Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával






Hozzászólás a témához  [ 88 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
Hozzászólás 2010 aug. 9, 6:22 
Helló!!!

A Ferinek biztos, hogy sok mindenben van igaza, mert én is tudnék számtalan hibát hozni az előző évekből. De a lenagyobb "ellenállás" oka az a nagyképűség, és arogancia ahogyan a többséget kioktatják nem megy le a többség torkán. Ezt máshol másképpen csinálják, sőt van olyan "hely" ahol ezt tanítják. A Gyerkó Tibi a fiatalok számára egy idol lehetne (sőt sokak számára, mert aki ismer, az tudja a véleményem), és mindenki látja, hogy mi van helyette, és erről nagyon sokan tehetnek, de személy szerint neki is megvan benne a téglája, mert tudni kellene a helyzetet kezelni. (Szerintem egy mai fiatal tanult embertől elvárható lenne!) Bennem biztos, hogy semmi írígység nincs az elért eredménye miatt, mert azt hiszem, hogy bizonyíthatja, hogy mindíg az elsők között gratuláltam neki. (NEM sokan voltunk!!!) Aztán eszembe jut valami "csikidam",: "mit játszunk a parasztoknak"(!!!). (Igen, ez egy idézet!!!)Nos, míg engem "alsóbbrendűnek" néz valaki addig ez van.(Sokan így látják, és van is benne valami!!!) Az a baj, hogy az ellenkezőjét még meg sem akarják játszani. Emlékszem, amikor a Tóth Sanyit megválasztották "ELŐSZÖR", már másnap támadták, pedig még nem csinált semmit, hiszen nem is tudhatott.( A Varga Sanyinál úgyszintén!!!) Ezzel nem azt mondtam, hogy milyen jól csinálta a Tóth Sanyi, mert én legalább mindíg a szemébe mondtam, de nincs az az ember, aki az állandó támadásokat éveken át tűri.
Szeretném azt is elmondani, hogy lehet itt elnök olyan, aki "sziporkázó programot" hoz össze, de ha nincsenek akik megvalósítják, akkor az egész egy nagy sz..t ér. És azt is elhihetitek, hogy nem csak létszámban, hanem lélekben is kicsik vagyunk. (Mindenki!!! Ha meg ezt a "gyenge" lelket is romboljuk, annak ez a vége.) Igaz, hogy azt "mondják" a jogban, hogy kollektív felelősség nincs, de ez kollektíven lett összehozva, és a felelősség is az.
Hogy mi minden nem szabályos, azokról már nem is írok, mert a mostani küldöttgyűlés sem volt az, hiszen az általunk elfogadott alapszabályt is lépten nyomon megszegjük, felrúgjuk. Az pedig, hogy egyesek erre rájátszanak, - mert ezt teszik (!!!)- szerintem már a bűn kategóriáját súrolja. (DE VAN KITŐL TANÚLNIUK, nézzetek meg egy parlamenti közvetítést, ott is sok "gyógypedagógiás" ül. Csak nem ennek kéne a példának lennie, de úgy látszik, hogy minél közelebb "lakunk" a parlamenthez annál jobban ragályos. TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! Mert Ők is sokan vannak, de nem elegen. AGYRÉM!!!!!!!)
Egy könyvet lehetne írni erről a "story"-ról, de inkább befejezem, mert tudom, hogy sokan "nem szeretnek" olvasni.(!!!)
Minden "normális" madarásznak tenyésztői üdvözlettel.

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 23:05 
Bár ez teljesen az én véleményem, de attól, hogy valaki esetleg borzasztóan ért valamihez és tehetséges, még simán lehet mint ember egy nagy nulla. És azért amikor valakiről véleményt alkotunk ezt (is) érdemes figyelembe venni. És ez a történtektől függetlenül mindig igaz.

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 nov. 6, 10:30
Hozzászólások: 872
Tartózkodási hely: Budapest-Marosvásárhely
Valódi név: Nyíri Ferenc
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 22:56 
Még ami lemaradt eddigi tapasztalataim alapján azért még Magyarországon a Pannónia kupa a legszínvonalasabb kíállítás és ez nem csak saját hanem más madarász véleménye.
Természetesen az egzótásokon kívül,de az ha jól tudom Karcagon erős amit a Kuvik szervez.

_________________
Üdv:Nyíri Ferenc


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 nov. 6, 10:30
Hozzászólások: 872
Tartózkodási hely: Budapest-Marosvásárhely
Valódi név: Nyíri Ferenc
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 22:53 
Hát le vagyok döbbenve,megint és ez így lesz mindörökké,mert amíg ez a két oldal a hatalomért vívódik,addig sajnos a legnagyobb vesztesek a madarászok.

Én azért pár éve benne vagyok ebben a kavalkádba de egyik félnek se tudok igazat adni,mert saját érdekeiket helyezik a madarászni akarok elé.
Mégpedig azért nem,adok igazat mert ha belegondolok,hogy a Tóth Sanyi amikor a trónon ült annyira jó volt a madarászélet Magyarországon???
Ha annyira jó volt,írjanak egy létszámot kinek?

A másik egyet nem szabad elfelejteni,mint madarász,hogy azért amit a Gyerkó Tibi lerakott az asztalra azt nem sok Magyar madarásznak sikerült és azt is elhiszem vannak neki kapcsolatai nem is kevés,amit minek dokumentálni,szerintem ha valaki elgondolkodik rájön magától miért és csak az nem látja akik nem akarják.

Én amit nem értek,miért van ez a foggal körmömmel kapaszkodás ehhez a vezetéshez,mint ha totál aranybánya lenne és akkora csata folyik érte mint ha élet halál kérdése lenne az egész,pedig én azt látom igazából már sokan arra a szintre jutottak,hogy már csak ha én nem akkor más sem.

Ha belegondolod a jelenlegi vezetés már egy jó pár éve vezeti ez a szövetséget hát nem lehet azt mondani mennyire rózsás volt,miért nem lehetne átadni egy fiatalabb generációnak,akik nem muszáj hogy nagy madarászok legyenek,hanem tudjanak pénzt szerezni és egyre színvonalasabb kiállításokat szervezni.

Arra is gondolok lehet egyeseknek ez a vezetési dolog annyira a szívükhöz nőtt,mint a gyerek amikor el akarja hagyni a szülői házat de a szülő nem szívesen engedi el,de fel kell fogni minden egyszer lejár és "más helyébe mások jönnek"!!!

Az utolsó magyar bajnokságon a Tóth Sanyi-t annyira felccukkolták,hogy mint köztudott a korházba került azt kérdezem megéri?

Itt van amit még nem értek szegény Brimston esete:

A nagy öreg rókák miért nem sajnálták a mélyvízbe dobni???Én a megválasztása napján megkérdeztem tőle Sanyi fogod bírni,hát az eredményt mind tudjuk.

Miért van az,hogy mindkét fél csak arról a dologról beszél ami az ő fényes oldala és a szennyest mindig rejtegeti???
Ha valaki tudja írja már meg.

Ja és mielőtt az lenne hogy egyik vagy másik féllel tartom,megsúgom azzal fogok aki egy jobb madarász társadalmat tudd biztosítani!!!

Én csak saját véleményemet igyekeztem leírni,tudom sokan ezt nem így látják,de én ezt látom.

_________________
Üdv:Nyíri Ferenc


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 20:45 
kuvik írta:
Hellótok!!

