Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 9, 6:29 
Szia Gabesz !

Ha megoldható megoldjuk, a közvetítést, megbeszélem a csapattal.
Ha mást nem tudunk kivitelezni, legalább a rádió műsorban meghallgathatjátok, a már lepontozottak énekét.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 9, 2:58 
Gratulálok Gabesz! :D Rolleres fotokkal egy ideig Neked kéne tömnöd a topicot, mert a gép amire fel voltak töltve a képeim, meghalt.... :evil: A szakik meg nem sok jóval kecsegtetnek. :cry:

Szevasz Géza! Üdvözöllek én is a topicon!

Hozzászólás 2007 dec. 9, 1:02 
Gratulálok a madarakhoz! :-)
Kaphatunk róluk képet? :roll:

Hozzászólás 2007 dec. 9, 0:18 
Gabesz!!!!!! nagy-nagy gratula!!! :08:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 8, 23:44 
Én is akarok!!! Olyan szívesen ott lennék veletek!!! Mona, nem gondolod, hogy kettőnkenek a weben keresztül is egyenes adásban sugározhatnák ezt az eseményt? "A teljes verseny alatt a versenyterem be lesz mikrofonozva és a madarak énekét egy külön teremben hallgathatják a tenyésztők és a meghívott vendégek. Itt lesz a harapnivaló is elhelyezve." Mondjuk, nekünk skype-n jönne be ebből a teremből a hang is és a kép is... Miért ne? Mit szólsz, Mona? (Hát Lajos??? :lol: )

Örömmel jelentem be a díszes rolleros társaságnak, mától 3 roller büszke tulajdonosa vagyok! :24:
Egy idei és egy tavalyi tojót választottam az állományból és egy az idei versenyen 86 pontot érő dalos hímet hozhattam haza. Fehérbe hajló sárga színű madarak- egy zöld madara sem volt, mind sárga, esetleg picit foltos...-, rendben papírokkal-nagyszülőkig visszavezetve. Németországból(90p), Konstancáról, Botta R., és egy bizonyos P.D. állományából eredő madaraktól származnak). A beilleszkedés eddig símán ment, semmi idegességet nem fedeztem fel rajtuk. A kis pasi már több sort is lenyomott a család legnagyobb örömére :D !!! Csak úgy olvadoztam 8) Mi több, több hónapra való mageleségget kaptam ajándékba, akár a Botta úr saját szerzeményű könyvét a roller kanári tartásával, tenyésztésével, és az énekversenyekkel kapcsolatosan. Egy nagyon szépen megmunkált, abszolút praktikus ládát is vásároltam 4 füttykalittal berendezve!!!

Szóval, minden adott az elinduláshoz. Mostmár csak a jelzőtáblákat kell követnem... És a forgalmistákat :wink: .

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 8, 14:59 
Szia Mona !

A közlekedés katasztrófálisan rossz, úgyhogy ne is kisérletezz vele, mert ugysem érsz ide. Az idén azért nem mentem el a Zalaegerszegi kiállítást megnézni, mert busszal 2 átszállással 14 óra alatt értem volna oda.

Majd jövőre, de azt már mint versenyzőNŐŐŐŐŐ léteddel akarom megélni, Ugyanúgy, mint Amaryliét is.

Hozzászólás 2007 dec. 8, 14:20 
Sziasztok!

Lajos, drága, sajnos nekem december 29-én délig dolgoznom kell. :cry:
Utána meg nem tudom, hogy vonat vagy busz hogyan érne oda Szegedre, de gyanítom, hogy mire leérne, már vége lenne a rendezvénynek. Max. autóval érnék le gyorsabban, de az meg nincs.
Sajnálom, mert nagyon el akartam volna menni, látni a sok madárkát és megismerkedni személyesen is mindenkivel.
Remélem jövőre több szerencsém lesz, sőt, bízom benne, hogy egy kollekciót én is versenyeztethetek majd. :D

Hozzászólás 2007 dec. 7, 16:02 
Lajos,én olvastam,és szándékomban áll elmenni 29.-én! Viszont a közlekedés nem a legjobb,mivel nem szeretnék kocsival menni,hisz addig még bármilyen idő,és útviszonyok is lehetnek,és akkor utálok vezetni,nem beszélve hogy kölcsön kéne kérni a gyerekektől az autómat,és szombaton valószínű,jelentene nekik gondot!....a busz pl.szóba sem jöhet,mert azzal délre érnék oda!A vonat 9,14-kor ér be,az még elfogadható! Viszont ha aznap menne valaki Bp-ről kocsival,beszállnék az útiköltségbe,az egyszerűbb lenne!!nekem legalábbis :93: hát egyelőre itt tartok!és a visszautat még meg sem néztem!!!!

