Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 288 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 júl. 22, 19:25 
Ma elkészült a skarlátpár új helye. Láthatóan nagyon jól érzik benne magukat és végre tudnak repülni. :)
Jancsi Én egy 50*40*40-es odút tettem fel nekik. A Tied mekkora? Kicsit nagynak gondolom nekik, de a legtöbb helyen ilyen méretet írnak. A hím már bekukucskált, a tojó még félősebb és óvatosabb.

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 15, 19:41 
Természetesen nem maradhatnak ebben a kalitban sokáig....remélem most már megoldódik a terület problémánk és lesz nekik elég hely, hogy jól érezzék magukat.
Egyébként szerencsére mindkét madár nagyon nyugodt. Odamehetek a kalit közelében és csak hátralépnek kettőt. Nincs repkedés. A tojó pedig egész közel enged magához. Az előző tulaj is mondta, hogy barátságosabb volt mint a híme.

Hozzászólás 2010 jún. 15, 19:33 
Betty írta:
Jancs, ma a hímet tettem a tojó kalitjába és úgy néz ki egy nap után, hogy semmi harc nincs. Biztos védte a területét, azért volt olyan harcias a fiúcska :) Remélem kijönnek majd egymással.

Na így is maradjon:) Nagyon kéne nekik egy röpde is, elég félénk madarak, gondolom nagyon törik maguk,ha odamész.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 15, 18:36 
Jancsi, ma a hímet tettem a tojó kalitjába és úgy néz ki egy nap után, hogy semmi harc nincs. Biztos védte a területét, azért volt olyan harcias a fiúcska :) Remélem kijönnek majd egymással.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Betty 2010 jún. 15, 19:39-kor.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 13, 19:23 
Sajnos a hím is a szobai kalitban van még, ugyanis a kinti helyük még mindig nem készült el. Valószínű, hogy kicsi a kalit kettejüknek (egynek sem jó nemhogy kettőnek) de sajnos még nem oldódott meg a kinti elhelyezés. Tavaly, mikor megvettem a már eladott hímet, akkor egy kinti nagyobb röpdébe mentek és ott nem bántotta egyik sem a másikat. Az említett röpdében most viszont az a sárga kecske párom van, amelyikből a tojót Tőled hoztam és most nagyon odúznak. nem akarom őket már háborgatni.

Igazából a hím mindig is egy nyugodt, kiegyensúlyozott madár volt, inkább belehalt volna, de senkit nem bántott eddig. Most a tojó és a hím, egy egymás mellett lévő ketrecben van. A hím olyan helyre ül most, ahol eddig sosem tartózkodott, vagyis a tojó kalitjához legközelebb eső részre. Ez talán jót jelent, hisz gondolom érdeklődik a madár után.

Lehet egy-két nap múlva majd inkább a hímet teszem át a tojóhoz.... szerinted, jó lesz így?

Hozzászólás 2010 jún. 13, 17:42 
Szia! Gratula! Tényleg nagyon olcsó volt:)
Remélem minden rendben lesz vele. Most külön helyen is vannak? Vagy a hím röpdéjében van egy külön kisebb kalitban a tojó? Mert utóbbi megoldás jó,amúgy ha nem közvetlen egymás mellett vannak nem érsz vel semmit:( Egyébként elég sok madárnál előfordul,hogy üti az újat, szerintem engedd be, csak figyelj rájuk! Ha nagyon ütné, akkor vedd ki inkább a hímet a kalitba, hogy a tojó szokja m eg az új terepet és a hímnek legyen majd új a hely,mikor visszaengeded. Ha mégis nagyon ütni(véresre), egy szikszalaggal kösd le egy kicsit az evezőtollait, bár most nem a legjobb megoldás, mert lassan vedlenek és akkor gondot okozhat.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 13, 17:37 
Ma megérkezett a skarlátlányunk! Jancsi köszi, hogy felhívtad a figyelmem a hírdetésre!

Itt egy fotó róla. Igaz a hím balhézott vele, de remélem ki fognak jönni egymással. A civakodás miatt külön kalitba tettem. jancsi szerinted mikor próbálhatom meg őket egybetenni?

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 5, 17:11 
Nagyon aranyos a kis skarlát! :) köszi a képet!

Hozzászólás 2010 jún. 4, 17:57 
Nem a legjobb képek, a gépem továbbra is rossz, de sikerült megoldani:)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 4, 10:31 
pü. ment!

Hozzászólás 2010 jún. 3, 23:24 
Betty írta:
Szia!

Nem cseréltem, hanem eladtam a 2007-es születésüt. Sajnos nem sikerült mellé párt találnom és az eladás mellett döntöttem. Megmaradt a kis kedvencem viszont, aki 2006-os.