Csak ámulok, hogy ennyire naívak vagytok!? ( Vagy jól leplezitek!!!) Ennek így KELLETT lennie. Ez forgatókönyv szerint történt. De hogy ez bekövetkezett, ez az alapszabályunk egyik nagy "marhasága" is, mert egyetlen bíróság sincs, mely ne fogadná el azt,: "ha nem határozat képes a köldöttgyűlés (közgyűlés), akkor egy óra múlva , ismét összehívható, és a létszámtól függetlenül határozatképes. Ezt egy ilyen esetben,-amikor félnapokat kell utaznunk- elfelejteni, az én szememben bűn(!).
Most csak gondolkozni kéne, és elhihetitek, hogy van megoldás.
Különben k...a nagy élmény volt a Dudás Úrék mellett ülni. Egy életre szóló élmény (lecke?????) volt! :41:


Szia Sanyi,

nem tartom magam naivnak, a helyzetben azt hiszem elég jól átlátom a lapokat.
Nem gondoltam hogy meglépik ezt a dolgot, mert az amúgy is elkezdődött kiközösítési folyamat most még jobban fel fog erősödni. Ezek után ne csodálkozzon senki sem ha akár a H-21 szegedi kiállítás vagy a "Pannónia kupa" a tavalyi évnél "rosszabb" vagy érdektelenebb verseny lesz...

Hátulról pedig tényleg jól látszódott néhány "viselkedés", ahogy Warhawk vagy Conure is írta. Érdekes volt azt is megfigyelni, amikor egy bizonyos ponton Hamza Zoltán elkezdte a szavazások "pontos" megszámolását kérni. Az "erőviszonyokat" jól mutatta Tóth Sándor levezető elnöknek való megszavazása...


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 20:26 
kuvik írta:
Hellótok!!

Különben k...a nagy élmény volt a Dudás Úrék mellett ülni. Egy életre szóló élmény (lecke?????) volt! :41:



Képzeld el nekem milyen élmény volt 4 évig ugyanabban a vezetőségben lenni .... Tulajdonképpen neki köszönhetjük az IDRÉ-t. :22:

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2008 jan. 6, 12:52
Hozzászólások: 727
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 19:20 
kuvik írta:

Különben k...a nagy élmény volt a Dudás Úrék mellett ülni. Egy életre szóló élmény (lecke?????) volt! :41:

:08:


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 16:17 
conure írta:
Mert te nem láttad amit én, mikor az első szavazás volt, és kiderült, hogy 2/3 az 1/3 ellen van, abban a pillanatban összenéztek, és tudták nekik itt nem sok babér terem. (egyébként annyira szembetűnő volt az összenézés, és a fejcsóválás, hogy rajtam kívül többen is felfigyeltek rá)

Ezt tanúsítani tudom, mivel mögöttük ültem, ha nem direkte néztem volna oda, akkor is látom mi történik. Azt is láttam, hogy többször kimentek testületileg (gondolom egyeztetni vagy csoportosan cigiztek?). Viszont ha meg gebedek sem tudom mikor szívódtak fel (lévén folyamatosan ki - be jártak fel sem tűnt a hiányuk).

Mondjuk legalább miután véget ért az egész egy röpgyűlésen az erkélyen beszélgethettünk a madarászatról (hazai védett fajok - ezúton is köszönet az elkövetőknek :))

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 16:07 
Hellótok!!

Csak ámulok, hogy ennyire naívak vagytok!? ( Vagy jól leplezitek!!!) Ennek így KELLETT lennie. Ez forgatókönyv szerint történt. De hogy ez bekövetkezett, ez az alapszabályunk egyik nagy "marhasága" is, mert egyetlen bíróság sincs, mely ne fogadná el azt,: "ha nem határozat képes a köldöttgyűlés (közgyűlés), akkor egy óra múlva , ismét összehívható, és a létszámtól függetlenül határozatképes. Ezt egy ilyen esetben,-amikor félnapokat kell utaznunk- elfelejteni, az én szememben bűn(!).
Most csak gondolkozni kéne, és elhihetitek, hogy van megoldás.
Különben k...a nagy élmény volt a Dudás Úrék mellett ülni. Egy életre szóló élmény (lecke?????) volt! :41:

_________________
Üdv: Vajó Sándor


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuvik 2010 aug. 8, 16:34-kor.

 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2008 jan. 6, 12:52
Hozzászólások: 727
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 15:42 
Sajna én is ott voltam :oops: :oops: , de higgyétek el én nem tehetek semmiről :lol: :lol: :lol:

brimston írta:
Ha viselkedesém egyesekben megbotránkoztatást keltett, azoktól elnézést kérek.

..én ezt annak tudtam be, hogy a nagyszájúak már több ülésen letorkolltak, és próbáltad most nem hagyni magadat. (nem mindig sikerült, és egyszer aszt hittem elsírod magad)
brimston írta:
A tárgyszerűség kedvéért, és hogy esetleg az útókor is tisztán lásson halkan jegyzem meg, hogy a szegedi egyesület felszívódása még közel sem jelentett volna határozatképtelenséget, ám az időközben eltünt - végtelenül dekoratív- Pannóniás küldöttekel már azzá váltunk.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a Pannóniásokon kívül is szállingózott el pár ember, és szerintem nem lett volna semmiképpen határozott képes a gyülés
(hiába, marhára el volt nyújtva, lehet mégis igaza volt az ügyvédnek, meg kellett volna a napirendi pontokat változtatni, de amin mindenképpen változtatni kellene, az a regisztráció menete, mert az miatt órás késéssel kezdődött az egész)
brimston írta:
Elgondolkodtató, hogy egy egyesület, aki majd 10 fővel képviselteti magát, választásra készül, jelöltekkel, miért hagyja küldötteit felszívódni.
Mert te nem láttad amit én, mikor az első szavazás volt, és kiderült, hogy 2/3 az 1/3 ellen van, abban a pillanatban összenéztek, és tudták nekik itt nem sok babér terem. (egyébként annyira szembetűnő volt az összenézés, és a fejcsóválás, hogy rajtam kívül többen is felfigyeltek rá) Tehát kihasználták az egyetlen lehetőséget, meghiúsították, hogy érdemi munkát lehessen végezni, és várnak a kedvező alkalomra.

Egynek azért örülök: megismertem Dudás urat! Sajnos jót nem tudok mondani róla, rosszat meg nem akarok.... :wink:


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 15:40 
Sziasztok,

kissé kipihenve a tegnapi napot, még mindig jó pár gondolat kering bennem. Először is elnézést kérek minden küldöttünktől, hogy elcibáltuk őket. Lényegében hasztalanul jöttek el, mindenkinek lett volna jobb dolga, kellemesebb kikapcsolódása vagy egyéb kötelezettsége. Mint az IDRE egyik vezetője rendkívül kellemetlenül érzem magam emiatt. Igaz, ez a lap is benne volt a pakliban, de legkevésbé ebben a szituációban gondoltam hogy majd kijátsszák. Gratulálok a kivitelezőknek.

Ha összefoglalnám a gyűlésen történteket, akkor azt kellene mondanom hogy sikeres is volt és nem is. 85 küldött jelent meg, mely pár fővel ugyan, de meghaladta az érvényességi küszöböt. A napirendi pontok első 4 akadályát sikeresen vettük, voltak keményebb és enyhébb felszólalások, értelmetlen viták, kirohanás, további vádaskodások és gumicsontrágás. A gyűlés légkörének hangulatát azonban nehéz visszaadni.
Idő közben azonban elfogyott a szufla, néhány küldött szó nélkül elhagyta a gyűlést és hazaindult... Folyt köv másfél hónap múlva... Hogy kikkel és hol, kétséges...

Pár gondolatom, észrevétel vagy megjegyzés (ki minek tartja) azért lenne az elmúlt gyűlésről:

Dudás János (H-21) és Ügyvédje a napirendi pontok elfogadása előtt javasolta hogy első pontba vegyük a tisztújítást.
Ekkor még sehol sem volt szó arról hogy elfogadja e a gyűlés a főügyészségi óvást, visszahívja e a vezetőket vagy valami. Természetesen nem lett elfogadva az ügyvéd javaslata.

