Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 49  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2010 aug. 8, 15:56 
Köszönöm a válaszod Rolando! :D

Hozzászólás 2010 aug. 8, 15:11 
Szia!

Szóval igen, tarthatók nimfákkal, de arra oda kell figyelni, h a papagáj eléggé kíváncsi természetű, így a fészek anyagot amit esetleg a gerle össze hord, képes kihúzkodni és rágcsálni ami a fészek rongálását eredményezi! Célszerű kosarakat betenni nekik! De veszekedni 100%, hogy nem fognak!
http://www.rolimadarkert.hupont.hu
Üdv.: Roland

Hozzászólás 2010 aug. 7, 21:28 
Hello
Tarthatóak nimfákkal együtt?
Mennyi idős korukban lesznek ivarérettek?

Valódi név: Wald Kinga

Hozzászólás 2010 aug. 7, 20:23 
még az lenne a kérdésem hogy milyen időközönként raknak tojásokat

Hozzászólás 2010 aug. 7, 19:25 
oké, köszi:)

Hozzászólás 2010 aug. 7, 19:17 
kingara555 írta:
és az nem baj hogyha egy hím és három tojó van együtt? mindenképp párban kell lenniük?

szia! hát igen jólenne különben nemlessz költés :wink:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 7, 17:35 
Zottan köszi a segítséget!

Hozzászólás 2010 aug. 7, 16:47 
és az nem baj hogyha egy hím és három tojó van együtt? mindenképp párban kell lenniük?

Hozzászólás 2010 aug. 7, 15:23 
szia! kettőt tojik és kb 14-16 napig

Hozzászólás 2010 aug. 7, 13:34 
Sziaztok,
az lenne a kérdésem hogy hány tojást rak a kacagógerle és mennyi idejig kotlik rajta.

Köszi!:)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 aug. 7, 9:07 
Szia Betty!

Én 7 mm-est használtam rájuk.
Viszont ha nemsokára kikelnek, akkor valószínűleg már nem fogod tudni meggyűrűzni őket, mert általában elég lassan érkeznek meg a gyűrűk... A kicsikre már 4-5 napos koruk körül rá lehet tenni a gyűrűt.
Beviz Tibor (a fórumon is fent van) foglalkozik gyűrűkészítéssel, illetve a Galambász Kuckó, az előbbi valószínűleg gyorsabb.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 6, 21:11 
Sziasztok!

Nemsokára kikel két kacagógerlém és szeretném őket meggyűrűzni. Nem tudja valaki, hogy honnan lehet a gyűrűket megrendelni és milyen méret kell a gerléknek?
Köszi.

Hozzászólás 2010 aug. 5, 21:02 
Hello
Új vagyok ezen a fórumon és lenne pár kérdésem.
2-3hét múlva elhozhatom a kis gerléket.
Tarthatóak nimfákkal együtt? (csak akkor vennék nimfákat, ha a gerlék megnőttek)
130(h)x60(sz)x100(m)-as kalitka elég nekik? (házilag készített)
Mennyi idős korukban lesznek ivarérettek?
A válaszokat előre is köszönöm. :D

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 júl. 29, 17:55 
Anno mikor nekem is voltak kacagóim, mindig kiengedtem őket. De csak nappal és csak felügyelet mellett.... Aztán az egyik meglépett, a fiókát viszont elkapta a kutya - de szerencsés módon bámulatos felépülést mutatott, és ég ma is él. El lettek ajándékozva, ennek 6 éve már.... Az elrepült gerlém viszont még mindig minden nap bejár hozzánk kajálni, jól van és párban is állt.
Persze, nagyon veszélyes, hogy valaki szabadon röpteti a madarakat, de sokan papagájokat és egyéb madárfajt is kiengednek néhány kört repülni. Ragadozó állat meg mindenhol megtámadhatja a madarakat - még lakásba is bemásznak a nyestek stb. tehát ezen már nem múlik.

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 19, 12:55 
Sziasztok!
Van két albínó fiókám:D Egy hónaposak. Anyjuk fehér, de nem pirosszemű, apjuk ezüst.

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 jún. 20, 15:47 
A macskákkal még nincs is akkora gond, bár azok is nagy pusztítást tudnak végezni, inkább a görények, nyest, menyét, nyuszt, ami félősebb, mert ezek, ha repkedő madarakat látnak, akkor vérszemet kapnak és vége az egész állománynak.

