Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 dec. 4, 0:37 
Jókat derülünk itt egymáson!!! :61: mintha páran nem is zöldfülűek lennénk!!!! de ez nem baj,ebből is tanulunk ám!!!!!Virtuálisan már egész jól tudjuk,mit is kell majd tennünk!!!!!aztán majd ha eljön a dolgos szorgos munka időpontja,akkor meg visítva rohangálunk S.O.S. segítségért!!! :91:

Ami bíztató,az,hogy a nagy guruktól számíthatunk
is rá,hogy akkor sem hagynak magunkra bennünket!!!! :47:
ugye nem??????? :89:

Hozzászólás 2007 dec. 3, 22:32 
Koszi a pontositasokat.
Megtalaltam a http://www.canaridecantec.ro/ oldalon a Kacso Venczel nevet, tehat legalabbis a neve magyar. Lehet ismeri a nylevet is. Ugyanis sok magyar nevu ember, aki foleg roman kornyezetben nott fel - esetleg hibajankívul - nem ismeri a magyar nyelvet.
Jo-e huzamosabb ideig, ha Mate egyedul van? Gondolom nem. Izgatott - ide oda ropdos, probal atkukucskalni - a nap nagy reszeben.

Jo ejt.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 3, 22:24 
:57:

Hozzászólás 2007 dec. 3, 22:00 
Gizmó írta:
Amint elnéztem a kis kalitokat, azokhoz képes jó nagy a mi madaraink helye. Tudom, hogyha 100 madarat kellene tartanunk, akkor nem futná ekkorára.

Kedves Gizmó barátunk! Amit a Neco képein látsz, azok, ahogy Amaryl is mondta, füttykalitok, azért olyan picik. Amit az én fotómon látsz (a legutóbbin) az a hím madarak tartására szolgál, és az a Neco-énál látott kalit duplája!

Olyan nagy kalitban, ami nálad is van (röpde méretűnek számít), a leválasztott fiatalokat szokták a szakik tartani.
De javítsatok ki, ha ostobaságot beszélek!

Kedves Raina, üdvözöllek én is a fórumon, a legjobb helyen jársz a magyarországi roller kanárival kapcsolatban, itt mindent megtalálsz: humoros hímeket, nagyszájú tojókat :D , de legfőképpen igazi segítséget!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 3, 21:16 
Frissítettek a romániai rolleros oldalon!
íme az idei nyerő pontszámok:

I. - CHIDU ILIE , 354 p. (Kisdisznód)
II. - KASCO VENTI , 351 p. (Szeben)
III. - ANGHEL FLORIN ,349 p. (Konstanca)

(Nem tartom kizártnak, hogy a Kacsó Vencel nevet írták el, mert nekem igyen gyanús a Venti név... ejtésben a magyar c = román ţ. Vencel pedig becézve Venci, románul ejtve Venţi... És a Kasco!!! Talán inkább Kacsó... A magyar K! pedig nem lehet tévedés. Gizmó, te mit szólsz?)

Hozzászólás 2007 dec. 3, 19:03 
Szia raina !
Üdvözöllek itthon ! ...Nem írtad, hogy hol élsz mert lehet hogy a közeledben is található roller tenyésztő és máris segítünk a dolgon !... :08:

Hozzászólás 2007 dec. 3, 18:54 
hallo, Németországról jöttem, még nem tudon jól magyarul írni, ezért elnézést kérek a helyesírási hibáímért. :oops: mindig volt roller kanárím, most végre tudom, hogy itt is van, mert szeretnék most is egyet tartani. jellenleg hullamos papagaj csivitel, de szerintem, akinek egyszer dalolt egy Harzer Roller, az nem élhet nélküle. Kinél kapok betanult éneseket? nem szoktam állatboltban madarat venni, tenyesztőben jobban bízom, Németországon jó tapasztalataim voltak, szerintem itt sem fogok csalodni! :D

Hozzászólás 2007 dec. 3, 18:53 
Szevasztok! Gizmónak először is fegyelmi,mert látszik alant levő hozzászólásán,hogy nem olvasott vissza!!!!! ellenkező esetben képben lenne a füttykalitokkal kapcsolatban!!!! :roll:

Neco,gyönyörűségesek a madaraid!!!! főképp és elsősorban az a 10-es,eszméletlen!!!!

Mona,a Tiéd sem semmi!!!gratula !!!!!Doromboló meg is érdemli hogy ilyen szépeket írtál róla!!!
Engem meg közben szép csendben elönt az irigységtől az epe !!!!
:D :D
Főleg ha arra gondolok,hogy én meg még akár 2 hónapot is várhatok!!!! :( :(
Na de nem baj,van amivel vígaszalódjak,addigra akár kis rizseim is lehetnek!!!! :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2007 dec. 3, 15:10 
Hello,
csodálkozva olvastam az elmúlt nap sorait. A lázról, az előkészületekről. Mikor is van a nap megmérettetés?
Amint elnéztem a kis kalitokat, azokhoz képes jó nagy a mi madaraink helye. Tudom, hogyha 100 madarat kellene tartanunk, akkor nem futná ekkorára.
Neco: áruld el, minek köszönhetően ennyire szépek a fotók? Nagyon jó fényviszony...? Mi más?

