Sziasztok!
Képzeljétek, következő fórumtárs látogatásom Dorombolónál esett meg. (nemrég Kynyoo-nál voltam). És hogy Gabesz ne szidjon meg, mert nem számolok be róla idre, íme:
Doromboló tényleg úgy néz ki, mint itt a képen, csak sokkal fiatalabb.

A roller tartás valóban megfiatalítja az embert!
Hát annyi roller kanárit (úgy 100 db biztosan

), ami nála van, még nem láttam! De nem csak a szám nagysága a megdöbbentő, hanem azok elhelyezése, tartása! Minden szépen sorrendben, egyforma kalitokban, lányok, fiúk külön, fiúk a melegebb helyen, énekversenyesek a "szekrényekben" bent a nappaliban (asszem az volt, ugye?), lányok teleltetve. Persze röpde is volt, és minden szépen, tisztán tartva! Csak gratulálni tudok, komolyan, valami ilyesmit terveztem én is, de asszem felülmúlni nem fogom tudni, persze nem is akarom.
És, ami még fontosabb: ilyen nagylelkűséggel sem találkoztam még!!! Azért is mentem, nem titkolt szándékom volt, hogy egyik testvér fiúmat becseréljem egy idegenre. Béla be is cserélte nekem, de nem akármilyen madárra: a Szlovákiában 2004-ben győztes kollekció egyik madarára, aki 89 pontot énekelt! Ezzel a madárral van lefényképezve az I.D.R.E. főoldalára helyesen feltett cikkben!!! Azt hittem, hogy hülyül velem, de ő ezt tök komolyan gondolta. Nekem mindegy lett volna, melyik fiút kapom, hiszen ő tenyészti, tehát tuti jó madarak, de ő azt mondta, hogy ha komolyan fogom csinálni, akkor egy jó madárral kell megalapoznom, és ez az.
Ajándékba mellékelt a fiaimnak kis kalitot is, így immáron egységesen vannak elszállásolva, és itt ígérem meg, hogy erre a madárra, mint a szemem fényére, fogok vigyázni!
És, hogy a hangokra is kitérjek: amint hazaértünk, és a végleges helyére került mindenki (a két fiú az új kalitokba), ez a champion madár nemsokára meg is szólalt nekem: amit Dorombolónál hallottam a "szekrényes" madaraktól, azt ő is mind hozta, van BRRRRRRRRRRRRRRR, HULULULULU, DUDUDU, és mindent szépen, halkan, mélyen, kifeszítve, egyszóval, ahogy kell, énekel! Nagy öröm, hogy végre igazi énekeket hallottam, így most már van, mihez hasonlítsak, és még nagyobb öröm, hogy egy ilyen madár boldog tulajdonosa lehetek, aki ráadásul még énekli is nekem ezeket a csodálatos hangokat.
Kedves Doromboló, még egyszer nagyon szépen köszönöm ezt az élményt, ezt a madarat, és mindent, mert ilyen élményekkel gazdagodni nem mindennapi dolog, azt hiszem!!!
Most már biztos vagyok benne, hogy ezeket a madarakat fogom komolyan tenyészteni, így reszkessetek, jövök én is!!!