Grtaulálok a fiókához! Esetleg nem nevelnéd fel, hogy szelíd legyen? Nem lenne fontos, hogy táppal etesd, nevelhetnék a szülők, csak mindig babusgatni kicsit, hogy ne legyen vad. Én így neveltem a nimfa fiókákat. Ha megoldható lenne, elhoznám a kicsit....persze, ha eladó lesz :)

Megkérdezhetem mennyiért ment el?
A kölyköt gyakran nézegetem, a tojót szerencsére nem zavarja, a hím meg a röpde másik végéből leskelődik. Komolyabban zaklatni viszont nem szeretném, nekem az az eredmény ha a költőpár saját maga neveli a kölykeit, a kézzel nevelés szerintem kudarcot jelent. Főleg, hogy ez az első költésük, még most szereznek ők is tapasztalatokat ilyen téren. Ráadásul semmi garancia rá, hogy a kicsi tojó lesz :S Majd kiderül mennyire lesz bizalmas a kölyök a rendszeres fészekkontrolltól.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 3, 21:29 
Szia!

Nem cseréltem, hanem eladtam a 2007-es születésüt. Sajnos nem sikerült mellé párt találnom és az eladás mellett döntöttem. Megmaradt a kis kedvencem viszont, aki 2006-os.

Grtaulálok a fiókához! Esetleg nem nevelnéd fel, hogy szelíd legyen? Nem lenne fontos, hogy táppal etesd, nevelhetnék a szülők, csak mindig babusgatni kicsit, hogy ne legyen vad. Én így neveltem a nimfa fiókákat. Ha megoldható lenne, elhoznám a kicsit....persze, ha eladó lesz :)

Hozzászólás 2010 jún. 3, 20:25 
Betty a cserével hogy állsz? Sikerült már?
Nálam az egyik pár befuccsolt, nem lett semmi, a tojó nem ült éjszaka, a másik párnál (a nagyobbiknál) már tokosodik a kicsi. Eszméletlen,ahogy anyukával tudnak dumálni egymásnak :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 16, 19:06 
Tamás, vagy csinálunk egy olyat, ahol nagyon jól fogják magukat érezni a madarak, vagy bele sem kezdünk :)
Igazából nem az egész területre akarjuk csinálni. A skarlátoknak "szenvedés" a jelenlegi helyükön (1mx70cmx50cm)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 16, 18:19 
Betty írta:
Várjuk a szomszédunk válaszát, ugyanis kéne kb 80-100 nm2 terület az ő telkükből.Remélem összejön és akkor csinálunk nekik egy szép madárházat.

Úristen! Mekkora röpdét akartok ti építeni nekik?!? :roll: :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 16, 18:07 
Jancsi szerintem már az is jó, ha egy tojás is van alattuk, mert azt jelenti, elfogadták egymást.
A két hímet már megvették volna, de nem adtam. Jelenleg ott állok, hogy az egyiket el fogom cserélni egy tojóra, ami folyamatban van.
A röpdénk ügyében kb 1-2 hét múlva várható döntés. Várjuk a szomszédunk válaszát, ugyanis kéne kb 80-100 nm2 terület az ő telkükből.Remélem összejön és akkor csinálunk nekik egy szép madárházat.

Köszi a telefonszámot!

Hozzászólás 2010 máj. 15, 20:35 
Szia Betty!

Nem alakultak túl fényesen a dolgok.
A nagyobb testű párnál, amik a hátsó madárházban maradtak egy tojás lett, bár örülök ígyis,mert fias a tojás:)
Az első madárházba kerülő párnál szintén egy tojás volt, a hím elég durván üldözi a tojót, napközben bent van a tojó, de éjszakára sajnos kijön. Kb 2 hete tojhatta az első tojást és tegnap lett meg a második. Szerintem ez már inkább egy következő adagnak fogható fel. Nem tudom miért iylen keveset tojnak. De ezt se üli még rendesen, remélem azért mert tojni akar még hozzá.
Akkor most meghagyod mindkéát madarat? Csinálsz még röpdét? Mert különben költéskor nagy gondok lesznek.
Küldöm a számot.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 9, 16:44 
Jancsi, hogy állnak a skarlátjaid a fészkeléssel? Összeszokott már a két pár?
Az enyém szépen levedlett és nagyon szép fiucska lett a tojóból :lol: Sajnálom eladni, mert mindkét hímem nagyon szép és az eddig látott madaraknál jóval nagyobb is.
Remélem találok majd melléjük két tojót.
privátba küld már el annak a tenyésztőnek a számát aki Hajduban kézzel neveletket szokott árulni. Valahol elszórtam a számát. Köszi

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 30, 19:57 
Ha esetleg valaki tudna olyan tenyésztőt vagy madártartót, aki tojó skarlátot elcserélne velem hímre, jelezze már. Köszi!

Jancsi neked nincs esetleg ismerősöd?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 25, 20:55 
gavesz írta:
Szerintem a farktoll színében nem nagyon van különbség,vagyis én eddig azt nem néztem.Én a vérvizsgálatba sem hiszek,mert vettem egy bevizsgált Jáko Hímet ami már 4éve minden évbe tojik és nevel fiókákat.Meg a kisebb értékű madárnál a picit drága dolog..

A vérvizsgálat 99.99%-os, de nem biztos, hogy nem kavartak el valamit. Rossz toll, rossz minta, rossz eredmény. Amúgy a tollas vizsgálatnál van egy pici hibafaktor, mert a toll lehet "szennyezett" más madár (testvér, szülő) DNS maradványaival.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 288 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Következő