Szép délutánt

Hozzászólás 2007 dec. 2, 20:13 
Érdekeségképpen írom, hogy milyen izgalmas a rolleresek élete ha eljön az a bizonyos szeptember vége októbr eleje - közepe !
Ekkor fogdossuk ki a röpdéből az azévi fiatal srácokat, hogy elkezdődjön az a bizonyos tréning időszak - felkészülés a versenyre. Csak közben jegyzem meg, hogy ugye azt tudjuk , hogy normál esetben természetesen nem kell a rollerket iskolázni, mert genetikeilag alapból ők rollerek és úgy is énekelnek, szépen, lágyan, ahogy kell. Mi "szakik" azonban ének versenyre nevezzük a tenyésztett fiataljainkat, hogy ezáltal nevet szerezzünk tenyészetünknek, meg hogy elbíráltassuk az egész évi tenyésztői munkánk helyes vagy éppen helytelen irányát....
Nos hát ilyenkor gyakrabban hívogatjuk egymást, emelkedő feszültséggel érdeklődve a a versenyre szánt madarak hogylétéről ?! :lol: Ez a lagszebb időszaka a rollerezésnek....Ilyenkor már nap mint nap előveszük, van úgy hogy többször is a kollekciókat a besötétített vagy félhomályos szekrényekből, takarók alól. Szinte minden alkalommal felfedezünk egy kis javulást, vagy éppen visszaesést a madarak teljesítményében.
Hát így vagyunk mostanában.... Néhány napja kezdtem kicsit nyugodtabban hátra dőlni abban a bizonyos karosszékben, mert már érezhetően, hallhatóan megjelentek azok a hangok, melyekre már türelmetlenül vártam ! :wink:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 2, 15:36 
eszterolajos írta:
... a verseny gyöztes kollekciójának a legmegfelelöbb egyedét és ehhez mérni a legjobban hasonló hangzásút a kiválogatandók közűl. egy hangzást mérő kütyün átengedve.
Lehet, hogy tényleg ábránd, de megpróbálni lehetne, ki tudja ?

Az a baj, hogy az ének sok és összetett hangból álló megfoghatatlan dolog. Sok madár tudja mélyen, hosszan a kötelező négy futamot, az embernek mégis hiányérzete van ha hallja. Doromboló mondta egyszer mikor egy ilyen madaramat hallgatta, és talán ez a legjobb megfogalmazás rá: "Hiányzik belőle a muzsika!".
De egy valami biztos. Öt tapasztalt rolleres közül négy ugyanarra a madárra mutat, ha egy éneklő négyes kollekcióból a legjobbat kell kiválasztani. Nem vagyok biztos benne, hogy a gép ugyanezt hozná ki legjobbnak.

Mona gratulálok az új szerzeményedhez! Most már nem csak Almamagtól rettegek! :65:

Hozzászólás 2007 dec. 1, 21:55 
Tudtam én, hogy Te észreveszel ilyent! 8)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 1, 21:48 
Kedves Mona!

Csak gratulálni tudok és kívánom, hogy ne csak örömed teljen ezekben a szép dalosokban, hanem a kitűzött célodat is elérd általuk! (Neconak mostmár igencsak megsokszorozódott az oka a félelemre!!! 8))

Ha pedig idejében nem hoztad volna a képet- amit már számon is akartam kérni :wink: - hát bizony, jött volna a szidás :lol: .

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 1, 20:59 
Látjátok, már megint szerénykedik a Doromboló! :D

De bolond vagyok, úgy látszik még mindig a látogatás hatása alatt állok: akartam feltenni képet is a kis újoncomról!

Tessék benne gyönyörködni! (azért felette ott az első fiam is, akit Gabesz nevezett el Edinek! 8) )
Közelebb nem mertem menni, mert azért még félénk.

Kép

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 1, 20:55 
Na igen ez járt a fejemben, de mivel ehhez aztán teljesen amatőr vagyok, csak sejtetni tudtam a krimikben látott dolgokat, kütyüket hang elemzéseket.
Az a baj velem, ha néha nézem is a Tv-ét akkor is a madarak jutnak az eszembe egy- egy technikai trükk, vagy valós kütyü láttán és rögtön azon töröm a fejemet hogyan lehetne ezt az ötletet a madarászat hasznára is alkalmazni.

Hozzászólás 2007 dec. 1, 20:50 
Kedves vagy moncsi ! Köszönöm az elismerést....Ezért éedemes volt ma felkelni ! :lol:
Az igazság az, hogy azért adtam ezt a madarat mert az enyémek olyan szarok az idén ?!... :roll: ...Viccet félretéve gyúrnom kell még a dobogóra...

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 1, 20:43 
eszterolajos írta:
Nem a versenyekre gondolok, hanem a továbbtenyésztésre való válogatásnál való szelektálásra.

