Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 júl. 9, 10:18 
Éva örülök, hogy Csipuska aktív és láthatóan nincs baj! :)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 júl. 9, 10:13 
Koszonom a segitsegeket. Aki ismeri Bp-et, tudja , hogy remek kornyeken lakom a Kolosy ternel. A teren 2 allatpatika is mukodik , igy nem lesz gondom a vasarlassal.
Most mar megvarom a vizsgalat eredmenyet hetfon, aztan lepek.
Csipuska nagyon aktiv, egyaltalan nem tunik betegnek, nagyon remelem, hogy ez be is bizonyosodik.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 9, 9:22 
Betty írta:
Éva próbálj meg utánajárni, hogy melyik lehet a közeletekben és biztos van a rendelőn belül gyógyszertár is és ott be tudod szerezni.

Bár nem orvosi rendelő, de van egy internetes bolt: PetDrogéria. Házhoz nem szállítanak, de a XI., Kosztolányi Dezső térnél van ahova érte kell menni a megrendelt terméknek. Én már vásároltam tőlük, rendben volt minden. Meglehetősen kis "boltocska", egy magánlakásban lehetett átvenni az árut.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 9, 8:15 
Állatorvosi rendelő szerintem Pesten sokkal több van mint egy kisvárosban. Éva próbálj meg utánajárni, hogy melyik lehet a közeletekben és biztos van a rendelőn belül gyógyszertár is és ott be tudod szerezni.
Nálunk Nyíregyházán is van a rendelőnek gyógyszertára és kb annyiért tudom megvenni, mint amennyiért a netről rendelném.

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 júl. 8, 23:00 
africz írta:
XI kerületi Fressnapfs-ban kaphato OMNI-VIT Versa-Laga termék , kevésbé büdös és rossz izű mint egy másik vitamin amit előtte vettem. Lehet ez is csak viz mint a madardoktor :)

Ezt még nem ismertem. A leírás alapján jó. Ahogy olvasom a neten ennek a gyártmánynak több variációja is van. Mindegyikben más a fő vitamin.
Amúgy amennyire én tudom, a szaga attól függ hogy mi van benne több. De ha rosszul tudom akkor javítsatok ki. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 8, 21:33 
Az alábbiakat senki se próbálja ki magától... :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X-yM400tqRc[/youtube]

Hozzászólás 2010 júl. 8, 16:02 
Koszi minden segitseget. :P :P :P

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 júl. 8, 13:43 
XI kerületi Fressnapfs-ban kaphato OMNI-VIT Versa-Laga termék , kevésbé büdös és rossz izű mint egy másik vitamin amit előtte vettem. Lehet ez is csak viz mint a madardoktor :)

Hozzászólás 2010 júl. 7, 22:10 
evanagyi írta:
Sziszi, ha nem a Fressnapfs-ben, akkor hol lehet beszerezni a sera vitamint?

Én az Árkádban lévő állatkereskedésben kaptam. Sajna máshol nem láttam. Mindenhol csak a madárdoktort láttam.
Nekünk Pestieknek talán egy kicsit nehezebb jó minőségű zöldséget és gyümölcsöt beszerezni mint bárhol máshol az országban. Azok a kistermelők (idős nénik és bácsik) akik nem használnak permetező szert, azok többnyire nem jönnek fel Pestre, hanem helyben adják el a termékeket. Sok esetben csak marad a remény hogy nincs semmi baj az áruval.

Hozzászólás 2010 júl. 7, 21:54 
Sziszi, ha nem a Fressnapfs-ben, akkor hol lehet beszerezni a sera vitamint?

Na, nem kell felni, hogy konzervmergezese lesz a papimnak, mert a 6 1/2 ev alatt egyszer probaltam meg neki ilyen konzervet adni, de nem ette. Aztan megprobaltam megturmixolni, es mar nem emlekszem, hogy mivel kevertem, de vegul kidobtam.
Most mar majd veszek uj zoldborsot, azt szereti kihamozni, es meg is eszegeti a gyonge szemeket nyersen.

A magok kozott levo kukoricat kidobalja, miota ismeri a fott kukoricat. Ujabban odaadom egy galambokat eteto baratnomnek a kiszedett kemeny kukoricaszemeket.

