Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2014 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 101  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 9:25 
Szega Laci !

100 MB-nyi hanganyagról van szó -köbö-, de óriásfájlként +prószálom áttolni.
Mingyá intézkedem.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 9:06 
Szeva Zoli!

Ez az ocsmány idő elb... bizonytalanít, hogy mennyek nemennyek...Seregély nézőbe, meg csak úgy csavarogni erdőn- mezőn. Megsínylik ezt az időt a fiókák is nagyon.. Nahát a pitypangos, pintyhangos CD az nagyon jó ötlet! Természetesen örömmel +hallgatnám! Csak ki köll tanáni, milyen úton módon füleljem meg...elküldhetnéd emilben talán, Zotya?
Idézet:
Nakiafaszagyerek ?
Naná hogy az, aki szereti a tollasokat! :lol:

Hozzászólás 2010 máj. 15, 21:00 
Csőváz Laca !

Nálunk Fehérváron is ma kora este lett volna fülemüle+hallgatás, de du. 2 óta folyamatosan szakad az eső. Szépmagam ki sem mozdultam a lakásból, de valószínűsíthető, hogy így voltak ezzel a többiek is. A fülemilékről nem is beszélve.
Sebaj. Hallgatom őket CD-ről.
Aprópopó. CD. Csinyátam egy válogatást pintyféléink hangjairól. Ha érdekel (mert ugyi érdekel Lacc), akkó kapsz egy példányt Te is belőle. Nem akarom lelőni a poént, de vannak rajta "csemegének" számító fajok is.
Nakiafaszagyerek ?

Uff.

canary1

Hozzászólás 2010 máj. 15, 18:55 
Ebben az esős hűvös időben, sztem csak a fanatikusok mentek ki.. talán nincs is olyan tüzes Fülöp akinek ilyenkor is danolhatnékja támad.. :(

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 15, 13:33 
Hírszerző.hu írta:
Szombaton kora este a Fiumei úti sírkertben várják a madárbarátokat. A Fülemülék éjszakája programsorozat részeként országszerte 40-50 helyszínen szerveztek illetve szerveznek túrákat májusban.

Az időpontokat és a helyszíneket meg lehet találni az egyesület honlapján, a http://www.mme.hu internetes oldalon - mondta a Független Hírügynökségnek Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület társadalmi kapcsolatok igazgatója.

Budapesten május 15-én a Fiumei úti sírkertben lesz Fülemülék éjszakája, ha rossz lesz az idő, akkor egy héttel később, május 22-én tartják meg a sétát. Csepelen is lesz május 22-én egy túra. Az érdeklődők harminc-negyvenfős csoportokban indulnak felfedező utakra, hogy a költők éjjel daloló csalogányát, a fülemülét meghallgassák.

Az első fülemülék április elején érkeztek meg Magyarországra Afrikából. Május elejétől országszerte 40-50 helyszínen szerveznek esti sétákat, ahol az érdeklődők madarászokkal hallgathatják a szép hangú madarakat. Szombaton a Fiumei úti sírkert mellett Kókán és Székesfehérváron lesz még séta.

A fülemüle egész Európában védett faj, Magyarországon a természetvédelmi értéke 10 ezer forint. A madár gégéje 4 különböző hangot tud kiadni egyszerre, így változatos dallamvilágában zenei szempontból tökéletes akkordokat is énekel. A hímeket sok helyen lehet hallani, amint területvédő és nászi dallamokat énekelnek az erdőszéleken, a bokrosokban vagy a városi parkokban és temetőkben.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 máj. 13, 19:59 
Nagyon szépen köszönöm! :D
Akkor ők egy új fajt képviselnek a vadas listámon 8) .
:alien:

Hozzászólás 2010 máj. 13, 17:14 
Szia Gabesz !

Képeiden böjti réce gácsérokat lát6unk.

canary1

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 máj. 13, 15:24 
Csicsörke írta:
...hoztam egy nádirigós sajátképet...
és egy kék vércse fotómat...

De betyár ez a vércse! :D És nagyon tetszik a nádirigós fotód!

Nos, amiért jöttem. A segítségeteket kérem:
Idén húsvétkor (vonulás?), a főúttól nem messze eső, vasút melletti mezőben a picikét nagyobb kiterjedésű pocsolyában különös pontokra lettem figyelmes. Azon nyomban cuppantam a témára, megközelítettem őket, amennyire lehetett, de így sem mentem sokra. Képet csak ilyet sikerült készítenem, sok fölöst így is kivágtam belőle. Kb. 9-10 egyedből állott ez a valamilyen kacsa-csapat. Hiába kuksiztam az okos könyvemet... Ezért kérdezlek: felismeritek?

