Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 dec. 16, 11:37 
Holló Szmolli !
Megnézted a Webemen a szabályos vízi apportot ?!...
Nagyon édi kiskutyáid vannak a képen ! Nem a szolgálati munkakutya kategória, de kutyíííí !....
Nem apróvad vadászat volt tegnap, hanem nagyvad terelő vadászat, amolyan kötelező rossz, ami a vadállomány szétkergetésével jár ezért évek óta ellenzője vagyok, de a nagy nyomás miatt muszály egyszer egy évben megrendezni...
Ha olvasás közben rábukkansz valami jó kis vigyorgósra, akkor írd le hogy hányadik lapon, mert még én is szivesen visszaolvasnám, ugyanis már ki ment a fejemből hogy régen miket írogattam össze..?!
Egyébként sokat gondolkodtam azon, hogy miért is van ekkora sikere a topiknak...Nos hát - ne tünjön szerénytelenségnek - de meggyőződésem hogy bármiről is legyen szó, csak akkor működik, ha kellő vidámságba van beleágyazva !... Akár mekkora szaktekintély lehet bárki, mégsem éri el célját, ha a mondandóját száraz tudományossággal próbálja maradandóvá tenni !...Évente kétszer tartok 3-3 hónapig tartó vadászvizsgára felkészítő tanfolyamot...El lehet képzelni a már ismert stílusom után, milyen légkör uralkodik ez idő alatt, de a lényeg hogy évek óta nincs bukás a vizsgán !!!....Ezért hiszek a pajzán ökörködés erejében, mindig félve attól, hogy nem vagyok e néha egyeseknek tolakodó...
Nem tudom miért írom ezeket....talán a tegnapi "életben maradásom" hozta ki belőlem ezt az önvizsgálatot ?! :shock: :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 16, 8:43 
Szia Szmolai !

A nyílvános danászás már az első kollekció lebírálása után megkezdődik 1/2 1o - től és kb. 14 ig tart. H a dalnokok is benne vannak.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 dec. 16, 8:36 
Szervusz Feri !

Kérésed számomra parancs, van fehér felület, sőt több is a traccsparti teremben.
Ott kényelmesen űlve nézhetjük végig mindkét előadást.

Köszönöm az ötletet.

Hozzászólás 2007 dec. 15, 23:58 
Van egy buta kérdésem Doromboló: Mire vadásztál? Fácán? A vizslák is vadásztak? Ha esetleg ilyenkor épp vadkacsára szokás, vagy valami másra, akkor bocsánat a tájékozatlanságért! Minden tiszteletem a munkakutyásoké ( a rolleresek után:))
Az énekversenyre, dec 29-én a mezei halandó hányra mehet? Kb mikortól van nyilvános danászás?

Hozzászólás 2007 dec. 15, 23:24 
Végem vaaaan !... FERI !...Ha véletlenül idő előtt kipurcannál kitömetünk s az IDRE székház vitrinjében elintézek neked egy előkelő helyet a legjobb férfiember különdíjával a kezedben !!!... :37:
.....Az igazság az, hogy az irigység hangja beszél belőlem !...Azért ez nem hétköznapi, hogy egy nő egy férfiról így nyilatkozik....ráadásúl 15 év házasság után !...Nekem ez még nem sikerült...de nem adom fel, azért kerülgetem a tyúkokat annyira a tyúkudvarban !... :31:

Hozzászólás 2007 dec. 15, 22:03 
Ez nagyon jó ötlet Nyuzilla, megfogadom a tanácsot. Köszönöm! Eddig csak olvastam, és tényleg tudom mikről volt szó, de nemigen tudnám elmondani mit kell tenni ilyen-olyan probléma esetén.
Sajnos ott még nem tartok, ahol Te csatlakoztál, nálam május eleje van:)
A másik végén meg december.

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 dec. 15, 21:56 
Most a feleség szólal meg:
Hát, nem mindig könnyű elviselni a madarászást,de tudom, hogy ez kikapcsolja a napi gondokból, amit a munkája jelent. Jól esik, hogy megköszönte a cikkében a türelmemet, de ez egy jó házasságban természetes. Egyébként egy nagyszerű férj, és jó apa, örülök, hogy az életem része.Mindenkinek jó madarászást kívánok! Ikerné Márti

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 dec. 15, 21:26 
Kedves Esztero Lajos Bátyám!

Van egy ötletem a kiálltással kapcsolatban. Sajnos nem jutottam előbb gép közelbe. Remélem még nem késő.
Van 2 témám, amelyet szivesen bemutatok a verseny alatt.

Az egyik: A roller kanári hazájáról, St Andreasbergről szóló film érdekes részleteinek bemutatása ( kb 30 perc)

A másik : Díszmadarak atkafertőzöttsége c. vetítéses Prezentáció (kb 30 perc) ( DKB előadás alapján)

Ezekhez egy vetítővászonra, vagy egy fehér falfelületre lenne szükségem. Laptopotés vetítő projektort vinnék magammal.

