Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 jún. 30, 21:22 
A tojáshéjfőzéshez szólnék annyit hozzá, hogy ha jól ki van főzve utána érdemes berakni mikróba és kicsit "átsütni". Így sokkal jobban porrá őrölhető és gondolom ezt a bacik biztos nem élik túl.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 30, 20:51 
emys írta:
Garantáltan. :-) A Salmonellák nagyon hőérzékenyek. 54 C-on 2,5 perc alatt gyakorlatilag teljesen kipusztulnak, 100 C néhány másodpercre elég.

Akkor áruld el végre, hogy miért is kell 30 percig (!) főzni a tojást a madaraknak? Mert minden szakirodalomban ezt írják.

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 jún. 30, 20:16 
Warhawk írta:
kivéve ha a tojás (és vagy csak a héja) legalább 30 percig forrásban lévő vízben főtt. Az garantáltan kinyírja az esetleges bacikat.

Szia!
Garantáltan. :-) A Salmonellák nagyon hőérzékenyek. 54 C-on 2,5 perc alatt gyakorlatilag teljesen kipusztulnak, 100 C néhány másodpercre elég.

emys

http://www.exopet.hu/

Valódi név: réka

Hozzászólás 2010 jún. 30, 19:54 
dino írta:
A Hema termékeit meg lehet vásárolni valahol Budapesten a belvárosban?

Van egy cím az oldalukon: 1141 Budapest Öv utca 64/B.

Hozzászólás 2010 jún. 30, 19:46 
Warhawk írta:
dorothea írta:
A szépia mellet egy a szépiához hasonló, kerek fehér valami van feltéve, olyan mint a mészkő. Ebből keveset eszik. A vizükbe Madárkódtor nevű aminosav + vitamin elnevezésű cseppeket teszek, nincs benne D vitamin csak c, B, Lizin ÉS Metionin.

Na ezeket a jövőben akár meg se vedd. Érdemesebb a kicsit drágább, de legalább bevált (és jó) készítményeket próbálni (ahogy Marcsi is írta a HEMA oldalán találni ilyeneket). A tojás héjával csak az a gáz, hogy szalmonellát is kaphatnak tőle, kivéve ha a tojás (és vagy csak a héja) legalább 30 percig forrásban lévő vízben főtt. Az garantáltan kinyírja az esetleges bacikat.

A Calcium Columba is egy HEMA termék és a vízhez kel adagolni. Kalcium és D vitamin van benne olyan formában amit a madarak nagyon jó arányban és könnyen tudnak hasznosítani. Tojásvárás vagy fiókanevelés idejére én a HemaVit Gold NEST-et javasolnám.

Köszi a tanácsot már meg is rendeltem mindkettőt, pénteken utána is tudok menni. Közben vettem egy TRX nevű port is.
A tojó egész nap az odúban van, gondolom holnapra lesz még egy ilyen fura tojás...

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 30, 19:36 
Helló!

Az egyik f.a.gy. fióka már ma köszürűlte a torkát, szóval mivel hím lesz ezért eladó! Cserébe érdekel albínó hím(2010es).

Valódi név: Jencski Zoltán

Hozzászólás 2010 jún. 30, 18:55 
Dino!

Tudtommal igen, a keleti melletti utcában, Verseny utca a neve, párhuzamos a sinekkel:) A házszámra nem emlékszem, de galambász kuckó a neve. keletitől 10perc séta. Üdv

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 jún. 30, 18:13 
A Hema termékeit meg lehet vásárolni valahol Budapesten a belvárosban?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 30, 15:25 
dorothea írta:
A szépia mellet egy a szépiához hasonló, kerek fehér valami van feltéve, olyan mint a mészkő. Ebből keveset eszik. A vizükbe Madárkódtor nevű aminosav + vitamin elnevezésű cseppeket teszek, nincs benne D vitamin csak c, B, Lizin ÉS Metionin.

Na ezeket a jövőben akár meg se vedd. Érdemesebb a kicsit drágább, de legalább bevált (és jó) készítményeket próbálni (ahogy Marcsi is írta a HEMA oldalán találni ilyeneket). A tojás héjával csak az a gáz, hogy szalmonellát is kaphatnak tőle, kivéve ha a tojás (és vagy csak a héja) legalább 30 percig forrásban lévő vízben főtt. Az garantáltan kinyírja az esetleges bacikat.

A Calcium Columba is egy HEMA termék és a vízhez kel adagolni. Kalcium és D vitamin van benne olyan formában amit a madarak nagyon jó arányban és könnyen tudnak hasznosítani. Tojásvárás vagy fiókanevelés idejére én a HemaVit Gold NEST-et javasolnám.

