Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:55 
Csak a veszekedéshez....
Biztos, hogy ő annyira monogámok? Nem lehetséges az,hogy tenyészidőszakban páronként vannak, de egyébként nyugalmi időszakban csapatba állnak? Nálam ezt talán leginkább az igazolná, hogy télen mindig betollasodnak a csapatban lévők is, ha korábban tépősek voltak, másrészt egy érdekes dolog náluk, hogy éjszakára úgy ülnek el,hogy egy kört képeznek a madarak, a "feneküket" a kör középpontja felé tartva. Elég szabályos alakzat, csapatban nálam mindig ezt alkalmazzák.
Egyébként nálam vannak triók is amik jól elvannak nyáron is. Az meg,hogy egy madár agresszív.....Hát náluk ez szintén egy fura kérdés, mert egy tépős madár egy másik madárral meg lehet totál jól kijön. A helytől is sokminden függ, nálam most nincs gond de van amit elvittek már összeszokott párt és az új helyen meg gond van. A fene se érti őket:) Kísérletezgetésről szól az egész......Ez benne a szép. De szerintem túlaggódni nem kell a dolgot, elég strapabíró kis madarak, ha agresszívak is a másik madár, legfeljebb ledobja a kabátot az egyik, rövid idő alatt kitollasodnak:)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:51 
Szóval akkor csak egy nagyon jól sikerült kép egy nagyon jól sikerült kakaskáról :lol: A végén még beszerzek egyet.. persze jó lenne olyan helyről ahol nem keltették, akkor talán nevelős madárkám lenne....

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:40 
Bernát írta:
Ő egy vadas kakas. :lol:

Észre se vettem , hogy te már írtál:O

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:37 
Szia Warhawk!

Ez egy normál vadas kakas. CSak jó a fotó, kicsit élénkebbek a színek. Nameg a vadas kakasok közt is vannak vörösebbek és kevésbé vörösek is. Én is hagytam most az enyémek közül egy ilyen szép vöröset, de azért még vadas:)

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:28 
Ő egy vadas kakas. :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 23, 11:40 
feketemarcsi írta:
Küzmi egyszer küldött egy nagyon jó kis cikket, német nyelvű, szerintem neked is elküldi, ha kéred, talán már magyarul is meg van, a fogságban tartásról nagyon sok hasznos infó van benne.

Máris elkérem tőle! ;)

Gyors kérdés egy embertől aki először nézte meg jobban ezeket a kis apróságokat...

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 23, 11:23 
Huhh, nem tudok "igazságot tenni", nem is értek a törpefürjekhez, sosem volt nekem (de még lehet) és legnagyobb bánatomra semmi értékelhető információt nem találtam róluk (eredeti élőhely, viselkedés, stb). Annyi biztos, hogy meglepően agresszívek tudnak lenni néha (hím és tojó egyaránt). Kis helyen gyakran kárt tesznek magukban azzal, hogy ha megriadnak eszement erővel "lövik ki" magukat, de termetük miatt a "kis hely" relatív fogalom. Fél négyzetméter már elegendő egy párnak + búvóhely ami alá bemehetnek. (Ezt mind a neten találtam, legtöbbet magyar és egy keveset angol nyelven).

Szerintem itt két vélemény hangzott el (jó lenne ha Marcsi tudnál valami linket betenni ahol írnak a madarak természetes élőhelyéről, mert most már kezd érdekelni a téma), szerintem ezek után mindenki maga döntse el, hogy mihez kezd a törpéivel. Megjegyezném, hogy vannak akik a röpdékben tartanak egy - egy párt, mivel meglehetősen igénytelenek és feleszik azt amit a madarak leszórnak. Persze agresszív madarak mellé nem szabad betenni őket.

Hozzászólás 2010 szept. 23, 11:08 
--e--

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Norbi0131 2010 szept. 23, 23:36-kor.

Hozzászólás 2010 szept. 23, 9:53 
Sol írta:
Őőő,lehetséges, hogy ha beteszem még ezt a 2 a másik 2-höz, akkor nem lesz balhé,mert párban vannak? :shock:

Nekem nagyon sokáig együtt volt két kakas egy tyúkkal. Nem is volt baj, csak amikor már melegebb idők jártak és a hormonok beindultak.
Néha ugráltak mint valami pattogó bolhák, de soha nem kopasztották meg egymást. :)

Igaz, nekem nagy röpdében voltak, így el tudtak menekülni ha akartak.

Jó pár törpefürjet összeengedtem az idén. De csak röpdékben. Mert ott van lehetősége mindig az újnak kitérni a támadás elől.
Pár napig az megy, hogy a régi kergeti, talán le is szedi a tollat az új hátáról, de 4-5 nap múlva már együtt alszanak, akár hím, akár tojó.

De nem mindegyik kakas viselkedik így. Ha eleve nem tépős, akkor szinte azonnal elfogadja társnak.

Ha elég nagy a hely, ahová beereszted őket lehet próbálkozni az összeszoktatással. ha mind a két párnak új környezet lesz, akkor nem hinném, hogy azzal lennének elfoglalva, hogy egymást nyüstöljék.
De majd úgyis észreveszed, ha baj van, mert össze-vissza fognak pattogni a kakasok, ha nem viselik el egymás jelenlétét. :D

Én, amióta beraktam őket röpdében azóta rájöttem, hogy sokkal jobb ott nekik, mint egy kisebb kalitban. Nagyon nagy a mozgásigényük. Biztos, hogy nem teszem be többet ketrecbe őket, mert ott megbolondultak.
A röpdében kihozzák magukból a maximumot. :)

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 szept. 22, 21:11 
oké,akkor mindenki marad a helyén :wink:
Köszönöm! :)

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 szept. 22, 21:03 
Ha ivarérettek akkor a kakasokkal baj lehet.
És ha párban vannak akkor szerintem ne probálkozz. :roll:

Hozzászólás 2010 szept. 22, 21:02 
Rendben, akkor mennek vissza :)
Őőő,lehetséges, hogy ha beteszem még ezt a 2 a másik 2-höz, akkor nem lesz balhé,mert párban vannak? :shock:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2010 szept. 22, 20:46 
Sziasztok!
Tegnap sikeresen összeengedtem 3 kakast és 2 tojót.Eddig csak a kakasok kakaskodnak de még :roll: nincs kopasztás,vagy vérengzés.
Felállás fahéj,blueface fahéj,fehér kakas / fehér,"tarka"csoki tojó. :mrgreen:

Sol!Nyugodtan.Semmi bajuk sem lesz. :wink:

Hozzászólás 2010 szept. 22, 20:33 
Sziasztok!

2 napja befogadtam egy újabb fürj párocskát,gyönyörűek :wink:
A "régieket" betettem a nagysanyim mellé a kalitba,hál'istennek minden ok :) Nem mertem a 4-et össze tenni,a 2 kakas miatt..
Viszont csak ma reggel vettem észre,hogy az új tojó "kopog" (szegények ahol eddig voltak,nem sokszor takarították ki őket...) Langyos vízben beáztattam a kis lábait és szépen lejöttek a kakigolyók,de pár helyen a karmok véreztek.Betadinnel lekezeltem és külön kalitba vannak most.Gondoltam holnap vissza kerülnének a többiekhez,vagy maradjanak még pár napot,nehogy gond legyen? :roll:

Hozzászólás 2010 szept. 17, 22:32 
Bernát írta:
Jani!
Te milyen pluszt adsz nekik??

Én tojást,lisztkukacot,csontit,vitamint,tojótápot.És nincs toji. :?

Hááát, semmi különös. Ásványi anyagból megy vagy 4 féle, megy a vitamin a vizükbe, néha calcium columba is. Emellé a magok, némelyik csirke indítóhoz/nevelőhöz is hozzáfér(költési szezonban állandóan kaptak). Emellett az éppen aktuális gyümölcs,meg zöldség, zöld. Most főtt tojást se kapnak már. Én tojótápot meg kukacokat nem is szoktam sose adni. De az ivarérettek tojnak ezerrel, főzöm meg a papagájoknak:)
De szerintem lassan úgyis abbahagyják, ha jönnek a hidegek, télen nekem nem szoktak tojni, begfagy a s*ggük:)

Hozzászólás 2010 szept. 17, 22:22 
Jani!
Te milyen pluszt adsz nekik??

Én tojást,lisztkukacot,csontit,vitamint,tojótápot.És nincs toji. :?

Hozzászólás 2010 szept. 16, 22:22 
Mindig az kéne ami nincs. Nekem tavaly fahéjból meg vadasból volt sok, hár mindnekinek ezüst kellett volna. Na idén abból hagytam többet, úgyis nagyon tetszik nekem az ezüst szín. Hát gondolhatod.......A vadast meg a fahéjt szedték kifele közülük:D Ez tiszta pszichológia, mindig az kéne amiből kevesebb van, "különlegesebb":)

Hozzászólás 2010 szept. 16, 22:06 
Blueface tarkám nincs még. :roll:

Blueface csoki és bleuface fahéj kakasaim vannnak(1-1db). :wink:

Ezt a tarkaságot én sem értem. :?
Mikor pl fehéret akartam, senkinek sem volt.Mostmeg csak azok kelnek nálam.Már a 4. kőr fehér csibe kel.(2-3db)

Hozzászólás 2010 szept. 16, 21:49 
Hm, köszi!:)
Néztem reggel nála, akkor pakoltak kifele, a fürjekre még nem került sor. Utána meg elfelejtkeztem róla és többször nem is megyek végig annyira nyitott szemmel azokon az első sorokon, mert ott alig van valami.
A blueface tarkádról is tennél majd fel képet? Ráér, csak érdekel mennyire fehérek. Enyémeknek csak egy nagy szakálla van, meg most néztem,hogy némelyiknek a hasán is van folt. Nem értem, hogy hogy megy az, hogy mindnekinél most jött elő a tarkaság....

Hozzászólás 2010 szept. 16, 21:36 
Igen Tóth féle.
Akartam még venni de pont előttem vitték el az összeset.
Gondolhatod,hogy a többi milyen lehetett,ha ez az egy kakas maradt. :lol:

Tiszta ideg voltam,hogy az orom előtt viszik el mindet. :evil: :P

De másnál is láttam szép tarkákat.csak ott rengeteg kopasz és serült volt.Köszönöm inkább nem. :P

Most van a gépben 2-3 (talán)tarka tojás.Kiváncsi vagyok rájuk.Több már nemfér el a csapatba igy ha tarka akkor elővagy jegyezve. :wink: :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 225  Következő