Kép

Kép

Előre is kösz a segítséget!

És idén láttam először hím hegyi billegetőt 8) Eddig csak a tojóval volt szerencsém találkozni.
A képet csentem :mrgreen:
Kép

Üdv: Gabesz

IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2010 máj. 10, 11:27 
sziasztok!
a hétvégén voltam egy kétnapos madarászaton a Kiskunságon, 142 fajt láttunk, nekem egy új fajjal bővült a magyar listám, a 247. fajom az erdei pacsirta lett :D
valahogy emigyen nézett ki :wink:
Kép
Kép
a látottak közül pár érdekes faj: székicsér, ugartyúk, túzok, lappantyú, kígyászölyv, barna és vörös kánya, fekete gólya, üstökös gém, kerti geze, szalakóta, kék vércse, szerecsensirály.
hoztam egy nádirigós sajátképet:
Kép
és egy kék vércse fotómat:
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 ápr. 30, 15:59 
Bármikor találkozhatunk madárfiókákkal - a legtöbbjüket nem kell "megmenteni"!
http://www.mme.hu/hirek/1017-barmikor-talalkozhatunk-madarfiokakkal-a-legtobbjuket-nem-kell-megmenteni.html
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 ápr. 29, 9:54 
VladTepes írta:
Csicsörke írta:
Péntek (04.30) délután odús programra invitálunk Titeket.

...pedig ez a téma pont erősen érdekelne. fel is hívom a megadott, számot, hátha csinálnak egy "esőnapot" pl vasárnap 17.h-ra LOL :-)

sejtettem, hogy ráharapsz :wink: :lol:
nyugodtan hívd fel a Bajor Zolit, jófej srác, és ha a miniszteri kitüntetéséhez is gratulálsz, biztosan vasárnap is elhívnak valahova odút ellenőrizni :wink: :lol:
Természetvédelmi kitüntetések a Föld napja alkalmából
http://www.kvvm.hu/index.php?pid=1&sid=1&hid=2618
2010-04-22
"A Föld napja a világ környezet- és természetvédő társadalmának egyik legjelentősebb eseménye, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a világ környezetpusztító tendenciája megváltoztatható, a természet megóvása és a társadalmi fejlődés megfér egymás mellett. A Föld napja alkalmából Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a magyar természetvédelem legnagyobb kitüntetéseit; Pro Natura díjat, Pro Natura emlékplakettet, illetve miniszteri elismerő oklevelet adományoz azoknak a szakembereknek, akik munkájukkal hozzájárulnak a természet megóvásához.
„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1990 óta Magyarországon évről évre egyre többen érzik úgy, hogy a Föld napján, tesznek valamit: fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek. És persze nem csak ezen a napon. A Föld napja mozgalom legnagyobb sikere, hogy helyi igény szerint, helyi kezdeményezésre szerveződnek a programok. - mondta el Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtök délelőtt a Föld napja alkalmából tartott díjátadó ünnepségen, Őriszentpéteren. A zöldtárca vezetője a magyar természetvédelem legnagyobb kitüntetéseit; Pro Natura díjat, Pro Natura emlékplakettet, illetve miniszteri elismerő oklevelet adományozott azoknak a szakembereknek, akik munkájukkal hozzájárultak a természet megóvásához. A jeles nap alkalmából a Magyar Nemzeti Bank Őrségi Nemzeti Park emlékérmét bocsátott ki.
A Föld napja a világ környezet- és természetvédő társadalmának egyik legjelentősebb eseménye. 1970. április 22-én az Amerikai Egyesült Államokban közel 25 millió amerikai polgár emelte fel szavát, és fejezte ki tenni akarását a Föld természeti környezetének védelméért. Magyarországon először 1990. április 22-én emlékeztek meg a Föld napjáról.
A Föld Napja alkalmából Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter Pro Natura emlékplakettet adományozott:
-többek között-
Bajor Zoltánnak, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület budapesti helyi csoportja elnökének, Budapest védett és védelemre érdemes természeti értékeinek megóvása, a madárvédelem népszerűsítése érdekében végzett munkájáért."
Kép
Ezúton is legmélyebb gratula Bajor Zolinknak! :D

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 13:53 
"Sziasztok,
Péntek (04.30) délután odús programra invitálunk Titeket.
A találkozó 17 órákor lesz a Városmajori Plébánia előtt (Budapest, XII. kerület, Csaba utca, a Moszkva tér mellett).
A 1,5-2 órás program során meglátogatjuk a Városmajorban található odútelepünket, ahol megismerkedhettek az odúzás rejtelmeivel.
Túravezetők:
Juhász Imre - odúprogramunk vezetője, és Bajor Zoltán
Érdeklődni Bajor Zoltánnál a 20/252-3960-as számon lehet!
Mindenkit szeretettel várunk!
Magyar Madártani Egyesület / BirdLife Hungary"