Nekem az első galambállományomat vitte el valami, másodszorra a kacagókat, harmadszorra a csirkéket kétszer is aznap este, hiába védtük be őket valamennyire és a kutya el volt engedve, majd úgy csináltam meg, hogy bemenni ne tudjon semmi és sikeresen tenyésztettem a postákat.

De ott is előfordult, hogy patkány akarta kihúzni a galambot (egy felnőtt hím postát) az ajtó alatt, mivel más nem férhetett be, de nem sikerült neki, csak a fejét tépte le.
Akkor még egy kis padka került az ajtóhoz és onnantól kezdve biztonságos volt a hely.

Már csak az egerek szaladgáltak ki-be. :)

Egyik ismerősömnek úgy menekült meg az egyik galambja, hogy felkapaszkodott a dróthálóra és szerintem sokkot kaphatott és azért nem mozdult meg.
De amikor átmentem délelőtt 10 órakor még akkor is ott volt a madár, mert nem mert elmenni onnan. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 20, 14:29 
Zolyka írta:
A ragadozókra azért nem jellemző, hogy itt a városban keressenek zsákmányt. Persze egyáltalán nem kizárt.

Valójában nagyon is jellemző. ;) Budapesten a belvárosban rendszeresen megfigyelnek kerecsen és vándorsólymot, a karvaly pedig mondhatni állandó lakó. Tudtommal volt rá példa, hogy a vándorsólyom fészkelt és költött is a városban a magas bérházak padlásán. Bagoly is mindennapos, de mivel az emberek még a nappali ragadozókra sem figyelnek fel ezek még "észrevehetetlenebbek". Földi ragadozók közül a nyest és a görény még azokon a részeken is előfordul ahol álmában sem gondolnának rá a lakók. Kertes részen majd' minden nyáron látnak rókát is (bár ezek a többihez képest tényleg ritkák).

Zolyka írta:
Több ismerősöm járt már úgy, hogy valamilyen féreg hordta el a madarait ketrecből, illetve röpdéből.

A kerti röpdéket célszerű úgy elkészíteni, hogy ne csak a madarak esetleges szökését, hanem a kóbor állatok (elsősorban macskák) behatolását is védje ki. A legtöbb ilyen "káresetet" meg lehet előzni, ha egy külső, erősebb hálót is feltesznek a röpdére, így a rácson benyúlva a ragadozó nem tudja megharapni vagy kihúzni a madarakat (ragadozótól éjszaka felriadt madarak a rácsra repülnek, belekapaszkodnak és a macska vagy bármi más ragadozó ezen keresztül megharapja, letéphet akár a lábukat is). A drót vastagságát is inkább az esetleges ragadozóhoz mint sem a madárhoz kell méretezni.

Amúgy ez a félvad tartás nagyon bejön a gerlék, galambok esetében. Nagyapám is így tartotta a galambjait, igaz neki nem volt szerencséje a gerlékkel.

Hozzászólás 2010 jún. 20, 14:09 
Mint általában az összes galambféle ott marad, ahol kikelt, vagy ahová szoktatták.

Nekem is volt egy hímem, amit kiengedtem és mindig visszajött.

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 jún. 20, 13:58 
De hogy hogy nem mennek el? :O
Ezt hogyan csináltad?

Hozzászólás 2010 jún. 20, 13:03 
Hello Rolando!

Köszönöm az észrevételt, ami nem annyira kiegészítés volt, hanem annak ismétlése amit leírtam. :) Említettem, hogy sokkal több a veszély ami rájuk leselkedik. Bár én inkább féltem macskáktól, és egyéb háziállatoktól, mint ragadózó madaraktól. Mivel szinte csak és kizárólag az udvarban tartózkodnak, illetve a közvetlen ház körüli fák tetején. A ragadozókra azért nem jellemző, hogy itt a városban keressenek zsákmányt. Persze egyáltalán nem kizárt.
Van két kutyám, és egy macskám. Bármilyen hihetetlen nem bántják őket. Az idegen madarakat elzavarják az udvarról (pl. balkánit) ezeket pedig békén hagyják. :) Az szomszéd macskákkal persze egész más a helyzet, bár ők a kutyáim miatt nem jönnek a kertbe.Több ismerősöm járt már úgy, hogy valamilyen féreg hordta el a madarait ketrecből, illetve röpdéből. Tehát sehol nincs 100% biztonság, igaz az arányok nem egyformák. Ennek ellenére én azt mondom, hogy jót tettem velük, persze kell egy jó adag szerencse is. Köszi a jókívánságot!

Üdv: Zolyka

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 49  Következő