Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával







Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Következő
Szerző Üzenet
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 23:27 
Kedves forumozok.

Sajnos az IDRE forum történelmében először élnem kell a moderátori jogommal. Töröltem Terényi Gábor legutolsó hozzászólását, mivel azzal többszörösen is sértette a forum alapszabályának különböző pontjait.
Felkérem hogy ha eddig még nem tette volna meg, figyelmesen és alaposan olvassa azt el!

Tudom hogy ez a téma igen kényes és sokakból indulatot válthat ki.
Mindenkit szeretnék megkérni arra hogy indulatoktól mentesen és egymást tisztelve folytassátok tovább a téma megvitatását.
Ha személyesen nem is találkoztam mindenkivel, de azért egy-két embertől eltekintve „ismerek” mindenkit. Bizton állíthatom hogy becsületes, jóakaró embereknek ismertelek meg benneteket és senki sem érdemli meg azt hogy tiszteletlenül bánjanak vele vagy sértegessék.

Üdvözlettel:
Küzmös Csaba


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2007 júl. 28, 21:48
Hozzászólások: 295
Tartózkodási hely: Jászárokszállás
Valódi név: Görbe Gábor
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 20:25 
Sziasztok!

Szerettem volna csendes szemlélő lenni, de most már kikívánkozik belőlem egy-két dolog.
A lényeg, nem egy malomban őröltök. A minisztérium csak ezekkel a törvényekkel takarózik, amik nem azokra a madarakra vonatkozik, amiket mi akarunk tartani. Mint kezdő környezetgazdász, bírok egy kis rálátással a dolgokra.
Amit figyelmen kívül hagynak az a domesztikáció. A fejletteb államokban nagy múltja van a kultúrmadártartásnak, több tíz szinváltozatot tenyésztenek. A harmadik generáció bizonyul egy-egy adott fajból domezstikáltnak azaz háziasítottnak. Egy színmutációt, ami lehet spontán, vagy irányított, hány generáció kitenyészteni? Nem egy-két év.
Ebből kiindulva, ha én veszek egy fehér süvöltőt, tenyésztői papírokkal, bejelentem, mit követek el?
A másik amire szeretnek a minisztériumban hívatkozni a faunaszennyezés. Ha ez a fehér süvöltőm ha megszökik, ismerve a szelekciót szerintetek meddig marad életben?
Ami a másik a renitens madárbefofogókkal kapcsolatban. NORMÁLIS tartási feltételeket kell teremteni. Ezen az elven nem lehetne kiadni jogosítványt sem, mert úgyis megszegik a kreszt.
Legalább mi madarászok tartsunk össze, és pontosítsuk mit akarunk, utánna kellene normális törvényt alkotni, ami valóban olyan madarakra vonatkozik amilyeneket mi akarunk tartani.
Üdv:
Görbe Gábor

_________________
G2


 
Offline
IDRE díjas
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 12:02
Hozzászólások: 983
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 19:44 
liptak jozsef írta:
Szervusz Lajos

Két okból szakítom itt félbe a szervezést, egyik ok amit említettem, nem tetszésként a Parrotlandon tapasztalható. A primitív, cinikus hangvétel amely azok részéről jelentkezik akik semmit nem tesznek de lehet, hogy IDRE díjas hozzászólók. Na itt hangsúlyozom, lehet,hogy a humornak szánt topik szaporítók és tenyésztők megjegyzését értettem félre.

üdv.:


Kedves Józsi!

A PL-re hasonló okok miatt nem írok, s nem is olvasom.

Azonban nyilván oka van, hogy ezt a fórumot megnyitottad, s nem privát levelezésben tárgyalod ki a témát, vagy zárt körben.
Egy fórumban, mint ez is azonban felkerülnek ellenvélemények, sőt sületlenségek is, s különböző stílusban. A fórumoknak ez közös jellemzőjük, s ez így is van rendjén. Úgy érzem a fórum etikettet senki nem sértette meg itt, csak annyi történt, hogy felvettél egy érdekes témát, amire sokan sokfélét, sokféleképpen írtak. A témában elmélyültek, tapasztalattal rendelkezők, kontárok, laikusok, érdeklődők is.

