Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jún. 20, 11:41 
Hello!
Azért azzal ezt kiegészíteném, hogy jót sem tettél a madaraidnak!
Azzal, h kiengedted sokkal több veszélynek tetted ki őket mintha bezárva tartottad volna!
A kacagógerle, főleg a kitenyésztettek, nem az első osztályú repülőbajnokok közé tartoznak...
Mindezen által, ahogy láttam a színüket, ezek nem az eredeti színváltozatok(szólj ha tévedek),amik a vadonban is élnek és el tudnak rejőzni!
A balkáni gerle is sok ragadozó madár áltozatává esik, ergo, egy sokkal feltűnöbb színű madár elbújni sem tud előlük!
De kívánom, h semmi ne érje őket és sokáig gyönyörködhess bennük, ahogy szabadon repkednek!

Hozzászólás 2010 jún. 19, 12:53 
Hello Krisztián!

Azért vannak szabadon, mert egy szép nap azzal álltak elém, hogy: ...kedves gazdám ha szabadon engedsz, teljesítjük 3 kívánságod!! :shock:

Viccet félre téve a kérdésed nem hülye, csupán fura. Fura mert úgy gondoltam, hogy aki fórumozik az el is olvassa az itt leírtakat. Csak egy kicsit gördítesz lefelé, és máris olvashatod a részletes leírásomat az okokról. Ejnye, ejnye! :)

A madarak egyébként nem szenvednek hiányt semmiben. Etetem őket, és láthatóan nagyon jól érzik magukat. Semmi rosszat nem tettem velük azzal, hogy kiengedtem őket. A madarak alapból úgy lettek "kitalálva", hogy szabadon repdessenek. Persze nem azt mondom, hogy ma délután mindenki aki díszmadarat tart, nyissa ki a ketrecet és huss hagy menjenek. Sőt az is igaz, hogy így sokkal több veszély leselkedik rájuk, mint zárva tartott társaikra. De hát az élet már csak ilyen, mindannyiunkra veszély leselkedik, akik SZABADON jövünk-megyünk. :)

Üdv.

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 jún. 19, 0:53 
Zolyka írta:
Sziasztok!
Ha nincs ellene kifogásotok, tettem fel pár képet.:-) Egy-egy fotó két pár kacagómról, a többi pedig a szabadon "garázdálkodó" testvérpárról :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

szia
bocsi a hülye kérdésért de miért vannak szabadon?

Hozzászólás 2010 jún. 15, 13:42 
Sziasztok!
Ha nincs ellene kifogásotok, tettem fel pár képet.:-) Egy-egy fotó két pár kacagómról, a többi pedig a szabadon "garázdálkodó" testvérpárról :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 jún. 11, 11:06 
Kép

Kép

sziasztok
gondoltam teszek fel képet az én kacagó gerle páromról.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 22:37 
Bagi írta:
Tom!

Feltétlenül nem kell kivenned, csak ha Te úgy gondolod!
Én mindig akkor választom le a kicsiket, mikor a következő tojások kikeltek! Akkor azért szoktam, mivel az idősebb gyerekekben fellángol mindig valami szülői ösztön, ami még nincs rendesen kiforrva bennünk! Ennek eredménye, hogy folyamatosan ők akarják ülni a fészket/fiókát, de olyan ügyetlenek, hogy agyon tapossák a kistestvért...

Szerintem erre figyelj leginkább, a többi a Te döntésed!

