Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 szept. 16, 21:23 
Szépek!:)
De azért a sajátod szebb, fehérebb. A börzei is Tóth Féle?

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 szept. 16, 21:13 
Akkor a saját és a börzei tarkáról. :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
Börzei. :P
Kép

Hozzászólás 2010 szept. 16, 20:53 
Bernát írta:
Fahéjból is sokféle árnyalat van.Én is csak lesem milyen sokszinűek.
Börzén most sokhelyen láttam már tarkát. :P

A fehérekből 1kakas és egy tyúk már tuti. :mrgreen:
Ők szépen elvannak még egy szép fahéj kakassal.És nemtépősek. :P

Volt egy srác a börzén az első sorban és vele dumáltam a fürjekről.
Neki csodaszép fürjei vannak.
Kolóniában tartja őket (15pár) és nemtépősek.
Egyenlő arányban vannak a füjek egy óriási nagy röpdében a papagájok alatt.
És még meg is kotlik neki így 1-1 pár.
Vettem is gyorsan tőle egy párt amit az imént mutattam. :mrgreen:

Jójó, voltak tarkák, de nem annyira mint a te tarkáid, nem? CSak tarka folt volt torkukon, fehér szárnyél,stb. Én igazi tarkát szeretnék már nagyon, ami inkább fehér alapon sötét foltos, nehéz ügy.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 20:29 
Fahéjból is sokféle árnyalat van.Én is csak lesem milyen sokszinűek.
Börzén most sokhelyen láttam már tarkát. :P

A fehérekből 1kakas és egy tyúk már tuti. :mrgreen:
Ők szépen elvannak még egy szép fahéj kakassal.És nemtépősek. :P

Volt egy srác a börzén az első sorban és vele dumáltam a fürjekről.
Neki csodaszép fürjei vannak.
Kolóniában tartja őket (15pár) és nemtépősek.
Egyenlő arányban vannak a füjek egy óriási nagy röpdében a papagájok alatt.
És még meg is kotlik neki így 1-1 pár.
Vettem is gyorsan tőle egy párt amit az imént mutattam. :mrgreen:

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:59 
Huh Bernát tényleg szép, de az enyém nem ilyen. Enyém sokkal közelebb áll áryalatban a fahéjhoz, vagy inkább gesztenye színű?:) Én még sose láttam előtte ilyet. Majd próbálok képet feltenni, csak most nem jó a gépem. A tarkákat se láttam Monoron:( Egy ismerősöm ígérte,hogy majd próbál behozni külföldről. Azt mondta tavasszal 2-3 euro-ért tudott hozni, csak javarészt kakasok voltak.
A tarkaXfehér csibéidből lesz eladó? Érdekelne pár.

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:41 
Szia Jani!

Semmi. :?
A tarka x fehér pártól csak fehérek keltek és kelnek folyamatosan.
A többi 4 hónapja egy tojást sem tojt.Pedig minden nap kapják a pluszt. :?

Monoron vettem egy tarka kakast 1000ért.A többit az orom elől vitték el a külföldiek.

Vettem egy szép párt is. :mrgreen:
És akkor itt van a blueface fahéj kakas és a szép csoki menyecske. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 szept. 16, 19:08 
Szia Bernát!

Tarkéktól nem kelt semmi idén?
A blueface fahéj kakasodról tudnál feltenni egy képet? Én vettem most Monoron hármat, amit ilyen színnek saccolok, de nem vagyok benne 100%-osan biztos. Mindenesetre előtte még nem láttam ilyen színt, látványosak. Én még nem állítottam össze a tenyészpárjaimat, csapataimat.

Hozzászólás 2010 szept. 13, 21:01 
Üdv! :mrgreen:
Jelenlegi tenyészpárjaim és fiatalok;

Csoki x tarka,
Tarka x fehér,
Tarka x tarka,
Tarka x fehér,(új pár)
Blueface fahéj X tarka csoki (új pár). :-D

Fiatalok fahéj kakas,2 fehér tojó,2 fehér csibe.

Hozzászólás 2010 szept. 4, 17:11 
Helo!

Norbi!
Tökéletesen írtad. :)

Amaryl!
Ha jól emlékszem nálam is valahogy úgy keltek a csibék mint nálad... Az enyémeken már látszódik melyik kakas. (Vörös a farkuk, mintázatbeli eltérések is egész jól kivehetők pl. a tojók "pöttyös" melle). Viszont ami érdekes hogy a 3+9 idei csibéből 2-3 kakas lett. :shock: Ami ersze nem baj, csak furcsálltam.