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 16:10 
"Ennek az asszonynak a kolibrik repülési útvonalában van a lakása. A madarak vonulása idején mintegy 20 kolibri volt a kertjében. Az asszony egy kis vörös tálkában cukros vizet tett ki a kertbe, és lám, mi történt! Ez az asszony, Abigail Alfano, aki a Louisiana államban található Pine városban él, naponta megfigyelte a kolibriket. Az egyik reggel a cukros vízzel teli tálkát kivette az etetőből és a kezében tartotta. A kolibrik, mivel már megszokták, hogy az asszony az etetőnél áll, átszálltak az etetőtől az asszony kezére. Olyan könnyűeknek éreztem őket, mondja az asszony, mintha csak tollpihék lettek volna."
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 7:19 
Attila69 írta:
Szia Laci!
Ha van rá lehetőséged gyere el Dunaharaszti és Taksony közötti kiserdőbe tuti,hogy találsz szajkó fészket (Nem is eggyet)régebben én is innen vittem egy havernak.

Szia attila!

Köszi szépen a tippet! Biciklivel közlekedem általában, így valahol közelebb kell keresnem.. :) Ha nem találok itt, csak lesz a monorin.. :)

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 21:48 
Szia Laci!
Ha van rá lehetőséged gyere el Dunaharaszti és Taksony közötti kiserdőbe tuti,hogy találsz szajkó fészket (Nem is eggyet)régebben én is innen vittem egy havernak.

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 12:19 
Ma kajtattam a reptéri erdőt Mátyás fészek után. Sajna nem találtam, pedig láttam kettőt is átrepülni az ösvény felett, ilyenkor nagyon csendesek, főleg a fészek környékén! Hallottam viszont egy gyönyörű durcilt, ebben az erdőben nem számítottam ilyen szép hangú Erdei pintyre! Bár hozott mellé egy sor précirolt (asszem így írják, bár ezt a verést lehet keverem..a végében benne van a"papacsíró" szerű hang), meg egy gyenge tiftert( difter, ki hogy ismeri). A fősora a durcil viszont gyönyörű szép ívvel hozta az 5-6 cí-cí kezdő hangot! Szép tagoltan vert, nagy snappal a végén!

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 18:34 
VladTepes írta:
Csak kérdezem: nem lehet az baj, hogy lazán lógatva van és mozog? Nálam a telken pár éve csak az köllött a degeknek, ami max a fával együtt mozgott, ha fújt a szél.

ez a kampó+drótos módszer rutineljárásnak számít, de nyílvánvalóan egy vastagabb fatőrzs jobban megakadályozza az odu kilengését...
Kép
VladTepes írta:
Ja, és elvileg 05/09 környékére kész lesz egy adag gyalult deszkából készült odú, kirakni az Óhegy parkba, vagy templom köré, vagy bármi jó helyre.
Meg ami még fontos lenne - odúk és madarak mellé > iskolai madaras szakkőrt meg kéne csinálni, és én bár lelkes vagyok, meg támogatnám a szakkört, amivel csak tudom, de szakmailag ehhez madárilag kevés vagyok.

azzz igggen, gratula :D szívesen segítek majd az odúk kirakásában, meg tanácsadóként szívesen támogatom szakmailag is az iskolai madaras szakkört, de sajnos annak vezetéséhez szabadidőileg kevés vagyok...

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 10:56 
canary1 írta:
Én péntek hajnalban hallottam szólni az idei elsőket.

sziasztok, nekem pedig szombat délelőtt voltszerencsém a gyönyörű fülemüleénekhez a Csajkovszkij parkomban :D
és a Szent László templomon költő csókákat is meglátogattam :lol:
Kép
a Csajába kihelyezett B-odúmat is nézegettem, de sajna semmiféle madáraktivitást nem fedeztem fel a közelében... :roll:
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 10:53 
Fekete Csaba írta:
Az elsőről úgy gondolom, hogy barátposzáta
Kép

Szia Csaba, én az első képedet egészíteném ki annyival, hogy a barátposzáta hímek sapkája fekete, a tojóké barna :D

Hozzászólás 2010 ápr. 19, 18:56 
Szeva Necókám !

Én péntek hajnalban hallottam szólni az idei elsőket.
Akkó, mikorra beszéljük mög a már régóta várt találkát ?

canary1

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2014 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 101  Következő