Kélek röviden válaszolj!

köszönettel: Iker Feri

Hozzászólás 2007 dec. 15, 18:50 
Vééégre itthon !....
Éleeeeek !!!!.... :shock: Megúsztam, de megfagytam !...Két féle ember létezik : a normális meg a vadász !....
Na ! Látom szépen megválaszolgattatok egymásnak !?...Egész szépen kezdtek nagykorúvá válni ! :lol: Huráááááááááááááááááá !!!!
Mindenkit csókolok : :13:

Hozzászólás 2007 dec. 15, 17:03 
Szia Gabesz!

Tényleg te is ezt kérdezted a másik topicban, csak már nem volt az eszemben. Bocsi. :oops:
Már csak az a kérdésem akkor, hogy nekem a lánykáim együtt vannak, és ha ezt a "diétát" kapja az egyik, a többinek is jó? Mert ugye nem tudom különválasztani az eleségüket, mindegyik eszik belőle, ha egy helyen tartom őket.
Egyébként lágyeleséget és zöldet egy ideje nem is kapnak, csak a magok arányán kell változtatnom.

A zöld tojóval valószínű, hogy valami veszekedése lehetett, biztos a "beindulás" miatt, és ez a dolog tolltépésig fajulhatott. Ebből én már annyit láttam csak, hogy a zöld a sárga hátán van. Úgyhogy biztos a sárgának tojhatnékja van, mert ezek szerint le is kutyorodott. :shock:

Remélem a diéta hatásos lesz, azért egy fészket beszereztem neki, ha nem bírna magával, beteszem neki és kap egy fiút. :D

Hozzászólás 2007 dec. 15, 16:41 
Kedves Szmolai!
Javaslom, hogy amit megjegyzésre érdemesnek tartasz, mentsd ki egy doc fájlba, hogy ne kelljen újra és újra átolvasni az egészet, ha keresel valamit. Úgy fogsz járni, mint én: eszembe jutott valami, tudtam, hogy olvastam már valahol, de nem találtam meg újra. Szoktam ám én is visszaolvasgatni a csevegést is, de ha hirtelen kell az információ, akkor legyen kéznél!
Szép napot!

Hozzászólás 2007 dec. 15, 16:35 
Van mostmár bőven olvasni valóm roller ügyben. Okosodhatok.
Itt még csak a végéről a 22. oldalon járok. Sajnálom a madaraidat! A kicsiket is a nagyot is, akik végleg elmentek.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 dec. 15, 11:59 
Szia, Mona!

Igen, olvastam 8) , a Nimbusz ajándékcsomagban messzilátót is kaptam :lol: Kuzmi volt olyan rendes, és idejében feltette ide a főoldalra a Neco Iker Ferencről szóló cikkét. Ha a DM-re várok, akkor csak pár hét múlva fogom kézbe kapni :roll: . Pedig biztosan van még érdekes olvasnivaló, nézegetnivaló a DM-nek ebben a számában is. Kár, hogy nem teszik a Neten is publikussá...

A tyúkocskáddal kapcsolatosan pedig a szomszéd udvarban szinte ugyanezt kérdeztem, és Neco megfejtette a talányt:

Kérdém én: -" Egyik tojóm úgy viselkedik, mint fészekrakás előtt... Felcsípkedi a papirt a padlóról, csőrében hordozza. Másik tojóval néha össze is kapnak. Olyankor hagyom kicsit kint röpködni, hogy elszálljon a gőz ... hogyan tudom viszafogni Ilust? Mert még nagyon elérne a fészekrakás... "
Mire ő: -"Semmi lágyeleség, zöld, vitaminkészítmény legalább 3 hétig, csak magkeverék néger- és kendermag nélkül, viszont emelt adag mákkal. 3 hét után ugyanez az állapot maradjon a tenyészszezon kezdetéig, de hetente egyszer adhatsz nekik egy kis almát."

Aztán időközben úgy megszédültek ezek a fiúk ilyen-olyan kiskakas meg nagykakasi címtől, hogy egy másik kérdésemre már nem is válaszoltak... No, majd itt összekapirgálom valahonnét, mert biztosan ez is le lett már írva.

És akkor még nem beszéltünk a zöld tojód furcsa viselkedéséről: Mi az, hogy "Tegnap este meg a zöld tojót a hátán találtam, mint akik éppen párosodnak " Identitászavar :shock: ?

Kedves új topikosok: Raina, Imola és a Művész úrnak:
http://www.idre.hu/kepes-elmenybeszamol ... nccel.html

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 dec. 15, 10:16 
Sziasztok!

Doromboló, a "tyúkudvar" lakóinak szóló figyelmeztetésednek én már tegnap este eleget tettem, elolvastam a cikket, nagyon érdekes volt! Gyanítom, hogy Gabesz kollegina 8) is már rég elolvasta...
Kíváncsian várom most már én is a Neco-ról szóló írásodat!

