közbeni túlpörgést én úgy szoktam elkerülni, hogy amikor már nagyobbak a kölykök, a tojásos lágyeleségbe egyre nagyobb arányban keverek főtt hántolt kölest! A leválasztott fiókáknak is így adom egy darabig, majd később csak főtt kölest répával.

Ez segít?

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 9:03 
A hátukon, majd a szárnyukon. A mostani tojó anyja a legszebb és addig a legsikeresebb tojóm volt (lutínó), tavaly az első fiókáit a kirepülésük előtt kezdte el kopasztani, a következőket már amikor tokosodni kezdtek. Ezek még elég hamar helyrejöttek de az utolsók szárnyai a mai napig tollhiányosak, ezért eladhatatlanok. Akkor hiánybetegségre gondoltam, bár addig is megkaptak mindent. Nem merek már kockáztatni ezért a mostani bűnös (szürke spangle) nem kap második esélyt sem. Nagyobb gond, hogy tavalyról van tőle egy albínó tojóm aki most még szépen nevel, de már előre félek a következő évtől. :?

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 8:38 
A fiókanevelés közbeni túlpörgést én úgy szoktam elkerülni, hogy amikor már nagyobbak a kölykök, a tojásos lágyeleségbe egyre nagyobb arányban keverek főtt hántolt kölest! A leválasztott fiókáknak is így adom egy darabig, majd később csak főtt kölest répával.

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 8:20 
feketemarcsi írta:
Vagy túlpörgött és fészekanyagnak akarja felhasználni, vagy hiánybetegség miatt kopaszt, általában a B vitamin és a foszfor segíteni szokott a problémán. Ez általában takarmányozási probléma szokott lenni, nem jellembeli.

Én is az előbbire gondoltam, vitamin és ásványi anyag biztosítva. A tíz pár közül csak ez az egy kopaszt (korábban is csak az anyja).

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 21:18 
Amint kirepülnek a kicsik (csak legyen mivel) az ő sorsa is ez lesz.

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 21:06 
dino írta:
Az egyik hullámos tojóm elkezdte kopasztani a fiókáit. Előző évben három fészekaljat nevelt fel gond nélkül. Az anyjától a múlt évben szabadultam meg, az is a második évében vette fel ezt a szokást. Úgy tűnik ez öröklődik. :38:

Tavaly én is így jártam egy tojóval. Ment is szobamadárnak...

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 21:02 
Az egyik hullámos tojóm elkezdte kopasztani a fiókáit. Előző évben három fészekaljat nevelt fel gond nélkül. Az anyjától a múlt évben szabadultam meg, az is a második évében vette fel ezt a szokást. Úgy tűnik ez öröklődik. :38:

Valódi név: kovács imre

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 20:59 
szia Tamás! köszönöm szépen a válaszod.szerinted odut mikor rakjak fel?

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 20:28 
Ohh... köszönöm a pirospontyot :oops:

Én beszélek a nemekről amikor szegény madárkámat tojónak hittem és hím :oops: :D

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 20:26 
Helló Opel501!

Vivibaba93 jól mondja a nemeked(pirospont :D :mrgreen: )

A hím(nagyon tetszik nekem) már tenyészéretnek látszik! A tojót kb 4-6hónaposnak.

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 20:22 
A fölső képen hím az alsó képen tojó.
De ne rám hallgass hanem a profikra ! :)
Ez csak szerintem ! :)

Valódi név: kovács imre

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 20:16 
sziasztok! mennyi idősek lehetnek ezek a madarak?
és milyen neműek?
előre is köszi. :
Kép

Kép

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 20:11 
köszönöm én inkább szeretek meggyőződni először valamiről és csak utána cselekedi ezert kérdezősködök annyit mert én csak a madaraimnak akarok szép és hosszú életet

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 19:52 
Réka írta:
És bocsánat a sok kérdésért :$

Soha ne kérj bocsánatot, ha nincs miért! Érdeklődsz és kérdezősködsz, ami jó, mert akár magadtól is csinálhatnád a dolgokat, csak úgy lassabban tanulnál. És lehet, hogy pár madár életébe kerülne.

De így tudnak segíteni mások, akiknek több tapasztalatuk van és nem érhet akkora meglepetés. :wink:

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 19:33 
köszönöm szépen a választ! Akkor elviszem az állatorvoshoz majd mikor meggyógyultak ( nem biztos hogy beteg csak én látom úgy ) adok nekik lágyeleséget Bekentem a madarak csőret és lábat nagyon szép lett! És bocsánat a sok kérdésért :$

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 422  Következő