VladTepes írta:
Irináéknál egy picit aggódom most, mert 1/ Irina elkezdett vedleni, potyognak az szárnytollai, mint a fene, 2./ Irina - amióta meglátta Zsiványt - azóta pánikol, vész-sípoló füttyöket hallat.
(Pappcsa: láthatott Irina (pirosbarna mozaik csaj) valaha szajkót? Vagy bármi olyan madarat élőben, ami veszélyes lenne egy kanári nézve?)
Úgyhogy végül át is telepítettem Zsiványt 2m-rel messzebbre.
Nálam kanárin kívül más madarat biztos, hogy nem látott. Figyelj már Vlad, ezekkel a nevekkel bajban vagyok, de ha jól értelmezem a zsivány egy szajkó, akitől a barna-piros mozaik csaj úgy bepánikolt, hogy be is vedlett. Ez a stressz és ez nagyon nem jó a madárnak, azért hullanak a tollai. Múltkor írtad, hogy egyik napról a másikra lefordult egy madarad, minden előzmény nélkül, most meg ez a bevedlés! Nyugalomra van szükségük a madaraknak, most költéskor pedig főleg. Szerintem mindkét madarad megijedt, oszt az egyik elment a másik meg bevedlett, tudod a madaraknak sem egyforma- mint az embereknek sem- a tűrőképességük és az ijedtség által keletkezett stressz okozta a problémát náluk. Jól megfigyelhető ez pl. kiállításokon, ahol úgy megijed egyik másik madár a sok látogatótól, hogy összetöri magát, bevedlik, vagy éppen lefordúl a rúdról. Nálad ott a boltban elég nagy a mozgás, szerintem ez a fő ok!
fric32 írta:
Szeva,Pappcsa jó látni a képed,mert jó dolgokat írsz le megint sokat segít egyeseknek,de vagy még a ketteseknek is.
Az élet most be van sürűsődve nem igazán érek rá a gép előtt lenni,de most szezon van és nyomni kell a dolgokat,de a madarak megvannak....
Oké, nyomjad, majd jössz.
crayfish írta:
Szia Csaba.
Pü.-ben átküldtem a madaram gyűrűszámát, légyszíves nézz utána.
Köszönetem.
Rendben, megnézem és jelzek.