Hozzászólás 2010 szept. 3, 22:50 
Sol írta:
Este ha felmegy,reggeli vizitnél ha fent van leszedem, ha nincs,akkor annak csak örülök :wink:
Nem tudom mi ez az új hobbija, de érdekes, hogy a kakas meg lent marad.Hiába,ezek a nők, csak a kaland... :lol:

Vad madarak esetében némelyik tyúkféle felgallyaz magas faágra, de általában csak a kakasok.
Lehet, hogy effajta viselkedés figyelhető meg a tyúkodnál.

Amaryl!

Én úgy tudom, hogy már 3 hetesen látszódik vadasaknál a rozsdás farok, ha hímek. Szerintem, ha már annyira nem igénylik az anyjuk pátyolgatását, akkor el lehet választani őket.

Ha vadasat raktál össze ezüsttel és, ha a vadas nem hordoz más színt, akkor mind ezüst hordozó, de küllemileg vadas lesz.
Remélem jól írtam. :)

Hozzászólás 2010 szept. 3, 22:43 
5.-én lesznek 4 hetesek a kis fürjecskék.Szépen nőnek,imádják a túrót és a főtt tojást.Szelídek nagyon,ha viszem nekik a kaját,meg sem várják hogy lerakjam,már a kezemből kapkodják.A szülők mintha már annyira nem pátyolgatnák őket,vagy csak ők nem igénylik???)))Mind sötét színű lett,nincs ezüst köztük,pedig az anyjuk ezüst,az apa a vadszínű.Most még világosabbnak tűnnek azért kicsit az apjuknál,majd rakok fel fotókat,ja és mikor lehet megállapítani a nemüket? és mennyi idősen lehet őket odaadni az új gazdának?

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 aug. 31, 19:56 
:shock: :shock: :shock: Az komoly,nem hittem volna!
Este ha felmegy,reggeli vizitnél ha fent van leszedem, ha nincs,akkor annak csak örülök :wink:
Nem tudom mi ez az új hobbija, de érdekes, hogy a kakas meg lent marad.Hiába,ezek a nők, csak a kaland... :lol:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 aug. 31, 14:29 
Sol írta:
Még egy kérdés: 2,5 méter magasan van egy nagy közös ketrec, aminek a tetején már 2.napja ott ül a tojó minden reggel.Hogy és miért ??

Elég jól repülnek ezek a kis madarak, ha kell akár több 10 métert is megtesznek, ha akarnak, de szerintem a vad madarak akár több 100 méterre is képesek elszállni.

Hogy miért ül fent 2 napja az egy érdekes dolog. Egyébként napközben lemegy magától és csak estére megy fel oda?

Hozzászólás 2010 aug. 21, 9:58 
Könnyen lehetséges,mert az egérfogónak elég nagy hangja van és lehet attól ijedt meg,mikor lecsapódott.Vagy a villámtól?.. :shock:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 aug. 20, 16:47 
Szia!

A fürjtojó akkor is tojik, ha egyedül van, tehát független a tojás megléte az összeszokástól.

Nem lehet, hogy azért van fennt, mert valami megijesztette, felrepült és most nem mer lejönni? :?

Hozzászólás 2010 aug. 19, 20:21 
Sziasztok!

Kb mennyi idő, amíg 2 fürj össze szokik,esetleg kistojást "gyártanak"? A kakas nem nagyon érdeklődik a tyúkocska után, elvannak, futkároznak, fürdenek együtt, de azon kivül semmi különös nincs :shock:
Esetleg azért nem állnak neki, mert a kecskék ha kell ha nem a szépen kialakított kis "házukon" a többiekkel együtt futkároznak? :|
Még egy kérdés: 2,5 méter magasan van egy nagy közös ketrec, aminek a tetején már 2.napja ott ül a tojó minden reggel.Hogy és miért ?? Eddig nem hittem, hogy ilyen magasra feltudnak repülni(?) de mikor próbáltam leszedni és kirepült a kezemből,meglepődtem :mrgreen:
Érnek még meglepetések :mrgreen:

Hozzászólás 2010 aug. 14, 11:11 
Sziasztok!

