Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 júl. 28, 9:22 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van nekem vérzőszilva fám annak h aén vágok le ágát az mérgező-e kecskékhez szeretném betenni!

Kép

Vagy esetleg orgona ágat? :?

Elsőbb megkérdezem inkább mint hogy bármi hülyeséget tennék! :oops:

Köszi előre is!
(fontos)
Vivii

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2010 júl. 27, 18:56 
Nálatok is vedlenek a kecskék?
Mostanában akartam adni még egy esélyt nekik, de az egyik reggel egy nagy halom zöld tollban találtam a fürjeket....
Még nem is látszik semmi rajtuk, csak alattuk a sok toll.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 27, 17:15 
madaras86 írta:
... Most lenne annyi helyem,hogy tudjak zöldet tartani, csak éppen nem találok megfelelő madarat. Na és így eléggé leromlott az állomány, kistestűek, tollhiányosak, színtelenek...

Nos, hát ez az. Pont ez a bajom nekem is... :(

Hozzászólás 2010 júl. 27, 16:41 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Na az akkori zöld kecskéknél nem volt meglepő a 8-9 db-os fészekalj és többnyire jórészt fel is nevelték. Ilyen téren eléggé leromlott az állomány, vagy mi csinálunk valamit rosszul. Vagy csak nagyapámnak volt szerencséje?

Ha szép zöldeket lehetne kapni manapság, akkor már elcsábultam volna és lenne egy zöld párom, de eddig csak tarkákat vagy más színeket láttam. A "tisztavérű" zöld kiveszett volna?

A zöldekből nem igazán lehet szépet találni. Volt egy időszak, amikor a sárgáknak még jóval magasabb volt az ára a zöldeknek pedig nagyon lement az ára és eléggé eladhatatlan is volt. Ekkor rengetegen felszámoltuk őket, köztük pl én is. Kétségtelenül a pénz motivált, illetve inkább a hely szűke. Most lenne annyi helyem,hogy tudjak zöldet tartani, csak éppen nem találok megfelelő madarat. Na és így eléggé leromlott az állomány, kistestűek, tollhiányosak, színtelenek. Viszont tavasszal Monoron láttam egy nagyon szép párt, de elvitték előlem őket. BePeti vett egy pofás fahéj párt. Nekem az érdekes tarka hímemnek sárga tojóval lett egy egész sötét kölyke, csak 2 sárga farktolla volt meg a lábánál egy pici sárga folt. Szép nagy is volt,meg a szárnyában erőteljesen látszódott a kék szín, ami soknál alig van meg. De elvitték már. A következő kölykükből lehet hagyok, csak ha már zöld,akkor 100%-osan zöldet szeretnék. Bár egy ilyet ha összetennék egy tiszta zöld tojóval valszeg csupa 100%-os zöld kölyköt kapnék, csak már későn kapok a fejemhez:)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 27, 15:48 
madaras86 írta:
Na az akkori zöld kecskéknél nem volt meglepő a 8-9 db-os fészekalj és többnyire jórészt fel is nevelték. Ilyen téren eléggé leromlott az állomány, vagy mi csinálunk valamit rosszul. Vagy csak nagyapámnak volt szerencséje?

Ha szép zöldeket lehetne kapni manapság, akkor már elcsábultam volna és lenne egy zöld párom, de eddig csak tarkákat vagy más színeket láttam. A "tisztavérű" zöld kiveszett volna?

Valódi név: Bővíz Marcell

Hozzászólás 2010 júl. 27, 15:31 
Megette a fürj tetemét a kecske?? Ez azért durva. Át kell módosítani a madárhatározókban a kecskepapagáj táplálkozási szokásait. Nem magevők, hanem dögevők :) Egyből a kesejűkhöz fogják őket sorolni :D

Hozzászólás 2010 júl. 27, 15:20 
Warhawk írta:
madaras86 írta:
Ilona, mondtam, hogy az első pár költés csak gyakorlás nekik és egyre jobban fog menni:) Grat hozzájuk! Így is fel kéne nevelniük őket, van amikor a zöldeknél 10-et is tojik a tojó és felneveli...

Mind a 10-et?!? :shock:

Ezek a dolgok nem nálam történtek, hanem még nagyapámnál. Ő akkor kezdett el kecskézni,mikor még csak a zöldeket lehetett kapni, akkoriban még a fahéj is viszonylag újdonság volt. Bár a fahéj hamarabb elterjedt mint a sárga, mivel a zölddel összerakva egyből hozza a fahéj kölyköket is. Na az akkori zöld kecskéknél nem volt meglepő a 8-9 db-os fészekalj és többnyire jórészt fel is nevelték. Ilyen téren eléggé leromlott az állomány, vagy mi csinálunk valamit rosszul. Vagy csak nagyapámnak volt szerencséje? Nem tudom másoknál hogy költöttek akkoriban, kicsi voltam még ahhoz, hogy másokat is nyomon kövessek:)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 27, 15:08 
madaras86 írta:
Ilona, mondtam, hogy az első pár költés csak gyakorlás nekik és egyre jobban fog menni:) Grat hozzájuk! Így is fel kéne nevelniük őket, van amikor a zöldeknél 10-et is tojik a tojó és felneveli...

Mind a 10-et?!? :shock:

Hozzászólás 2010 júl. 27, 14:27 

Nálam egyéb furcsaság történt... A fiatal törpefürjeim sokan voltak együtt, balhéztak, ezért minden pár papagájom alá tettem egy-egy párt belőlük (kivéve pár agresszívabb fajt) Az egyik kecske pár alatt másnapra elpusztult az egyik fürj, ez előfordul, bestresszel, vagy ami gyakoribb, hogy jól 'megfürdik' (nem tudom miért mániájuk, egy kávéskanál vízbe is képesek belefulladni fiatalon,később semmi ilyen gond nincs velük). Na az érdekesség az, hogy csak pár órával később találtam rá és addigra nem volt feje, nyaka, a teste fele is hiányzott, lábai megrágva. És a kecske épp jóízűen falatozott belőle.
Olvastam már, hogy van aki időnként ad nekik főtt sovány húst, de azért ez meglepett. Amúgy az élő fürjhöz nem nyúlnak hozzá, nem bántják nálam.

Hozzászólás 2010 júl. 26, 8:27 
Elég jól halad ez a fiatal kecskepárom.A februári fészekalj 6 tojásából 3 kelt ki,1 maradt meg.Április végén 6 tojásból 3 kelt ki,2 felneveltek,igaz,hogy a harmadik balesetben pusztult el.A mostani fészekalj 7 tojásából 6 kelt ki,a 7-ik is fias volt,de valamiért elpusztult benne az embrió.Remélem ezt a fészkaljat sikerül felnevelniük.Izgulok,mert az első fióka 14,az utoljára kelt pedig csak 4 napos.Nagy a szórás köztük,de úgy látom,hogy igen életre valók és elég jól vannak etetve.Bizakodom. :D

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 júl. 22, 11:21 
Köszönöm megoldodot ! :)

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 júl. 21, 23:46 
Sziasztok !
Érdeklödnák hogy az augusztusi börzére hoz valaki eladni sárga kecske párt?Ha igen léci irjon nekem pü-ben köszönöm !

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 20, 21:47 
Én csak a HEMAVIT GOLD FEDER-et tudom ajánlani (saját tapasztalataim jók ezzel kapcsolatban).

"Tollképzést elősegítő speciális étrend kiegészítő

Jellemzői:
- Egészséges állagú, tökéletesen fejlődött tollazatot biztosít a pihéktől a fedőtollakig.
- Hangsúlyos, élénk színeket ad a tollazatnak.
- Formás, erős csőröket és karmokat eredményez.
- Zökkenőmentes tollváltást tesz lehetővé.

Hatása:
A-vitamin fontos szerepet játszik a szaporodási folyamatokban, növekedésben, szükséges a hámsejtek fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességének kialakításában.
D3 vitamin biztosítja a kalcium felszívódását és a csontokba való beépülését.
E-vitamin és a szelén pozitív hatással bír a szaporodási folyamatokra, díszmadaraknál a tojások keltethetőségére, és kiemelkedő a szabadgyökök elleni antioxidáns hatása, kitűnő fegyverek a daganatok elleni védekezésben.
B1-vitamin és a mangán számos enzim alkotója és működésének segítője (anyagcsere-folyamatok, fehérje-, illetve nukleinsav-szintézis, mukopoliszacharidok képzése).
K3-vitamin és a kobalt a vedlés egészséges lefolyásában játszanak szerepet.
C-vitamin szükséges a hám, a kötő és a porcszövet képződéséhez, de fontos az optimális immunrendszeri működéshez is.
Cink a fehérje-, szénhidrát, zsír-anyagcsere szabályozója, továbbá részt vesz a bőr és a szaruképletek egészséges működésében.
Lizin és a metionin a szaporodási folyamatokban, a vírusok elleni védelemben, az izmok, a tollazat és a csontozat fejlődésében, a máj méregtelenítő folyamataiban is nélkülözhetetlen.
"

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 júl. 20, 20:28 
Sziasztok!

Rettenetesen elkeseredtem..Sárga tojóm újból elkezdte ledobálni a farok tollait, és a kis fejéről is potyog pár toll.Ugye nem lesz kopasz csirke? :(
Lehet esetleg,hogy a nagy meleg miatt vedlik,reménykedhetek benne, hogy nem a tipikus kecskebetegsége van?
A zöld hím gyöngyörű tömött tollaslabda,de a lány itt-ott hiányos.A bőrt nem lehet látni,csak a pehelytollakat.
Segítségeteket kérem,milyen vitamint adjak még neki?Ami tényleg jó minőség, nem kell olcsó legyen,de érjen valamit...
Köszönöm a válaszokat!

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 júl. 20, 9:08 
Kezdhetek izgulni és reménykedni,hogy nem lesz baj.A fiókáim 6-5 és 3 naposak,erre ma reggelre kikelt a negyedik.Nagy a korkülönbség,vajon megmarad-e a kicsi?Ma reggel mielőtt elkezdtem etetni,gondoltam,hogy a megmaradt 4 tojást kiveszem,erre ott egy új jövevény.A 3 megmaradt tojást bent hagytam,hátha ... Ennél a költésnél hamarabb kezdtek el kikelni a fiókák,mint korábban.Tegnap volt a 26-ik nap,az első tojás lerakásához.Tudom,hogy azt kell figyelembe vennem mikor kezdte folyamatosan ülni a tojásokat,de az előző két fészeknél 26 napra kezdtek kelni a fiókák. :o :D

Hozzászólás 2010 júl. 14, 17:41 
Szervusz Dani!

Sajnálom,hogy így alakult. :( Jancsi korábban írt róla,hogy az első költésnél előfordul,hogy nem jól etetnek és elpusztulnak a fiókák.Amikor Nálam az első fészek volt,a tojó mindig kijött,ha belenéztem a fészekbe,mostanra arrébb kell tolni,ha látni is akarok valamit.Tehát ne félj, nem okoz gondot az ellenőrzés.

Hozzászólás 2010 júl. 14, 10:27 
Ilona írta:
Szervusz Daniduke!

Örülök,hogy végre vannak fiókáid.A naptáramba csütörtökre van bejegyezve ,hogy megkérdezzem Tőled a kelésüket.Úgy tudom,hogy a madaraidnak ezek az első fiókái.Az én madaraim első fészkeléséből,csak egy fióka maradt meg.Ebben a melegben az anyjuk könnyebben magukra tudja őket hagyni és szerintem ezért a hím kint eteti.Majd belejön és etetni fogja a fiókákat is.Az jobb lenne,ha a fészket mindig tudnád ellenőrizni.Gratulálok hozzájuk. :D

Sajnos vége az örömnek, az utolsó fióka is meghalt :( Szerintem az anyja sem etette, nem volt semmi a begyében... Ki kellett volna vennem, hátha én fel tudtam volna nevelni. :(
Nem akartam sűrűn nézegetni, a tojó elképesztően fél tőlem, ha kinyitottam az odút, akkor kirepült azonnal.

Hozzászólás 2010 júl. 13, 20:13 
Szervusz Daniduke!

Örülök,hogy végre vannak fiókáid.A naptáramba csütörtökre van bejegyezve ,hogy megkérdezzem Tőled a kelésüket.Úgy tudom,hogy a madaraidnak ezek az első fiókái.Az én madaraim első fészkeléséből,csak egy fióka maradt meg.Ebben a melegben az anyjuk könnyebben magukra tudja őket hagyni és szerintem ezért a hím kint eteti.Majd belejön és etetni fogja a fiókákat is.Az jobb lenne,ha a fészket mindig tudnád ellenőrizni.Gratulálok hozzájuk. :D

Hozzászólás 2010 júl. 13, 14:31 
Szia Dani!

Ha a hím nem etet a kölyköket a tojó akkor is felneveli, persze nem ártana, ha a hím jól etetne. Gyanítom csak titokban oldja meg a dolgot:) Az, hogy a tojó nem ül most rá a kölykökre nem csoda, a hőség miatt. Jól csinálja! A kölykök közül az elpusztultakat vedd ki, különben elfertőzik az életben maradtakat is. Egyébként lehet,hogy csak a hőség miatt ki vannak terülve az odú alján.

Hozzászólás 2010 júl. 13, 14:09 
Képzeljétek, kikeltek az első fiókáim :D Már lehetnek pár naposak, mert elég rossz helyen van az odú, alig látok valamit...
Persze nem olyan nagy az öröm, nem tudom felnőnek-e...
3 van, abból szerintem csak egy él. Az mozog, meg az anyja alatt van. Nem tudom eteti-e tojó, de majd kiderül.

Jól sejtem, hogy ilyenkor a hímnek kellene etetnie a tojót, a tojónak meg a fiókát? A hím eddig nem nagyon etette a tojót, csak ha az kijött az odúból. De majd figyelem őket...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 143  Következő