Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 máj. 12, 15:08 
Flyeer írta:
Hna Heló!
Volna nekem egy helyiség (2.5x1.5x15x) ami sötét. AZ lenne a kérdés hogy lámpával megvilágítva lehetne e benne tartani hullámost? Jó hely volna nagyon mert télen meleg, nyáron hűvös ( pont ideális) csak sötét :(
SzerinteteK?

Szerintem nem! A természetes napfény elengedhetetlen, a villanyszámlád mellesleg kissé borsos lenne. Ha lehet nyiss rá ablakot.

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 máj. 12, 15:02 
Hna Heló!
Volna nekem egy helyiség (2.5x1.5x15x) ami sötét. AZ lenne a kérdés hogy lámpával megvilágítva lehetne e benne tartani hullámost? Jó hely volna nagyon mert télen meleg, nyáron hűvös ( pont ideális) csak sötét :(
SzerinteteK?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 12, 14:56 
lenanita8 írta:
Igen gondoltam gyürüzésre de még nem vagyok sehol tag , meg nem eladásra szeretném őtet tenyészteni igy "csak" olyan gyürüt fogok venni ami sznenként megkülömbözteti a fiokákat hogy nehogy vérfertözés legyen köztük.

A zárt gyűrű darabja a hullámosra olyan 90-100 Ft körül van. Ha nem vagy egyesületi tag, akkor is csináltathatsz rá egyedi gyűrűt. Ez esetben valahogy így fog kezdődni: H-XY (XY a monogramod). Ha egyesületi tag vagy akkor a H után az egyesület száma lesz: H-27 (az IDRE esetében). Egyesületi tagságnak inkább előnye van mint hátránya (ilyen előny a gyűrű rendelés pl), szóval szerintem ha komolyan foglalkozol a madarakkal, akkor ne sajnáld azt az évi pár ezer forintot rá. ;)

Hozzászólás 2010 máj. 12, 14:51 
Eddig én sem használtam zárt gyűrűt azonban a jövő héten beszerzem ezeket. A nyilvántartással is egyetértek. Én is vezetem a származásukat, pontos családfákat tartok fenn. Börzén sem veszek úgy madarat, hogy a korábbi gazdáját ne faggatnám ki alaposan. Ha nem tűnik elég meggyőzőnek legyen bármilyen szép a madárka inkább kihagyom. Én ritkán észleltem, hogy félrelépnének. Ez vagy akkor fordult elő amikor még nem volt elé stabil a pár kapcsolata, vagy a hímmel volt valami probléma. Az apaságot is meg lehet határozni ha eleve tudod mire számíthatsz az egyes összeállításoknál. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a páronkénti tartás jobb, és ha valakinek lehetősége van rá inkább ezt válassza.
Ami a fórumot illeti szerintem többségében nem "professzionális" tenyésztők, hanem mi lelkes amatőrök írogatunk ide. Nem tudtam, hogy ez a profik részéről ilyen ellenérzést vált ki. Nem igazán értem, hogy miért. Talán nem kellene a hozzánk hasonlóknak megengedni, hogy erre az oldalra regisztráljanak.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dino 2010 máj. 12, 14:59-kor.

Hozzászólás 2010 máj. 12, 14:07 
Az tény, hogy kolóniában akadhatnak akár nagyobb problémák is. Kellő odafigyeléssel és a tenyészmadarak szelekciójával azonban ez a minimálisra csökkenthető. A színre tenyésztés is megoldható. Szerintem a tojók csak akkor lépnek félre ha a párjuk éppen nincs formában. A párok gondos összeállítása esetében, genetikai hátterük és a színvariációk kellő ismeretében az esetleges kakukktojás rögtön beazonosítható. Lehet a jövőben én is páronként fogok tenyészteni, amennyiben sikerül megfelelő számú röpdét készítenem. Sosem tenyésztenék semmilyen madarat, még zebrapintyet sem kalitkában!

Valódi név: Basa Mariann

Hozzászólás 2010 máj. 12, 13:36 
Szia Marcsi!

Egyáltalán nem "monori TÖMEGMADARAT" tenyésztünk!!!
Én is kolóniában tartom a madaraim és nem azért mert nincs lehetőségem páronkénti tartásra, hanem azért mert te sem éreznéd jól magad egy kalitkába zárva.Egy kb 4×3-as hely van nekik (8 pár) ahova bezsúfolhattam volna egy csomó szekrényt amibe akár 8 pár is mehetett volna szekrényenként, de az én véleményem szerint ez állatkínzás. Szerintem sokkal jobb a madárnak ha tud repülni is, elvégre azért madár a madár nem? És olyan madaraim kelnek amire büszke vagyok és bármelyiket odatenném a tieid mellé!A gyűrűn meg ott van a születési idő meg a tenyásztő neve naés? Bármelyik nálam kelt madárról megmondom hogy mikor kelt ahhoz nem kell gyűrű. Ha te ugyérzed hogy a te madarad kalitban érzi jól magát akkor legyen de szeritem ha már van választás akkor minnél szabadabban kell tartani a madarakat nem kis lukakban!!!

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 máj. 12, 12:49 
Hmmm...ez most akkor nagy dilemma lesz a mai napra .

Hozzászólás 2010 máj. 12, 12:48 
Igen gondoltam gyürüzésre de még nem vagyok sehol tag , meg nem eladásra szeretném őtet tenyészteni igy "csak" olyan gyürüt fogok venni ami sznenként megkülömbözteti a fiokákat hogy nehogy vérfertözés legyen köztük.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 12, 12:45 
lenanita8 írta:
mit csináljak ...
Akkor mi lenne a legjobb a hulliknak ?
.