Hozzászólás 2007 dec. 7, 11:05 
Tisztelt topiklakók !

Miután az "országos események" topikban feltett bejegyzésemre egy szem reagálás sem jött, talán itt is megszólalnék a szegedi verseny előkészítéséről.

A rendezvény helye :
Szeged egyik legújabb müvelődési háza, mely egy éve lett építve a zöldővezetben, a Petőfi telepi Fő téren a Templom és az Általános iskola, valamint a vasúti és autóbusz pályaudvart is érintő 21 -es helyi buszjárat vonalának végállomásánál. Mindez azt jelenti, hogy 2o percenkénti várakozással és néhány tíz méteres gyalogláassal elérhető bárkinek aki vonattal, vagy busszal érkezik Szegedre. Vigyázat mostanság a busz vonaljegy a buszon váltva 25o ,- ba kerűl.

Idelye :

2oo7 december 28 - 29. A Bajnokság 29 - én van 9 órától.Program :

Szervezőknek : 28 -án 14 órától a helységek berendezése, hangosítása.
16 órától a kollekciók átvétele, gyűrű ellenőrzés,madarak lajstromozása, éjszakára való elhelyezése.

Versenyzőknek : 28 án 16 órától 17 óráig a madarak leadása, felkészítés a versenyre. Szállás elfoglalása.

29 - én
8 óra rendezőknek megbeszélés a teendőkről.
8,3o Ünnepélyes megnyító

9 - től félóránként a nevezett kollekciók A bírálatra felkért Varga Tibor általi meghallgatása, Pontozása.

Figyelem a Bíráló helyiségben a bírón kívűl más nem tartózkodhat, kivéve azt a néhány percet amig a felhordók a kollekciókat kicserélik.

A teljes verseny alatt a versenyterem be lesz mikrofonozva és a madarak énekét egy külön teremben hallgathatják a tenyésztők és a meghívott vendégek. Itt lesz a harapnivaló is elhelyezve.

A lebírált madarakat külön helyen bemutatjuk a közönségnek is. A madarak adás vétele 12 és 14 óra között tőrténik. Az utcán kocsiból és a kijelőlt időponton kívűl nincs vásárlási lehetőség.

14 óra eredmény hírdetés, díjkiosztás és a szponzorok ajándékának átadása a versenyre nevezett tenyésztőknek.
14,3o a madarak átvétele a rendezőktől.

15 óra közös estebéd, vagy mi, valamint konzultálási lehetőség a verseny bírájával.

Ez egy előzetes program, mely a szakemberek kívánsága szerint még változhat, de legfeljebb december 15 -ig.

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 dec. 6, 22:07 
Kedves TYÚKUDVAR!

Mindenkitüdvözlök! Sajnálom, hogy Tangara kiesett . Biztos oka van . Gyenge kezdés után erős visszaesés.

Grüß Gott Raina!

Van jó és rossz hírem! Sajnos csak 7 (!! Krrrr) nevezhető hímem van erre a versenyre. De a jóhírem, hogy van egy 17-es "sapkás" madaram. Jó genetikai háttrű és igen szép mély öblös füttyöket és Lu-Lu-kat hoz. Csak állok és csodálkozom.

Ki jön el szedgedre az idén?

Jó lenne személyesen is találkozni! Magam készülök egy kis szakmai meglepetéssel.

Van egy 2006-os hímem, aki sajnos a röpdében elvesztette az egyik fél lábát, éppen, amin gyűrű volt. Tenyésztésre nem tartom alkalmasnak, de azért barátságosan fütyül. Szivesen elajándékoznám valakinek, aki örülne egy hátrányos helyzetű, de annál melegszívűbb roller hímnek.

Mindenkinek szép Mikulást kívánok!

Hozzászólás 2007 dec. 6, 8:02 
Te csak hozzad őket! Látszodjon, hogy van aki komolyan dolgozik :wink:
És ahogy nézem a képeidet, biztos vagyok benne, hogy te hangot is tudnál hozni nekünk... Csak nem teszed :evil: .

Hozzászólás 2007 dec. 6, 2:58 
Még mindíg a tizes :wink: :

Kép

Szóljatok, ha meguntátok! :evil:

Hozzászólás 2007 dec. 4, 21:49 
Hello,

miért lett ilyen széles az oldal?
Tényleg van rés ahol tud kukucskálni. El fogom tuntetni. A tukor annyira izgatta Matet, hogy azt mar az elejen elinteztem.
Koszi a tanacsot.
Szoval a fenyviszony a titok. Gondoltam en.
Guten Abend Frau Raina, und sei herzlich willkommen. Wir konnen auch auf Rumanisch weiterreden, nur Gabesz wird uns verstehen...

