Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 1, 12:27 
Szerintem létezik hangmagaság mérő, de ezt egy bíró akkora sértésnek venné, hogy ihaj, pedig emiatt voltak nézeteltéréseim a Richter Gusztival és a Tóth jánossal is, mikor annyira hallható volt a mélységi külömbség az ellenfelem és köztem (mármint a madarak között), hogy egyáltalán nem kellette volna műszer, mert nem nüanszokról volt szó ! Később értettem csak meg és erre a németek vezettek rá, hogy az összhangzás és a hajlítások, az átmenetek, a bársonyosság....mind mind olyan meghatározói a kanári éneknek mely nélkül nem ér semmit a mély teljesítmény, azzal egütt hogy egyébként a mélybe is le kell menni.... ?!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 1, 12:15 
Nem a versenyekre gondolok, hanem a továbbtenyésztésre való válogatásnál való szelektálásra.

PL:
CD lemezre felvenni az ideális hangzást. Mondjuk a verseny gyöztes kollekciójának a legmegfelelöbb egyedét és ehhez mérni a legjobban hasonló hangzásút a kiválogatandók közűl. egy hangzást mérő kütyün átengedve.
Lehet, hogy tényleg ábránd, de megpróbálni lehetne, ki tudja ?

Hozzászólás 2007 dec. 1, 12:02 
Igen ! Erről már sokat beszélgettünk korábban is a németekkel,hogy ők - mint fejlettebbek ésanya ország -, miért nem csinálták ezt meg ? Aztmondták, hogy sokszor a harmónia, a pillanatnyi benyomás kell hogymegjelenjen a bíró pontjaiban... Pedig nelkem is voltak korábban madaraim, amelyek olyan mélyen kezdtek, mint a riválisom legmélyebbik madarai, mégis ő nyert mert egységesebb volt a kollekciója !....

Hozzászólás 2007 dec. 1, 10:23 
Van egy hülye ötletem az abszolut jó hang kiválasztására a tenyésztés terén. Konzultálok az egyetem fizikai laborjából valakivel, hátha tudna segítséget adni az emberi fülön kívűl is valamilyen általuk használt kütyüvel.

Hozzászólás 2007 dec. 1, 10:06 
Végre egy jó ötlet necokám ! ...Az a biztos, hogy otthon hagyod !...Még utóbb megfázik...és elkerülhető az is hogy a sportszerűség leple alatt vízbe folytsam ! :97: :57:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 1, 8:00 
:55:
Nagyszerű előadás!!! Baravó!!! :D

Ui: igazából most értettem meg, mitől tízes ez a madár: csak egy sima sorszám :wink: ... Nálunk a felsősök minősítésben 1-10-ig kapnak jegyet, és én erre a max. 10-esre gondoltam. De most ezennel, ünnepélyesen adok is egy csillagos tízest neki: 10* :lol:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 1, 3:38 
Kép

Ez már volt szerintem, de ez a kedvencem... Ez tényleg piszok mély. Ennél már az a baj, hogy annyira mélyre megy le a madár, hogy a hallható tartományt is átlépi, tehát néhány futam vége "néma". Körűlbelül így lehetne leírni az énekét (lehet hogy nevetséges, de tényleg): TU TU TUTUTUTUTUTU BRRRRRRRRRRRRRRRRRR (mélyebben tovább) BRRRRRRRRRRRRR (majd kicsit feljebb) HULULULULULU (fél másodperc szünet) DU DU DU .........( lüktet a torokzacskó, és iszonyú tág, nem hallhatóan csak látszik, hogy két nagyon mély DÚ DÚ megy)......
Nézd meg a torokzacskóját! Nem vagyok egy ősöreg rolleres, de ilyen tágat még nem láttam!

Doromboló szerintem ebből "hallja" is a nótát :wink: !

Ha nem tudom felpörgetni nem viszem el a versenyre, de a tenyésztésben aranyat érhet az ilyen madár. Jó párt választva neki szenzációs utódok születhetnek tőle!

Hozzászólás 2007 dec. 1, 3:23 
Még erre nem figyeltem fel, de lehet benne valami.... Itt is van a "rettegett :D tizes" hasonfekve.....maradj csendben Gabesz, és hallgasd meg ezt is! :67:

Kép

Üdv : neco

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2007 dec. 1, 5:33-kor.

Hozzászólás 2007 nov. 30, 21:40 
Sziasztok!