Ennek a fórumnak is van szabályzata, idézet:
"Közösségi szabályok
- Segíts másoknak. A fórum egy közösség, és akkor működik a legjobban ha megosztjuk az információkat.
- Légy türelmes. Az összes fórumon résztvevő tag a saját szabadidejében osztja meg véleményeit, válaszait.
- Adj visszajelzést. Ha valaki segített neked a kérdésed megválaszolásában, próbálj meg választ adni, hogy működött-e vagy nem.
- Ha segítettek neked megoldani egy problémát, hálából köszönd meg a segítséget!
- Légy rendes az újakkal. Üdvözöld őket, és ne éreztesd velük azt, hogy buták vagy csacskák. Emlékszel a te első lépéseidre?
- Mást lebutázni, vagy egyéb módon kellemetlen helyzetbe hozni azért mert most kezd ismerkedni a madarászattal, azonnali kizárást von maga után. "

üdv Zsolt


 
Offline
IDRE díjas
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 12:02
Hozzászólások: 983
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 18:33 
Javasolnám a Nyugat-európai szaknyelvben elterjedt "európai kultúrmadarak" terminológiát. Rövidebb is, s talán kapcsolódásra, hivatkozásra is alkalmasabb.
Európai kultúrmadarak standardjai:

http://www.nbvv.nl/standaardeisen/pdf/ECstandaard%20deel%202%20zaadeters%20vervolg%202006.pdf

egyéb linkek
http://home.hetnet.nl/~bec-info/
http://home.hetnet.nl/~cponline2/CP.htm
http://cultuurvogelclub.forumup.nl/
http://www.info-sec.nl/
http://home.hetnet.nl/~cponline/
http://www.cultuurvogels.nl/


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 14, 19:03
Hozzászólások: 38
Tartózkodási hely: Biharugra
Valódi név: Tőgye János
   
Hozzászólás 2007 dec. 7, 17:38 
Sziasztok
Értem Józsi aggodalmat és meg is értem. Szerintem mindenképpen megelőzendő problémákat vet föl a rossz stílus és a nem kellő jogszabályi ismeret és az ebből levont homályos következtetések. Pláne az ezekről alkotott indulatos vélemények, ezek nem vezetnek sehova.
Még egyszer a jogszabályokról röviden:

1996. évi LIII. törvény a természet védelméről: nem tiltja, hanem az engedélyköteles tevékenységek közé sorolja a birtokban tartást;

348/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet a védett állatfajok védelmére, tartására, hasznosítására és bemutatására vonatkozó részletes szabályokról: a törvényben meghatározott lehetőség ebben van részletesebben szabályozva (jogforrási hierarchia), ennek én csak a módosítási tervezetéről tudok, amit 2007 októberében tettek közzé, tudtommal az még nem hatályos (de ebben lehet, hogy tévedek);
13/2001. (V. 9.) KöM rendelet a védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok köréről, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős növény- és állatfajok közzétételéről: ez határozza meg az érintett fajok körét, tehát azok a fajok amik engedélyköteles itt vannak felsorolva.
Ezek ismerete nélkül felelőtlenség és félrevezető lehet itt egy-egy dolgot tényszerűen állítani.
Csak segíteni akarok, hogy minél tisztább legyen a kép, de sárdobálásban nem szívesen veszek részt és nekem fontos a hangnem. Ezzel tiszteljük meg egymást és másokat is, még ha a más is a véleményük vagy adott esetben a hatósági oldalon dolgoznak. A természetvédelmi törvényt és a rendeleteket minősíteni azt hiszem nem tiszte ezen a fórumon senkinek, mindamellett ha valaki hibát vél felfedezni benne azt is meg lehet kulturáltan tárgyalni.

Üdv:
Tőgye Jani


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 14:49 
Szervusz Józsi !

Sajnálom, hogy így határoztál, pedig itt nem "parrotlandos anyázás " folyt, hanem érvek és ellenérvek összecsapása.

