Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 szept. 16, 18:36 
Nimfanatikus írta:
Halihó!
dino, a whiteface-clear pied miért ne lenne hó fehér?
A csőr és a lábak is hús színűek általában.

Aki kíváncsi rá annak elmondom, hogy az Albínó (whiteface-lutino), nem az elsőként megjelent hófehér tömegnimfa. A keleti országokból elsőként a whiteface-clear piedeket hozták be monorra ha ugy tetszik. Ennek ellenére nem ugy terjedt el ahogy számítani lehetett volna mivel azokat egymással összerakva sok tarka madár is előkerült. Utána megjelenta tényleges piros szemű, amiből jószerivel csak tojó, vagy rossz minőségű vegyesivarúak vannak, mert ugy volt legegyszerűbb előállítani hímet, hogy albínót-albínóval raktak össze.

Több helyen láttam az országban fahéj albínót is (whiteface-cinnamon-lutínó), de a látszatra szinte fehér madarat az oktalan ember koszos tollú albínónak véli, pedig egy igen ritka színváltozat. Ugyan nem annyira tetszetős bizonyos felhigult változatában, de keress nyugodtan olyan képet a neten amin megfelelő génmutációval (nem mesterséges csak nem tom másképp irni) olyan madár jött létre aminek a szárnyában jól kivehető a barna szín.
Mellesleg nem tudom mi az oka, de az idei 3 albínó tojómnak a farkában is vannak halvány barna csíkok, aki kíváncsi rá az keressen meg monoron ha még megvannak a madarak. A tavalyiban nem vettem észre hasonlót, de idén már az is meglepetés volt nekem hogy egy fészekaljban hárman voltak, a farokmintázatuk már csak érdekesség. Nem hiszem hogy fahéjok volnának bár lehetséges hogy egy igen híg változat, majd azért még megvizsgálom kimenetel előtt őket :D Igaz a hím hordozza a fahéjt és a lutínót is, de a tojó fahéj, tehát nem hiszem hogy crossingolt volna egy szükőtől...nem tudom nem értek annyira hozzá sajnos.

Sziasztok!
Emlékeztek amikor a sötét és piros szemű lutínókról és albínókról beszélgettünk? Most vettem észre az öreg lutínóimon, amelyikeknek nem piros a szeme, hogy ahogy vedlenek át, tisztán látszik rajtuk egy nagyon halvány barna mintázat. Tavaly ez fel se tűnt, aztán meg lehet, hogy a nap kifakítja a szinüket, mert én aztán ezt nem vettem észre eddig, csak most, hogy friss tollaik vannak. Tényleg olyan, mintha koszosak lennének. A szárny evezőik egészen határozottan barnás színűek. Akkor ez lenne az a "lutínó-fahéj" szín? Igazából nem túl extra, mert tényleg csak akkor észrevehető, ha jól megnézi az ember. Szóval, a lényeg, hogy ki lehet ezt használni valamilyen párosításban? Vagy tök lényegtelen?

Hozzászólás 2010 szept. 15, 21:40 
Topli, gyönyörűek!!!!! Nekem főleg a lutinó tetszik nagyon!
Az enyémek kisebbek,fejletlenebbek, és sokkal kisebb a bóbitájuk is. És még nem néznek ilyen értelmesen. :lol:

De nem tudom rendesen szemügyre venni, mert félek, hogy meglépnek a nagyok, úgyhogy inkább csak bekukkolok az odúba.Ritkábban veszem ki őket.

Frici, köszi a megértést! :D

Hozzászólás 2010 szept. 15, 20:45 
Kép

Kép

Kép
:P a mai képek Tityitotyról és Gizmóról :-)

Hozzászólás 2010 szept. 15, 19:02 
luca írta:
Jaj én is, nagyon! Neked van az odú belsejében ülőrúd?Nekem sajnos nincs.

Nekem van de az a része az odúnak nem igazán sikerült jó :-) Meg mindig lecsipkedik a fát amit berakok igy folyton ki esik, ezért izgultam h mi lesz ha megint akkor fog kiesni

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 szept. 15, 17:17 
luca írta:
Topli írta:
kiváncsi vagyok mikor repülnek ki...

Sziasztok!
Elég sokat aggódtok, hogy ki tudnak-e jönni majd az odúból :wink: , nálam sincs egy odúban sem ülőrúd, (nem is ülőrúd az igazán, hanem csak egy kis pöcök a lyuknál) mégis kijönnek. Kicsit majd ágaskodnak, megkapaszkodnak a lyuk szélében és szépen kimásznak. A szülők is ki tudnak jönni, a kicsik is ugyan úgy kijönnek majd, de tök jó, hogy így izgultok, én is izgultam eleinte, ez a szép az egészben :D .

