Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 51  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jún. 17, 10:39 
Warhawk írta:
csibaat írta:
Sziasztok. Mi a farancot csináljak a rizzseimmel, vagyis inkább a tojásaikkal, alátojtak a drágák a nimfa páromnak, így most ezek 5 saját és 5 rizs tojáson ulnek.

Nincs bennük egy kicsi kakukk beütés? ;)

Lehetséges, egyébként úgy nekimennek a nimfáknak ha valami nem tetszik nekik, hogy na
:mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 17, 9:15 
csibaat írta:
Sziasztok. Mi a farancot csináljak a rizzseimmel, vagyis inkább a tojásaikkal, alátojtak a drágák a nimfa páromnak, így most ezek 5 saját és 5 rizs tojáson ulnek.

Nincs bennük egy kicsi kakukk beütés? ;)

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 jún. 17, 7:47 

Hozzászólás 2010 jún. 11, 9:27 
Köszi a választ remélem hamarosan szükség lessz a lágyeleségre!:-))
A rizst én külön etetőben adom nekik tisztán.Abból annyit eszik mindenki amennyit jól esik neki, ennyi fogy.Azért nem kevertem bele a magkeverékbe mert igazán nem voltam tisztában az aránnyal, így lett önkiszolgáló rizsestál.
Én egy vadrizsekről szóló írásba azt olvastam,hogy ,szinte rizsérés idején mást nem is esznek.Persze a "szobatudós" aki irhatta lehet, hogy a Rottenbiller utca 6 emeletén,lifthochtól jobbra:-)) sem Keletázsiában, sem rizspinty közelében nem járt soha. Minden esetre élnek halnak a hosszúszemű rizsért.

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 jún. 7, 10:44 
Úgy tudom, hogy Lajos a héten nem lesz internet közelben, így Ő csak talán jövő héten tud válaszolni.

Hozzászólás 2010 jún. 7, 10:16 
Amíg Lajos ideér.... igen,kell nekik a tojásos lágyeleség,vagy a kész lágyeleség,amelyik praktikusabb,vagy amelyiket szívesebben etetik.A főtt rizs a szerencsésebb választás a szárazzal szemben fiókanevelés idején.
A magkeverékhez adott rizs mennyiségét én soknak találom,de majd Lajos megválaszolja.
Egyébként rizseim nekem is Lajostól vannak,és ugyanilyen jó tapasztalatom van velük kapcsolatban....bár elmondhatnám ezt mindenkiről,de ez egy másik történet.

Hozzászólás 2010 jún. 7, 9:22 
Üdv Lajos.
Én vittem Öntől 2db rizs tojót + 2 zebrát (fekete mitsubishivel) gondolom emlékszik rám.
Hát sikeres volt a választás. Minkét rizs párba állt a fiaimmal!:-). Fészek megrakva és űlve!
A zebrák úgyszintén fészken űlve.Köszönöm mégegyszer a madarakat.Sok örömet okoztak már eddig is.
Viszont egy kérdés: A fészek rakásnál adtam főt tojást nekik. Az ülés idején viszont nem.Ön szokott a fiókanevelés alatt tojást adni,vagy más táplálékkiegészítőt ajánl?Eddig zebrám és kanárim volt ott, tojás ,répa és és keksztörmelékből készítettem lágyeleséget.Ez megfelelő a rizseknek is?Olvastam még a főtt rizst? Most igen sok nyers száraz rizst fogyasztanak.Külön adom nekik,egy kb kanári keveréknek megfelelő magkeverék mellé külön edényben kapnak. A négy madár megeszik naponta 1 evőkanál száraz rizst. Fiókanevelés alatt is mehet a száraz vagy váltsak főttre?
Köszönöm mindenki tanácsait a ügyeben!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aranyhal 2010 jún. 11, 9:28-kor.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 21, 7:30 
Helló!

Ma már 7 ből öten vannak a vad pasztel fiókák, és még a másik két tojás is fias!

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 máj. 18, 22:23 
Kalmár Krisztián írta:
Tiszteletem Lajos!Megfogadom tanácsát a színeket illetően!Két kérdésem volna magához!Az egyik:Van zsűrizett rizs kiállítás jelenleg Magyarországon?Ha van,hol és mikor?A másik:Sajnos nem ismerem Domonkos Gyulát.Ha esetleg meg adná a számát meg köszönném!Dr.Csertő Gyulát viszont ismerem!!

Üdv.Krisztián

Szia,

véletlenül elírta Lajosbá, nem Domokos Gyulára gondolt (aki Karcagi) hanem Csertő Gyulára :wink:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 17, 20:09 
Helló!

Ma kikelt az első pasztel vadszínű fióka, 6 tojás van még mellette!
Nagyon reménykedem, hogy minden simán fog menni, mert az első költése ennek a párnak :D

Hozzászólás 2010 máj. 14, 11:52 
Tiszteletem Lajos!Megfogadom tanácsát a színeket illetően!Két kérdésem volna magához!Az egyik:Van zsűrizett rizs kiállítás jelenleg Magyarországon?Ha van,hol és mikor?A másik:Sajnos nem ismerem Domonkos Gyulát.Ha esetleg meg adná a számát meg köszönném!Dr.Csertő Gyulát viszont ismerem!!