Az egyesületi hovatartozást meg mégiscsak meg kell tudakolnom, ha már egy országos szervezetnek a tagjává szeretnélek javasolni, sőt javasoltalak.

Az eddigi és további segítségedet nagyon köszönöm és lásd az utobbi felvetésre már fel is tettem a mindenki által elérhető topikot.
Rajtam nem múlik én segítem a jó kezdeményezést, de csak ha teljesen átlátható az a számomra és azok számára is akiket a részvételre buzdítok majdan.
Az igéretem továbbra is fenntartom és segítem a megvalósulását, ha nem tekeredik ki az elképzelés abból az írányból amit közösen vállalnánk, mert hidd el rengeteg olyan dolog van ami engem is irritál, de igyekszem azokat legalábbis a saját tudásom szerint normális mederbe terelni. Nem vagyok a passzív megfigyelés híve, amivel egyet értek azt véghez is szoktam vinni, persze csak a segítségetekkel. Lásd az IDRE alakítás körülményeit, a honlapot és a néhány héten belől kezdődő szakmai képzést jelesűl a " bíróképzést" és ennek a munkának a szemmel látható eredményeit.
Ez a topik néhány nap alatt adott egy átfogó képet a mai helyzetről, remélem a másik nyitása is ad adalékot majd.
Számomra fontos, hogy amit csinálunk az lehetőleg jó legyen és főleg megfelelő változatokban jelenjen meg, amit aztán csemegézhet bárki izlése szerint.
A börzékre való egyesületi szervezésben történő utaztatást pont azért állítottam le a szetemberi út után, mivel elhatalmasodott az üzleti szempont és nemkivánatos jelenségek alakultak ki. Ami ezután indult az magán szervezésű volt és azt itt nem is hiszem, hogy érdemes megemlíteni, abból a szempontból is, mivel a jővőben nem kívánjuk elősegíteni a madarakkal való üzletelés lehetőségét sem.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2007 dec. 7, 13:58 
Erre a topikra várom azoknak a jelentkezését akik szívesen tenyésztenének hatóságilag ellenörzött tenyészetben, külföldről hivatalosan behozott Európai fajok keresztezéseit, mutációit, azok változatait. Egyben vállalnák az egyesületi rendszeres szemléken való részvételt és a hatósági nyílvántartásban való részvételt. Saját ellenőrizhető nyílvántartást vezetnének a behozatalról, szaporulatról, elhullásról. Megakadályoznák a környezetükben vadon élő fajok befogását és segítenének a tartott fajok egyesületi nyílvántartásában a szemlék költségeinek fedezésében.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Csatlakozott: 2007 máj. 23, 10:00
Hozzászólások: 103
Tartózkodási hely: 6500 Baja, Család u.7.
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 13:48 
Szervusz Lajos

Két okból szakítom itt félbe a szervezést, egyik ok amit említettem, nem tetszésként a Parrotlandon tapasztalható. A primitív, cinikus hangvétel amely azok részéről jelentkezik akik semmit nem tesznek de lehet, hogy IDRE díjas hozzászólók. Na itt hangsúlyozom, lehet,hogy a humornak szánt topik szaporítók és tenyésztők megjegyzését értettem félre.

A másik , ami nem tetszik, az örökös tagsági hovatartozásom firtatása. Amikor a segíségem kérted a nagypapagájos kérdések megválaszolására, azonnal igent mondtam és minden más kérdésben is a csoport rendelkezésére állok, de az óvatosság arra int, hogy ne ugorjak már annyiszor bele olyanba, amit már megtapasztaltam hasonló szervezetekben.
Még annyit Bóta Béla által szervezett utakon szerintem alig volt IDRE tag és azt hiszem , hogy Bélát is az utiköltség kifizetése érdekli csak, amit minden alkalommal meg is teszek.
Az ügyet a jól bevált magánvágányra állítom át, ez nem azt jelenti, hogy magánlevélben nem tájékoztatok szívesen bárkit is.