Hozzászólás 2010 jún. 30, 10:41 
Nem tetettem almaecetet a vizükbe nem is tudtam, hogy szokás tenni. A szépia mellet egy a szépiához hasonló, kerek fehér valami van feltéve, olyan mint a mészkő. Ebből keveset eszik. A vizükbe Madárkódtor nevű aminosav + vitamin elnevezésű cseppeket teszek, nincs benne D vitamin csak c, B, Lizin ÉS Metionin. A "calcium columbát" az is valamilyen csepp? Megnézem az állatpatikában, még ma. Épp tojást főzök nekik, gondoltam odaadom a héját is, abban is van kalcium.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 30, 10:27 
feketemarcsi írta:
De esetleg nem kap pl. almaecetet a vízbe? Mert az is okozhat ilyen jelenséget.

Ha kap mellette kalciumot akkor elméletileg az almaecet csak a felszívódás hatásfokát befolyásolhatja, de semmiképp sem ilyen nagy mértékben. Milyen más kalciumos kiegészítőt kap a szépia mellé? Illetve a vitaminokban van "D" vitamin?

Hozzászólás 2010 jún. 30, 10:03 
Sziasztok!l
Egy pár nappal ezelőtt írtam, hogy a nimfatojóm egy nagyon pici tojást tojt. Ma reggel a kalitka alján valami furát láttam, mikor kivettem látom, hogy egy "szétszakadt" tojás. Egyszerűen nem volt héja, vastag, fehér bőrhártya volt héj helyet. Kidobtam, de a sárgája még most is ott van szétfolyva! Van nekik szépiájuk és külön kalcium is felrakva, vitamint is teszek a vizükbe. Ennek a tojásnak normális mérete lett volna egyébként. Mit rontottam el?! Le vagyok döbbenve :shock: !

Hozzászólás 2010 jún. 29, 23:30 
Frici írta:
Ilyen a farka alulról, hátha valaki ennyiből megmondja, hogy hím-e vagy tojó. :)

Fiatal! :D

Még ilyen korban nem lehet tudni. Majd, ha végtelen visításba kezd, ami úgy tűnik, mintha énekelne, akkor tuti hím, ha hallgat, akkor tojó.

Hozzászólás 2010 jún. 29, 21:04 
Norbi0131 írta:
krizsX írta:
Sziasztok tavasszal építettünk a papagájoknak egy röpdét, és azt szeretném megkérdezni hogy nimfa pár költethető benne maximum és hogy a kecskéket lehet nimfákkal együtt tenyészteni?

Szia!
Első javaslatom az lenne, hogy a kaliforniai copfos fürjet vedd ki tőlük. Sokan mondják, hogy agresszívak más fajokkal szemben is és nem igazán egészséges baromfikat papagájokkal együtt tartani. A kínai törpefürj még elmegy, mert az kicsi.

De amúgy csak tenni kell egy próbát. Felteszed nekik az odúkat és Árgus szemekkel figyeled őket minden nap. Ha úgy látod, hogy megvannak együtt és nem agresszívak akkor maradhatnak. Főleg, ha még a költésben sem zavarják egymást.

Viszont Dino-nak iagaz kell adjak, hogy nem a legjobb helyet választottad ki a madaraknak. Ha esetleg nem lépcsős lenne, akkor elmenne, de így húzós nagyon.

Dino! Nagyon szépek a nimfák! Gratula hozzájuk. :)

Na igen elég fura alakja van; de csak itt tudtam megoldani a teleltetést is, mert a madárszobából az egzóták miatt ki kellet őket költöztetni.

Kép

Hozzászólás 2010 jún. 29, 18:47 
Kép

Ilyen a farka alulról, hátha valaki ennyiből megmondja, hogy hím-e vagy tojó. :)

Hozzászólás 2010 jún. 29, 18:03 
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 29, 17:45 
És valamiért csak egyesével tudok képet felrakni :shock:
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 29, 17:33 
Szia Dino!

Csináltam én is képeket de még csak a nagyobbikról. Ő is vadszínű, a kisebb gyöngyös, majd ha kirepül lekapom őt is.
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 29, 17:31 
Szia Dino!

Csináltam én is képeket de még csak a nagyobbikról. Ő is vadszínű, a kisebb gyöngyös, majd ha kirepül lekapom őt is.
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 28, 23:10 
krizsX írta:
Sziasztok tavasszal építettünk a papagájoknak egy röpdét, és azt szeretném megkérdezni hogy nimfa pár költethető benne maximum és hogy a kecskéket lehet nimfákkal együtt tenyészteni?

Szia!
Első javaslatom az lenne, hogy a kaliforniai copfos fürjet vedd ki tőlük. Sokan mondják, hogy agresszívak más fajokkal szemben is és nem igazán egészséges baromfikat papagájokkal együtt tartani. A kínai törpefürj még elmegy, mert az kicsi.

De amúgy csak tenni kell egy próbát. Felteszed nekik az odúkat és Árgus szemekkel figyeled őket minden nap. Ha úgy látod, hogy megvannak együtt és nem agresszívak akkor maradhatnak. Főleg, ha még a költésben sem zavarják egymást.

Viszont Dino-nak iagaz kell adjak, hogy nem a legjobb helyet választottad ki a madaraknak. Ha esetleg nem lépcsős lenne, akkor elmenne, de így húzós nagyon.

Dino! Nagyon szépek a nimfák! Gratula hozzájuk. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 232  Következő