Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 máj. 10, 8:30 
Szervusztok!

Nagy a csend,volt valamelyikőtök Monoron?Ma vagy holnap kelnek a második fészekalj fiókái,remélem több szerencsém lesz,mint az előzővel.Négy tojáson ül,abból három látszik fiasnak.Pont aznap költöztettem az új röptébe,amikor letojta az első tojást.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 máj. 8, 16:31 
csien írta:
sziasztok

Én a tojómat, vagy 3 hete nem láttam már magától enni.Mindig a hím eteti, ami nálam is akkora mint egy nimfa vagy egy kicsit nagyobb is, kb. A tojó csak bent ül egész nap, ha kijön akkor a hím megeteti és már megy is vissza. A hím meg egész nap őrködik.Ha egy nimfa az ő dobozuk mellett ólálkodik, már ott is terem és rendet rak :) Elvileg jövő héten hétfőn kel ki az első..Remélem

Nálam is ilyesmi a, de azért a tojóm kijön enni. A hím pedig egész nap őrködik, ha a szomszéd röpdéből az odú közelébe jönnek, már megy is támadni :lol: Még jó hogy nincsenek együtt a nimfákkal.....

Drukkolok nagyon a tojónak, még nem volt fészekalja, tojás többször is volt.

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 máj. 8, 8:18 
Madaras 86 Pü!

Valódi név: Kiss Gáspár

Hozzászólás 2010 máj. 7, 18:47 
már párzani kezdtek a kecskepapagájaink, azt szeretném tudni, kell az étrendjükön változtatni ha tojni kezdenek, mit adjak nekik?

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 máj. 5, 9:16 
sziasztok

Én a tojómat, vagy 3 hete nem láttam már magától enni.Mindig a hím eteti, ami nálam is akkora mint egy nimfa vagy egy kicsit nagyobb is, kb. A tojó csak bent ül egész nap, ha kijön akkor a hím megeteti és már megy is vissza. A hím meg egész nap őrködik.Ha egy nimfa az ő dobozuk mellett ólálkodik, már ott is terem és rendet rak :) Elvileg jövő héten hétfőn kel ki az első..Remélem

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 máj. 5, 6:48 
dino írta:
Lacrimosa írta:
Nálatok mekkorák a kecskepapagájok?
Hülye kérdés, tudom, de eddig nekem úgy volt bennem, hogy nem olyan nagyok, kicsivel nagyobbak, mint a hullámosok, olyan 25 cm.... Amiket otthon egy állatkereskedésben láttam, a méretük stimmelt. Viszont tegnap egy pesti plázában voltam a kisállatkereskedésben, és ott ami kecskepapagáj volt, kicsit nagy volt.... vagy a kicsi vitrin, amiben volt, nagyította meg, de a nimfáknál nagyobb volt valamivel... testesebb. Lehetséges?

Hullámosnál alig nagyobb kecskék? Én még nem láttam ilyen kis méretűeket! A kecskepárom nimfa nagyságú csak kissé testesebb. Ők a kisebb méretűek közé tartoznak. A nemrég megözvegyült hímem ezeknél jóval nagyobb. Megpróbálok olyan képeket feltölteni ahol az arányok látszanak.

Kép

Kép

Kép

Kép

Köszönöm, tényleg szép nagy madaraid vannak! Mondom, én amit vidéken láttam állatkereskedésben, nem volt nagy, sőt. De lehet, hogy csalóka volt, mert úgye kicsi kalitkában voltak többen és eléggé megnyúzottnak, ill. tollhiányosnak néztek ki, fakrtolluk meg sokszor hiányos volt... :roll:
Köszönöm a felvilágosítást!

Hozzászólás 2010 máj. 5, 6:39 
madaras86 írta:
Szia!

Adhatod is, ha gondolod, de kelésig nem fontos. Újra letojni költés közben nem fog tőle, kecskéknél ilyet sose tapasztaltam.
A fürjek tojását nálam is volt 1-2 pár ami feltörte, mikor 70cm magas költőfakkokban vannak együtt. A 2m magas nagyobb röpdék esetén ilyen nem volt. A kecske nagyon kíváncsi madár, amit talál a közelében, azzal játszik, gurigázza a tojásokat a földön.....Ez könnyen elfajulhat a tojás feltöréséig is, majd arra figyelj rendszeres-e. Nálam ugyanezek a fürjtojás feltörős párok nagy helyen nem csináltak ilyet.

Köszi.
Nálam 2,2 magas röpdében vannak, úgyhogy nem ez lesz a gond.
Inkább tényleg a kíváncsiság, szinte minden nap kigurigatnak egyet, persze a fürjeket ez nem zavarja, mert az istenért sem ülnének rajta...
Mindig azzal szórakozik, hogy próbálja "kézbe" fogni, persze nem megy, mert csúszós és nagy is...
Lehet mennek át a füttyök a nimfákhoz....

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 máj. 5, 5:46 
Sziasztok!
Nem tudom elhinni, végre az első tojást kipottyantotta tegnap este a kislány :lol:
Viszont nem ül rajta, de akkor amig az összes meg nincs, addig nem gond, ugye?
Ja és nehogy már jó legyen, a hullámosok odújába tojt.Szerintetek tegyem át a sajátjukba vagy nem kell?
A hímem viszont fura lett..Fele annyit karattyol, mint eddig, és csak megfigyeli az eseményeket. Rendesen eszik, begye tele van, nincs fogyás, de mióta jött ez a hirtelen meleg, nem olyan élénk :| és nálam sem eteti a tojót már olyan sűrűn.
Lágyeleséget meddig kell/lehet adni nekik?