üdv.:

_________________
LJ


 
Offline
Csatlakozott: 2007 máj. 23, 10:00
Hozzászólások: 103
Tartózkodási hely: 6500 Baja, Család u.7.
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 13:01 
Kiegészítés: a 348/2006 (XII.23) módosítása történt meg 2007 októberében, amit a Kormány el is fogadott.

Ez nem túl jó mert nem hiszem, hogy egy módosítást a közeljövőben újra eszközölnének.

_________________
LJ


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 12:57 
Kedves Józsi !

Azt hiszem, hogy ezeket a kérdéseket nem nekem kellene feltenned,
hanem annak az illetőnek akire gondoltál, meg azoknak az egyesületi vezetőknek akik nem adták tovább az információkat a tagjaiknak, bár az a tény, hogy sehol sem vagy tag egy kissé információ hiányossá tehet, bár többnyire a külföldi börzéken a mi egyesületünk szervezésében veszel részt esetleg hallhattál erről a témáról.
De ha ezzel kezted volna a topikot rögtön rá vágtam volna a választ, hogy igen K. Laci már előadta ezt 2 éve és már megvan a lehetőség csak oda kell figyelni a másikra néha. Én Lacival régóta tartom a kapcsolatot meg is jegyzem a gondolatait és ha szükségem van rá alkalmazom is.
Jelenleg nincs ilyen problémám, mivel nincs kedvem felesleges energiát fordítani egy olyan kapu betörésére ami valóban nyitva áll, csak helyesen kell megközelíteni, hogy bejussak rajta. Egyébként ezt az elképzelést ami legutoljára jött a " zárt gyűrűs és tenyésztett változatok mutációk
tartása " elvileg támogatom és még a helyzet könnyítése érdekében nyitok egy topikot azoknak a jelentkezési lehetőségére akik szeretnének ebben részt venni, majd lesz kokrétum, legalábbis az ilyen tenyésztést igénylők létszámát illetően.
Mégegyszer hangsulyozom, nem látok ebben az ügyben egy átfogó elképzelést - nevezetesen egy elgondolás sort - a kivitelezésre, sőt azt sem látom, hogy ki lenne az a nagy tömeg aki ezen tenyésztést igényli. Ha lesz ilyen projekt ígérem, hogy magam terjesztem elő az MDOSZ elnökségi ülésen, de szeretném, ha az tele lenne tűzve konkrétumokkal és kivitelezési elképzelésekkel, meg a kivitelezésre vállakozó személyek felsorolásával. Ha kell elmegyek a legfelső szintig, de legyen végre már valami ami nem csak a hivatalok szapulását jeleníti meg.

_________________
üdvözlettel : -el-


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2007 dec. 7, 13:14-kor.

 
Offline
Csatlakozott: 2007 máj. 23, 10:00
Hozzászólások: 103
Tartózkodási hely: 6500 Baja, Család u.7.
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 12:27 
Szervusz Lajos

Ha erről a legális lehetőségről Te tudtál, amint ezt írod, miért nem írtad le mindjárt a vita elején.

Vagy miért nem otthon tartja a madarai egy részét az általad említett egyén, vagy mit gondolsz miért beszéltünk már Kerek Lacival kétszer is ez ügyben telefonon, ha ez olyan egyértelmű. Miért támogatja Papp Laci a kezdeményezést. Sok szimpatikus támogató hozzáállást tapasztalok, e miatt viszem tovább a problémát.

Üdv.:

_________________
LJ


 
Offline
IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 10:18
Hozzászólások: 527
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 11:28 
liptak jozsef írta:
Szervusz Guvat

Köszönöm a vámtarifaszámok közzétételét

Üdv:


Szívesen!
még annyit hogy az 51-52-53-54 a számok elején
nem a VTSZ-hoz tartozik, hanem a listán belüli sorszám.


 
Offline
Csatlakozott: 2007 máj. 23, 10:00
Hozzászólások: 103
Tartózkodási hely: 6500 Baja, Család u.7.
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 11:28 
Szia Gábor

Úgy érzem sok hasznos, bár számodra gondolom nem kevés fejtörést jelentő
torturát éltél meg ebben a kérdésben.