Hozzászólás 2010 júl. 7, 21:32 
Ha multivitamin akkor én a sera vitamin plus V-t ajánlom. Sajnos itt Pesten szinte csak a madárdoktor multivitamint lehet kapni. A legtöbb helyen csak ezt tartják. Azt hiszem a Fresnapf-ban is. Legalábbis én még nem láttam mást.
Összehasonlítás képpen:
Madárdoktor: C, E és B vitamin, valamint Biotin (más néven H vitamin)

Sera: C, A, E, B1, B6, B12, D3 és végül K

Ami még nekem nagyon elgondolkodtató, hogy a madárdoktor szinte teljesen szintelen és szagtalan, mintha víz lenne. A serának megvan az a jellegzetes vitamin szaga. És szine is van. A B vitaminnak a leg egyszerűbb felismerni a szagát. A zacskós műkajáknak az a jellegzetes szaga ami van az a B vitamintól van.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 7, 20:29 
Éva reméljük semmi gond nem lesz!

Én a helyedben nem adnék neki semmilyen konzerves dolgot, hisz van bennük tartósítószer és egyéb adalékok, amik nem tesznek jót a madárnak!
Adjál neki inkább fagyasztottat. Én a mexikói keveréket adom neki. Abban van minden, de legjobban a kukoricát és a pritamin paparikát szereti belőle.
Hidd el nem tesz jót a kis szervezetének a tartósítószer!

Hozzászólás 2010 júl. 7, 18:38 
Nagyon koszonom a tanacsokat. Vitamint volt mar , hogy adtam neki amit a Fressnapfsben vettem multivitamint.
Gyumolcsugyben eleg tanacstalan vagyok, mert nekem emberre is az a velemenyem, hogy a szervezet erzi, hogy mire van szuksege. Eleg szeles kinalatot vonultatok fel naponta, es sokszor megkinalom ananasszal, konzerv zodborsoval, vagy barmilyen altala fogyaszthato zoldseggel. Ha szuksege lenne ra, szerintem zabalna, nem kiszorna! :lol:
Igy most egyelore varakozo allasponton vagyok a vizsgalatot illetoen, majd utana meglatjuk mi lesz. :?: :?: :idea: :idea:
Az a helyzet, hogy igencsak jokedvu, jo fizikai allapotban van, gyonyoru a tollazata, igy ugy gondolom, hogy komoly baj nem lehet.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 7, 17:56 
Én a bolti gyümölcsök, zöldségek közül semmit nem merek adni a madárnak. Éva próbálj a piacon az idős nénikéktől venni neki gyümölcsöket vagy zöldséget, mert ők nem permetezik agyon.

Még mindig azt mondom erre a vitaminpótlásra, hogy a legjobb egy multivitaminos kúra. Én két-három hetes kúrát csinálok nála végig, ami egy fél évig az immunrendszerét kiválóan rendbentartja.
Ha megnézzük náluk is ha télen halálra esszük magunkat naranccsal meg kivivel akkor is lehetünk betegek, viszont ha rásegítünk egy kis természetes vitaminkúrával Pl:(kasvirág kivonat) akkor átvészeljük a telet influenza nélkül....legalábbis ez nálam működik. A kisállatoknál is hasonló a helyzet.
A galamb.hu oldalon találsz nagyon jó készítményeket. megéri szerintem végignézegetni.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 júl. 7, 16:11 
evanagyi írta:
Volt, hogy probaltam ujhagyma zoldjet, de nem ette meg.
Meg azrt nem irtam, hogy imadja a paprika csutkat, a magokat szedi le rola. Magat a paprikat nem eszi.

Nekem ez alapján ugy tünik vitamin és ásványianyag hiányos lehet az étkezése.

Lehet kapni a freshsnpsban jo minosegu vitamin, nyomelem keszitmenyt szerintem abbol rendszeresen adni kell neki.

Az en kis madaram is rosszul esszi nagyon a gyumolcsot zoldseget ezert 50-100% gyümölcs levet iszik mindig valtogatva amit lehet kapni+ a fent emlitett vitamin neha , most probalok ra odafigyelni hogy rendszeres legyen.Imádja a mazsolat es mandulat , psiztáciát . Pisztáciát megmosom mert sos es csak ritkan kap. Sajnos a mag evessel hadilabon all, 20% mag + 80% kifli, pogacsa + paradicsom , paprika osszeragva es a szambol megeszi. Sokat veszekedtunk en vesztettem... Ha beket akarok megragom neki a kajat :)

Dinnyet, szolot almat , kortet keveset de eszik. Repa , borso fozve.