Hamza Zoltán reagálva az Ellenőrző bizottság beszámolójában elhangzott, az egyéb bizottságok jelentések hiányára, azt mondta hogy nem tartották (Gyerkó Tibor sem, aki nem jelent meg a gyűlésen) legitimnek az elnököt, ezért nem is küldtek neki a munkájukról, tevékenységükről semmilyen hivatalos jelentést/beszámolót.
De ha Varga Sándort nem tartották legitimnek, akkor Hamza Zoltán például mitől legitim? Vagy miért tartja saját magát legitimnek Gyerkó Tibor, mint a külkapcsolatokért felelős bizottság elnöke a munkájának végzésében, ha Varga Sándortól kapta a felhatalmazást? (Megjegyzem, hogy az alapszabály szerint a Szövetség reprezentációs szerep az elnök saját hatásköre (jelen esetben Varga Sándoré) melyet átruházhat más vezetőre. Mivel azonban Gyerkó Tibor semmilyen vezetői posztot nem töltött be a szövetségben, tevékenysége alapszabály ellenes.) Ezek után úgy elgondolkodtam hogy vajon milyen lobbi tevékenységet, kapcsolatépítést is végezhetett Gyerkó Tibor külföldön...

Dudás János egyik ingerült felszólalásában azt mondta "Ne gondoljuk hogy Ő nincs benne az Ügyészségi bejelentésben..."
Akik beleláttak a lapokba, eddig is tudták hogy a 4 aláíró egyesületi vezetők mellet a H-21-nek jelentős szerepe volt a "háttérmunkában", de itt Dudás János saját magát hazudtolta meg a Szövetség fórumán leírt, vagy eddig hangoztatott álláspontjához képest.

Tóth Sándor ismét magával hozott jó néhány hivatalos papírt, könyvelést, dokumentumot, melyeknek a betekinthetősége és pontos kezelése ismét vita tárgya volt. (fel is hívta rá a figyelmet, aki szeretné, itt az alkalom)
A jelenlévő küldöttek közül senkit sem láttam, aki akárcsak belelapozott volna bármelyikbe, nemhogy elmélyülten áttanulmányozta volna. Pedig jelen volt a H-50 egyesület küldöttként Bordéné Urbán Margit (saját elmondása alapján gazdasági szakember), akinek kifogásai is voltak az ellenőrző bizottság vizsgálatával. (Ha tévedek és egy wc/cigi/szörp szünetemben megtették volna, úgy elnézést kérek!)

A 4-es napirendi pont után egyik felszólalásában Hamza Zoltán kérte a küldött közgyűlés határozatképességének újbóli megállapítását, küldöttek újraszámolását. Ekkor kiderült hogy a H-07 -es csoport küldöttei (Fülöp János vezetésével) elhagyták a gyűlést és elindultak haza. Becsületükre váljon, telefonhívás után visszajöttek. A további vizsgálatok során kiderült hogy a H-21 (Dudás János, ügyvédestül) szintén elment. (Varga Sándor a gyűlés ideje alatt többször is megkérte, hogy ne menjenek el, mert akkor határozatképtelen lesz a gyűlés.) Tételes számoláskor kiderült hogy a H-16 küldöttlétszáma 3-ra redukálódott (Hamza Zoltán: "El kellet menniük...") Küldöttek összlétszáma kb. 70 egynéhányra csökkent.

A gyűlés határozatképtelenségé azután vált, miután a korábbi választási eredményeket eltörölte a küldöttség (visszahívta a vezetőket gyakorlatilag), de mielőtt megválasztatta volna az új vezetést. Ezzel a lépéssel ellehetetlenítve a szövetséget. (Az elnöknek ügyvivőként kötelezettségekben még el kell járnia, de az idei év is véglegesen elment.) Na most tényleg nincs vezetőség!

Többen szóvá tették, kérdezték, mikor fog szó esni madarakról, madarászatról. A gyűlésre magammal vittem az előző napon átvett Magyar Madarász legújabb példányát. Azt gondolná az ember hogy ha valakik, akkor a küldöttek azok, akik tényleg madarászok, akiket ténylegesen érdekel egy szakmai madarász kiadvány. Hát nem, ahogy sejtettem, a küldöttek csak töredéke mutatott bármiféle érdeklődést is…

Zárszóul Hamza Zoltán próbált valamiféle buzdító beszédet elmondani. A maradék küldött, akik bízván abban hogy azért mégis történik valami csoda, egy emberként állt fel és zúgolódva (volt aki szitkozódva) hagyta el a termet és a szónokot.
Talán egy kicsit késő már jelölteket kérni mindenféle hangzatos mondatok mögé bújva, miután a küldötteinek eltávozása miatt vált a gyűlés azzá, amivé…

Személy szerint azt még el tudtam volna fogadni, vagy megérteni ha nem jön el elég küldött és emiatt határozatképtelen a gyűlés. De az, hogy egyes küldöttek idő előtt elhagyják a gyűlést, tudván azt hogy milyen következményekkel jár, már sokkal jobban felháborító. Közeledés és kompromisszum helyett még mélyebb sebeket sikerült egyes embereknek okozni, még mélyebbre taszítani az amúgy is válságos szövetség helyzetét! Ismét rávilágított néhány küldött arra, hogy valójában mi is a célja a szövetséggel, milyen érdekek írányítják tevékenységüket. Köszönjük szépen, az IDRE vezetősége ennek megfelelően fog a továbbiakban tevékenykedni, középtávú terveit kidolgozni.


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 9:48 
Tisztelt mindenki

A tegnapihoz hasonló közgyűlés eddig még bizonyosan nem volt, habár én eddig csak 4-5-öt láttam. Ha viselkedesém egyesekben megbotránkoztatást keltett, azoktól elnézést kérek.
A tárgyszerűség kedvéért, és hogy esetleg az útokor is tisztán lásson halkan jegyzem meg, hogy a szegedi egyesület felszívódása még közel sem jelentett volna határozatképtelenséget, ám az időközben eltünt - végtelenül dekoratív- Pannóniás küldöttekel már azzá váltunk. Elgondolkodtató, hogy egy egyesület, aki majd 10 fővel képviselteti magát, választásra készül, jelöltekkel, miért hagyja küldötteit felszívódni.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 aug. 8, 4:35 
Szervusztok !

András Gratulálok !!!

A tegnapi küldöttgyűlés után szégyenlem, hogy az IDRE is szegedi bejegyzésű. Át is költözök Tápéra...

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 nov. 6, 10:30
Hozzászólások: 872
Tartózkodási hely: Budapest-Marosvásárhely
Valódi név: Nyíri Ferenc
   
Hozzászólás 2010 aug. 7, 22:41 
Szia András,tök jó volt olvasni a beszámolót,amit ha elolvasok egyértelmű kinek lenne igaza,de....
Van egy olyan közmondás nem minden arany ami fénylik,érted?

_________________
Üdv:Nyíri Ferenc


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 nov. 6, 10:30
Hozzászólások: 872
Tartózkodási hely: Budapest-Marosvásárhely
Valódi név: Nyíri Ferenc
   
Hozzászólás 2010 aug. 7, 22:39 
brimston írta:
Kedves Vlad

Köszönjük a korrekt tájékoztatást. Jó lett volna talán személyesen is beszélni, így nekem sajnos nem adatott meg, hogy én véleményt alkothassak rólad. A tiedet tiszteletben tartom.
Sajnos való igaz, hogy gyorsan elérkeztem ahhoz a ponthoz amikor már veszve látszik az önkontról. Alkalmasságomról is bizonyosan igazad lehet. Nem is mentegetőzöm. Kudarc ez mindenképp. Csapdába zárt patkányhoz hasonlítanám magam, aki mindenáron menekülni akar, de nem engedik. Semmi mást nem szeretnék, csak végre lemondani. Barátokat vesztettem, ellenséget szereztem, amit úgy érzek, nem érdemlek meg. Buta emberek vádaskodásait nem bírom lenyelni. Az ő roszindulatuk és tudatlanságuk újra és újra engem juttat lehetetlen helyzetbe. Nem tehetek róla, de ezt nem tudom máshogy kezelni.

Talán annyit hogy tiszta legyen még, te küldött mivoltodban voltál jelen? Mivel nem mutatkoztál be, bocsásd meg nekem hogy még most sincs fogalmam a kilétedről.