Azt már te tudod eldönteni csak!

Hozzászólás 2010 máj. 12, 12:43 
Hát akkor most már tényleg nem tudom mit csináljak ...
Akkor mi lenne a legjobb a hulliknak ?
Nekem se standard hulliaim vannak mert azok nem tetszenek .

Hozzászólás 2010 máj. 12, 12:39 
lenanita8 írta:

Hát akkor a nagy röpdétt lefújom és szétteszem őket páronként mert nem szeretném ha nem lennének egészségesek a fiókák .

Attól mert kolóniában tartod a madarakat, úgyan olyan egészséges fiókák lesznek! Nem elfajzott féllábbú csőrtelen selejtek! Nem tutom miért beszél(tek) ennyire a társas tartás ellen? Gondok előfordúlnak így is-úgy is....

Hozzászólás 2010 máj. 12, 12:36 
Helló!

Marcsi!

Akkor szerinted az összes ember, köztük én is "monori tömeg madarat """tenyésztek""", azért mert kolóniában tartom hullámosokat? Szerintem az én koloniás(tömeg termékeim) simán felveszik a versenyt a Te madaraiaddal! Színtenyészteni is lehet kolóniában, csak jó madarakat kell össze engedni.
Páronkénti külön tartásnál ez egyszerűbb, az tény.
Abban igazad van, hogy félre mennek a hullámosok, ezért kell jól kiválogatni a kolónia tagjait! Az sem feltétlenül igaz, hogy több fióka nevelődik fel társas tartásnál, mint párankénti külön tartásnál, söt...
Nincs mindenkinek arra helye, ideje hogy x kalikában külön etessen(bár jobb lenne)!
Minőségi madárról addig nem beszélhetünk egyikünk esetében sem, amíg "normál" hullámosokkal foglalkozunk, mivel nam az az elfogadott! (nekem élettel összegyeztethetetlennek tűnik a kinézetük, ezért nem fogog standardot tartani soha, ez az én magán véleményem)

Hozzászólás 2010 máj. 12, 12:34 
Szia Marcsi !

Hát erre nem is gondoltam ... Én csacsi :(
Hát akkor a nagy röpdétt lefújom és szétteszem őket páronként mert nem szeretném ha nem lennének egészségesek a fiókák .
Na meg így tényleg tudom kik a szülők , és azt is hogy tuti nem lesznek "elfajzott" madárkák .
Nem szeretném őket "direkt szaporítani" mert nem azért vettem őket hanem magam és családom részére hogy gyönyörködhessünk bennük :D hisz olyan szépek !!!
Hogy a fiókákkal mi lesz azt még nem tudom , lehet épitűnk nekik egy saját kéglit :P

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek ! :)

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2010 máj. 11, 22:09 
Helló!

Monori szerzemények:

Kép

Kép

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2010 máj. 11, 21:33 
Helló lenanita8!

Közös tartásnál 0,7-1 köbmétert kell számolni egy párra! (inkább 1-köbmétert). Az oduk számára is figyelj oda! Jóval több odu legyen ent, mint ahány pár van a rödébe! Aztán arra is gondolni kell, hogy fiatalokat,amint lehet el kell különíteni a szülőktől, mert zavarni fogják egymást a későbbiekben!
(közös tartrásnál nagy odafigyelést igényel azoknak pároknak a kiválasztása, amelyek nem agresszívak a másikkal és lehet őket kolóniában költetni. nekem kb 4 évembe telt, mire kiselejteztem az agresszív madarakat teljesen. Ez sem garancia arra, hogy ne rámolják ki egymás oduját minedenestűl, csak az esélye kissebb, hogy megtörténik).

Hozzászólás 2010 máj. 11, 20:39 
Akkor marad a 4X4 es :)
Köszönöm a válaszokat ! :D

Hozzászólás 2010 máj. 11, 20:28 
lenanita8 írta:
Sziasztok !
waldemadar ! Nagyon szépek a kis hullik :D Van köztük jopár ami tetszik :D

Norbi ! Nem abbol már kivetem öket és egy 50X60X60-as saját készitésü kalitban vannak amig a röpdét be nem tudjuk fejezni ez kb 2 hét . Az a hely 3 méter széles X 3 méter husszu és 2.8 méter magas lesz . Ott majd szerinted hány párt tarthatok majd ?

Nagyjából ekkora helyen tartok 10 párat. Ha van rá lehetőséged nagyobbat, hosszabbat készíteni az nem árt. :wink:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 11, 20:25 
Flyeer írta:
NEm vagyok nagy hullámos szakértő, de minden élőlényre elmondható szerintem h minnél nagyobb annál jobb(már minta hely :lol:

Az tény, hogy olyan hiba nincs, hogy túl nagy kalit vagy volier... :D

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 máj. 11, 20:16 
Hát ha tudsz akkor szerintem nem kérdés... :D
NEm vagyok nagy hullámos szakértő, de minden élőlényre elmondható szerintem h minnél nagyobb annál jobb(már minta hely :lol:

Hozzászólás 2010 máj. 11, 19:23 
Nekem 5 pár van és őket szeretném majd beletenni , de ha szerintetek kicsi még tudok 1-1 métert nagyitani rajta .

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275 ... 422  Következő