Zsolt

Kedves Zsolt!
Érdekelne, h abban az esetben mit teszel, amikor a fióka még éppen csak tollasodni kezd, de a szülei már egy újabb pár tojást raktak!? Mert ugye ilyen idősen a fiókák még nem választhatók le!(?)
Hát én elmondom,h mit teszek! Semmit! Hagyom úgy ahogy van! 12 éve foglalkozom gerlékkel, de soha nem fordult elő olyan probléma,h emiatt vagy a tojások vagy a fiókák hiányt szenvedtek volna, vagy kár történt volna bármelyikben is!
A nagyobb fiókák meg nem azért ülnek vissza a fészekbe, mert bármiféle ösztön feltámadna bennük, hanem azért, mert ott nőttek fel és ott érzik magukat biztonságban! Ez mind addig úgy is marad amíg a szülők nem kezdik elhajtani őket a fészekről! Ez pont így van a szabadban élő balkáninál és a vadgerléknél, de még a kék galamboknál is!
Többek közt ezen probléma elkerülése végett, jó a ha ketrecben vagy röpdében min. 3 kosár van biztosítva a fészkelési lehetőségként!

Maradok tisztelettel:
Roland

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 2, 21:21 
Köszönöm a válaszokat!
Most úgy döntöttem, hogy kiveszem a tojásokat, mert a tojó a tojásokon ült és a hím meg a fiókát melegítette.

Egy másik dolog, hogy mennyire lehet gerléket együtt tartani pintyfélékkel, 2X1 méteres röpdében? Vannak tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Tudom, hogy külön lenne a legjobb, de majd lehet, hogy megpróbálkozok vele.

Hozzászólás 2010 jún. 2, 17:06 
Tom!

Feltétlenül nem kell kivenned, csak ha Te úgy gondolod!
Én mindig akkor választom le a kicsiket, mikor a következő tojások kikeltek! Akkor azért szoktam, mivel az idősebb gyerekekben fellángol mindig valami szülői ösztön, ami még nincs rendesen kiforrva bennünk! Ennek eredménye, hogy folyamatosan ők akarják ülni a fészket/fiókát, de olyan ügyetlenek, hogy agyon tapossák a kistestvért...

Szerintem erre figyelj leginkább, a többi a Te döntésed!

Zsolt

Hozzászólás 2010 máj. 31, 23:10 
Feltétlenül vedd ki azt a két tojást, hisz nem tudnak kotlani és nevelni egyszerre!

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 30, 21:55 
Sziasztok!
Hétfőn kikelt 1 fióka a gerléimnél. Szép fehér lesz :D
Már ismét van két tojás a fészekben. Gondoltam, hogy kiveszem ezeket, hogy a fiókát szépen felneveljék. Szerintetek?
Kép

Hozzászólás 2010 máj. 15, 19:49 
de ha csak a hímet teszi ki a párja mellől a tojót pedig a kalitban tartja ott ahol a kalitkához tud menni a hím akkor tut hogy nem fog elmenni mert a párját nemhagyja ott. most nekem is szabadon van a kacagóm de csak a hím a környéken pedig rengeteg vadgerle van mégsem megy el :D a szomszédom viszont már engedett ki fiatalt is éppen ahogy Zolyka tette ők sem mentek el csak közel mentek a kutyához :?

Hozzászólás 2010 máj. 14, 13:25 
Sziasztok!
Zsoltnak javaslom, hogy mielőtt kiengedi őket, hagy ismerkedjenek a környezettel a ketrecből. Ha elengeded, vissza fognak jönni. Egyrészt kötődnek a helyhez, másrészt a többiek hangjára. Enyéim nem mennek messzire, csupán az udvaron és a ház körüli fákon tanyáznak. Mára már annyira megszoktak engem, hogy ha észreveszik hogy hazaérkeztem, már ott is teremnek. Etetni a volt ketrecük tetején kapnak, ahol a szüleik ma is vannak. Ami érdekes, hogy egy darabig ott is éjszakáztak. Mostanra pedig egy jó ideje a teraszomon, ahol van egy pár nimfa, és az ő kalitkájuk tetején. A ház körül illetve az udvaron pedig jócskán van balkáni(vad) gerle, és semmi gond velük. Ők is oda járnak potyázni, és nekem úgy tűnt, tudomást sem vesznek a gerléimről. Két kutyám pedig nagyon jó pofa. Előfordul az, hogy a gerléim és a balkáni gerlék is leszállnak a fűbe. Míg a gerléimet nem, addig a vadgerléket elzavarják. :) Egyébként teljesen szelídek a madaraim, oda engednek magukhoz, és a kezemre is szállnak. Szerintem megismernek. Nagyon érdekes így szabadon tartani őket, és láthatóan jól is érzik magukat. Mindig attól tartok, hogy eltűnnek. De ha épp nincsenek is otthon mikor megérkezek, pillanatokon belül ott vannak.
Sok sikert! :)