Nekünk egy jószándékú elképzelés, tartási óhaj indította el a legális út keresését.
Hiszem azt, hogy fejlődik az államapparátus is és nem lehet ..csak azért mert én vagyok a hivatal... egy jogszabályilag nem egyértelmű rendeletet tetszés szerint értelmezni.

Azt hiszem amit Maggot írt /rendeletet/ azt a 348/2006.(XII.23.) Korm. rendelet módosítja, már csak azért is mert 2007 októberi dátumú Fodor Gábor aláírása.
E témában természetvédelemben jártas szakjogász véleményét kértem, a válaszról tájékoztatlak benneteket.

A hozzászólások némelyikére már nem reagáltam mert érzem az egymás melletti elbeszélést.
Pontosabban a "nem egyértelmű jogszabályi értelmezés" a törvénytisztelő emberek kétkedését válthatja ki. Ezt szeretném egyértelműen tisztázva látni a hivatal részéről, és LEÍRVA LÁTNI, hogy legális amit szeretnénk.
Különben az a régi jólbevált taktika fog érvényesülni amiről itt Terényi Gábor irt. Egy ködös , nem korrekt,jogi csúsztatásokkal fűszerezett és a mi eltérő, találgató, de nem teljesen megbízható álláspontjaink, okoskodásaink látnak napvilágot. Ilyen feltételekkel valóban a törvénytisztelő ember elbizonytalanodik, ezt kell megoldani, hogy világosan egyértelműen, minden kétkedést kizáró választ kapjunk.

Üdv.:

_________________
LJ


 
Offline
Csatlakozott: 2007 dec. 6, 21:39
Hozzászólások: 8
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 10:44 
Na csak elértünk a gyenge ponthoz:

"Biztosan vannak tulkapások, de megfelelő hangnemben és észérvekkel át lehet őket hidalni" Tudom, hogy kategorikusnak tűnik, amit mondok, de nem lehet. NEM LEHET!

A magyar természetvédelem arról szól, hogy kussoljon mindenki, és ne menjen oda, ne nyúljon hozzá! Nálunk azt sulykolják a fejekbe, hogy azért nem tarthattok védett énekesmadarat, mert védett - ergo ha valami ezt a státuszt kapja, akkor annyi, senki ne is álmodjon róla. Pedig a védelem nem ezt jelenti, hanem azt, hogy a faj egyedszáma elvárja, hogy kontroll alatt történjen a hasznosítása, ne ellenőrizetlenül. Ennyi. Semmilyen szakmai magyarázat nincs arra, hogy miért ne lehetne LEGÁLISAN aprómadarat befogni. Semmilyen para nem lenne vele, csak ki kellene számítani PONTOSAN, az alapelvek megvalósulásához szükséges számokat. Miről beszélek? Egyszerű. Van pl egy szinkron, mely kimondja, hogy Magyarországon 20 000 tengelice él. Átlagosan 10 fiókát nevelnek évente, a következő évben a szinkron szerint 22 000 tengelice van. Tehát 10 000 pár 2 ezer fiókát tud, ergo 98 000 db a mortalitás. Ennek egy igényekhez igazított és a populáció terhelhetőségét maximálisan figyelembe vevő kvóta adhatna irányt, mondjuk a túlélők 10%-a. Ez a mortalitás 1% szinte!). A hivatal előírná a hasznosítás feltételeit (szakmai vizsgák, feddhetetlenség, stb.), aztán lehetne igényelni. Ők persze jöhetnének akár évente többször ellenőrizni a tenyészetet, tartási feltételeket, megszabhatnák, hogy vissza kell helyezni megfelelő számú fiókát, stb. de ez már mind olyan részletkérés, amit mindenki boldogan teljesítene. Ekkor azt érezném, hogy jól van az adóm elköltve, és barátkozhatnánk a hivatallal. Mi mindent felajánlottunk, ami külföldön működik is - nem mi találtuk fel a spanyolviaszkot. Erre olyan válaszokat kaptunk, leginkább Haraszthy Lászlótól, hogy csak lestünk. A legszebb az volt, amikor az egyik indoka az volt: "a magyar ember nincs felkészülve még arra hogy..." jó mi? Mi egyébként olyanokat kértünk, hogy hadd foghassunk kis sólymot, vadászhassunk fürjre, fogathassunk vetési varjút.

