Flyeer írta:
Hát a fürdetés az ő rajta múlik, mert ha süt a nap rakok be nekik vizet ( ő nem szereti a spriccolást)
Étrend: Hát magkeverék,tojás,túró(ezt nem szeretik nem is adok többet)meg saláta, retek, alma , tyúkhúr(de ezeket se nagyon komálják)
Vitamin meg valami cseppet vettem(nincs már meg a doboza) de szerintem nem ér semmit se

Azt megpróbálhatod, hogy növénypermetezővel permetezed őket, miközben megy a háttérben a porszívó vagy a hajszárító. Madaraim eleinte csak úgy fürödtek, hogy hajszárító is ment a háttérben, ma már átszoktak a normálisra.
Salátát ne adj neki, csak ha nem saját, akkoris nagyon kevés mennyiségben, mert amellett hogy hashajtó, még nitrátot is akkumulál. Hagyományos lágyeleséget eszik? Úgyértem főtt tojás reszelve, reszelt répával és reszelt almával összekeverve? Mert ha igen, akkor lehet ebbe keverni különféle kalciumot is.
Fehérjéből viszont inkább csak keveset! Tojás elég hetente, kéthetente egyszer adni - ha nem akarsz tenyészteni, de mellé felesleges túrót adni, sajt meg egyenesen káros!
Pitypangot megpróbálhatsz adni neki, ill. pásztortáskát! Ezek gyógynövények is, emellett szép mennyiségű kalciumot is tartalmaznak! Elsőként megpróbálhatsz adni nekik különféle fűkalászokat, pl.: csomós ebír, perjéket, csenkeszeket, tegnap szedtem én is egy nagy csokrot, és merem állítani, hogy a nimfák 90%-a rajong érte!
Ilyen boltokban vehető párszázforintos cseppeket inkább hagyd el, nem jók, sőt lehet, hogy inkább kárt okoznak, mivel zöme messzemenően nem ellenőrzött termék!
Személyes tapasztalatom a Korviminnel van, nagyon jó minőségű, mikor Kokó jött, csúnya, töredezett, vékony tollazata volt - már ami megvolt neki - kapott 6 hetes Korviminkúrát, és mintha kicserélték volna! Mindenképp ajánlok valami vitkaminkészítményt, mert a táplálékokban, amiket adsz nekik, hiányolom az A vitamint nagyon!