PL:
CD lemezre felvenni az ideális hangzást. Mondjuk a verseny gyöztes kollekciójának a legmegfelelöbb egyedét és ehhez mérni a legjobban hasonló hangzásút a kiválogatandók közűl. egy hangzást mérő kütyün átengedve.
Lehet, hogy tényleg ábránd, de megpróbálni lehetne, ki tudja ?

Kedves Lajos!
A neten böngészve olvasgattam valamikor erről a émáról. S most hál istennek megtaláltam ezt az oldalt http://madarhang.lap.hu oldalam segítségéval, a bioakusztika rovatban. Érdemes belekattingatni különben.

Létezik egy elég komoly berendezés és hozzá illesztett szoftver, amivel nagyon sok féle aspektusból analizálható a madarak hangja. S a legapróbb részletek is grafikusan kirajzolhatóak, szemben a hangmagasság mérővel.
A tradiciók mellett azért érdekes lenne látni is, illetve kianalizálni, hogy mik a jellemzői az első helyezett énekeseknek. Ezzel gyakorlatilag vizualizálni lehet a vokalizációt :lol: , no ezt jól megmondtam. :lol:
Az oldal ahol erről többet meg lehet tudni:
http://www.avisoft.com/

Hozzászólás 2007 dec. 1, 19:05 
Sziasztok!

Képzeljétek, következő fórumtárs látogatásom Dorombolónál esett meg. (nemrég Kynyoo-nál voltam). És hogy Gabesz ne szidjon meg, mert nem számolok be róla idre, íme:
Doromboló tényleg úgy néz ki, mint itt a képen, csak sokkal fiatalabb. :wink: A roller tartás valóban megfiatalítja az embert!
Hát annyi roller kanárit (úgy 100 db biztosan :!: ), ami nála van, még nem láttam! De nem csak a szám nagysága a megdöbbentő, hanem azok elhelyezése, tartása! Minden szépen sorrendben, egyforma kalitokban, lányok, fiúk külön, fiúk a melegebb helyen, énekversenyesek a "szekrényekben" bent a nappaliban (asszem az volt, ugye?), lányok teleltetve. Persze röpde is volt, és minden szépen, tisztán tartva! Csak gratulálni tudok, komolyan, valami ilyesmit terveztem én is, de asszem felülmúlni nem fogom tudni, persze nem is akarom. :31:
És, ami még fontosabb: ilyen nagylelkűséggel sem találkoztam még!!! Azért is mentem, nem titkolt szándékom volt, hogy egyik testvér fiúmat becseréljem egy idegenre. Béla be is cserélte nekem, de nem akármilyen madárra: a Szlovákiában 2004-ben győztes kollekció egyik madarára, aki 89 pontot énekelt! Ezzel a madárral van lefényképezve az I.D.R.E. főoldalára helyesen feltett cikkben!!! Azt hittem, hogy hülyül velem, de ő ezt tök komolyan gondolta. Nekem mindegy lett volna, melyik fiút kapom, hiszen ő tenyészti, tehát tuti jó madarak, de ő azt mondta, hogy ha komolyan fogom csinálni, akkor egy jó madárral kell megalapoznom, és ez az.
Ajándékba mellékelt a fiaimnak kis kalitot is, így immáron egységesen vannak elszállásolva, és itt ígérem meg, hogy erre a madárra, mint a szemem fényére, fogok vigyázni! :salut:
És, hogy a hangokra is kitérjek: amint hazaértünk, és a végleges helyére került mindenki (a két fiú az új kalitokba), ez a champion madár nemsokára meg is szólalt nekem: amit Dorombolónál hallottam a "szekrényes" madaraktól, azt ő is mind hozta, van BRRRRRRRRRRRRRRR, HULULULULU, DUDUDU, és mindent szépen, halkan, mélyen, kifeszítve, egyszóval, ahogy kell, énekel! Nagy öröm, hogy végre igazi énekeket hallottam, így most már van, mihez hasonlítsak, és még nagyobb öröm, hogy egy ilyen madár boldog tulajdonosa lehetek, aki ráadásul még énekli is nekem ezeket a csodálatos hangokat.
Kedves Doromboló, még egyszer nagyon szépen köszönöm ezt az élményt, ezt a madarat, és mindent, mert ilyen élményekkel gazdagodni nem mindennapi dolog, azt hiszem!!! :17: :27:
Most már biztos vagyok benne, hogy ezeket a madarakat fogom komolyan tenyészteni, így reszkessetek, jövök én is!!! :D

Hozzászólás 2007 dec. 1, 18:55 
Nem volt rossz ötlet, mondom ugyanez már nekem is eszembe jutot csak az idő és a nagyok szerint kell másképp kell felfogni a dógot...Tudod lajos a tradicionális kérdések mindig lehalkulnak !....Milyen érdekes azért, hogy neked is eszedbe jutott ...?! :08:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 1, 13:23 
:14: na ebből sem lesz semmi..rossz ötlet volt.........

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 261  Következő