Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 28, 9:38 
Gaby, örülök, hogy ilyen bensőséges kapcsolat alakult ki Hollykával köztetek! Jól látszik a leírtakból, hogy baby madárról van szó, hisz ahol első madárként baby korban kerül a családba egy jákó, ott gyakran előfordul ez a hisztizés, hisz nehéz megállni, hogy ne engedjük ki, vagy ne sajnáljuk meg a rácsok mögül árva szemekkel kikukucskáló madarat.
Én is megtapasztaltam ezt a hisztit, de én korábban elrontottam a következetlenségemmel, hisz nem tudtam ellenállni neki, hogy ne vegyem ki a kalitból.
Mivel jelenleg idősebb madaraim vannak (2,5-3,5 év)és kaptak előttem már egyfajta nevelést nálunk jelenleg nincs hisztizés, Gyurcsit azonnal kiengedem mikor hazajövök és órákat elvan a kalitka tetején. Mikor be kell mennie, kinyitom a kalitka ajtaját és mondom neki, hogy gyere csak és mutatok be a kalitkába...amit ő is mond és szépen bemegy a házába. Kincsőt ezután engedem ki, na ő már kicsit rafkósabb és NŐ :) Igazából kiül a kalitka ajtajába és tartja a fejét, hogy simogassam. Ezzel el lehet valamennyire terelni a figyelmét és szép óvatosan mindig kicsit befelé irányítom, mígnem belép az ülőrúdra. Ilyenkor kap enni és ezzel teljesen el tudom vonni a figyelmét az ajtótól. Persze minden madár egy külön személyiség. Lehet egy 3. madárnál valami mást kéne kitalálni, hogy hassak rá, de idővel rá lehet jönni ezekre az apró trükkökre. Gyurcsinál 1,5 hónapomba telt míg próbálkoztam ezzel-azzal, mígnem rájöttem erre a megoldásra.

Mivel nektek még kicsi Hollyka Én azt javasolnám, hogy mikor beteszed a kalitba akkor menjetek ki a szobából és hagyjátok magára egy kis időre. Ha újból bementek és kezdi a hisztit akkor ismét menjetek ki. Rá fog jönni, hisz okos már ilyen kicsi korban is, hogy ha hisztizik, akkor otthagyjátok. Ez számára nem lesz kellemes érzés, hisz nem szeret majd egyedül lenni, de össze fogja kötni a hisztit az otthagyással.
A szíved fog megszakadni érte, de szerintem ezzel eredményt érhettek el. Ne várj egy-két nap alatt csodát...lehet, hogy pár hétbe ez bele fog telni. Ha nem jó ez a magoldás, majd kitalálunk egy B tervet, vagy ha valakinek van más ötlete akkor azt :)
Arra figyelj, ha magára hagyod, legyen neki sok játék a kalitban és tudja magát lefoglalni, illetve nekem a szobájukba minden nap reggeltől-estig szól egy rádió.

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 aug. 28, 7:10 
Betty írta:
Amii, mi újság felétek? Hogy van a kis Holly pippi? :)

Szia Betty!
Köszi az érdeklődést megvagyunk!
Pippi jól van. Bár vannak gondok, ha valaki tud tanácsot adni szivesen veszem.
Legújabb szokása, hogy odamegy apához és minden előzmény nélkül belecsip :cry:
Én is kaptam tőle. A 9 éves kisfiamat ki nem álja. Ezzel még nincs is gond, én se szeretek mindenkit. Viszont akis támadásai, na az kész. Mikor a kalitba van édes kedves aranyos, ha kiengedem, és csak ketten vagyunk édes. viszont ha van még valaki kibirhatatlan.
Az a szokása, ha ketten vagyunk ő meg én, és kijöhet, repül két kört, majd egy tenyérnyi helyre bekotlik mellém a fotölyba :D és alszik mint egy gyerek.Ilyenkor kerek a világ vissza lehet tenni a kalitkába. minden ok.
Viszont ha nem tud 3/4 órát kotlani kész. Szó szerint harcol ha vissza akarom tenni.
Szerintetek????????????
Annyira szeretet éhes, egy bűbáj. Próbál beszélgetni is. Ha be nyulok, a kalitba, belebújik a kezembe. Ha a fiacskám próbál odamenni, 2x akkora lesz és ilyesztegeti :D
Ammit is elfogadja, csak a család himnemű tagjait nem :?
Szerintetek mi a megoldás ha nem akar visszamenni a kalitba?
Nálatok ez sima ügy? Nevelni lehet őket? A kalit kaparásról sikerült leszoktatni TRÜKKEL :mrgreen:
kartont tettem oda ha kapart és igy nem látott :lol:
oszt ezt megtettem 3x majd abbamaradt.
De hogy a kalitba ugy kell betuszkolni ez kész.Az a bajom, hogy sokszor kiveszem 15 percre, és fél óráig próbálom betenni. Elég nehézkes. Pedig semmi gond nem volt vele mikor hoztuk.
És nálatok mizu?
Remélem mindernki ok?
Szép napot Gaby

