Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 aug. 11, 23:48 
A méretük majdnem akkora mint 1 ásványvízes üveg kupakja! :lol: :lol: :lol:
De mivel sötétek,és csíkosak,inkább 1 dongóra hasonlítanak.
Sűrű a röpde dróthálója,de átbújnak rajta,az anyjuk meg belül rohangál velük 1 vonalban és kétségbeesve hívja őket! aztán mint a vásott kölkök,ha megunják a dorgálást,akkor visszabújnak!Már most jó fejek!)))

Valódi név: doboalex

Hozzászólás 2010 aug. 11, 0:47 
Sziaztok!

Kínai törpe fűrjet keresek borsodba. Ha tud valaki kérem írjon!
Köszönöm.

Valódi név: Kozák Krisztián

Hozzászólás 2010 aug. 10, 18:30 
Gratulálok
tündériek. A méretük mekkora kikeléskor?

Amaryl írta:
Ezt nézzétek!!! az 5 tojásból,amire ráült önként és dalolva a közös röpdében fürjanyó,tegnap,mire hazaértem Monorról,ez a kép fogadott!:

Kép

Kép

Nagyon büszke vagyok a szülőkre,a papa is nagyon védi és vigyázza őket!

Hozzászólás 2010 aug. 9, 9:09 
Ezt nézzétek!!! az 5 tojásból,amire ráült önként és dalolva a közös röpdében fürjanyó,tegnap,mire hazaértem Monorról,ez a kép fogadott!:

Kép

Kép

Nagyon büszke vagyok a szülőkre,a papa is nagyon védi és vigyázza őket!

Valódi név: Pallag Gergely

Hozzászólás 2010 aug. 8, 19:55 
Sziasztok!

Tarka színű fürjeket keresek! Ha valakinek van kérem jelezze! köszönöm

Hozzászólás 2010 aug. 3, 19:01 
Sziasztok! Eladó két vadas színű törpefürj kislány. Májusban bújtak ki a tojásból. 500 Ft darabja. Érden lakom. Telefonszám 06304925404

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 júl. 30, 21:14 
Üdv!
2-3 hetesen már látható a nemek jellegzetességei.
A rozsdás faroktollak az első jel. :wink:

Hozzászólás 2010 júl. 29, 22:58 
Hali!

Van egy csibém ami 2 hónapos. A nemét hogyan tudom megállapítani? Ugyanolyan fahéj színű mint az anyja. Az apja egy sötét színű galléros kakas.

Valódi név: Iván Benjámin

Hozzászólás 2010 júl. 29, 21:10 
Megvan a 4. tojás is és elvettem tőle a tojáshéjas tápot ezután mit csináljak :? :? :?: :?:

Hozzászólás 2010 júl. 29, 9:12 
Szia!

Most már csak víz és mag legyen előtte, mert további fehérjebevitel tojásrakásra ösztönzi és nem fog megkotlani, ha azt szeretnéd.
De ásványi anyag mindig álljon előtte!

Én egész évben próbáltam a kedvére tenni, de semmi nem volt. amikor naponta adtam a főtt tojást neki és a hullámosoknak, akkor semmi tojás nem volt semelyiknél.
Egy ideje nem kapnak naponta főtt tojást, sőt amióta a fiatalok is már idősödtek inkább ritkábban adtam nekik.

És a hullámos tojó is, sőt 9 napja a törpefürjem is megkotlott. Én arra a következtetésre jutottam, hogy ami nem akar tojni az nem is fog, akármit is csinálsz vele, ha csak nem adsz nekik hormonos tápokat, ami ugye nem az igazi és egyáltalán nem egészséges!

Hozzászólás 2010 júl. 28, 22:52 
Nekem már van 3 tojásom.De valaki segítene mert semmit nem tudok mit csináljak???A fürjem egy héttel az után kezdett tojni miután attam a kajájához összetört tojáshéjat.Most mit csináljak???? !!!!!!!HELP!!!!

Hozzászólás 2010 júl. 27, 19:24 
Szia beni8810! Próbáld meg visszatenni. Én is mindig vissza szoktam tenni az egyik párnál, de sajnos nekem eddig nem jött be, a következőt sem tojta a fészekbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy a tied nem tojja a következő tojást a fészekbe. Nekem van olyan párom, amelyik rendszeresen megeszi a tojást. Még soha nem ült a tojó a tojásra. Most viszont a legnagyobb gondom az, hogy van egy összeszokott párom, amelyik már egy éve együtt van, igaz, hogy tépősek. Nem olyan régen újra összeraktam őket, miután a kicsik felnőttek. A fiú úgy csipkedte meg a lányt, hogy egy éktelen nagy sebes lyuk keletkezett a hátán. Pont amikor már két napja megint a tojásokon ült. Persze elvannak most választva. Lekezeltem a sebet betadinos krémmel. Azt szeretném megtudni, hogy ettől még ül a tojásokon, vagy most már nem fog vissza ülni rájuk?