Végszó: Alapvetően - valszeg kimagasló értelmi képességeidnek köszönhetően - meglehetősen jól átlátod a dolgokot, habár -akárcsak már korábban itt a fórumon- ezzel a magánvéleményeddel sem lehet célod közkedveltséged növelése. Az én magán véleményem szerint - csupán írott megnyilvánulások - azonban vagy olyan tökös legény, hogy ezt magasról les...d.



Szia,Sanyi!!!

Nem tudom ha emlékszel arra amikor az elnöknek megválasztottak,gratuláltam!!!

De mindezek után feltettem egy kérdést,hogy ezt te akartad vagy bedobtak téged a mély vízbe?Emlékszel???

Azt írtad nem mert ....okés

Hát ezek után azt mondom csak nekem volt igazam,mert akkor láttam téged igazából kihasználnak,ami most be is bizonyosodott,valahogyan sajnállak mert te nem láttál bele ebbe amit már akkor éreztem rajtad.

Sajnos én se értettem bizonyos dolgokat,csak akkor amikor már én is jobban belekeveredtem és kinyílt a szemem és most átlátok a ködösítésen,de ami a szomorú,hogy mindkét oldal jót akar a maga módján de sajnos egyre rosszabb minden.

Jók ezek a jogi dolgok de mint a Tepes is írta mindenről szól egy közgyűlés csak éppen a madarakról nem,pedig szerintem sokan ezt szeretnék.

Ennyit a jogokról,mert minden ezen múlik meg a hatalomra vágyásról.

_________________
Üdv:Nyíri Ferenc


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2010 aug. 8, 10:58-kor.

 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2010 aug. 7, 18:58 
Kedves Vlad

Köszönjük a korrekt tájékoztatást. Jó lett volna talán személyesen is beszélni, így nekem sajnos nem adatott meg, hogy én véleményt alkothassak rólad. A tiedet tiszteletben tartom.
Sajnos való igaz, hogy gyorsan elérkeztem ahhoz a ponthoz amikor már veszve látszik az önkontról. Alkalmasságomról is bizonyosan igazad lehet. Nem is mentegetőzöm. Kudarc ez mindenképp. Csapdába zárt patkányhoz hasonlítanám magam, aki mindenáron menekülni akar, de nem engedik. Semmi mást nem szeretnék, csak végre lemondani. Barátokat vesztettem, ellenséget szereztem, amit úgy érzek, nem érdemlek meg. Buta emberek vádaskodásait nem bírom lenyelni. Az ő roszindulatuk és tudatlanságuk újra és újra engem juttat lehetetlen helyzetbe. Nem tehetek róla, de ezt nem tudom máshogy kezelni.

Talán annyit hogy tiszta legyen még, te küldött mivoltodban voltál jelen? Mivel nem mutatkoztál be, bocsásd meg nekem hogy még most sincs fogalmam a kilétedről.

Végszó: Alapvetően - valszeg kimagasló értelmi képességeidnek köszönhetően - meglehetősen jól átlátod a dolgokot, habár -akárcsak már korábban itt a fórumon- ezzel a magánvéleményeddel sem lehet célod közkedveltséged növelése. Az én magán véleményem szerint - csupán írott megnyilvánulások - azonban vagy olyan tökös legény, hogy ezt magasról les...d.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2008 okt. 18, 23:30
Hozzászólások: 292
Tartózkodási hely: Szabadka
Valódi név: Tomek Róbert
   
Hozzászólás 2010 aug. 7, 18:03 
üdv
Sajnos ahogy látom "sorsdöntő" nem lett belőle ......véleményt inkább nemirok :( :( :(
üdv ROBY


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2010 aug. 7, 16:00 
Nos, nagyon röviden: siralmas volt az egész. Madarakról szó nem esett (persze nagyfokú rutintalanság lett volna azt hinni, hogy a vitán kívül más is fog történni, de szép volt reménykedni benne). A legközelebbi lakógyűlésünkön elmondom majd a lakótársaknak, hogy amatőrök (az itteni történésekhez képest). Végül is az egész a szavazóképesség elvesztése után kudarcba fulladt az ott maradt kb 60 ember jól meg lett szívatva. Én legalábbis így éreztem és ahogy hallottam körülöttem a többségnek is ez volt a véleménye. A legközelebbi küldöttgyűlés előtt kiváltom a fegyvertartási engedélyt...

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2008 okt. 18, 23:30
Hozzászólások: 292
Tartózkodási hely: Szabadka
Valódi név: Tomek Róbert
   
Hozzászólás 2010 aug. 7, 14:03 
Minden elismerésem VladaTepes!!! Nagyon izgalmas innen a messzi távolból informálva lenni a Magyar madarászat talán sorsdöntő összejöveteléről helyszini tudósitást hallani .....kitartás !!!!
üdv ROBY


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2010 aug. 5, 10:18 
Szia,

nem tudok arról hogy megjelent volna ilyen munkaterv vagy egyáltalán elképzelés bárki részéről, de lehet csak én nem találkoztam vele.

Viszont engedjétek meg hogy az Ellenőrző bizottság beszámolóját ide is felrakjam:


Az MDOSZ Ellenőrző Bizottságának
beszámolója

a
2oo9.- évi választás óta eltelt időszakban végzett munkájáról, ellenőrzéseiről,
az ellenőrzések tapasztalatairól.
(2oo9. május 1. – 2o1o. június 3o.)


A 3 fős Ellenőrző Bizottság, (a továbbiakban EB.) megválasztása után az MDOSZ alapszabályában megfogalmazottaknak, a saját maga által kidolgozott és elfogadott ügyrendjének, ill. feladattervének megfelelően működött. Munkáját az alapszabály 25. § - ban és a jelenleg érvényben lévő MDOSZ Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározottak szerint végezte.

I. Működése :

Az EB a 2oo9. megválasztása után kidolgozta ügyrendjét és az általános ellenőrzésekre vonatkozó feladattervét, melyet a június 13.-i ülésén megtárgyalt és az MDOSZ EB. az 1/2oo9.(o6/13.) EB.sz. és a 2/ 2oo9.(o6/13.) EB.sz. határozatával elfogadott. Az általános ellenőrzések tervezetében szerepelt a szövetség választott testületeinek, azok jogszerű tevékenységének folyamatos ellenőrzése. Pénzügyi terveinek és azok forrásainak tételes vizsgálata.
Ezen ellenőrzést elsősorban a testületi üléseken való mindenkori képviselettel, illetve az elhangzottak jegyzőkönyvi tényszerűségének vizsgálatával, valamint a pénzforgalmi bizonylatok és a naplófőkönyv tételes összevetésével végezte. Véleményét a testületi üléseken, vagy az elnökség tagjainak több esetben is küldött kör e-mailban, illetve az MDOSZ elnökének szóban fejtette ki. Ezekre az észrevételekre általában szóban, vagy e-mailben válaszoltak az illetékesek, de előfordult olyan eset is melynél a felszólamlás válaszolatlan maradt. Összességében az Ellenőrző Bizottság munkáját a körülményekhez képest pártatlanul a tényeket vizsgálva igyekezett végrehajtani. Öt alkalommal ülésezett, üléseiről jegyzőkönyvet készített.
Egy alkalommal került sor rendkívüli intézkedésre, melyen a 2o1o. o5. 21.-i. bejelentést és annak tennivalóit tárgyaltuk meg. Az észrevételezést az elnökség elfogadta és a problémát megoldotta. Több alkalommal végzett helyszíni vizsgálatot, ellenőrzést. Az EB. a tapasztalatokról feljegyzést, tájékoztatást készített és az elnökség felé e-mailben is elküldte az észrevételezéseit.
1. Májusban tartott elnökségi ülésen az EB. elnöke vett részt. Az elnökség felé benyújtott tagegyesületi panaszok kivizsgálását az elnökség felkérésére elvállalta. A tapasztalatairól egy ízben az elnökséget, egy ízben (a jelenlegin) a küldöttgyűlést tájékoztatta.
2. Második alkalommal a júniusban összehívott elnökségi ülésen Budapestre szervezett ülésen mind a hárman jelen voltunk. Vizsgálat tárgya az elnökség működésének megkezdése, feladatok szétosztása, meghatározása. A témákkal kapcsolatos véleményünket szóban fejtettük ki az elnökségi jkv. tartalmazza. A napirendek csak részben lettek megtárgyalva, az elnökségi munkaterv, sem az elnökségi tagok munkaelosztása nem lett megtárgyalva.
Az ülés egy időre vitatkozásba fulladt.
3. 2oo9. november 8.-i elnökségi ülés, az elnökségi ülésen az EB. elnöke vett részt. A kialakult vélemény a helyszínen szóban hangzott el, majd később e-mailben leírva több pontban is kifogásolta az elhangzottakat, a jegyzőkönyvezés módját. 1. sz. melléklet. A Jegyzőkönyvet módosították.
4. 2o1o. februári közös elnökségi a tagegyesületi vezetőkkel, az EB.-t Czinege István EB. tag képviselte.. Az elnökségi ülésről nem készült jkv. A kibővített ülésen hét egyesület vezetője jelent meg. Az értekezlet egy elnökségi tag megnyilvánulása során olyan szinten eldurvult, hogy az elnök nem tudta befejezni az előterjesztést, az EB. képviselője nem látta értelmét a vélemény nyilvánításnak. A napirendek részben lettek megtárgyalva, elnökségi határozat nem találtunk.
5. 2o1o. június 17.- én Nyíregyházán pénzügyi és törvényességi vizsgálatot végeztünk. Ellenőrzést végrehajtotta Czinege István, Eszteró Lajos.