Hozzászólás 2010 júl. 7, 12:58 
Volt, hogy probaltam ujhagyma zoldjet, de nem ette meg.
Meg azrt nem irtam, hogy imadja a paprika csutkat, a magokat szedi le rola. Magat a paprikat nem eszi.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 7, 12:36 
evanagyi írta:
Tenyleg, regen nem adtam, pedig szoktam neki fokhagymat adni, azt is megcsocsalja, buzlik a lakas, de tudom, hogy egeszseges.

A fokhagymával nincs baj, mértékkel adva kifejezetten jót tesz a madárnak. Viszont a normál hagymát sem főve sem nyersen nem szabad adni, mert tönkrevágja a vérképét.

Hozzászólás 2010 júl. 7, 12:30 
Megkostoltam a diojat, nincs annak semmi baja. Nagyon hianyolta, hogy nem kapott, imadja. Minden mast csak dobalt ki az etetobol nagy mergesen.Jo csibesz egy papagaj!
Most elsonek a diot kapta ki nagy boldogan. :P :P

Hozzászólás 2010 júl. 7, 9:47 
Nem eszi meg a magot, csak jatszik vele, mint a barackmaggal is. A lenyeg a meggyevesben, kibanyaszni a magot, aztan le lehet dobni.
Bp . kozepen honnan vegyek gyumocsot, zoldseget, ha nem az uzletbol?

Hozzászólás 2010 júl. 7, 9:39 
Eleg valogatos a gyumolccsel. Mostanaban almat, narancsot, banant, kopasz barackot, meggyet es sargarepat kapott. A meggybol csak a mag erdekelte, a sargarepat egeszben adom neki, hogy mennyit eszik belole, azt nem tudom, mert joforman csak a farigcsalas erdekli. Szoktam latni, hogy a banant fogja es eszegeti, de hamar ledobja, almat csak a starkingot eszi. Egy kis szeletet teszek be egy nap, nem sokat eszik belole.Meg nyaron fagyasztottam fott kukoricat , amit en foztem neki so nelkul, azt nagyon szereti, meg a csutkat is megeszi belole, de nem adok max hetente 1-2x, mert attol hasmenese van.Azt is farigcsalja leginkabb, de kozben valamit csak megeszik.
Ebbol sem kap, csak egy kb 3 cm-es db-ot. A narancsot csak a finom spanyolt eszi meg, hamozva, egy gerezdet adok kettevegva, azt is sokszor ragcsalja, aztan ledobja.Szoval nem eszik sok gyumolcsot.
Szoktam meg fuget adni, azzal jol elvan a sok maggal, telen gyakran adtam a fo kedvenc granatalmat,(minden piros lesz a kornyeken) szoktam neki venni csirat, amit rateszek a magok tetejere.
Nyaron altalaban szereti a szilvat, nagy ritkan, ha mar nem tudok mit kitalalni, adok neki szaritott sargabarackot osszevagva 4-be 1 db-ot. Tenyleg, regen nem adtam, pedig szoktam neki fokhagymat adni, azt is megcsocsalja, buzlik a lakas, de tudom, hogy egeszseges.
Szoval, semmi kulonoset, mindig veszek neki valamit. Iden telen nem kapott szolot, mert miota megkostolta a saszlat, nem eszi ezt a nagyszemut . Azt nagyon szereti. regen mindig vettem neki szolot, mert 1 szemnel nem adok alt . tobbet .Neha megeszi a kortet, de nem kedvenc.
Szerintem nem jo evo, de a tenyeszto szerint nagyon jo husban van, reptessem sokat. Meg mindig azt mondja, ha elegendot kakal, es szepet, akkor minden rendben. Ezert tunt fel a fenyes, nyalkasnak tuno kaka, mert azt minden nap megfigyelem.
Egyaltalan nem ertek a madarhoz, eletem elso haziallata, mindenben a tenyeszto tanacsara hagyatkozom.Tole meg azt kaptam utravaloul, hogy ne egyen semmifele emberi etelt (el sem fogad semmit), es ugy kell vele banni, mint egy gyerekkel. Hat ahhoz ertek, ezert ilyen okos a dragam.
Meg nem kostoltam meg, de 2 napja nem adtam neki diot, gyanakszom, hogy talan az avas? Minden nao kap 1 db diot, es 3-4 szem mogyorot. A tobbi mag, ami a Fressnapf-ben veszek es csikos napraforgot adok hozza. Szoktam meg furtos kolest venni, azt szereti , de mostanaban olyan rondak,molyosak, hogy nincsen.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 148  Következő