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 máj. 4, 22:36 
daniduke írta:
Nálunk a tojó viszonylag sokat van benn az odúban, szerintem már ül rajtuk. A hím nem eteti, a tojó jön ki enni, de gondolom ez így szokott lenni.
2 tojást láttam, de lehet volt még alatta is.
Kérdésem, hogy adjam-e nekik még a tojást? Kb. március óta folyamatosan kapják....

A rohadékok kigurigatják a fürjek tojását, és megeszik.... Valami hiányuk lehet? :shock: Eddig eggyel már megcsinálták.

Szia!

Adhatod is, ha gondolod, de kelésig nem fontos. Újra letojni költés közben nem fog tőle, kecskéknél ilyet sose tapasztaltam.
A fürjek tojását nálam is volt 1-2 pár ami feltörte, mikor 70cm magas költőfakkokban vannak együtt. A 2m magas nagyobb röpdék esetén ilyen nem volt. A kecske nagyon kíváncsi madár, amit talál a közelében, azzal játszik, gurigázza a tojásokat a földön.....Ez könnyen elfajulhat a tojás feltöréséig is, majd arra figyelj rendszeres-e. Nálam ugyanezek a fürjtojás feltörős párok nagy helyen nem csináltak ilyet.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 4, 20:27 
Lacrimosa írta:
Hülye kérdés, tudom, de eddig nekem úgy volt bennem, hogy nem olyan nagyok, kicsivel nagyobbak, mint a hullámosok, olyan 25 cm.... Amiket otthon egy állatkereskedésben láttam, a méretük stimmelt. Viszont tegnap egy pesti plázában voltam a kisállatkereskedésben, és ott ami kecskepapagáj volt, kicsit nagy volt.... vagy a kicsi vitrin, amiben volt, nagyította meg, de a nimfáknál nagyobb volt valamivel... testesebb. Lehetséges?

Hullámosnál alig nagyobb kecskék? Én még nem láttam ilyen kis méretűeket! A kecskepárom nimfa nagyságú csak kissé testesebb. Ők a kisebb méretűek közé tartoznak. A nemrég megözvegyült hímem ezeknél jóval nagyobb. Megpróbálok olyan képeket feltölteni ahol az arányok látszanak.

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 máj. 4, 19:42 
Értem!
Köszönöm a választ!

Hozzászólás 2010 máj. 4, 18:43 
Lacrimosa írta:

Általában a nagy testű madarakat szokták előnyben részesíteni.
A tojók elvileg kisebbek mint a hímek, de ez nem mindig látszik. Az én tojóm olyan kicsi, mint írtad, a hím pedig jó nagy, olyan nimfahossz, csak jóval testesebb, nagypapagájosabb.
Tehát van szórás, de ha csak a nagyokat tenyésztik tovább, akkor elvileg nem lesz....

Hozzászólás 2010 máj. 4, 18:39 

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 máj. 4, 16:10 
ne add nekik tovább a tojást csak vizet + magot
mert akkor megint tojni kezd!

Hozzászólás 2010 máj. 4, 15:51 
Nálunk a tojó viszonylag sokat van benn az odúban, szerintem már ül rajtuk. A hím nem eteti, a tojó jön ki enni, de gondolom ez így szokott lenni.
2 tojást láttam, de lehet volt még alatta is.
Kérdésem, hogy adjam-e nekik még a tojást? Kb. március óta folyamatosan kapják....

A rohadékok kigurigatják a fürjek tojását, és megeszik.... Valami hiányuk lehet? :shock: Eddig eggyel már megcsinálták.

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 máj. 4, 13:09 
Sziasztok

Már rég írtam ide. utoljára akkor mikor a kecske párom tollazata teljesen leamortizálódott és nem tudtam velük semmit csinálni. Hagytam őket, és mára már teljesen rendbe jöttek, úgyhogy nem tudom mitől volt. Első párom kecskéből, és idén először el is kezdtek költeni.Remélem ki is kelnek a kicsik és semmi gond nem lesz.
Kép

Hozzászólás 2010 máj. 2, 8:12 
köszi

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 1, 17:23 
zombori1 írta:
Sziasztok!
Mekkora odú kell egy kecskepapagájnak

A nimfa papagájok számára készült odú tökéletesen megfelel nekik.

Hozzászólás 2010 máj. 1, 16:39 
Sziasztok!
Mekkora odú kell egy kecskepapagájnak

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 20:35 
Összetevők 100 ml.ben: vit. A 5100 mj, vit. B1 28,6 mg, vit. B2 57 mg, vit. B3 180 mg, vit. B6 64 mg, vit. B12 0.1 mg, vit. C 750 mg, vit. D3 11200 mj, vit. E 357 mg, Biotin (vit. H) 2.1 mg, vit. K3 14 mg, Po? 550 mg, vit. B9 5,7 mg, Cholinchlorid 714 mg, Metionin 200 mg, Lysine? 100 mg, aqua purifica ad 100 ml. A dobozra ragasztott ismertető alapján (sajnos nehezen olvasható, remélem nem írtam el semmit).

Nálam a hullámosok és katalinok 6, a nimfák és kecskék 11 cseppet kapnak heti két-három nap.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 143  Következő