:)

Jo ejt

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 4, 21:16 
Almuska Drága !
Úgysem hagylak békén míg nem fogsz tenyészteni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :96:

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2007 dec. 4, 18:39 
Sziasztok!
Mona, vadul irigykedem :), na nem ám, de tényleg fantasztikus ember Doromboló! Gratulálok az új madaradhoz!
Üdvözlöm kedves új topiktársunkat is (Raina)!

Gabesz, valóban nagyon várom a kis dalnokot, nekem ő lesz a Karácsonyi ajándék! :)
Boldog Ünnepeket Mindenkinek!!!
:D

Hozzászólás 2007 dec. 4, 18:11 
Én is megdöbbentem Tangara hirdetését olvasva! Peddíg azt hittem komolyan erősíteni fogja a csapatot a következő szezontól.... :cry:

Szia Gizmó! Gyönyörű madarakat kell fényképezni, akkor ilyenek lesznek a fotók! :D A képeknél különben tényleg a fényviszonyok jók. Az étkezőnkben szoktam fotózni. Keleti fekvésű a helység, és ha szép napos idő van délelőtt tökéletes a fény, ráadásul a madarak is fújják a napsütésben mint a fene. A gépem amatőr szinten számít csak jónak, de egyszerű kezelni, szeretek vele dolgozni és e célra tökéletesen megfelel.

Guten abend, Herr Raina! (aber Frau Raina?! a nemi hovatartozás megítélésében nem vagyunk profik ezen a topicon :lol: )
Iker Feri Albertirsán szerintem a hozzád legközelebbi tenyésztő. Ráadásul folyékonyan beszél németül :wink: .

Üdv mindenkinek : neco

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 4, 16:02 
A nagyok közt Te óriás vagy Hargita pehelytolla !
Hát mit is várni tőled, mint egy igazi női reflexiót !....
Gizmókám !...Szerintem látják egymást egy résen át ! Csináld meg azt, hogy még a tükörbe se lássák egymást s akkor valamelyest meg fog nugodni majd "csak" a hangjukkal érintkeznek....

raina - westfalia ! Most meg azt nem írtad, hogy milyen nyelvet tanítasz ?
Német, angol, netán francia...?!
A rollernek meg nem kell nagy kalitka. Ő a hangjával érintkezik a világgal és az embertársával ....Ha meg úgyis kiengeded akkor meg tök mindegy..... :15:

Hozzászólás 2007 dec. 4, 15:30 
Gizmó írta:
Jo-e huzamosabb ideig, ha Mate egyedul van? Gondolom nem. Izgatott - ide oda ropdos, probal atkukucskalni - a nap nagy reszeben.

Gizmó, szerintem nem lesz baja. Az, hogy kicsit ideges, az csak természetes- szerintem, mert ott hallja a szomszédban a tojó hívóhangját, és ő is tudja, hogy kettesben szép a lét... De mint látom, néha azért hagyod őket egymás társaságában, szabadon röpködni.

Na, de ez csak az én véleményem. Hogy mit szólnak a nagyok... :roll: ?

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 4, 15:06 
Szia, Raina!

Úgy olvastam, hogy roller énekest szeretnél vásárolni. Nem tudom, mióta olvasod a fórumot, a keres-kínál topikban találtam ezt :roll: :

"Koós László (alias Tangara), budapesti tenyésztő családi okok miatt felszámolja a tenyészetét!

Eladó:
tenyészkalitok, röpdék, kalitsor, egyéb eszközök, felszerelések.

Rizspinty tenyészpárok (normál, fahéj, ezüst, fehér...)
Zebrapinty, nyársfarkú amandina, szakálas amandina, szalagpinty, kanári...

Érdeklődni: 20/5500-670"

Ui: enyhén szólva ledöbbentem, miután láttam, hogy Tangaráról van szó és hogy felszámolja a teljes állományt... Biztosan, nyomós oka lehet. Pedig még a versenyről is dédelgetett álmokat :cry: !

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 4, 13:34 
köszönöm a kedves fogadást! Én Tápiószelen lakom, Szolnok és Budapest között, de Bp-en dolgozom mint nyelvtanár. Szóval, ha kell fordítás, szivesen segítek! :scratch: még egy laikus kérdést: láttam kíállításon kanárikat, de nem kínzás neki a pici kalitka? nalam minél nagyabb szokot lenni, a hullámos papagajom még szabadon él. :?: Üdv, Raina

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 261  Következő