Köszi, Neco a képeket, csak tréningezzed őket és hozzad nekünk a jobbnál jobb képeket :D ! Míg ezeket a fotókat nézegettem- mert olvasnivalót nem mellékeltél, azon tűnődtem- és ezt Dorombolóval meg is osztottam, hogy vajon a kanári testhelyzete befolyásolja-e az éneket? Mert eddig azt olvastam, hogy a külalakra, tartásra nem figyel a behúnyt szemű bíró, csupán a hangra... De hogyan tudja magát produkálni egy "vigyázz"-ba állt madár, egy rézsútosan dőlt vagy egy szinte vízszintes pozíciót felvevő madár :roll: Doromboló szerint minél dőltebb egy madár testtartása, annál mélyebb hangokat képes magából kiadni :wink: . És akkor ezt a sárgát már szinte hallom is 8) !
De a zöld is nagyon színpadias :D ...

Hozzászólás 2007 nov. 30, 6:36 
Kép

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 28, 16:31 
doromboló írta:
Gabeszka !...Még mindig nem írtad le hogy a rollereket hogyan fogod és hol költetni ? Mert ha egy hím lesz meg 2-3 tojó,akkor lehet együtt tartani őket még más madarakkal is a költés ideje alatt, de ha 2 hímet akarsz 4-5 tojóra akkor el kell különíteni őket ahhoz hogy tudjad ki-kit dugott meg ?!....Ez a tenyésztés alapja ! :shock:

Egyelőre csak egy hím és két tojó lesznek az új roller madarak. (Gizmónak: doua femele si un barbatus :lol: ) A tojók, mikor eljön a fészekrakás ideje, külön-külön kalitot kapnak és a hím is ugyanúgy. Nem lesz itt bonyodalom, kérem :wink: ! Ha pedig majd kikerülnek a röpdébe, ott sincs veszély, mert Karcsika egyáltalán nem jelent konkurrenciát majd a kanári hímnek :D Ha majd nagyon belelendülök:wink:, akkor majd továbbfejlesztem a tervet is.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 nov. 28, 13:01 
Sziasztok !
Elszakadt valami kábel, ezért a szolgáltató munkálatai miatt nem volt netem ! ....Amariska ! Ez a legalsó határ egy roller tojónak a költéshez, a hímeknek meg kicsit még nagy is, tehát minden megoldás jó ! Az átteleltetéshez meg miért kell külön kalitka ? A két tojatódba kettesével berakod a tojókat és kész !!!....
Gabeszka !...Még mindig nem írtad le hogy a rollereket hogyan fogod és hol költetni ? Mert ha egy hím lesz meg 2-3 tojó,akkor lehet együtt tartani őket még más madarakkal is a költés ideje alatt, de ha 2 hímet akarsz 4-5 tojóra akkor el kell különíteni őket ahhoz hogy tudjad ki-kit dugott meg ?!....Ez a tenyésztés alapja ! :shock:

Hozzászólás 2007 nov. 27, 16:24 
doromboló írta:
Ha a madarászat a különféle kis jószágok megfigyelésén túl sikereket, magasabb szintű izgalmakat akarod hogy jelentsen akkor kell kijelölni egy célt amiért érdemes dolgozni ! Szerintem Te már sokat játszadoztál a kis madárkákkal, eljött az idő, mikor ugyanezt megteheted komoly madarakkal egy nemesebb cél eléréséért ! ...Kimondhatatlan öröm számomra, hogy a közeljövőben sikerül beszerzned néhány kiválló rollert s ha ebben van némi szerepem akkor különösen ! Azt nem írtad, hogy hogyan akarod őket tartani...