Madaras teljesen jól megfogalmazta. :) A csibéket kakassal hagyni azért veszélyes, mert bánthatja. Konkrétan, amikor meglátja megcsípi, felemeli és addig rázza amíg él. Nekem egyszer volt ilyen, azóta kakas ki. De nálad - a mellékelt képeken is jól látható módon - vigyáz rájuk. Így szerintem mostmár bennt lehet hagyni.

Egy kis méretű törpetyúk (japán) egyszer ült nagyon-nagyon sok japánfürj tojáson. A 12-15 napig nem volt gond, de akkor valami történt, valószínűleg megijedt. Egyetlen tojást sem tört össze, de letaposta soknak a héját. Beraktuk keltetőbe ami épen maradt azok szépen kikeltek, de így sok nem élte túl.

Más. Nekem is van most 9 csöppségem, de az a tyúk kiakaszt. A kelés előtt 1 nappal otthagyta a tojást. Végül keltetőbe került, elhúzódott a kelés, de ahhoz képest, hogy valamelyest kihültek aránylag jó kelés volt. 15 tojáson ült. Egy tojást kidobott (véletlenül?) a fészekből még egy nappal előtte, abból is lett volna csibe. Nem tudom mi lelte. Ti ilyet már láttatok?

Hozzászólás 2010 aug. 12, 13:08 
Kotló alatt én a sima fürjtyúkot értettem, ami kotlik:)
A törpefürj tojása többnyire túl kicsi még a törpetyúkoknak is, én cochinokkal próbálkoztam, azok még a copfosfürj tojását is összetörték, viszont volt egy fehér cochin tyúkom ami szépen kiköltötte a copfos és a törpefürj tojásokat is, csak párat tört össze. Szóval ki kell próbálni, ha szerencséd van lehet egy jó tyúkot fogsz ki.

A kakas kérdésre én nem tudok igazán válaszolni, mert nekem nyílt röpdében vannak, így ahogy kikelnek, rakom is be őket egy nagyobb kalitkában a garázsba az anyjukkal együtt, az apjukat nem szoktam velük vinni. De nem a kakas miatt viszem el őket, hanem mert különben világgá mennének. Egyébként addig amíg össze nem szedem őket vigyáz rájuk a kakas is, bújnak be az alá is, hívogatja őket. Egy ismerősöm páronként tartja őket és neki is zárt helyen vannak és ő a pár alatt hagyja a kölyköket, nem bántja őket a kakas. Végülis a természetben sincs aki elválassza őket a kakastól. Gondolom vannak rendellenes egyedek amik agyonütik a kölyköt és Marcsi ennek kockázatát szeretné nullára csökkenteni. De szerintem ami első nap nem támad a kicsikre az később se fogja bántani őket (csak majd ha megnőnek és rivalizálni kezdenek)

Hozzászólás 2010 aug. 12, 9:22 
Azon agyaltam,hogy a tyúk vajon kikölti-e őket,hisz jóval kisebb a tojásuk! tavasszal kaptam 4 édi kis japán csibét,amelyek már szépen felcseperedtek!Arra gondoltam,jövő tavasszal megpróbálom őket befogni a fürjtojás kiköltésére,ha azt írod,hogy nálad bevált!vagy a kotló alatt nem tyúkot,hanem fürj kotlót értettél?????
Ahol vannak,az a röpde zárt helyiségben van,onnét az udvarra nem jutnak ki,így ha kibújnak,sem érheti őket semmi baj,szerencsére!Amiatt viszont aggódom,hogy velük van az apjuk is,és Marcsi is írta,hogy van olyan,hogy szétcincálja őket!Nem tudom eldönteni,de azt hiszem,mégis csak kiveszem közülük,nem szeretném ha bármi bajuk esne!Mi a véleményed,hogy csinálod velük?

Hozzászólás 2010 aug. 12, 9:08 
Nekem is kelt idén 3 csapat kotló alatt és van még 2, ami kotlik. Szerintem kisebbek, mint egy kupak:) Az a baj, hogy az egyik csapat kelésénél nem voltam otthon egész nap..... Nekem is szétrohangáltak a dróton át és sajnos mire hazaértem a 6-7 kölyökből csak egy lurkó árválkodott az anyja mellett. Bekerült anyástól a copfos kölykökhöz, és az anyja helyett inkább a nála 3 héttel idősebb copfosokat választotta, azokkal rohangál a kis lüke:) Azok meg furamód befogadták.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 225  Következő