Üdv.Krisztián

Hozzászólás 2010 máj. 14, 11:15 
Szia Lajos! A hímem 4-5 éve van meg, azóta 3 feleséget fogyasztott. Mindháromtól lettek utódok, összesen 3 fészekalj, mindegyikben 3 utód. Azért csak ennyi, mert nem raktam nekik fészket gyakrabban, mert az első eresztést alig tudtam elajándékozni. A hímem egyébként mindig nagyon gondos szülő volt, sokszor váltotta a tojót a kotlásban és az udvarlása is mindig nagyon aktív volt. Egy szóval, szerintem egy nagyon rendes pinty.:) Mindenféleképpen szeretnék neki egy feleséget, szerintem párban aranyosak, ezért félek, hogy ez az új is fiú. Ha az, akkor valamiképp ki kell cserélnem egy tojóra.
Anita

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 máj. 14, 8:34 
Nyepi írta:
Kedves Lajos! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. A fényképezés nem olyan egyszerű, a technika ördöge..., de a barátnőmmel megoldjuk. Amit még megfigyeltem, nagyon jól kijönnek egymással, reggel kölcsönösen tisztogatják a tollukat. Csak az ének az nincs!
Anita

Szia Anita !

Várom a képeket.
Az, hogy kijönnek egymással az azt jelenti, hogy elfogadták egymás jelenlétét, de még nem alakult ki a párkapcsolat. (főleg ha hím a beszerzett madár is ) Az egy hosszabb folyamat lesz náluk, viszont ha létrejön akkor az egy tartós viszony lesz és a viselkedésükből látni fogod, hogy most már oduzni kívánnak. Ha meg hím az új jövevény talán fiatal és ezért fogadta el a házigazda, de az ivarérés után, már előfordúlhat, hogy összebalhéznak.

Légy türelmes velük és megjön az eredmény is. Ha meg tényleg hím, akkor ki kell cserélned tojóra, bár itt a korkülönbség már jelentős lesz és ez kihat a szaporodásukra. Bár erről nem írtál semmit, hogy a korábbi időszakban szaporodtak -e ?

Hozzászólás 2010 máj. 14, 8:14 
Kalmár Krisztián írta:
Tiszteletem Lajos!Igen szándékozom komolyan foglalkozni a rizsekkel!Jelenleg 27 fióka van 5pártól gyűrűzve!!
Remélem továbbra is jól költenek.Bár tavaly is hasonló jó év volt!

Üdv.Krisztián

Szervusz !

Nagyon örülök az elhatározásodnak, ami a tenyésztést illeti. Ha kiállításokon versenyezni is akarsz a továbbiakban javaslom, hogy a fehéreket és az alapszínű szürkéket ne tartsd egy csapatban, különitsd el őket színek szerint. Az eddig született kevert színűeket meg hobbimadárként értékesítsd, mivel azoknak nincs gyakorlatilag versenyértékük.
Akkor tudsz jó színtenyészetet kialakítani, ha színenként legalább 5 párod van és azok mind külön vérvonalúak. Ezt igen nehéz megoldani, de szisztematikus tenyésztési szelekcióval, új vérvonalú madarak beszerzésével megvalósítható.
Szerencséd van, mert Kecskeméten van egy kiváló tenyésztő aki valószínűleg segíteni is fog a tenyészet kialakításában.
(Csertő Gyula)
Ha bármiben segíthetek írj megpróbálom az ismereteimet megosztani veled.
Sok sikert a tenyészet kialakításához.

Hozzászólás 2010 máj. 14, 7:18 
Kedves Lajos! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. A fényképezés nem olyan egyszerű, a technika ördöge..., de a barátnőmmel megoldjuk. Amit még megfigyeltem, nagyon jól kijönnek egymással, reggel kölcsönösen tisztogatják a tollukat. Csak az ének az nincs!
Anita

Hozzászólás 2010 máj. 13, 22:58 
Tiszteletem Lajos!Igen szándékozom komolyan foglalkozni a rizsekkel!Jelenleg 27 fióka van 5pártól gyűrűzve!!
Remélem továbbra is jól költenek.Bár tavaly is hasonló jó év volt!

Üdv.Krisztián

Hozzászólás 2010 máj. 13, 8:08 
Szervusz Krisztián !

Megnéztem a képeket kinagyítva is.

Tenyészteni is akarod a rizseket, vagy hobbimadaraknak szánod őket ?

Hozzászólás 2010 máj. 13, 8:04 
Nyepi írta:
Sziasztok!
Anita vagyok, új "betolakodó". 5 éve tartok Rizspintyet, egy párt. Sajna elpusztult a tojóm, ezért kimentünk vasárnap Monorra, ahol egy tenyésztőtől sikerült-szerintem- venni egy másik hímet. Tudom, hogy nehéz fiatal korban megállapítani a nemét, de a tenyésztő esküdözött. Az a gyanus, hogy az én fiúm azóta sem énekel, a korábbi társnőinek pedig az első pillanattól udvarolt. Hol tudnék venni egy valós tojót? Nagyon bánatos a völegény.
Légyszi segítsetek! Köszönöm!

Szia Tegyél fel képet az uj madaradról, lehetőleg szemből és a feje látszódjon jól.

Hozzászólás 2010 máj. 13, 7:37 
Sziasztok!
Anita vagyok, új "betolakodó". 5 éve tartok Rizspintyet, egy párt. Sajna elpusztult a tojóm, ezért kimentünk vasárnap Monorra, ahol egy tenyésztőtől sikerült-szerintem- venni egy másik hímet. Tudom, hogy nehéz fiatal korban megállapítani a nemét, de a tenyésztő esküdözött. Az a gyanus, hogy az én fiúm azóta sem énekel, a korábbi társnőinek pedig az első pillanattól udvarolt. Hol tudnék venni egy valós tojót? Nagyon bánatos a völegény.
Légyszi segítsetek! Köszönöm!

Hozzászólás 2010 máj. 13, 7:07 
Sziasztok!Na akkor még egy Kecskeméti küld fényképeket!!
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv.Krisztián

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1006 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 51  Következő