Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 szept. 24, 21:22 
Csak azért, mert általában az soha nem hiányzik a hímekből és furcsállom.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2010 szept. 24, 21:09 
Norbi0131 írta:
Szép madárkák!

Jocc! Piros folt nincs is a hímedben?

Nem figyeltem még! Miért?

Hozzászólás 2010 szept. 24, 19:22 
Vadas 2500 Ft/db, a többi mutáció 3000-nél kezdődik és akár a tízezret is meghaladhatja, ha ritka és szép szín.

Valódi név: Harsányi Aurél

Hozzászólás 2010 szept. 24, 15:41 
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy mostanában mennyibe kerül egy énekes papagáj? Válaszokat előre is köszönöm! :)

Hozzászólás 2010 szept. 20, 23:57 
Akárhogy is van tény, hogy az a kalitka kicsi kettőjüknek, főleg, hogy a hím már régebb óta bent van.

Egy röpdében kifáradna és nem kergetné annyira a tojót, így lenne idejük megismerkedni. Azzal segíthetsz a tojón, ha a napraforgót most megszünteted a kajájukban, mert az feltüzesíti őket, de főleg a hímekre hat nagyon és attól agresszívak is lehetnek.

Egy ilyen kis kalitban hiába van 2 etető, ha egy ugrással ott terem egyikről a másikra a hím.

Ezek a madarak alapjába véve egy félős természetű madarak. Az a "csoda", ha nem félősek és nem repkednek, mint a tojód.

Azt tanácsolom, hogy jelenleg jobb lenne, ha a tojó egy másik kalitkába kerülne, akár kisebbe is mehet ha csak olyan van, mert ők jól tűrik a kis helyeket is, csak ne sokáig!!!
Figyeld őket és, ha már úgy tűnik, hogy egymáséi lehetnek, akkor engedd be a hímet a tojóhoz. De ne fordítva, mert ismét felléphet a területvédő ösztöne a hímnek.

Hozzászólás 2010 szept. 20, 21:00 
A hím nagyon nem tud repülni mostanában, mert sok tolla kihullott. Vedlési időszaka van, és most növeszti a új tollait, amik nagyon szépek. Szerintem nem a kalitka méretével lehet a baj, mert ha nagyobb lenne esetleg akkor is menne a nőstény után. Szerintem. Amúgy meg a hím nagyon szelíd lenne, mert ma próbáltam szelídíteni, és eléggé tűrte a dolgot, ahogy közelítettem. Viszont a tojó nagyon ijedős még, és ha megijed elkezd repülni, mire a hím is azt teszi. Szóval nem tudom milyen körülmények között tartották szegénykét, de a fiú papagáj nagyon nyugodt szokott lenni. inkább úgy néz ki, mintha féltené a saját eleségét. Viszont azt már írtam, hogy két etetőjük van.

Hozzászólás 2010 szept. 19, 16:39 
Összeengedésnél én a mostani esetet értettem, vagyis, ha kis kalitkában lennének együtt. Természetesen, ha már röpdéről beszélünk, akkor mehetnek be együtt.

Szerintem egy 1x1x1m-es kalitban jobban éreznék magukat, mint egy magasabban. :)

A kiállításokon a kalitkák szerintem azért olyanok, hogy jobban lehessen látni a madarat, mivel nem megy úgyse le az aljára, ahol félne, ezért a "magasban" marad és ott bámulhatja mindenki.
Nem kell keresni a madarat, hogy a kalit melyik végében van. :)

Hozzászólás 2010 szept. 19, 13:45 
Norbi, ne vedd kötekedésnek, de nem értek egyet.
Van egy olyan alapszabály, hogy a kalikának/röpdének a hossza a lényegesebb, mert a madár elsősorban így repül. Ettől függetlenül, ha megvan a megfelelő hosszúsága, akkor az nem hiba ha a magasság ennél nagyobb, sőt.
Gondold csak végig. Van egy 1mX1mX1m-es kalika és van egy 1mX1m-es, de 2m magas. Szerinted melyikben érezné magát jobban a madár és melyikben tudna többet mozogni? Az már más kérdés, hogy fektetve ideálisabb lenne a 2mX1m-es. Egyébként a kiállítási röpdék is magasabbak mint amilyen hosszúak.

Az összeengedéssel is vitatkoznék, ha megfelelő méretű a hely, akkor én kapásból beengedném mindkét madarat. Így mindkét madárnak idegen a hely és azzal van elfoglalva. Ha az egyiket hamarabb engeded be, akkor az már védeni fogja a territóriumát.

De az adott kalit esetén tényleg jobb lenne, ha külön lennének,mert így tragikus vége lehet....

Hozzászólás 2010 szept. 19, 8:03 
Tény, hogy az énekes hímek alapjába véve agresszívak és ezért is lenne jó ilyen esetekben szerintem két kalitkában szoktatni őket, mielőtt egybe kerülnek.

A kalitka magassága akkor se legyen nagyobb, mint a hossza, mert a madarak nem felfelé és lefelé repülnek (mint a keringő galambok), hanem oldalirányban, hosszan.

Persze abban igazad van, hogy ez a kis hiba kiküszöbölhető, ha elég hosszú egy röpde.