Ne igyunk előre a medve bőrére :roll: , mert csak kb. 3 hét múlva fog kiderülni, hogy milyen madarakkal idítok ebben a komoly és igencsak szép "szakmában". Célomat még nehéz szavakba öntenem, mégcsak a szívemben érzem, hogy gyönyörű dalosokat szeretnék!
Igen, ez az év volt a legelső, amikor is a sok kudarc után "én osztottam az észt"- és ezt Kuviknak köszönhetem. A madártartás alapfogásait Csicsörkétől és Guvattól tanultam. :wink: A boltosnak köszönhetem :lol: , hogy Fonzón keresztül megismerhettem a roller kanárit, mert csak az az egy kanárijuk volt eladó, és az is tarka és öreg, meg jó drága... De az nem számított. Kedves Doromboló, neked meg spéci köszönöm, hogy beavattál a roller kanári tenyésztésének "tudományába" és humoroddal még vonzóbbá tetted azt, és első perctől nem ebrudaltál ki innen, mert folyton beleütöttem a csőrömet a nagyok dolgába 8) Neconak pedig azért vagyok hálás, mert mindvégig éreztem a barátságát, akárcsak egy virtuális családban, ő a Nagy Testvér :D
Egyelőre két külön kalitot szántam az új madaraknak, a zebra pár kapja nagy kalitot, a két öreglány pedig szintén együtt lesz egy másik kalitkában. Csibikémet édesapámnak fogom ajándékozni közelgő születésnapjára. Ahogy az idő kivirul, a kinti röpdében már együtt lehetnek mindannyian, gondolom, míg a leendő kispasik rollerozni nem kezdenek :wink: .

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 27, 14:49 
Amaryl írta:
Doromboló,mondd már meg,mert szerencsére egyelőre csak 2-őt vettem belőle,de ott is volt olyan érzésem,hogy kicsik...a mérete:40 cm hosszú,32 cm magas és 25 cm széles!!!

Doromboló korábban ezt írta: "Tenyészteni milyen kalitkában lehet? Amilyen van....40 cm eleju 30 cm mély, 30 magas az alsó méret...az enyémek: 50x30x40-esek."

Hozzászólás 2007 nov. 27, 14:22 
Szevasztok!
Olvaslak ám benneteket,még ha nem is nyüzsgök itt....de azért haladok előre! Igaz,kanárim 1 db sincs vigyorgok is itt jó nagyokat...viszont a gyűrűk már megrendelve jan.végi szállítással...és a 25 kg/zsák eledel is megrendelve,csütörtökön hozzák!!! azonkívül van 1 nagy kalitkám,amiben a tojók lesznek teleltetve,együtt....amíg párba nem rakom őket...odúkért is megyek jövő héten!!!! aztán van tenyészkalitka,amibe a párokat fogom külön kirakni,de azt hiszem,ennél nagyobb kellene!!! Doromboló,mondd már meg,mert szerencsére egyelőre csak 2-őt vettem belőle,de ott is volt olyan érzésem,hogy kicsik...a mérete:40 cm hosszú,32 cm magas és 25 cm széles!!! úgy emlékszem,anno mikor tenyésztettem,ennél nagyobbak voltak a kalitkák...szóval még nem késő,tudom korrigálni a hibákat!!!és hogy ez a 2 kalitka meg elég lesz-e 1-1 hím madárnak??? vegy nekik is nagyobb kell?????Aztán ünnepek után meg fogom venni a nyári röpde anyagát,és szépen,precízen megalkotom,hogy tavaszra elkészüljön!!!kell az majd a fiataloknak,hogy napocska is érje őket,és legyen mozgásterük!!!!!!Hááát itt tartok,még jó hogy Lajostól kaptam a rizseket,mert nagyon hiányozna némi csicsergés!!! :93:

Hozzászólás 2007 nov. 27, 11:14 
Jó olvasni a lehetőségeket, melyek megvalósítása már központi rendezést igényel...
Szerintem ez az év, és a következő év eleje is elég neccesnek látszik már, de a jövőben mindenképpen kell találni az ilyen rendezvényeknek időpontot ! A gond az, hogy január első hétvégéje a Dautsche Maister, utána meg a VB. Ezek után vagy a VB idején megyek ki a két mogulhoz a Rőderhez és a Ghelinghez az előre lefogalt madarakért és visszafelé még a szlovák nagymesterhez is és öszesen 50 kitűnő madárral próblnám erősíteni a magyar helyzetet. Szerintem ez fontosabb mindennél, hisz ritkán adódik lehetőség egy magyarnak, hogy bebocsájtást nyer ezekhez, meg a több mint 3000 km-t bevállalni sem piskóta. Nem menne ez másként, ha nem tudnám összekötni családlátogatással, már csak az alvások miatt is...
A másik megválaszolandó az volna, hogy bírói vizsgát nyugodtan tegyünk mert más versenyekre meghívhatóak lennénk ! Bíró meg csak roller tenyésztő lehet ! Ez a C.O.M. szabály. Ha egy évben nincs kiállított kollekciód, abban az évben nem is bírálhatsz ! Nyilván azon a versenyen nem bírálhatsz ahol a madaraid nevezve vennak. Tehát egy egyszerű előselejtezőről van szó, amit mi egymás közt szoktunk megcsinálni...egyenlőre ! Majd ha többen leszünk lehet rendezni tájegységenkénti zsűrízést úgy , hogy a környék rollerosai egy előre megbeszélt időben és helyen összejönnek és mondjuk elmegy a Guszti vagy én, vagy mindketten és lepontozzuk a madarakat, aztán egy másik helyszínen és ezek után jöhet az országos énekverseny melynek időpontja mindig az év utolsó hétvégéje legyen továbbra is....