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 27, 19:43 
Amii, mi újság felétek? Hogy van a kis Holly pippi? :)

Hozzászólás 2010 aug. 18, 17:21 
Én is remélem!

Jelentkezhetne már! :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 18, 10:07 
Reméljük nincs baj! Várjuk a jelentkezésedet!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 17, 22:24 
Betty írta:
Évanagyiról még mindig nem tudunk semmit?????
Hol vagy Évanagyi????

Semmit. :( Remélem nincs semmi baja...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 17, 21:17 
Évanagyiról még mindig nem tudunk semmit?????
Hol vagy Évanagyi????

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 aug. 16, 23:06 
Betty írta:
Amii, a szeme kb egy éves korába fog teljesen kisárgulni, de már fél évesen is halványsárga. Imádom a kis dinoszaurusz szemüket :D néha úgy is szólok neki, hogy kis tirex :D

csirex :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 16, 19:02 
Amii, a szeme kb egy éves korába fog teljesen kisárgulni, de már fél évesen is halványsárga. Imádom a kis dinoszaurusz szemüket :D néha úgy is szólok neki, hogy kis tirex :D

Valódi név: Horváth Amelita

Hozzászólás 2010 aug. 16, 18:39 
africz írta:
Amii írta:
Pippi kimondta első értelmes szavát! Van nekünk még egy kis kutyánk is .. aki most igazán meg lehet zavarodva ugyanis első szava édes kis madarunknak : ( fütyül a kutyának majd ->) Bebukaa! :D

A Jákóknak csak "kiskorukba" teljesen fekete a szemük , vagy ha egy jákókának ilyen kiskorába mindig ilyen lesz ?

Csak kiskorukban :lol: aranyos!

Oké :) köszii

Hozzászólás 2010 aug. 15, 15:29 
Amii írta:
Pippi kimondta első értelmes szavát! Van nekünk még egy kis kutyánk is .. aki most igazán meg lehet zavarodva ugyanis első szava édes kis madarunknak : ( fütyül a kutyának majd ->) Bebukaa! :D

A Jákóknak csak "kiskorukba" teljesen fekete a szemük , vagy ha egy jákókának ilyen kiskorába mindig ilyen lesz ?

Csak kiskorukban :lol: aranyos!

Valódi név: Horváth Amelita

Hozzászólás 2010 aug. 15, 15:24 

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 15, 11:27 
Tommy, nagyon édes a kis vizes "szürkemadár" :D Én imádom mikor nekem Kincső megfürdik és ilyen csatakos mint Yoki. Ilyenkor úgy szeretem puszilgatni a kis "tyúkszagú" húsát :lol:

Hozzászólás 2010 aug. 14, 22:45 
sonyextreme írta:
Én pont most fürödtem :)

Kép

üdv: Yoki

Nagyon bájos!! Imádom amikor csurom vizesen játszák a vizi poszátát..