Miután a 2oo9. – évi választások törvényességénél kételyek merültek fel és ennek tisztázása elhúzódó és nagymértékben személyeskedő folyamattá vált, így ez az irányítási közösségen belüli belharc egyértelműen rányomta bélyegét a szövetség minden testületének, szakbizottságának munkájára. Ennek taglalását nem terjesztenénk elő, mivel végül is az ügyészség felé tett év elejei bejelentés most fejti ki hatását az új választások lehetőségének megfogalmazásával, ami remélhetőleg tisztázza a problémákat.

II. Az EB. alapszabályból fakadó kötelezettségei:

Az EB. beszámolójának elkészítéséhez az MDOSZ központjában munkaterv szerinti helyszíni vizsgálatot tartottunk, melynek témaköre az alapszabály
25. §- a által előírtakhoz igazodik. Kiemelten figyelembe véve a (3.) pontban foglaltakat, mely szerint:
„ Az Ellenőrző Bizottság fő feladata a Szövetség Alapszabály szerinti működésének, gazdálkodásának ellenőrzése”
Valamint a (7.) pontjának előírásait. Ami kötelezi a bizottságot, hogy :
„ Az EB. évi egy alkalommal teljes létszámban ülésezzen. Ülésén megtárgyalja a Szövetség gazdálkodásának ellenőrzése során tapasztaltakat. Üléséről jegyzőkönyvet készít, melyet valamennyi bizottsági tag aláír. Az EB. a küldött közgyűlésen tapasztalatairól beszámol„

Az éves beszámolót megelőző helyszíni vizsgálat alkalmával az alábbiakat állapítottuk meg:

Vizsgálati szempontok és tapasztalatok az alapszabály szerinti működést ellenőrizve:
Vizsgálat kiterjesztve 2oo9. május 1. és 2o1o. június 31.- időszakra.

Témakör :

1. A 2oo9 – ben választott elnökség, az elnökség által megbízott, kijelölt, felkért szakbizottságok alapszabályszerű működése.



Tapasztalat :

Az elnökség munkáját 2oo9. novemberéig elsősorban a személyeskedésig menő belharcok jellemezték. Az egymás közötti munkaelosztás nem valósult meg, így felelős munkára alkalmatlan légkör teremtődött meg. Az összejöveteleket inkább az ellenségeskedés szítása jellemezte, mint a tényleges munkáé. Ennek hatására az elnökség néhány tagja visszahúzódott a munkavégzéstől, egy tagja le is mondott a tisztségéről. Az érdektelenség ellenére az elnökség minimálisan határozatképes volt, de munkavégzés szempontjából az állandó személyeskedő viták miatt vezetésképtelenné vált. Néhány tagja által kezdeményezett szövetségi feladatok végzése megkezdődött, de konkrét eredmények csak részben születtek.
A 2oo9. novemberi elnökségi ülésén az MDOSZ vezetése részleges kompromisszummal a következő szakbizottságokat hozta létre :

a. – Bíróképzési és Bíráló Bizottság.

Vezetője : Fülöp János elnökségi tag,
Tagjai : Hamza Zoltán elnökségi tag,
Gyerkó Tibor tagegyesületi tag.
Bizottsági ülésről nincs tudomásunk, kapcsolódó anyagot a szövetség irattárában nem találtunk. Részleges információkat a szövetségi honlapon olvashattunk.

b. – Védett madarak tartása és keresztezése bizottság : /Európai fajok bizottsága/

Ügyvivők : Lakó Antal elnökségi tag, Fedor Vilmos alelnök,
Bizottság megkezdte tevékenységét, eredményeiről tájékoztatta az elnökséget, viszont a tagegyesületek vezetésének tájékoztatása jelenleg nem megoldott. A
novemberi elnökségi jegyzőkönyv 2oo9./1o határozatának alapján a bizottságnak vezetője nincs kijelölve. Ülésezéséről nincs dokumentáció.

c.- Alapszabály módosításáért felelős bizottság:

Vezetője : Fedor Vilmos MDOSZ alelnök,
Tagjai : a vizsgálat időpontjában nem volt más tagja.
A vizsgálat időpontjáig a bizottsághoz kapcsolódó anyagot nem találtunk.

d. – Külkapcsolatokért felelős bizottság :

Vezetője : Gyerkó Tíbor tagegyesületi tag,
Tagjai : Fedor Vilmos MDOSZ alelnök.
A vizsgálat időpontjában az MDOSZ Elnöke nem tudott róla, hogy más tagja is lenne.
A bizottság munkájáról beszámolót, feljegyzést, vagy jelentést a szövetség elnöke nem tudott bemutatni. Az EB ennek a munkának a végzéséről a Díszmadár Magazin májusi számából értesült. Az MDOSZ honlapon lévő bejegyzéseket a beszámoló készítéséig a honlap működésének zavara miatt nem látta.


Eseti megbízásokat teljesítő bizottságok :

a.- Mandátum vizsgáló bizottság :


Kizárólag a 2o1o. – évi küldöttgyűlés előkészítő munkájára lett létrehozva,

Vezetője : Tóth Sándor alelnök,
Tagjai : Varga Sándor elnök,
Fülöp János elnökségi tag.
Munkájukat az alapszabály szerint végzik, az ellenőrzéskor feladataik időarányosan végre lettek hajtva. A küldöttek számának megállapítása során az alapszabály nem egyértelműen rendelkezik. Javasoljuk a küldöttgyűlésnek, hogy ezt a kérdést az alapszabály módosításával, vagy kiegészítésével tegye egyértelművé.

b. – Jelölő bizottság :

Vezetője : Bártfai István tagegyesületi elnök,
Tagjai : Kertész Dezső tagegyesületi tag,
Korecz József tagegyesületi tag.
Mindhárman az Ornitológiai egyesület tagjai, így munkájuk során könnyebbé vált a kapcsolattartás, de viszont nem érvényesül a választások előkészítése során a területi elven működő bizottsági összetétel. Ez a helyzet nem tükrözi a teljes szövetséghez tartozó tagegyesületi akaratot, így további vitákra adhat alapot. A tevékenységükről az EB.- t e-mailban tájékoztatták, melyet a 2/a és 2/b. melléklet tartalmaz.