Lenne egy hatalmas kérdésem! A 2 éves sárga tojó nekem nagyon gyanúsan viselkedik. Reggelre kiürült az etetőtáljuk, ő meg hosszú fűszálakkal a csőrében belefeküdt, túrta magát benne, és nem engedte oda a többi tojót! Tegnap este meg a zöld tojót a hátán találtam, mint akik éppen párosodnak :shock:
Elképzelhető-e kedves szakik, hogy ez a tojó bizony beindult???
Ha így van, akkor most sürgősen fészek neki és hím madár? De akkor mi lesz a gyűrűkkel??? Már nem lesz időm megrendelni és megkapni, ha ez a leányzó tényleg letojik!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 dec. 15, 2:41 
Díszmadár írta:
Drága Neco!
Nincs nekem ezzel a helyzettel kapcsolatban semmi gondom továbbra se, imádom őket és gyönyörűek, s tudod nekem ez lényeg.

Kedves Zsolt!

Én azt nagyon jól tudom, hogy Neked mit jelentenek ezek a madarak, és milyen célból tartod őket. Azt is tudom, hogy pillanatnyi anyagi helyzeteden nem lendítene sokat az az egy- két ezres, amivel többet kapnál értük ha meg lennének gyűrűzve.

Viszont ebben a már sokak által, és általam is megcsodált, és méltán dícsért madárparadicsomban, 1.) ekkora helyen, az egyik képen látott hatalmas tál minőségi kaján akkora saját tenyésztésű rollereid lesznek mint egy bébipulyka! :shock: , 2.) a szülőkből kiindulva ráadásul remek genetikai tartalommal! :idea: 3.) egy harmonizáló pártól ilyen helyen nyárig lesz vagy 12 fiókád! :idea:
Ezek a madarak príma, és könnyen elérhető alapul szolgálnának néhány kezdő és haladó BP. környéki tenyésztőnek. (Amaryl, Nagygabe, Raina ajánlom figyelmetekbe! :idea: )
Ezért szeretném ha kérnél Dorombolótól MNK-s egyesületi tagságot és tenyésztői számot (természetesen teljesen ingyen és bérmentve), Lajostól meg néhány gyűrűt (akciósan, elérhető áron :lol: ), és felhúznád ezeket a gyűrűket a következő roller fiókákra, valamint egy törzslapot kitöltve adnád át e madarakat a következő, remélhetőleg tenyésztési ambíciókkal kacérkodó gazdiknak.
Csak ezen egyszerű okokból szeretném elküldeni Néked a szülők származási lapját........ :65:
Üdv : neco

Hozzászólás 2007 dec. 15, 1:03 
Kedves tyúkudvar ! Régiek és újak ! Szíves figyelmetekbe ajánlom a honlapunk nyitó oldalán Iker Feriről készült bemutató írást egy jónevű író tollából ! Neubrand Gabi alias "neco" második írása is sikerrel vezeti el az olvasót egy szépszámú és egyre eredményesebb roller tenyészetbe...Gratulálok Ferinek a szakmailag megalapozott munkájához és Gábornak a remek tollrakapáshoz...! Megvárom az országos énekversenyt és róla én fogok írni !...
IMOLA ! Kutyu tenyésztő kollegína !... Látom fogékony vagy a vigyorra, ezért megfejelendő a "pékkutyát" ajánlom neked szintén a kezdőlapon neconak a velem készített interjúját is...van benne egy-két aranyos dolog (dudujjlemári...) stb ! Jó olvasást....!

Hozzászólás 2007 dec. 15, 0:26 
Szinte biztos a siker ! ... A tűzpinty kromoszómaszáma megegyezik a kanáriéval és legközelebb álló pinttyféle a családban.... Csak ne a tetvérek között próbálkozz bár az ilyen tömeghelyzetben kiszámíthatatlan érzelmek szövődnek.... Szép a bronz párod melyektől azt a kismadarat mutattad és kínáltad valakinek, akit tudjuk már, hogy nem az Amaryl volt..?!...

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 14, 22:40 
margareta írta:
Azért voltak gyanúsak nekem, én is tűzpintynek néztem inkább, de ahogy Doromboló bronznak nevezte, így el is hittem... Szóval kereztezted őket és ez a klassz eredmény lett. Kiváncsi leszek a fejleményekre, milyen tulajdonságai lesznek zömében.

Nem saját tenyésztés, úgy vettem őket, mert nagyon megtetszettek. A hím nyomja az éneket rendesen, kanárisan.
Sajnos a vélemények megoszlanak, hogy van-e esély szaporulatra náluk. Majd meglátjuk.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 dec. 14, 22:30 
doromboló írta:
Nem aranyom ! Amit bronznak mondtam az egy bronz (vörös fekete B-s) volt ! A kanári tüzpinty bastard (szabadon : paszta, vagy pasztár), ahol feltehetően a mama volt a kanári, az a piros fejű barnás testű madár volt. Fajtiszta tűzpintyet nem láttam a fotón....bár erre lehet hogy nem jól emlélszem !... :46:

Rá gondolsz?

Kép

Hozzászólás 2007 dec. 14, 21:56 
Nem aranyom ! Amit bronznak mondtam az egy bronz (vörös fekete B-s) volt ! A kanári tüzpinty bastard (szabadon : paszta, vagy pasztár), ahol feltehetően a mama volt a kanári, az a piros fejű barnás testű madár volt. Fajtiszta tűzpintyet nem láttam a fotón....bár erre lehet hogy nem jól emlélszem !... :46:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 261  Következő