gyula írta:
Sziasztok!
Tegnap én is kecskepapagáj tulajdonos lettem, utólag is köszönet érte madaras86-nak

Végigolvastam az egész topikot, de néhány dologra nem találtam választ. Olvastam, hogy ülőrúdnak legjobb a fűzfa, de ezt elég nehezen tudom beszerezni, így most szilvafa van betéve, de ezen kívül tudok berakni diófa, eperfa, hársfa ágat, ezek mehetnek? Gyomnövények közül bármit adhatok nekik, amit elfogadnak, vagy van valami amit kerülni kell?
Amúgy nekem tetszett a börze, de sajnos elég kevés időm volt, sietnem kellett haza.
Teszek fel pár képet a papagájokról, most még kalitkában vannak, de remélem hamarosan mennek ki a kertbe, sokkal nagyobb helyre
Szia Gyula!
Ezek szerint sikeresen megérkeztek:)
Szerencsére nem volt az a hatalmas hőség, mikor nagy meleg van, kissé kockázatosabb szállítani őket. A zöld hím veled is olyan barátságos? Nálam nagyon szelíd volt ő is meg a tesója is.
A salátát, spenótot nagyon szeretik, de piacról vásároltat én nem igazán adnék nekik. Gyomnövények közül amiket elsősorban ajánlanék, az a lúd/tyúkhúr, pitypang, disznóparéj(nem a szőrös!), pásztortáska. De egyébként, ha nem tudsz ilyesmihez hozzájutni, akkor csíráztass nekik napraforgót (bár egyébként is ajánlatos). Ha nem menne, akkor szólj! A friss fűzfagallyak levelestől is mehetnek nekik, ezt is szeretik.
Az ülőrúd kapcsán egyet értek az előttem szólókkal, bár szerintem nem kell nagy gondot csinálni belőle, lényeg, hogy kifejezetten mérgező dolog (pl oleander,stb) ne kerüljön eléjük. A fűzfa miért nehezen beszerezhető számodra? Szinte minden vízparton található belőlük, azt hiszem te pesti vagy, úgy rémlik a duna parton is van jópár hely, ahol lehetne szedni. Nem tudom, hogy mennyire értesz a növényekhez, ne sértődj meg, de szólok, hogy fűzfának nem csak a lógó ágú növény számít, van több féle fűz is. Számomra ez egyértelmű, de tapassztaltam már, hogy sokan nem tudják.
végülis a fűzfát is be tudom szerezni, csak azért írtam,hogy nehezebb, mert a legközelebbi vízparthoz is utaznom kell kb egy órát busszal. Szilva, eper, hárs és dió pedig van a kertünkben, és van bőven visszavágott ág is, mindenféle méretben, ezért ezeket csak ki kell válogatnom
De akkor kapni fognak fűzfa ágat, ha az a legjobb.
Nálam mindkettő nagyon barátságos, út közben is végig békésen nézelődtek, hangjukat se hallottam. Nyugodtan elmehetek előttük vagy benyúlhatok, nem verdesnek a szárnyukkal. Össze sem lehet hasonlítani a régi nimfáinkkal (ők nem az enyémek voltak, hanem közös családi madarak, őszintén szólva nem túlzottan kedveltem őket, nekem hullámosaim voltak), azok sokat verdestek és üvöltöttek