Hozzászólás 2010 júl. 27, 12:24 
Nekem tegnap reggel tojt egy tojást a fürjem de ma reggelre a tojás kinn volt a fészekből.Vissza tegyem vagy ne???? :?: :?: :?:

Hozzászólás 2010 júl. 22, 14:05 
Bernáááááááááááááát!! hahóóóóó!!! képzeld,a kis lökött fürjecském 16 tojás letojása után,végre megkotlott!!!!! és most ül a fészken,de nem azon a szuperen,amit én csináltam nekik,hanem onnan kigörgetett magának 5 tojást,csak tudnám hogy milyen elgondolás alapján választotta ki magának őket...és a jó kis búvóhelye mellé,kívülre jól látható,nem eldugott helyre kreált egy másik kis fészket,most azon trónol! a párja meg rohant nekem,ahogy bementem,és csípte a papucsomat! :lol: :lol: :lol: Hát most aztán leszek igazán kíváncsi! ugyanis jó rég kezdett el tojogatni,hogy meddig maradnak a tojások keltésre alkalmasnak,én nem tudom,csak az a kérdés,ő tudja-e??? :drunken:

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 júl. 15, 21:21 
Végül is azért kérdeztem rá, mert nem tudom, hogy megvegyem-e vagy sem,úgyhogy passz, hogy milyen színű.
Cicaalom ingyen is van (hahahaa, aki jó helyen dolgozik :mrgreen: ) de nem lennék elragadtatva a frissen teregetett ruhákra rászálló portól, úgyhogy marad a nagy tálba a homok és a kagyló, fürödjenek abban :)
Megnyugodtam akkor,köszönöm :wink:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 júl. 15, 21:09 
Sose hallottam erről a szerről. Elvileg ártani nem árthatna....Aztán ki tudja.
Nem lesz gond a kint teleléssel, annyira kell figyelni, hogy fagy esetén napi minimum 2-3X cserélj előttük vizet.

Hozzászólás 2010 júl. 15, 21:07 
Ez nem az a rózsaszín, nagyon finom por?

Én macskaalmot használok a röpdék, kalitok aljára, arra figyelj, hogy illatmentes legyen. Magyarul, a legegyszerűbb a legjobb, a sima Tescosat veszem, ráadásul holnaptól akciós! :-)

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 júl. 15, 21:04 
"BIANCO

Általános dúcfertőtlenítő. Használatának köszönhetően a fészekfülkék illetve a padozat szárazon marad, ezzel jelentős mértékben csökkentve a betegségek kialakulásának lehető ségét. A vírusos fertőzések kialakulása nedves közegben sokkal hamarabb történik meg, és az egyedek közötti továbbfertőződés is egy száraz dúchoz viszonyítva lényegesen gyorsabb. A Bianco rendszeres használatával jelentősen csökkenthetjük többek között a Coccidiosis kialakulását. A rendszeres használatával pénzt és időt takarítunk meg, mivel állományunk egészségesebb lesz.

Adagolás: Amennyiben a dúcban páradús a levegő, használata mindenképpen ajánlatos

Kiszerelés: 2,5 kg-os, 5Kg és 25 kg-os csomagban"
Nekem azt javasolták, hogy egy keveset keverjek mindig a homokba.Van értelme?
Nagyon remélem, hogy nem fognak elpusztulni, mert télen mindenki kint marad, csak Ők ezt még nem tudják...Addig lesz min gondolkodni, hogy is oldjam meg fűtés nélkül...

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 júl. 15, 20:37 
Na keresgéltem a bianco után, macskaalom lenne? Ebben nincs tapasztalatom, én nem adom nekik.

Hozzászólás 2010 júl. 15, 20:33 
A homok gondolom hogy jó, nagy hiba nem lehet benne:)
Szerintem az ásványi kiegészítők is jók, de minél többfélét keversz össze, annál jobb. Persze egy pár madárnál elég nehéz ügy, mert többnyire több kilós kiszerelésekben adják. Nálam kapják a kagylóörleményt, zeolitot, röptét és azt hiszem mészgrittet is kevertem bele.
Mi az a Bianco?
Nálam télen is kint vannak, a betonon.....Nem igazán szokott a kifejletteknél elhullásom lenni.

A párzás náluk nem egy hosszú idő, pár másodperc.
Nálam mikor helyváltoztatás van többnyire pár napra leállnak a tojásrakással.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 225  Következő