vargasi írta:
Sziasztok !
Az "éheztetéses" majd kajával odacsalogatós módszert öt óra kalitka mellett ülés után meguntam.Jelenleg tanácstalan vagyok mit tegyek hogy szelídek legyenek.

Warhawk-nak igaza van! Ez a legtöbb esetben csak akkor ajánlatos, ha már megszoktak téged. ha ismernek és már nem repkednek ide-oda a kalitban, ha arra jársz.
De az biztos, hogy minden madarat ezzel lehet a legkönnyebben magunkhoz közel csalogatni. A lényegét már Warhawk learta, hogy nagyon sok időt kell mellettük töltened, hogy szokják a mozgásodat, hangodat, látványodat.
Lássák, hogy te adsz nekik enni. Nem muszáj éheztetésig elmenni. Elég, ha egy napra elegendő táplálék áll előttük, majd másnap, ha beraksz nekik újabb adagot, akkor látni fogják, hogy ezt te csinálod és tudatosuk bennük, hogy ha te odamész, akkor nekik jó lesz.
Az én Jákóm sem csipked egyből, ha benyúlok új adagot adni neki. pedig eleinte mindig kizavart a kalitból.
Nálad ez a madarak félelmében nyilvánul meg. Egy idő után már nem fognak felmászni, hanem megvárják, amíg a kalitkán kívül fogsz tartózkodni és akkor merészkednek oda, a legvégén, meg már rajtad csimpaszkodva fogják hangosan követelni a kaját.
De a türelem a legfontosabb dolog. Ha úgy csinálsz, hogy nem rájuk figyelsz állandóan és nem ők járnak a fejedben, hanem sok más dologgal is foglalkozol, de sokat vagy jelen náluk, ez a csak közelben tartózkodás hamar elmúlik és leváltja a madarakkal való fizikai kontaktus.
De ha van időd, akkor próbálj náluk lenni sokszor. Olvass előttük, vagy bármi. Órákat is tartózkodhatsz mellettük, mert úgy hamar megszokják a jelenlétedet.