Megállapítás :

A helyszíni vizsgálat napjáig az MDOSZ elnökségnek és az általuk a későbbiekben megalakított szakbizottságoknak a 2oo9. és a 2o1o. – es évekre sem gazdasági, sem szervezeti életet meghatározó munkaterve - az elnökség által - nem lett jóváhagyva, továbbá a szakbizottságok részéről az alapszabály 28. §. (2.) pontjában meghatározott, az elnökség által jóváhagyott saját Működési Szabályzata egyetlen esetben sem lett elkészítve.
Az eseti bizottságok sem rendelkeznek a feladatukat meghatározó az elnökséghez benyújtott és az elnökség által jóváhagyott munkatervvel, vagy feladattervvel.

2. Testületek munkájának dokumentáltsága :

a.- a szövetség működéséhez szükséges alapdokumentumokkal részben rendelkezik. ( alapszabály, SZMSZ, naplófőkönyv, szigorú számadású nyomtatványok, eszköz nyilvántartási karton, pénzforgalmi egyszámla szerződés, adó szám, statisztikai számjel, egyesületi és tagregisztrációs nyilvántartás stb.)
- a szigorú számadású nyomtatványokról kartont vezet, bejegyzései naprakészek,
- pénzforgalmát banki egyszámlán, illetve házipénztáron keresztül számlatömb és nyugta használatával végzi, bankkártyája nincs. A forgalmat naplófőkönyvben tételesen bejegyzi,
- a vizsgált időszakban pályázati elszámolások nem voltak, az adó 1 %-nak az APEH felé történő elszámolása megtörtént,
- eszközállományáról, annak mozgásáról nyomon követhető kartonrendszerű kimutatás van.

b.- Az elnökség megválasztása óta négyszer ülésezett, az ülésekről két alkalommal készült jkv. E jegyzőkönyvek a szövetség honlapján nyilvánosságra lettek hozva. Egy alkalommal nem készült jegyzőkönyv, egy alkalommal pedig emlékeztető rögzíti az elhangzottakat. Ezek alapján megállapítható, hogy az elnökségi ülések jegyzőkönyveinek hiányos vezetésével megszegte az alapszabály 22. §. (2) pontját. Az elnökség sem rövid távú, sem középtávú munkatervet nem hagyott jóvá, feladatait az elnökségi tagok között csak részben osztotta fel, azok időarányos végrehajtásáról dokumentáció nincs, így azok végrehajtását sem lehetett ellenőrizni, az elnökségi határozatok végrehajtásáról, annak ellenőrzéséről nem találtunk írásos dokumentációt. A határozatok végrehajtásáról nem tudunk véleményt alkotni.

A szakbizottságok munkájáról az ellenőrzés időpontjában a szövetség központjában nem volt az EB. által értékelhető anyag, vagy jelentés, kivéve a Díszmadár Magazin egy cikkét, melyet a külkapcsolatokért felelős bizottság vezetője Gyerkó Tibor 2o1o. májusában írt. A szövetségi vezetés irattárában ez a jelentés nem található meg. Feltehetőleg ilyen dokumentumok nem léteznek, vagy a szakbizottságok nem adták át az elnökségnek, sem tanulmányozásra, sem jóváhagyásra.
Feladataikat munka, vagy feladatterv nélkül esetlegességi alapon végzik. A szövetséget jelenleg vezető testület, illetve az elnökség által megbízott bizottságok sem tartják be maradéktalanul a szervezeti munka dokumentálására vonatkozó alapszabályi előírásokat.

Az eseti megbízásokat végző bizottságoknál az alábbiakat tapasztaltuk :
- a mandátum vizsgáló bizottság az egyesületi küldöttek létszámának kiszámításához bekérte az egyesületi taglétszámokat. Név és címjegyzék alapján megvizsgálta a kettős, vagy még több tagsági viszonyban lévők hovatartozását és annak figyelembevételével határozta meg az egyesületek mandátumait, erről értesítette az elnökséget. A szövetség elnöke ezek után összehívta a küldöttgyűlést, a napirendekről és az időpontról, valamint a küldöttgyűlés helyéről az alapszabályban előírt időn belől levélben kiértesítette a tagegyesületek vezetőit.
- jelölő bizottság, munkáját többnyire telefonbeszélgetések során végzi, az ellenőrzés időpontjában nem volt az elnökség birtokában írásos anyag, így lényeges információkhoz nem jutottunk. A tájékozódást egy későbbi időpontban 2o1o. augusztus 2.-án újra megkíséreltük. Tájékoztatójukat a 2 sz. melléklet b. oldala tartalmazza.


3. A 2oo9. és 2o1o. - évi beszámolók, jelentések, a küldöttgyűlési napirendi pontok anyagainak és azok készültségi fokának ellenőrzése.

Tagi, tagegyesületi panaszok :
a.- 2oo9. májusában beérkező nyílt levelek vizsgálata részlegesen megtörtént, a Hamza Zoltán, dr Dobos András, Gyepes Imre és Fülöp János által tett ügyészségi bejelentés a további belső vizsgálódást okafogyottá tette, így az EB. a vizsgálatot több akadályozó tényező folyamatos fennállása miatt megszüntette. Részvizsgálati megállapításait az elnökségnek 2oo9. június 13. i ülésén szóban ismertette, majd tájékoztatóját az elnökségnek írásban is átadta. Az addigi tájékoztatót az elnökség elfogadta. A további vizsgálatokat az EB. megkezdte. Erről a jelentését a 3. sz. a.és b. mellékletben a jelen beszámolóhoz csatolta.
b.- 2o1o. május 21.- keltezéssel az EB.- hez az elnökség küldöttgyűlést előkészítő munkájával kapcsolatban 7 tagegyesület vezetőjének aláírásával írásos panasz érkezett, melyet sürgősséggel célvizsgálat formájában kivizsgált, az MDOSZ elnöke viszont az alapszabály előírásainak megfelelően 2o1o. augusztus 7. napjára módosított. 4. sz. melléklet.

Beszámolók, jelentések ellenőrzése :
a.- Az elnökség az idei küldöttgyűlés beszámolóját a szövetség elnöke elkészítette, annak előzetes ismertetése a tagegyesületi vezetőkkel e-mailen keresztül megtörtént. Tartalmilag nem vizsgáltuk, mivel az elnökség a vizsgálat időpontjáig még nem tárgyalta meg. A fenti témában összehívott elnökségi ülés határozatképtelenség miatt elmaradt.
b.- közhasznúsági jelentés szöveges és számszaki része a vizsgálat időpontjára elkészült, számszaki adatai megegyeznek a naplófőkönyvben vezetett tételekkel.
c.- ügyészségi óvások napirendhez az anyag az elnökség rendelkezésére állt.
d.- más előterjesztési javaslatot nem találtunk: pl. a küldöttgyűlés 5. napirendi pontjához az alapszabályi módosítások javaslatai, még nem álltak az elnökség rendelkezésére.

Megállapítás :
Fenti tények ismeretében a Jelölő Bizottság munkáját a körülményekhez képest igyekezett ellátni, végleges jelölési névsort a különböző személyek közötti egyeztetések után adhatják le, de az egyesületek részéről szerintük is várható a nagyarányú helyszíni jelölés.