Hozzászólás 2010 szept. 15, 6:39 
Topli írta:
kiváncsi vagyok mikor repülnek ki...

Hozzászólás 2010 szept. 14, 21:11 
Szia Luca
Igen etetik őket úgyhogy megnyugodtam nagyon aranyosak kiváncsi vagyok mikor repülnek ki... :-)

Hozzászólás 2010 szept. 14, 20:47 
Topli, hogy vannak a kicsik?Azért etetik még?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 14, 12:17 
luca írta:
Férjem szekál, hogy vegyük ki őket, mert maguktól nem fognak tudni kijönni, vagy csináljunk létrát nekik. :lol:
De még csak 24 és 26 naposak.

Helló!

Felesleges kivenni őket! Tudják azok, hogy mikor kell kijönni! :wink:

Hozzászólás 2010 szept. 13, 21:50 
luca írta:
Jaj, ilyeneket nem tennék velük, kínlódnak azzal a tojással, én meg tegyem ki...majd kitalálok valamit, ha úgy lesz.

Na ne már... :D

Ha tudnád, hogy én már mennyi tojást kidobáltam a madaraim alól. :D

Csak az első pár tojás kínlódás egy tojónak. A többi már szinte magától kicsusszan. :)

Emlékszem, hogy amikor az egyik öreg galambásznál takarítottunk, a galambjai kint röpködtek a ház körül és csak anynit mondott, hogy ezek a jó galambok, amik röptükben megtojnak. És tényleg úgy volt. Az idősebb galambok ahogy repültek úgy potyogtatták el a tojásaikat. :D

Hozzászólás 2010 szept. 13, 21:17 
Norbi0131 írta:
Szerencsére a madarak nem sértődnek meg, ha elveszed tőlük az odút, vagy kidobod a tojásukat.

Jaj, ilyeneket nem tennék velük, kínlódnak azzal a tojással, én meg tegyem ki...majd kitalálok valamit, ha úgy lesz.
Olyan kövér már a nagyobbik fióka, hogy ki sem fog férni a lukon. :roll: A másik meg feleakkora... :(

Férjem szekál, hogy vegyük ki őket, mert maguktól nem fognak tudni kijönni, vagy csináljunk létrát nekik. :lol:
De még csak 24 és 26 naposak.

Hozzászólás 2010 szept. 13, 20:55 
Szerencsére a madarak nem sértődnek meg, ha elveszed tőlük az odút, vagy kidobod a tojásukat.

Én igazából télen nem hagynám őket költeni, bár van aki ilyenkor kezdi, mert amelyek nyáron költöttek, azok a télen úgymond pihenni szeretnének, és, ha ezt mégsem mutatják ki, mert letojik, attól még szükségük van rá, hogy újult erővel szép fiókákat nevelhessenek fel!

A párzás a monogám madaraknál csak a kapcsolatfenntartás egyik módja. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy tojásrakás követi.

De esetedben, nagy a valószínűsége, mert odú fent, kicsik, meg hamarosan mennek onnan kifelé. Vagy önszántukból, vagy a tojó tessékeli ki őket és akkor kopaszak lesznek egy darabig. :)

Olyat is olvastam asszem itt valahol, hogy valakinek simán betojt a fiókák mellé és úgy ülte. De ez talán a ritkaságok közé tartozik, mert a tojó szeretne nyugodtan költeni és nincs szüksége, hogy a kicsik zaklassák őt egész nap.

Én most, ahogy levettem az énekes páromtól az odút a kis h...lye a földre tolt 2 tojást, a hullámosommal ugyanez történt. Amint levettem az odút pár napra rá ott figyelt a tojás a földön.
Tudtam, hogy tojni készülnek, ezért gyorsan cselekedtem, mielőtt még azt hiszik, hogy ténylegesen költhetnek.

Nálam már minden pár meg van. Még egy nimfára lesz szükségem, de azt nem tudom, hogy milyen neműre. :)
Gyanítom, hogy hím kell majd, de nagyon korai még akármit is állítani.

Jövőre még csak egy pár nimfámat fogom odúztatni, amit most szereztem be. Timbától a tojót és Dinotól a hímet. ők lesznek annyi idősek, hogy költésre lehet fogni őket már ténylegesen.

Aztán, hogy mi lesz még nem tudom. :)

Hozzászólás 2010 szept. 13, 20:42 
Norbi, köszi! Azért én nem bánnám, ha most nem lennének újabb fiókák, de nem rajtam múlik. :lol:

Azt nem értem, hogy hogyan tudom én befolyásolni a költések számát, ha még bent vannak az előzőek, és már újra párzanak, akkor mikor tudom kivenni az odút?

Bernát, nagyon szép az új párod! :D

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 szept. 13, 19:35 
Sziasztok! :mrgreen:

Új párom!
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 szept. 13, 17:33 
Sziasztok!

Luca! ők folyamatosan képesek lennének fiókákat kelteni, de akkor pár éven belül kimerülnek és mint a vének csak ülnének a helyükön, majd egyik reggel lefordulva találnád őket. ha egy évben max 2 (talán 3) költést hagysz alattuk, akkor nem lesz baj.

Most még nem fognak megfázni a madarak. kalitkában is kibírnak 0 és -1 fokot. De mire eljön ez az idő, addigra minden fiókád kirepül.

Topli!

Ez egy természetes velejáró. Mivel már nem igényelnek annyi ennivalót, mint a gyors fejlődésük szakaszában, így a szülők sem etetik őket olyan nagyon. Bár az fura, hogy a tojó eteti őket és a hím nem igazán. Ennek fordítva kellene történnie.

Ilyen korukban már sokat mozgolódnak és így nem tudnak elhízni nagyon. A baj csak akkor kezdődik, ha már egyáltalán nincs kaja a fiókák begyében.

A főtt tojást még mindig adhatod nekik. Nálam azt nagyon szerették és amint bekajáltak belőle már etették is bele a kicsikbe.

Hozzászólás 2010 szept. 13, 14:13 
Megint párzanak a madárkáim, de az a baj, hogy télre nem maradhatnak a mostani helyükön, be kell vinnem őket a lakásba egy kisebb kalitkában, de oda nem fér be az odú.
Addig meg már nem tudnák felnevelni a kicsiket.
Ki kellene venni az odút, de még benne vannak a kicsik.
És egyébként is, ilyen gyakran képesek kismadarakat gyártani? Nem viseli meg őket?
Mit csináljak????

Hozzászólás 2010 szept. 12, 21:51 
Topli, így kép alapján én nem látom sokkal nagyobbnak a miénket, talán kicsit kövérebb a nagyobbik, de nem biztos, hogy a Tiéd túl kicsi...lehet, hogy a miénk túl dagi! :D
Sőt, szerintem nálunk a kicsi kisebb, mint a Tiéd!
Nekünk eteti mindegyik, de már nem olyan gyakran,mint régebben.

A mieink nagyon harciasak, fújnak, csípnek, ha közelítünk.Aztán ha a kezünkben vannak, akkor már megnyugszanak, de amíg nyúlunk feléjük, eszement módon tiltakoznak.A kezünkből meg tolatnak lefelé.
A szülők jól tolerálják az ellenőrzést, egy szavuk sincs. Mégcsak oda sem jönnek.
Rengeteget esznek,állandóan kajáért rikoltoznak...

Már nagyon várom, hogy kirepüljenek, talán jövő hét vége felé megtörténik, akkor lesznek 1 hónaposak.

Hozzászólás 2010 szept. 12, 21:31 
Sziasztok

Segítsetek légyszives!!! Úgy veszem észre, hogy a kicsiket egyre kevesebbet etetik a szülők sőt csak a tojót szoktam látni h eteti őket.... Szerintem keveset esznek sőt nem is fejlődnek úgy mint kellene....
Kép

Kép
ilyenek most. A Lucáé nagyobbak pedig egyidősek....
Mit csináljak venni kell nekik valami kaját?

Valódi név: Varga Attila

Hozzászólás 2010 szept. 12, 21:01 
vatesza írta:
dino írta:
Gondolom a szüleit láttad, ők milyenek?

Hát nagyon sok madár volt abban a röpdében, arra emlékszem csak, hogy ő ilyen sárga pöttyös lesz(nem tudom a hivatalos színét). Mondjuk volt nála még pár nappal idősebb, ami fehér-fekete lett volna( nem pöttyös, hanem szépen elkülöníthető a színei), de azoknak már nem voltak tokos tollai, így őt választottam. Meg még volt ő nála is fiatalabb aminek még egy tolla se volt csak tiszta tok, az meg nagyon fiatal lett volna. Mivel csak napi 3x érek rá etetni, mert a suliba nem engedik, hogy bevigyem.

Valódi név: Varga Attila

Hozzászólás 2010 szept. 12, 20:55 
dino írta:
Gondolom a szüleit láttad, ők milyenek?

Hát nagyon sok madár volt abban a röpdében, arra emlékszem csak, hogy ő ilyen sárga pöttyös lesz(nem tudom a hivatalos színét). Mondjuk volt nála még pár nappal idősebb, ami fehér-fekete lett volna( nem pöttyös, hanem szépen elkülöníthető a színei), de azoknak már nem voltak tokos tollai, így őt választottam. Meg még volt ő nála is fiatalabb aminek még egy tolla se volt csak tiszta tok, az meg nagyon fiatal lett volna. Mivel csak napi 3x érek rá etetni, mert a suliba nem engedik, hogy bevigyem.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 232  Következő