Még valamit a normális hangnemről: dr. Kalotás Zsolt, aki "leanarchistázott" engem, ezt hivatalos megbeszélésen tette, mint az én adómból odahelyezett, az én, a regisztrált solymász érdekeit védő hatósági személy. Ismétlem, nem az volt a vád, hogy felmásztam a sziklára és kipakoltam a sólyomfészket! Ez az ember a természetmegőrzési főosztály vezetője és mi a legszebb? Ez a kedvenc részem! Az a kis "dr." a neve elé tudjátok hogyan került? Illetve mi volt a doktorijának a témája? Tudom ajánlani mindenkinek, a Gödöllői Szt. István Egyetem könyvtárában meg lehet találni. A vetési varjú szelektív állományszabályozása. Az az ember nem engedi fogatni velünk azt az évi ÖSSZESEN maximum 100 varjút (és sokat mondtam!), akinek a doktorija arról szól, hogyan sikerült 5-10 év alatt a hazai (FIGYELEM!) 300 ezer költőpárból 30 ezret csinálni. Ez az F1-es méreg volt! Nagyon szakszerű az írás, pontosan analóg Adolf Eichmann vallomásával. Viccen kívül. Pont ugyanúgy megvannak a fokozatok, eleinte csak csapdázták őket, majd lelövöldözték az öreg madarakat a fészkekről (drága mert sok lőszer fogyott -"estére alig hallottunk hívó fiókákat"), aztán jött a "végső megoldás" az F1. Csak hogy tudjátok! CSAK az első évben 9 megyében 90 000 párból 45 000 darab varjút pusztított el a módszer! Halál az ellenségre!!!

Most ugye ott a Természetvédelmi törvényben a passzus, hogy tilos olyan állománykorlátozó módszert alkalmazni, ami válogatás nélkül vagy tömegesen pusztít. De addig? És ez az ember addig nem tudta, hogy csúnya dolgot tesz? Vagy akkor még nem szerette úgy a természetet? Vagy akárhogyis, de ehhez képest én milyen természetkárosító vagyok? Vagy Ti, azzal a néhány apróval, amit haza akartok vinni? Mennyi ideig kell hálóznotok, hogy ide érjetek a tömegmészárlásban?

Még egy adalék: Egyeztetés Haraszthyval.
Mi:- A tenyésztett madarak árucikknek számítanak, vámtarifaszámuk van, ergo nem természtvédelmi törvény hatályúak.
H:-Ezt a vonulatot hagyjuk. Ha maguk ezt az "árucikk-kérdést" erőltetik, betiltom az egész solymászatot.

Kedves ember nem?

Hát sok sikert az értelmes beszélgetéshez!


Ezért mondtam, hogy tré a Tvt., de ráérünk azt bolygatni, ha már oda eljutottunk, hogy nem vagyunk bűnözők attól, hogy Hollandiában veszünk egy-egy tenyésztett madarat. Előbb tanuljunk meg járni,mielőtt futkározni akarnánk!

Solymászüdv!

Tg


 
Offline
Csatlakozott: 2007 máj. 23, 10:00
Hozzászólások: 103
Tartózkodási hely: 6500 Baja, Család u.7.
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 9:17 
Szervusz Guvat

Köszönöm a vámtarifaszámok közzétételét

Üdv:

_________________
LJ


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 22, 9:49
Hozzászólások: 1620
Tartózkodási hely: 2085 Pilisvörösvár Zrínyi u. 64. +36309382862
Valódi név: Neubrandt Gábor
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 7, 5:41 
Okosodunk lassan gyerekek, okosodunk....

Gábor hozzászólásának ismeretében azért más színezete van a dolognak...

(Különben azt hittem jómagam is, hogy a topicalapítók befogáshoz, majd ezután a tartáshoz, tenyésztéshez kérnének engedélyt. Kicsit örülök hogy nem így van. :wink: )

neco


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 6, 23:14 
Sziasztok !