Hozzászólás 2007 nov. 27, 10:07 
Mit gondoltok, ha Gabeszt felkérnénk nagykövetnek a Román tenyésztők felé megvalósítható az elképzelés ?

Hozzászólás 2007 nov. 27, 10:00 
Sziasztok!

Príma ötlet, teljes mellszélességgel támogatom! Jan. 15-ig bármikor-bárhová....
Kicsit úgyis gondban voltunk Dorombolóval, mert Richter Guszti elígérkezett az Osztrák N.B. bírálására akkor, mikorra a szegedi versenyt megszerveztük(tétek?!). Meg lehetne hívni bírónak erre a nemzetközi versenyre a Varga Tibi, vagy egy romániai bíró mellé. Elvégre egy nemzetközi bulira dukál két nemzetiségből álló bírói "testület".
Lajos bátyám, ha van rá energiád szervezkedj, vagy buzdítsd a külhoni kollégákat, hogy szervezkedjenek bátran!

A bíróképzés szintén nagyon jó ötlet (nem is tudom a Gusztin kívül ki jöhetne szóba magyar bíróként?). Canary1 és Gyepszi remélem rácsap a lehetőségre! Jómagam kihagynám, mert tenyészteni szeretném ezen madarakat, nem bírálni! :wink:

(Közben azért, ha megkérhetlek piszkálgasd Tóth Sándor elnök urat füttykalit ügyben.)

Üdv : neco

Hozzászólás 2007 nov. 27, 7:32 
Kedves Magyar rollerosok !

Hamarosan felköthetitek a gatyáitokat, mert a környékünkön egyre több rolleros csapat alakult ki az utobbi években. Vasárnapi Szerbországban tett látogatásom alatt arról is tárgyaltam, hogy a Varga Tíbor roller bíró által patronált tízegynéhány déli illetőségű rolleros szívesen összemérné dalnokaitokkal az Ő álltaluk nevelt hangicsálókat, Gabesz meg ráveszi a Román rollerokat, hogy decemberben is énekeljenek, így máris kész a nemzetközi trilla találkozó, amit szívesen megrendezünk a jővőben, ha ti is igy gondoljátok. Ha előre egyeztetnénk a dolgokat, néhány éven belől még meg is tudnánk oldani a csúcséneklési időszakok eltérésének gondját.
És még valami, a hatásotokra jelentkezett két fő nálunk, hogy rollert szeretne tenyészteni a versenyen jelen lesznek, mint nézők, de az egyik közülük Nő, tehát lehet majd még konkurencia is belőle.
És, hogy ne romoljon a színvonal tenyésszetek több madarat, mint eddig, hogy jusson a most indulóknak is megfelelő állomány a kezdéshez.
Egyben javasolnám még a rolleros bíróképzés beindítását is, ehhez viszont segítségre van szükségem.
Hát a feladat adott lehet válogatni.......

Hozzászólás 2007 nov. 27, 3:41 
doromboló írta:
...És almamagról elfeledkeztél ?...Állattenyésztő !
A legnagyobb veszedelem ! Hihi ! :65:

Huuuhhhh! Valóban!!! Tőle majd még tanulnunk is lenne mit?! (tényleg, hova tűnt Almamag?! rég nem láttuk...) Ha az 5-6 szintén kezdő srác még hozzájuk hasonlóan komolyra veszi a figurát, akkor tényleg észnél kell lenni jövőre 8) !

Gabesz meg szerintem tanult itt a forumon annyit, hogy nem fog elszúrni semmit. A szaporítás ment neki, szerintem a tenyésztésbe is beletanul néhány év alatt. Főleg ha mer kérdezni (mint eddíg) és következetesen be is tartja a tanácsokat (mint eddíg) amit kap innen!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 261  Következő