Hozzászólás 2010 aug. 14, 22:44 
gaby írta:
Szia!
Itt Pippi. Én jól vagyok.
Tegnap bolondériás voltam kicsit. Balhéztam a családdal, nert nem akartam a kalitba vissza menni. Pedig annyira rendesek, felfúrták mászófámat, csináltak léteát, ülőkét, ja meg új szobát (kalit) kaptam :D /végre nem kell nyomorogni a kicsi kalitba amit ők a helyemnek hivnak. :D
Megtanult repülni a drága. Képzeljétek kirakom a kezem és már jön is. bár úgy néz ki a kezem, mint aki metéli az ereit. kicsi körmével felsérti a csuklómon a bőrt :P
gyakorolja a k betűt. Nálatok mennyi az az idő amit mindenképpen kint van????????????
Köszi a választ Gaby
Rakok fel majd képet a mászókáiról.
Ja ötlet: vettem függönykarikát fábol, felfűztem kötélre 5-öt, hát baromira örült :D

Csak akkor van bezárva ha elmegyek otthonrol , ez egy ket ora naponta. Fel van furva a lakás több pontjára kb 60-70 cm rudak azokon ucsorog es repked kozottuk. illetve az ajtok tetejen. Van egy T alaku fa az asztalomon is a monitor folott de jobban szeret a monitoron ucsorogni, reggel kivarja amig felebredek es le repul hozzam az agyba , szorosan befurja magat az allam ala es simogatni kell, ha nem simogatom csipked :) Az en kis madaram elso perctol utalta a kalitkat , hiaba van a legnagyobb neki, evente egyszer ha a nagyszulokkel marad a nyaralas idejen akkor elviseli csak a Mama vagy a Papa legyen vele a szobában.

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 aug. 14, 18:40 
Én pont most fürödtem :)

Kép

üdv: Yoki

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 14, 8:32 
Szia Pippi!
Örülök, hogy jól vagy! Biztos nagyon jól megcsinálták neked a létrát és a mászókát.
Ez a függönykarikás dolog tetszik. Én is ki fogom próbálni. Nálunk Gyurika kint szokott lenni 4-5 órát naponta. Mikor 4 óra után hazaérek, az az első, hogy kiengedem és ő felmegy a kalitka tetején található játszótérre és onnan magyaráz, figyel, eszik, játszik. Kincsőt is ki szoktam engedni, de csak akkor mikor Gyurcsi már bement, különben Kincső levadássza. Mivel életében soha sem látott madarat, minden madár láttán támad. Remélem idővel megszokja, hogy a földön nem csak ő az egyedüli madár és megbarátkozik mindenkivel :)

Várom a képeket Gaby!

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 aug. 14, 7:36 
Szia!
Itt Pippi. Én jól vagyok.
Tegnap bolondériás voltam kicsit. Balhéztam a családdal, nert nem akartam a kalitba vissza menni. Pedig annyira rendesek, felfúrták mászófámat, csináltak léteát, ülőkét, ja meg új szobát (kalit) kaptam :D /végre nem kell nyomorogni a kicsi kalitba amit ők a helyemnek hivnak. :D
Megtanult repülni a drága. Képzeljétek kirakom a kezem és már jön is. bár úgy néz ki a kezem, mint aki metéli az ereit. kicsi körmével felsérti a csuklómon a bőrt :P
gyakorolja a k betűt. Nálatok mennyi az az idő amit mindenképpen kint van????????????
Köszi a választ Gaby
Rakok fel majd képet a mászókáiról.
Ja ötlet: vettem függönykarikát fábol, felfűztem kötélre 5-öt, hát baromira örült :D

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 13, 18:52 
Sziasztok jákók, itt Gyurcsi! Mi újság veletek mostanában? Mindenki jól van?

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 9, 23:27 
Jákó nem ilyen, a Jákó egy zuzó gép neki mindig van ötlete mit kell szétszedni.. és abban is elég biztos vagyok, hogy neki pár kell nem társaság ... nem javaslom semmi esetre a madaraid nagyszerű madarak igy is nehéz ennyi felé osztani a szeretetett nem szabad még tovább aprózni. Jákó nem ismer korlátokat bármi áron ujra kezdi ha vmit a fejébe vesz, önfejű, makacs, hogy a negativ oldalát is emlitsem. Jákó birtokba veszi az embert senkivel sem osztozik!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 148  Következő