4. Tagegyesületek, szakcsoportok jogállása, tagdíjfizetési rendszeressége.

a.- a szövetségben jelenleg 25 önálló, a működési területükön bírósági bejegyzéssel rendelkező egyesület van. Szervezeti tevékenységük teljes körűen önállósodott. A tagdíjfizetésen kívül lazán kapcsolódnak a szövetségi tevékenységhez. Egyes esetekben a korábbi tagdíjfizetési kötelezettségüket nem teljesítették, ellenőrzésünk során több éves elmaradások utólagos pótlása mutatható ki a naplófőkönyvben. Az ellenőrzés időszakában két egyesület nem teljesítette a szövetségi tagdíjfizetési kötelezettségét. Egynek meg 2oo8.- ra visszanyúló hátraléka van.

b.- más kulturális intézményhez, egyesülethez, tartozó több nem önálló szakcsoport is jelentkezett, és felvételt is nyert a szövetség tagjai sorába. Gazdálkodási teendőiket és pénzforgalmukat a fenntartó szervezet látja el.Tagdíjfizetési kötelezettségüket teljesítették.

c.- Jelenleg 4 szakcsoport közvetlenül a szövetség elnökségének irányítása alá tartozik. Nevezetesen a :
H-o3. Békés Megyei csoport, (közeljövőben önállósodik)
H-o7. Békés Városi csoport,
H-56 Szolnoki csoport,
H-MNK Roller Kanári Csoport.
Szervezeti irányításukra az elnökségnek jelenleg nincs elképzelése, megválasztása óta nem foglalkozott az irányításukkal. Beszámolási időszakra a gazdálkodási tevékenységük a szövetség naplófőkönyvében nem követhető nyomon. Szervezeti életük alakulásáról a vizsgált időszakban nem található sem saját jelentés, sem az elnökség által készített bármilyen dokumentáció. Gazdálkodási tevékenységükre vonatkozólag szabályozást sem az alapszabály sem az SZMSZ nem tartalmaz. Erre vonatkozó MDOSZ elnökségi, vagy más határozat nem található. Működésüket az alapszabályban és az SZMSZ-ben is szabályozni javasoljuk.

III. Gazdálkodási tevékenység, egyesületi tagdíjfizetési rendszer vizsgálata.

A szövetség pénzügyi forrásai a korábbi beszámolási időszakhoz képest erősen beszűkültek, csak töredéke lett az előző évekhez képest.
Ennek fő oka a 2oo9. évi választások óta zajló ellentétek megoldatlansága, valamint az ebből fakadó gazdasági alapfeltételek megteremtésének hiánya. A vezetés szinte minden tagjának figyelmét az egymás elleni támadások előkészítése, vagy esetleges kivédése kötötte le.
A gazdálkodás feltételeinek megteremtését néhányuk kivételével szinte senki sem szorgalmazta. Ezen áldatlan állapotban néhány próbálkozása volt a szövetség elnökének, de eredmények a vártnál szerényebbek lettek, meg sem közelítették a szövetségi alaptevékenységhez szükséges mértéket. Ennek az előzőeken kívül még oka az is, hogy a szövetség vezetője részéről ugyan kidolgozott, de az elnökség által a viszálykodások miatt meg nem tárgyalt, ill. el nem fogadott munkatervének gazdálkodási fejezete nem érvényesülhetett, mely az EB szerint normális viszonyok között megfelelően tartalmazta a gazdálkodási javaslatokat, de mivel nem került sor az elfogadására , így azt senki sem hajthatta végre. Ezt súlyosbította még, hogy az elnökség csak részben osztotta fel a feladatait és a gazdasági tevékenység összefogására senki sem vállalkozott, vagy az elnökség részéről ki sem lett jelölve.

A beszámolási időszak főbb pénzügyi forrásai :

A források elemzésénél az összegek kiemeltek és tájékoztató jellegűek, csak a nagyságrendek érzékeltetésére kerültek beszámolóba, így nem minden főkönyvi tételt soroltunk fel, mivel azok nem különösen befolyásolják a szövetség bevételeit, nincs állandó és meghatározó jellegük.
1. Tagdíj :
A szövetségnél tagdíj fizetési kötelezettség a tagegyesületek és a természetes személyek részéről van. Természetes személynek a szövetségnél tagsági viszonya nincs, így e tekintetben bevétel sem származott belőle. A beszámolási időszakban a tagdíjfizetők körét meghatározta a korábban elnökségi döntés alapján hozott határozat, mely szerint a 2oo7. – es Országos Bajnokság szállítói követeléseit 2o1o. évvel bezárólag előrehozott tagdíjfizetéssel egyenlíti ki. E határozat lehetővé tette azt, hogy az egyesületek vezetése eldöntse, ily módon ad – e szövetség részére átmeneti segítséget, vagy nem. A tagegyesületek döntő többsége a segítségnyújtást tartotta megfelelőnek és 2o1o.-ig lerendezte a tagdíját. Ez a döntés viszont a vezetés részére nehezebb anyagi helyzetet teremtett a 2oo8. – as és az azt követő évekre.
E helyzetet még tovább rontotta, hogy 2oo9.- évi választások során alelnöknek megválasztott Tóth Sándor állandó támadások célpontja lett, így a korábban jól végzett „pénzszerző” tevékenysége a minimálisra csökkent, viszont más nem vette át ennek tevékenységnek a folytatását, illetve ha valaki végzett is ilyen munkát az a személy az elnökséget nem tájékoztatta, vagy a pénzösszeget nem a szövetség egyszámlájára utaltatta. A naplófőkönyv bevételi rovataiban ( bank, pénztár) ilyen bevételi bejegyzést nem találtunk. A vizsgált időszak naplófőkönyvi bejegyzésének bevételi oszlopában viszont jelentős számú és összegű évekre visszamenő elmaradások befizetését találtuk. Volt olyan egyesület, mely Varga Sándor MDOSZ elnök felszólítására több éves elmaradását pótolta a vizsgált időszakon belől.
Megállapítást nyert az is, hogy a tagdíjrendezések konkrét időpontjára, (határidejére) az alapszabály és az SZMSZ vonatkozó rendelkezéseiben határozott időpont nincs meghatározva (6.§. (1) pontja és a 1o.§. 2. bekezdés a pontja) így többféleképpen értelmezhető a tagdíj rendezés módja és határideje. Ezért aztán az is előfordult, hogy a szövetségi tagságra jelentkező egyesület a belépési időpontjának évében, sem időarányos, sem teljes évi tagdíjat nem fizetett, illetve csak a következő évtől rendezte tagdíjfizetési kötelezettségét.
2oo9. – évi tagdíjfizetések :
Elmaradásuk nem volt az alábbi egyesületeknek :
- H-12 Miskolc 7 ooo,- Ft. rendezve : 2oo9. o3. 3o.
- H-82 Nyúl 7 ooo,- Ft. rendezve : 2oo9. o4. 25.
- H-28 Veszprém 7 ooo,- Ft. rendezve : 2oo9. o5. 26.

Korábbi elmaradását egyszerre rendezte :

- H-21 Szeged 28 ooo,- Ft. rendezve : 2oo9. o6. o3.
(2oo7, 2oo8, 2oo9, 2o1o.)
-------------------------------------------- ----------------
Σ = 49 ooo,- Ft.



2o1o. –évi tagdíjfizetések :

Elmaradásuk nem volt az alábbi egyesületeknek :

- H- 82 Nyúl 7 ooo,- Ft. (2o1o.) rendezve 2o1o. o3. 31.
- H- 26 Győr 7 ooo,- Ft. (2o1o.) „ 2o1o. o3. 25.
- H-12 Miskolc 7 ooo,- Ft. (2o1o.) „ 2o1o. o4. 14.
- H-38 Gyula 7 ooo,- Ft. (2o1o.) „ 2o1o. o4. 12.
- H-28 Veszprém 7 ooo,- Ft. (2o1o.) „ 2o1o. o4. o1.

Korábbi és előző évi elmaradását rendezte a :

- H-25 Szombathely 21 ooo,- Ft. rendezve 2o1o. o4. 21.
(2oo8, 2oo9, 2o1o.)
- H-16 Pannónia 14 ooo,- Ft. (2oo9, 2o1o.) rend. 2o1o. o1. 15.
- H-4o Bp. 14 ooo,- Ft. (2oo9, 2o1o.) „ 2o1o. o3. o4.
- H-5o MOE 14 ooo,- Ft. (2oo9, 2o1o.) „ 2o1o. o2. 24.
- H-MNK 14 ooo,- Ft. (2oo9, 2o1o.) „ 2o1o. o6. o2.
- H-39 Szentes 14 ooo,- Ft. (2oo9, 2o1o.) „ 2o1o. o6. o1.
------------------
Σ = 126 ooo,- Ft.