Valamit nem értek ?

Ahova most kilyukadtunk azt már Kerek Laci 2 éve hangoztatta egy országos ülésen és elmondta a legális lehetőséget, ezzel a lehetőséggel számszerint csak néhány ember élt. Varga Sanyi sikeresen gyakorolja már több éve és az IDRE egyik pártoló tagja is tart , természetesen bejelentés után a kérdéses madárfajokból.
Bennem a topik cím sem ezt a tényt erősíti meg, hiszen Józsi ezt a cimet adtad neki "Európai magevők tartása " ez viszont a fauna magevő madarait juttatja eszembe.
Lehet, hogy tévedek, de ez számomra nem a fogságban tenyésztett mutációkat, keresztezéseket és gyűrűzött, nyílvántartott madarakat jelenti, hanem a vadon élőket !
Vagy tévednék ??
Lehet, hogy félreértettelek Téged ?
De ha ez az akarat akkor nyitott kapukat döngetünk, annak ellenére, hogy idejét múlt a rendelet, de hát van még olyan joghatályos törvény m.on amit még Ferenc József hagyott jóvá. Mindezek ellenére az a véleményem, ha megfelelően elő van készítve az igény, akkor az illetékesek is mellé állnak, mint ahogy ezt tették néhány megyében eddig is.
Biztosan vannak tulkapások, de megfelelő hangnemben és észérvekkel át lehet őket hidalni, vagy esetleg az igazunkról meggyőzni, de alpári hangnemben nem hiszem, hogy ez sikerűlni fog. Mint ahogy ebben a témában a kezdéskor eljártak és esetenként eljárnak egyesek most is. A szólás szabadsága nem egyenlő a szabadossággal és a sértegetésekkel senki számára sem. Ha lehet normális hangnemben tárgyaljunk több hasznunk, mit kárunk lesz belőle.

_________________
üdvözlettel : -el-


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2007 dec. 7, 9:25-kor.

 
Offline
IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 10:18
Hozzászólások: 527
Tartózkodási hely: Karcag
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 6, 22:54 
A vámtarifaszámok:

51 01063100 Ragadozó madarak
52 01063200 Papagájalkatú madarak /papagájok,törpepapagáj, arapapagáj és kakadu is/
53 01063910 Galamb
54 01063990 Más madarak (kiv. a ragadozó és a papagájalkatú madarak és a galamb)


 
Offline
Csatlakozott: 2007 máj. 23, 10:00
Hozzászólások: 103
Tartózkodási hely: 6500 Baja, Család u.7.
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 6, 22:43 
Szia Gábor

Azt hiszem kettőnk hozzászólása egyszerre érkezett, így elolvasni a Tiédet már akkor tudtam csak amikor az enyémet elküldtem.

Örülök és köszönöm hozzászólásod, amely megerősített engem a kétkedőkkel szemben.

Mi sem akarunk mást, mint amit annyiszor leírtam: zárt,legalizált tenyészetekből származó egyedek továbbtenyésztését ugyanazzal az ellenőrizhetőséggel amit a Természetvédelmi Hivatal a nagypapagájoknál elfogadottnak tekint.

Ennek viszont az a lényege, hogy a tenyésztett egyedek megkülönböztett egyedi jelöléssel legyenek ellátva, tulajdonosváltozást, elhullást jelenteni kell.
Köszönöm, hogy néhány turpisságról fellebbentetted a fátylat. Csenkey Gabi /Püspökladány solymász/ jó barátom , erről Ő is informálhatott volna.

Üdv.:

_________________
LJ


 
Offline
IDRE díjas
Csatlakozott: 2006 nov. 9, 12:02
Hozzászólások: 983
   
 
Hozzászólás 2007 dec. 6, 22:25 
"Ez a törvény a VADONÉLŐ TERMÉSZETI ÉRTÉKEKRE VONATKOZIK! "

Meg is jött válasz.:)


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Következő



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2024 márc. 28, 15:57
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO