|
Kedves Gabesz! Tantó Néni!
1., Az oktatást ezennel nem kérem ki magamnak, hisz úgy kezelem, mint egy tanító néni rutinját. Nehéz kilépni a szerepekből. Most én is benne maradok mint lelkész, és próbálok igen megértő lenni. Tehát:
2., Nem csak azt írtam, hogy amit hallottam, hanem azt is, hogy amilyen kutyákat láttam.
3., A második és a harmadik pontban írott reakcióidat úgy tudom értelmezni, hogy az Erdélyből hozott kutyák többségének általam kritizált eredetét, tartását érintő megjegyzéseimet olybá vetted, mintha azok az erdélyi emberekre vonatkoztak volna, valamennyiükre. Nem, hanem: Azok az erdélyi és minden országbeli "romantikus" kopózókra vonatkoztak, akik e nemes kutyákat páriaként tartják, éppen azzal a jelszóval, hogy ezek vad, ellenálló stb. kutyák. Magyarországon is van ilyen kennel. A jelszó ott is ugyanaz. A kopóhoz való értés és nem-értés nem helyfüggő.
Tudtam, hogy erdélyi vagy, de ha ez a tény Neked fontos is, akkor érdekelhet a kopó - aminek a neve erdélyi, mert ott maradtak fenn.
Magam is szívesen tanulom Tőletek, amit nemtudok. A módszer a következő: Mindent elolvasok, amit jónak találok, megtartom, amit nem azt elvetem, de nem szólok senkinek, hogy ne írjon valamit. Szabadság van! Még azt sem tilthatom meg, hogy "kirúgj" minket a kopókkal. Neked erre szabadságod van, mármint hogy ezt a kérést terjeszd elő. Mi meg Dorombolóval szintén szabadok vagyunk arra, hogy kérésednek eleget tegyünk, vagy - ha úri kényünk úgy kívánja - akkor nem.
4., Szmolai is kutyázott Dorombolóval, de ott nem szóltál, nyilván mert nem érezted érintve identitásodat (itt sem volt). Titeket "kioktatni", amint írod, nem áll szándékomban, ez félreértés, remélem, szándéktalan. Dorombolónak írtam viccesen, hogy jelezzem, (szerintem!) helytelenül hintette az igét. Őszerinte meg én nem tudok jól dolgokat. Ez természetes egy párbeszédben.
5., A 4. pontért bocsánatot kértél az 5. pontban. Jó.
De - gondolom, a poén kedvéért - mégis benne hagytad, ezért ez is megér egy visszpoént:
A kárpáti medvéd nem tudna velem semmit sem kezdeni, mert sosem voltam "kopó-romantikus", úgyhogy van két olyan erdélyi kopóm, akik Royal Caninon és friss szarvashúson nőttek fel, tökéletes képzést kaptak, szemem fényei voltak mindig is.
Dorombolónak: Én is tudom, hogy medvére öt kopóval, vagy öt agárral mentek.
_________________ trubadúr
|