Hozzászólás 2010 máj. 14, 10:46 
Sziasztok!

Hogy is van ez pontosan, ez a kiengedős, röptetős dolog?
Én most rendkívül helyhiányban küzdök, közel 20 madarammal! Szabadulni ingyen sem tudok tőlük...

Ha kiengedem őket napközbenre, akkor estére visszajönnének, vagy hogy kell ezt csinálni? Lehet ez megoldaná a helyzetem!

Köszönöm,
Zsolt

Hozzászólás 2010 máj. 10, 19:09 
Szia!

Régen én is kiengedtem a hímet repülni pár körre, majd csináltam neki külön egy kijárót és azon közlekedett. :)

A telet pedig simán bírják! Nem lesz semmi bajuk.

Hozzászólás 2010 máj. 10, 17:24 
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van e valaki rajtam kívül, aki szabadon is tart gerlét? :) Nekem két pár kacagóm van, külön kalitban az udvaron. Az egyik pár gyermekeiről van szó, akik már kb. egy hónapja szabadon vannak. Sajna nem tudtam elajándékozni senkinek, így gondoltam teszek egy próbát. Előbb ismertettem velük a helyet a kalitkából, majd jött a szabadság. Elengedtem őket, az egyik maradt az udvarban, a másik pedig a szomszédnál kötött ki, akik később hazaadták. Azóta itt "garázdálkodik" a testvérpár az udvaromban. :D Azért írom, hogy garázdálkodik, mert megtetszettek nekik a balkonvirágok, (amiket méregdrágán vettem) és kezdik szétülni, illetve csipkedni. Hiába zavarom el őket az egyik helyről mennek a másikra. :shock: Ez bosszantó, de persze nem tudok mit tenni, nem bántom őket. Van két kutyám, akik szintén nem bántják, illetve egy macsesz akitől jobban kell őket félteni. Persze enni kapnak. Nagyon ismerik már a magcsörgését, bárhol vannak rögtön oda szállnak. Többnyire az udvaron tartózkodnak, és a ház körüli fákon, villanypóznán. Remélem nem éri baj őket, és azt is remélem, hogy hagynak ép balkonnövényt is. :D Télen még nem tudom mi lesz, de addig még van idő. Köszi, hogy elolvastátok. :)

IDRE tag
Valódi név: Fajtik Gábor

Hozzászólás 2010 máj. 4, 21:21 
Üdv,

Egy ismerősöm már nagyon régóta szeretne 1 pár fehér, de nyakörves kacagót, ha valakinek esetleg lenne az kérem jelezze, mert Monoron a hétvégén nyélbe is üthetnénk a az üzletet.

Előre is köszönöm!

üdv, Gábor

30/3511747
faga0114@freemail.hu

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 ápr. 30, 11:03 
persze

Hozzászólás 2010 ápr. 30, 7:48 
Sziasztok!

Kacagóéknál van olyan, hogy albínó? Mert az idei három "gyermekemből" az egyik hó fehér (mint az anyuka) de a szeme az tűz piros... Megnéztem a többit és egyik sem piros szemű, csak azért kérdezem...

Zsolt

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 20:58 
Sziasztok!

Elcserélném az egyik tojóm egy hímre.
Sajnos a párom 2 tojó lett. :?

Kép

06709434578
Pécel

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 ápr. 3, 10:04 
Köszi! :thumright:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  Következő