crayfish írta:
Sajnos nincs mű tojásom, így nem tudom elszedni a tojást alóla, hogy egyszerre tudjanak kelni. Vagy ha elveszem és semmit nem rakok alá???
Ezt ki hogyan szokta, el szoktátok venni alóla a tojásokat??
Szia, Chris!
Ha nem veszed el a tojásokat, napos különbséggel fognak kelni a kicsik ami igencsak nagy különbség a fiókák között. Ha pedig a tojó és a hím is etetni fogja, akkor no problem, talán.
Ha már első naptól nem kezdett kotlani a tojó azon az egy szem tojin, semmi sincs veszve. De ha ült, akkor hm... nem is tudom. Akkor talán már elkezdődött a tojásban valami. A helyedben én még mindig elvenném és ha nincs is műtojás, lehet tenni alá egyebeket is

, mondjuk fagolyót- bár némely esztétikai érzékkel különösen megáldott tojó a lyuknál fogva úgy penderíti ki a fészekből, h öröm nézni

! Aztán ami nálam csudajól bevált, az a babszem

. Na, de ha egyik sincs, jól jön a sógyurma(Perényi Laci ötlete)! Itt a neten megtalálni a receptjét. Nagyon egyszerű, csak kevés só, liszt és víz szükséges. Max 10 perc alatt kész vagy vele! És idegeskedned sem kell
Hanem, míg a tojásokat tárolod, nem árt néha megforgatni őket... na, de erről minnyá keresek okosságokat neked, ha a szakik nem jőnek

Micsoda egy társaság ez is.
Na, miután matattam, itt van a Lajos hozzáfúznivalója a hideg anyagú műtojihoz:
KATT. S akkor ezek után aszondom, ha nincs más megoldás, talán nem lesz tojásdobálás. Három nap és mehet be az összes toji a kotlósod alá
Ucsó megjegyzés, és röppentem is: Amaryl levélborítékban küldött Monának műtojásokat

... És meg is érkeztek!

Postán!