Hozzászólás 2010 szept. 18, 23:05 
A kalitka valóban kicsi, legalábbis a hossza. Az, hogy egy kalitka magasabb mint kéne(vagyis nagyobb mint a hossza), azzal sosincs baj (nem is értem miért lenne), a hossza legyen megfelelő. Én énekes párt 120cm hosszúnál kisebb kalitba nem tennék be. Nekem ekkorában voltak kényszerhelyzetből, de nagyon kicsinylettem. Egyébként nem csak a kalit nagyságától függ,hanem a hím mentalitásától is. Nekem volt énekesem kb 3m hosszú röpdében is, mégis agyonütötte a hím a tojókat. Nagyon költeni akart, olyankor meg roppant agresszívak tudnak lenni. Lehet egy agresszív madarat fogtál ki te is.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 18, 20:36 
Wipecorn írta:
A kereskedő mondta, hogy jó lesz ez a kettőnek a kalitka. Az ő javaslatára vettem meg. Mivel kezdő papagáj tartó vagyok így hittem a boltosnak.

Sose higgyél a bótosnak.. :) (Ok, vannak kivételek is persze). De már legalább tudjuk mi a gond.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 18, 19:33 
Wipecorn írta:
A kereskedő mondta, hogy jó lesz ez a kettőnek a kalitka. Az ő javaslatára vettem meg. Mivel kezdő papagáj tartó vagyok így hittem a boltosnak.

ismerős :roll:
az elején nekem is mindenfélét mondtak az állatkereskedésben....
aztán hál' égnek idetaláltam. rájöttem állatkeresnek nem szabad hinni.mert neki az a lényeg, h el tudja adni. :?
itt tényleg vannak olyan emberek (majdhogynem mindenki), akire nyugodt szivvel hallgathatok.mivel tudom, h valóban öszintén segíteni akarnak..
igaz nem tartok énekesek...

a kalit mérete valóban kicsi...
nekem a hullámosaim is nagyobban vannak...
ha módodban áll...
csinálj/csináltass egy nagyobb kalitot. Norbi kalitméret mint mindig tökéletes... :D 8)
am szerintem a házi készítésű kalit a legjobb...

kivánok sok sikert. :D

Hozzászólás 2010 szept. 18, 19:15 

Hozzászólás 2010 szept. 18, 19:11 
Akkor ott a hiba! Az nagyon kicsi egy pár énekesnek!
Sőt még a magassága több, mint a hossza ez még rátesz egy lapáttal, hogy ne érezzék magukat jól.
Sosem szabad a hosszánál nagyobb magasságú kalitkában tartani egy madarat, max csak egy kis ideig, akármilyen okból kifolyólag.
Nekem 1,5m magas, 1,5m hosszú és 1m széles röpdében vannak.

Amikor megvettem őket ideiglenesen egy 50x50x50-es kalitban voltak, de nekem nem kergette halálra tojót a hím. Bár ők már eleve összeszokottan érkeztek hozzám.

Hozzászólás 2010 szept. 18, 18:49 
Warhawk írta:
Csak egy gyors kérdés: mekkora helyen vannak?

Ez egy 37 X 57 cm-es kalitkának az alja, aminek a magassága 75 cm. Nem egyenes tetejű, hanem ívelt.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 18, 17:58 
Wipecorn írta:
(Körülbelül egy idősek.) A hím állandóan elkergeti a tojót, ha akar hosszabb ideig enni. Már van két tál a kalitkába és két ülőhelyi van, hogy ne tudják egymást zavarni.

Csak egy gyors kérdés: mekkora helyen vannak?

Hozzászólás 2010 szept. 18, 17:33 
Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy vettem egy 3 hónapos hím énekes papagájt. Majd rá 1 hónapra egy tojót énekes papagájt. (Körülbelül egy idősek.) A hím állandóan elkergeti a tojót, ha akar hosszabb ideig enni. Már van két tál a kalitkába és két ülőhelyi van, hogy ne tudják egymást zavarni. De még így is a fiú megy a lány után és "cseszegeti". Van valami jó tanácsotok az ilyen helyzetekre? Bárkinek!

Üdv: Egy madár barát

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 szept. 14, 16:49 
A Norbitól szerzett új énekes tojóm! :D

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 30, 20:12 
Szép madárkák!

Jocc! Piros folt nincs is a hímedben?

Navy! Nagyon érdekes, hogy egy tojóban piros szín jelenjen meg és fogalmam sincs, hogy melyik mutáció lehet ez. Lehet, hogy csak egy "hiba", de érdekes, az biztos.

A költésük igen egyszerű. Odú, egy-két hét múlva tojás, 1 hónap múlva növekvő fiatalok, 2 hónap elteltével már kint repkedő fiatalok.
Átlag tojás darabszám, 4-6. Elsőnek 6 tojása volt a tojómnak, másodjára 5.
Nevelésük jó. Szépen fejlődnek a kicsik. A tojóval vigyázni kell. Még jó, hogy Zoli figyelmeztetett, mert az odú tetejét felnyitva elkezd ordítani és ugrál. Ez több szempontból sem jó.
Egyszer összetörheti a tojásokat, másodszor kikaparja a szemedet. :D

Zoli javaslatára feltettem egy csibehálót és azon keresztül nézegettem időnként. Eléggé harcias meg kell hagyni. Amúgy meg egy besz...ri madárka odún kívül. :)

1 évben legalább 2, de szerintem 3 költés is lehetséges, ha jó az idő.

Eleségük hullámos keverék, nagyon kevéske napraforgóval kiegészítve. Nagyon szeretik, ezért hajlamosak az elhízásra, ha sok van benne.
Mindent megesznek, amit eléjük raksz. Fürtös köles, kertből félig érett "fűkalász".
Főtt tojás, tyúkhúr, mindenféle zöld, fűzfaág, répa, alma, stb gyümölcsök.
Imádják a zeolitot és a csőrkoptatót rágcsálni.

Szeretnek fürdeni a friss vízben.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2010 aug. 30, 20:02 
Élénkedik a topic!

Hajrá! :) Tapasztalatokat a költéssel kapcsolatban tudtok írni?
Nehéz, könyűű...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Következő