Warhawk írta:
Tegnap este Lizzy teljesen kinyúlva elaludt a mellkasomon (amikor egy madár ennyire elereszti magát az azt bizonyítja, hogy tökéletes biztonságban érzi magát) és közben álmában (?) fura hangokat kiadva motyorgott. Biztos a saját nyelvén kommentált valamit.

Ez már akkor készült amikor felébredt:

Gyönyörű ez a kiscsajszi!!!!:-)))
Én nem ismerem a többi nagypapagájt, Sámson a mai napig úgy el tud aludni a mellkasomon, hogy csak nagyon óvatosan lehet felébreszteni, mert frászt kap.

Teljesen ellazul. Mikor kicsi volt ő éjszaka is gyakran motyogott, de ha szóltam, hogy "aludj nyugodtan itt vagyok", akkor szépen abbahagyta. Mi egy szobában alszunk a 4 madárral. Most Mózes motyorászik néha, de ő is abbahagyja, ha szólunk neki. A nemesek a nappal kelnek, ők ébresztenek minket is a "Hello, kukuccs!"-csal. A feketesapisok vászonsátorban alszanak, ki sem bújnak belőle, csak akkor, ha már a tálakat cserélem a tisztára, na akkor jelenik meg egy álmos fej a sátorbejáratban és jönnek kifelé reggelizni. Ők egész éjjel buliznak, bírkóznak, prütykölnek, motyorognak, suttognak, morognak. Mi meg már megszoktuk, teljesen jól alszunk tőlük. Papa mondja mindig, hogy ez így van jól,hiszen a csapat is egy helyen alszik.

))))
Volt egyszer egy édes sztori. Mózi még kicsi volt és a rossz lába miatt állandóan lezakózott a rúdról. Már annyira sajnáltuk, volt olyan éjjel, hogy 3x vagy 4x is leesett. Papa megbökött, hogy rakjam már vissza azt a kis szerencsétlent, nehogy lenn maradjon a kalit aljában. Ők mifelénk takarva vannak, a tv miatt, az ablak és egymás felé felé nem. Én meg nagy kómában odamentem és szépen felhajtottam a leplet, hogy kinyissam az ajtót és felsegítsem a rúdra. Igen ám, de a másik oldalon Sámson csak azt látta, hogy benyúl egy kéz és az ő cimbijét taperolja. Hát éjjel 2 óra magasságában kieresztette a nemes sikolyt, ami valljuk be, nem kispályás, a magas C-hez közelít és durva erős. Én meg csak halkan suttogva próbáltam felvilágosítani a kilétemről, de még így is beletelt pár percbe, mire rájött hogy az én hangomat hallja. Hát mondhatom, mire viszatettem Mózit, le kellett törölnöm a verejtéket a homlokomról!!!!
Nagyon jó fejek, imádunk együtt élni velük!!!!