Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 okt. 4, 13:36 
Ha jól értem, akkor a költés alatt is adtál nekik mindent. Ezt máskor el kellene majd kerülni. Máskor költéskor csak száraz magot adjál, mert a sok fehérjétől túlpörögnek és ilyenkor fordul elő, hogy kiszórja a hím kicsiket, vagy nem kezdik el etetni őket, mert új fészakaljat akarnak rakni.

Hozzászólás 2010 okt. 4, 13:31 
Vannak olyan hímek, amik kidobálják a fiókáikat a fészekből. A legjobb lenne persze az ilyen hímeket kizárni a tenyésztésből, de hallottam tenyésztőktől, hogy az ilyen hímeket kiveszik a tojótól és a tojó egyedül is szépen nevel, úgyhogy, ha a tojód jó nevelő, akkor nem lehet gond. Nálam csak olyan fordult elő egyszer, hogy pár nappal a kirepülés után kellett kivennem a hímet, mert nem hagyta békén a kis hím utódját. A tojó szépen etette utána a kicsiket és nem lett semmi bajuk.

Hozzászólás 2010 okt. 4, 12:57 
köszi a választ!
Ezekhez a táplálékhoz már sikerült hozzászoktatnom őket, egy jó ideje eszik őket (1-2 hónap). Jó tudni, hogy 2 nap után fog csak etetni a madár. Amiatt inkább aggódtam az az, hogy mivel egyedül van, és a fiókák félárvák, a felnevelésben segíteni kell-e a tojónak. De ezek szerint legjobb ha várok és bízok benne, hogy "egyedülálló anyaként" is megbirkózik a dolgával.
köszi

Hozzászólás 2010 okt. 4, 12:40 
Juci!
Sajnos a madarászat nem olyan dolog, ahol biztosra lehet menni, de a következőket próbáld meg.
Mindenképpen kell nekik adni lágyeleséget. Lehetőleg olyant, amit már ismer a tojó. Ha ez házi készítésű, tojásos eleség, akkor naponta többször kell cserélni.
Ha eddig még nem kapott lágyeleséget, az nehézkesebb dolog. Akkor esetleg próbálj meg adni neki orlux bianco lágyeleséget. Abban nincs tojás és nálam szeretik a gouldok.
Emellett adjál neki csíráztatott magokat és persze száraz magokat továbbra is. A száraz magkeverékhez még nyugodtan keverhetsz egy 10-20% fénymagot, vagy ennél egyszerűbb, ha egy külön edényben pluszba adsz fénymagot neki. Ha van fürtöskölesed, akkor tegyél be egy fürtöt. A tojó is enni fogja és ha kirepülnek a kicsik, akkor legyen mindenképpen bent fürtös, mert az az egyik első dolog, amit elkezdenek enni. Valami Kálcium forrás mindenképpen legyen a kalitkában: szépia vagy fertőtlenített és apróra tört tojáshéj, de legjobb, ha mindkettő. Ne ijedj meg attól, hogy az első két nap üres lesz a kicsik begye. A gouldok csak két nappal a kelés után kezdenek el etetni. Esetleg, ha módod van rá, akkor szedjél nekik félérett gazmagokat olyan helyről, ahol biztosan nem permetezett (És ne fa tövéből szedd, mert ott valószínűleg már jártak kutyák a közelmúltban.) A kalászokat mosd meg, valami papírral szárítsd le és akaszd be a kalitba. Ha rákap a tojó, akkor szeretni fogja és sok hasznos dolog van a félérett magokban. Sok sikert.

Hozzászólás 2010 okt. 4, 12:25 
Reggelre elpusztult a hím, a fiókák meg kikeltek. mit kell tennem, hogy biztosan felnevelje őket a tojó?

Hozzászólás 2010 okt. 3, 19:45 
Csaba köszönöm a gyors választ. Amiket tanácsoltál azokat már meg is tettem. Az jó hír, h a fészekaljnak még van esélye.

Hozzászólás 2010 okt. 3, 19:29 
Juci!
Sajnos fogalmam sincs, hogy mi lehet a hímeddel. Remélem jár majd erre valaki, akinek lesz több ötlete.
Sajnos amikor már ennyire rosszúl van egy madár, azon már ritkán lehet segíteni.
Szerintem, ha mód van rá, akkor tedd külön helyre, lehetőleg meleg helyre. Esetleg cseppentsél a csőrébe vizet, hogy legalább ne száradjon ki.
A tojód ki kell, hogy tudja költeni egyedül is a tojásokat és a kicsiket is fel tudja nevelni.

Hozzászólás 2010 okt. 3, 19:11 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, mert beteg lett az egyik gouldom. :S épp költenek, felváltva üldögéltek a tojásokon, de ma reggeltől a hím minden előjel nélkül lent gubbaszt a sarokban. tolla borzas, fejét furcsán tartja, nem tud sem kiegyenesedni sem repülni. a tojó azóta folyamatosan a tojásokon van. aggódok, h a hím elpusztul. mit tehetnék h meggyógyítsam? vitamin hiány lehet? az etetés változatos, a magok mellett az elmúlt időszakban mindig kaptak zöldet, tojást is.
előre is köszi!

Hozzászólás 2010 okt. 1, 23:41 
Sziasztok!
Még mindig eladók feketefejű fiatalok(4000Ft) és egy pár (15000Ft a pár, sajátnevelésű fiatalok megtekinthetők. Idén kétszer neveltek, újra már csak jövőre költethetők!)
http://gallery.site.hu/u/Macky_II/madarak/

Hozzászólás 2010 szept. 28, 17:46 
Katalin!
Írtam PÜ-t.

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 szept. 28, 14:53 
Fekete Csaba írta:
Próbálj meg 3-4 csepp SH-ivermectin lightot (Nem tudom, hogy kapható-e jelenleg más cég ivermectinje.) a csőrükbe. Ha használ, akkor két hét múlva meg kell ismételni, ha nem, akkor szóljál.

Szia Csaba!
Én ezt nem értem. 5 nappal ezelőtt adtam nekik az Ivermectint,de a helyzet változatlan.
Látszatra semmi bajuk,esznek,repkednek,stb
De még mindig olyan hangot ad ki a hím,mintha nyerítene. A tojó nem,ő csipog néha-néha.
Szerinted mi tegyek?
Köszi:Kati

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 24, 13:53 
Csaba köszi a segítséget. Akkor kiveszek 8 tojást és várom mit fognak kezdeni a helyzettel.

Hozzászólás 2010 szept. 24, 13:12 
Betty!
A madaraid nem kotlanak. Akkor kezdenek el kotlani, amikor éjjel bennmarad a tojó. Normálisan így viselkednek, amikor tojást raknak. Nappal bent, éjjel kint, de ez még nem kotlás.
Úgy tűnik, hogy az első kör tojásait semmisnek tekintették és most egy következő körbe kezdtek, azonban 10-12 tojás már túl sok nekik a költésnél, nem valószínű, hogy a tojó le tud ennyit takarni. Szerintem egy kivételével vedd ki tőlük a tojásokat és majd raknak hozzá többet. Ezen már valószínű normálisan elülnek. Mivel nem kotlottak rendesen a tojásokon, nem csoda, hogy nem indultak a tojásokban fejlődésnek az embriók.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 24, 12:31 
Sziasztok!

Amandináimnál ma reggel 9. tojást számoltam az odúban. Tegnap még nem volt csak 8...azokat átvilágítottam, de nem fiasak. Már egy hete ülnek rajtuk, de estére egyik sem megy be a fészekbe.
Ivermectines kezelés után nem is akartam, hogy költésbe kezdjenek, de sajnos fenn volt nekik még előtte az odú és nem akartam tőlük elvenni, mert olyan szorgosan építgették a belsejét.
Mit csináljak, vegyem el tőlük az odút, vagy ha eddig hagytam, hagyjam őket?

Hozzászólás 2010 szept. 23, 11:26 
Katalin!
Azt hiszem, hogy nem írtam, hogy mindkettőnek cseppentsél. Ha az egyik légzsákatkás, akkor mind a kettő az. Az ivermectin, ha hat, akkor gyorsan hat. Nem kell meglepődni, sőt jó jel, ha a madár 1-2 órán belül rosszabbul lesz. Az azért van, mert a döglött atkák sodródnak kifele és beszűkítik a légutakat. Ha tényleg atkájuk van és hat az ivermectin, akkor már holnap jól kellene, hogy legyen a madarad és a tünetek teljesen elmúlnak és nem is jönnek vissza pár napon belül. Azaz, ha a hétvégén még mindig nem tiszta a madarad légzése, akkor az ivermectin nem segített.
Kisfokú fertőzés még nem jár tünetekkel, azaz, ha csak pár atka van a madárban, akkor vásárlásnál nem lehet megmondani, hogy atkás, viszont ha a költözés, új táplálék stb... által okozott stressz megterheli a madarat, könnyebben elszaporodnak az atkák.
Most azért, amíg nem sikerül kikezelni őket, még semmiképpen ne tegyél be nekik odút. Ráérnek még bőven.

Hozzászólás 2010 szept. 23, 9:13 
Fekete Csaba írta:
Próbálj meg 3-4 csepp SH-ivermectin lightot (Nem tudom, hogy kapható-e jelenleg más cég ivermectinje.) a csőrükbe. Ha használ, akkor két hét múlva meg kell ismételni, ha nem, akkor szóljál.

Szia Csaba!
Csepegtettem ivermectint a kis csőrébe,alig tudta lenyelni.
Látod,milyen fura.....amikor megvettem őket,direkt meg is hallgattam a légzésüket,már itthon vannak kb 1 hónapja,és most kezd előjönni ez a nyavalya.....Most hogy megfogtam,meghallgattam,és most kattogva lélegzik.
Szép,tiszta helyük van,igaz én nem hypo-zom az etetőt-itatót,hanem Flóraszeptezem,de nem hiszem hogy ez lenne a gond.
Azt írod,hogy ha nem használ,szóljak.DE honnan tudjam hogy használt neki az ivermectin vagy sem.
Mire figyeljek? Ha már nem csinálja ezt a nyitott csőrrel való szörcsögést,akkor rendbe jön?
Az ivermectin mennyi idő alatt hat?
Köszi,és bocsi a sok kérdésért,de hát aggódom ezért a szépségért..... :|

Hozzászólás 2010 szept. 23, 8:53 

Hozzászólás 2010 szept. 23, 8:44 
Fekete Csaba írta:
Katalin!
Ez sajnos csak a szokásos, gouldoknál vásárlás után megjelenő probléma. Valószínűleg légzsákatkás a gouldod. Az atkák már benne voltak valószínűleg, amikor megvetted, csak a szállítás és az új hely okozta stressz hozhatta ki a tüneteket.
A hímek énekelnek, de nem hangosan. Kihúzzák a testüket, leszegik a fejüket és halkan, lágyan énekelnek. Néhány hímnél előfordul, hogy olyan halkan énekel, hogy leginkább csak a testtartásából látod, hogy énekel.

Szia Csaba!
Mitévő legyek ?
Köszi:Kati

Hozzászólás 2010 szept. 23, 8:30 
Katalin!
Ez sajnos csak a szokásos, gouldoknál vásárlás után megjelenő probléma. Valószínűleg légzsákatkás a gouldod. Az atkák már benne voltak valószínűleg, amikor megvetted, csak a szállítás és az új hely okozta stressz hozhatta ki a tüneteket.
A hímek énekelnek, de nem hangosan. Kihúzzák a testüket, leszegik a fejüket és halkan, lágyan énekelnek. Néhány hímnél előfordul, hogy olyan halkan énekel, hogy leginkább csak a testtartásából látod, hogy énekel.

Hozzászólás 2010 szept. 22, 21:03 
Ami még eszembe jutott....A gould hímek énekelnek???

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 98  Következő