A fenti tagdíjak naplófőkönyvi felvezetését tételesen ellenőriztük és azokat naplófőkönyvben megtaláltuk, számszaki eltérést nem tapasztaltunk.
A vizsgálat megállapította, hogy a tagdíjfizetés a szövetség alapszabályának megfelelően történik, esetleges alapszabály módosításkor a tagdíj rendezés határidejét szabályozni szükséges.
A többi tagegyesület és szakcsoport 2oo7,- ben 2o1o. év végéig rendezte tagdíjfizetési kötelezettségét.

Tagdíjhátralék :

A beszámolási időszakban tagdíj-befizetési hátraléka két tagegyesületnek van, mindkét esetben rendezetlen a 2oo9. és a 2o1o. évi kötelezettségük.

H-37 Rákóczi falva, - 14 ooo,- Ft. (2oo9, 2o1o.), valamint
H-18 Székesfehérvár - 14 ooo,- Ft. (2oo9, 2o1o.).

Az elnök részéről a tagdíjfizetési felszólítás megtörtént, rendezésére az ellenőrzésig nem került sor.
A naplófőkönyv ellenőrzésekor a H-39 Szentesi egyesületnél nem találtuk meg a 2oo8.-évi belépés évének 7 ooo,- os tagdíjrendezését, így nem valósult meg a szövetségi alapszabály 1o.§. 2. pontjának (a) bekezdése. Ezért ezt az évet hátralékosan vettük figyelembe.

2. Külső állami, önkormányzati, vagy gazdasági egységek magánszemélyektől származó támogatások:

a.- kölcsön : (2oo9.11.3o.) 5o ooo,-
b.- támogatás : ( 2oo9.12.19.) Nyíregyháza Polg. m.hiv: 5o ooo,-
--------------------
Σ = 1oo ooo,-

3. Szja. 1 %.-a : (2oo9.1o.27.) 41 544,-

4. Pályázatok bevételei :
a.- a szövetség 2oo9.- ben nem nyújtott be pályázott támogatásra.
b.- 2o1o. – ben sikertelen lett a benyújtott pályázat. Mindkét esetben a szövetség támogatása elmaradt.

5. Rendezvények bevételei :
a.- szövetségi rendezvény nem volt, bevétel nem származott belőle.

6. Egyéb bevételi források :
a.- egyesületi támogatás (2oo9. 1o.26.) 5 ooo,-
- egyesületi támogatás ( 2o1o. o1. 14.) 1o ooo,-
b.- egyszámla vezetésből származó kamatok :
2oo9. -ben 45,-
2o1o. -ben 56,-

c.- tagkönyv regisztrációs befizetések : 2oo9. -ben 2 8oo,-
2o1o. -ben -
----------------------------------
Σ = 17 9o1,-
7. Naplófőkönyv egyenlege :

a.- 2oo9. – ben:
- nyitó tétel : 274 173,-
- bevétel : 358 388,-
- kiadás : 6o9 114,-
- egyenleg : 23 447,- (bank : 5 6o7,- ; pt : 17 84o.-)

b.- 2o1o.-ben :
- nyitó tétel : 23 447,-
- bevétel : 229 65o,-
- kiadás : 178 785,-
- egyenleg : 74 312,- (bank : 43 278,- ; pt: 31 o34,-)
8. Pénzkészlet egyezősége :
Az ellenőrzés folyamán a naplófőkönyvi záró tételekkel megegyező volt a bankszámla, a rovancsoláskor a házipénztárban lévő készpénz 31 o34,- Ft.
megtalálható volt. Naplófőkönyv 31. oldal 5. és 6. sor.

9. Kiadások jogosságának ellenőrzése :
A kiadásokat a beszámolási időszakban tételesen ellenőriztük azok számlákhoz kapcsolódnak a naplófőkönyvben rögzítésre kerültek, a szövetség szervezeti munkájához kötődnek, számszaki eltérést nem tapasztaltunk.

1o. Kötelezettség :

Kötelezettségi rovatban nem találtunk bejegyzést, de Tóth Sándor alelnök korábban elismerte, hogy a szövetségnek tartozása áll fenn Gombos Lajos egyéni vállalkozóval szemben, melyet szóbeli megegyezésük szerint fognak rendezni.
Gombos Lajos vállalkozó részéről a tartozás kiegyenlítésére számla a szövetség felé az ellenőrzés időpontjáig nem érkezett, így annak tényleges összegét nem ellenőrizhettük, a naplófőkönyvbe bejegyezni nem lehetett.
A számla megérkezése után a követelést a szövetség részéről ki kell egyenlíteni, melynek végrehajtását az EB. utóvizsgálattal ellenőriz.
A 2oo9. – ben végzett vizsgálat során az EB. Gombos urat telefonon és e-mailben is megkereste ígérete ellenére a kért adatokat/dokumentum másolatokat bizott-
ságunk részére nem adta meg, ezért az EB. a 2oo9 évi ezírányú vizsgálatát dokumentáltság hiánya miatt megszüntette.

11. Követelés :
A szövetségnek követelése 3 korábban említett egyesületével szemben áll fenn.

a.- H- 37 Rákóczifalvi, és a H-18 Székesfehérvári egyesülettel szemben a 2oo9.- 2o1o.- évi tagdíjak 14 – 14 eFt.- os elmaradása miatt,
b.- valamint a H- 39. Szentesi egyesület 2oo8. évi 7 eFt.-os tagdíjfizetésének elmaradása miatt.

IV. Eszközállomány és azok raktározási, tárolási feltételeinek vizsgálata.

A saját eszközállomány a beszámolási időszak előtt a svájci szövetségtől származó 2oo7, és 2oo8,- ban elhozott 2956 darabból álló Standard kalitokból és egy 2oo7.- ben vásárolt laptopból áll. Az eszközállományról nyilvántartást vezetnek, melyen a változások nyomon követhetők. A 2oo9.-évi bejelentés során az EB. egyszer már vizsgálta ennek a mennyiségét 5 sz. melléklet, azóta eltérés nem tapasztalható, mozgás nem volt, viszont az előző vizsgálat 53 csomag becsült mennyisége (15oo db.) az ami azóta pontosításra került. A szállítólevélben 56 csomag szerepel, de abból 3 a kalitok szerelvényeinek egy részét tartalmazta, így a kalitok száma 15oo db.-ról 1331 darabra módosul.
Részletező kimutatás :

a.- beérkezések :
Bácsalmási telephellyel 56 karton 1331 db,
Móri telephely 3 alkalommal összesen : 1625 db.
------------
Σ = 2956 db.


b.- kiosztás :

A kalitokat az elnök, illetve az egyesületeknek térítés nélküli kiadását az elnökség jóváhagyásával, a két telephelyről rendezték. Azokat az MDOSz tagegyesületek és az egyesületeknél tagsági viszonyban lévő személyek kapták meg, melyből a szövetség részére 2oo7.- és 2oo8.-ban
1 543 25o,- Ft. térült vissza.

Egyesületeknek : 2533 db.
Személyek : 224 db.
Telephelyen raktározva : - Bácsalmáson 94 db. Ebből 32 db. sérült.
- Nyíregyházán 12 db. Ebből 4 db. selejtezendő.
Ellopva : - Lurdy-Házból 46 db.
- Szentesi Madárfesztiválról 47 db.
--------------------------------------
Σ = 2956 db.


A vizsgálat időpontjában a két raktáron lévő készlet 1o6 db. standard kalit, ebből a szállítások és a több éves használat, valamint raktározás során 36 db. sérült, mely javításra, illetve selejtezésre vár. Az irodában bemutatásra került 1 db „HP 51o RU 963 AA „ jelzésű laptop.

Az EB. a fenti beszámolót a 2o1o augusztus 7. - i ülésén megtárgyalta és a 5/2o1o.(o8. o7.)EB. sz. határozatával elfogadta és a küldöttgyűlésnek elfogadásra javasolja.

Kérjük a küldötteket, hogy beszámolónkat megtárgyalni és elfogadni szíveskedjenek.


Budapest, 2o1o. augusztus o7.

Bak István
EB. tag

Czinege István
EB. tag

Eszteró Lajos
EB. elnök


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 88 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  
cron

Pontos idő: 2024 márc. 28, 16:28
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO