Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 júl. 15, 19:17 
Szia Madaras!
Köszönöm a választ és a tanácsokat,jól jönnek :mrgreen:
Kagyló őrlemény és zeolit van külön közös tálban a földön,ennyi elég vagy nem?
Vitakraftos 2 kg-os homokom van,ez megfelel a célnak?Ezzel kapcsolatban egy kérdés:tényleg jót tesz, ha egy kis Biancot is keverek a homokba?
Marcsi bogarat tett a fülembe ezzel a felfázásos dologgal, nálad a betonon nem volt még ezzel gond?
Szerintem maradok a drótos megoldásnál, csak nem szedik szét a többiek :shock:
Állítólag tojik már a tojó, mondjuk nem láttam még őket együtt, de hétvégén meglesz a kis szerelmi fészkük rendesen csinálva és akkor remélem, hogy beindulnak :drunken:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 júl. 15, 12:15 
Szia Sol!

Nekem betonozott helyen vannak, szerintem elég, ha egy tálban teszel be neki homokot, inkább folyamihomokot, ásványi anyagot. Abban szeretnek fürdeni, vízben nem. Többnyire így nem is alakul ki 'ürülékgömb' az ujjuk végén,de ha mégis, le kell szedni, különb en elhal tőle pár nap múlva az ujja vége. Valószínűleg nem lesz gond a többi madárral, de néha előfordul. Nekem a 'kölykös' röpdémben is vannak törpefürjek és ott a fiatal kecskepapagájok túl kíváncsiak, mindig széjjelgurigázzák a tojásokat, sokszor össze is törik. Idén az volt a mgoldás, hogy a sarokba betettem egy fatönköt, ami mögött egy keletkezett a sarokban egy kis rés, a fatörzset pedig olyan távol tettem a faltol,ahol egy papagáj nem fér be, de a fürj igen. Kis száraz füvet szórtam be mögé és ide gyűjtötte össze a tojásokat a kakas és a tyúk és el is kotlott, szépen neveli a csibéit.Másik lehetőság, hogy dróthálóból csinálsz köré egy keretet és a dróton csak akkroa lyukat vágsz,amina fürj befér,de a papagáj nem. Feltéve, ha a fürj hajlandó oda tojni.

Hozzászólás 2010 júl. 14, 19:24 
Köszönöm a jó tanácsokat :wink:
A teljes röpde alját nem tudom felszórni homokkal, mert a hátsó teraszon van kialakítva és sokat járok ki-be a madárkáimtól. (Kinti-benti papucs csere meg "minek",anyám a haját tépi ha bevágtatok kakis papuccsal :lol: ) ha csak egy részét szórom le, az nem elég?
3 naponta felmosok mindig, akkor is lehet bigyós a lábuk? Fürdeni a homokban vagy a vízben szeretnek?
Tudok az ellen valahogy "védekezni", hogy a többi madár ne egye meg a tojásukat majd? Csak mert a kecskék már benyomultak a fürjek helyére körülnézni, had ne mondjam, lett feldordulás :roll:
Van valami olyan mag vagy zöldség/gyümölcs ami kimondottan a kedvencük?
Bocsi a sok kérdésért, csak szeretném ha jól éreznék magukat nálam :mrgreen:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 júl. 14, 5:52 
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy pár fürjecskét végre . Próbáltam valami helyet kialakítani nekik, szerintetek ez megfelelel?
Tojó is "mond valamit" vagy csak az új hely miatt van még ilyen csöndben?
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 jún. 18, 20:14 
madaras86 írta:
Sziasztok!

Bernát, tojnak már a tarkák? A fehérek egy kakas és egy tyúk? Világosítani akarod velük őket?
Az én kis csokim aminek nagy része fehér volt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de még ígyis egész pofás jószág lesz. Fehér az arca és a szárnya egy része is, de kölyökként jóval több volt benne a fehér.

Én elvettem kb 4-5 napja a kicsiktől a lámpát, de éjszakára mindig visszadugom nekik, hogy egyenek. Tegnap éjszaka viszont kiégett, mellettük lévő ketrecben a copfoscsibéknek ég, így azért láttak még így is, megfázni már nem fáznak a garázsban. Viszont 7 nap múlva jön a következő csapat.... Addig ki kéne szoktatnom a kinti röpdébe őket. Nemtom pontosan, de ha minden igaz 17-18 naposak lehetnek, te ennyi idősen kiteszed már őket? És mintha azt hallottam volna, hogy megint esős idő jön :(
Ja és idén végre a kölykök sem tépték meg egymást, pedig gyakran megesik. Szórtam aláuk bőven homokot, zeolitot, kölest, miegymást ami leköti a figyelmüket.

Szia!
Szerintem már igen. :wink:
A fehér egy pár és ott a tojó már tojik.
A féhérekbe szeretnék belevinni vadas foltokat. :mrgreen:
Most 3 pár van együtt ebből 2 tarkapár és 1 fehér pár.
5-6toji már van a gépben tőlük de lehet,hogy csak a fehér tojt eddig.
A tarkák most 10hetesek és már kéne tojniuk. :mrgreen:

A fiataloknak 2 hetes korig infrázok és még 1 hét lámpa. :wink:

Hozzászólás 2010 jún. 18, 0:32 
Jellemző.......Nem bírtam magammal, csináltam pár rém rossz fotót....

Aki kölyöknek ígéretes volt, bár ígyis kedvencem maradt és fura, hogy szakálla lesz, már fehéredik a torka:
Kép
Kép
Kép
Kép

Ezeken a képeken érhető, hogy miért is KÍNAIak:):):):):)
Kép
Kép

És a szomszédok:
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 18, 0:16 
Sziasztok!

Bernát, tojnak már a tarkák? A fehérek egy kakas és egy tyúk? Világosítani akarod velük őket?
Az én kis csokim aminek nagy része fehér volt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de még ígyis egész pofás jószág lesz. Fehér az arca és a szárnya egy része is, de kölyökként jóval több volt benne a fehér.

Én elvettem kb 4-5 napja a kicsiktől a lámpát, de éjszakára mindig visszadugom nekik, hogy egyenek. Tegnap éjszaka viszont kiégett, mellettük lévő ketrecben a copfoscsibéknek ég, így azért láttak még így is, megfázni már nem fáznak a garázsban. Viszont 7 nap múlva jön a következő csapat.... Addig ki kéne szoktatnom a kinti röpdébe őket. Nemtom pontosan, de ha minden igaz 17-18 naposak lehetnek, te ennyi idősen kiteszed már őket? És mintha azt hallottam volna, hogy megint esős idő jön :(
Ja és idén végre a kölykök sem tépték meg egymást, pedig gyakran megesik. Szórtam aláuk bőven homokot, zeolitot, kölest, miegymást ami leköti a figyelmüket.

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 jún. 17, 21:58 
Nagyon fainak
igaz nekem a japán fürjből is a harlekin a kedvencem és a búza szín. Ma hoztam az én 21 db 3 hetesemhez (2 fehér, 1 harlekin, többi vadas) 10 db 3 hetest (3 fehér, 3 harlekin, 4 búza és kaptam egy ráadást számomra eléggé különleges szín, hamuszürkés fehér nagyon szép)

Hozzászólás 2010 jún. 17, 21:53 
Szia Capricorn18!

Ők tarkák és nem új szin, csak nálunk nincs elterjedve.
Vannak különlege színek még amik még nincsenek nálunk.

Ők különlegesek. :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 jún. 17, 21:32 
Bernát írta:
:mrgreen:
Kép
Kép

szia
gyönyörűségesek a harlekin színű törpik. Ez valami új szín?

Hozzászólás 2010 jún. 17, 21:03 
:mrgreen:
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 16, 9:48 
Szia! :lol: A ketrecben történt vele a baj, ahol laktak- de már nem nálam:(Lenyúzódott a bőre, orvoshoz jártak vele, és jóval később halt meg.Én úgy adtam oda őket, hogy adtam a ketrecet is velük, amiben nálam laktak egy évig, meg a tetejére a takarást is,és persze minden használati utasítást elmondtam hozzájuk.Lehet, hogy vmitől megriadt, nem tudom.Szegényke.Sajnálom nagyon.
Elmennének hozzád egy új fiúért, megadhatom a telefonodat nekik? (unokahúgom és a barátja)
A pár egy ezüst tojó és fahéj kakaska volt, tavaly áprilisban keltek.Vettünk még tőled japicsibéket is később.Nem csoda, ha nem emlékszel, annyi madár és vevő között. :D
Ja tényleg.A patak egész közel van ott nálatok.Nem volt baj?? Remélem, nem úsztatok...
Kedves tőled, hogy ajándékba adnád, de erre nem is gondoltam!!
Hol lesz börze és mikor??

Hozzászólás 2010 jún. 15, 20:49 
Szia! :?
Nememlékszem pontosan,hogy milyen párt vittél.
De vannak nagyonszép kakasaim. :wink:

Sajnos náluk a fej érzékeny pont és könnyen betörik,ha nemmegfelelő szállítóba kerülnek.
A börzére teszek félre neked kakast ha gondolod,de csak is ajándékba. :wink:

Hozzászólás 2010 jún. 15, 20:26 
Bernát, szia. Képzeld, a fiú fürjecske elhalálozott.Most nem nálam vannak, de családban maradtak, igazán gondos, figyelmes gazdinál.A kakas beverte a fejét(le volt fedve a kalitkájuk pedig)kezelték sokáig, már szépen nőtt az új tolla, minden jó volt vele, erre váratlanul meghalt.Most nagy a bánat, és kellene egy másik pasi, hogy ne legyen egyedül a tojó.Tavaly áprilisiak, tehát kb 14 hónapos, nem tudom, hogy milyen kakas illene neki, fiatal vagy éppen nemfiatal...ők ugye kb egyidősek voltak és már nálad egybe lettek téve, azóta csak most a fejseb miatt lettek elkülönítve.. :cry:

Hozzászólás 2010 jún. 11, 20:03 
Halihó! :mrgreen:

Nemigazodom ki ezeken a fürjeken. :?
Van egy csoki x csoki párom.
A tojó néha kopasztgatta a kakast,de nem volt vészes,szóval nemszedtem szét őket. Marcsi kakasáról van szó.Gyönyörű egy madár. :D
1-2 hete már nemvolt tépés és a kakas háta is kitollasodott.
Erre ma a kakas kopasztotta meg de rendesen a tojóját. :evil:
Most szétszedtem őket. :?

Jóhír a fiatalok ma bekerültek a madárházba.
A csokik nagyonszépek lesznek. :mrgreen:

Remélem nálatok minden rendben. :mrgreen: :P

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 jún. 8, 16:18 
feketemarcsi írta:
Fajtától függ...

:roll:

Hozzászólás 2010 jún. 8, 1:41 
Van 4 tojás a törpiknél,szanaszét tojta,de csak úgy begörgette őket a sarokba,a kőre....én meg beraktam a fészekbe!Azt láttam,hogy néha bemennek,és szemrevételezikHogy aztán majd ráül-e??? na arra én is kíváncsi leszek! :o

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 jún. 7, 9:25 
Mennyi idős korukig világítotok a kicsikre? És hogy veszitek el tőlük? Én éjszakára még utána is égetni szoktam nekik egy ideig, nameg a kánikulában könnyebben megy, de így?:(

Hozzászólás 2010 jún. 7, 9:21 
Nem lett semmi a bent maradt tojásokból. Feltörtem őket és mind záp volt(régi tojások voltak). Volt vagy 30 ilyen. Hogy hogy fogtam ki elsőre azt az egyet amibe csirke volt,azt nem tudom........A normál, frissebb tojásokból szerencsére nem sok üres lett. Ma este indul újra a gép:)

Hozzászólás 2010 jún. 3, 20:20 
Nálam most minden késik 1-2 napokat. :wink:
De a fürjek 17-18 napra keltek mindig.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 225  Következő